Секретните точки ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Секретните точки ...

Мнение от Vasilen » 08 Апр 2005, 15:22

Днес отидох да си прибера талона от КАТ Дървеница, за неносене на документи ... така повисях на опашка за да стигне и моя ред. Стигнах служителката ме обслужи сравнително бързо, почнах да си мисля че тази институция има тенденция да се оправи.
Получих си акта (10 лв глоба за назидание че не си нося документите) тъй ... понеже не бях наясно със състоянието на ценните придобивки наречени контролни точки(не знам така ли се казваха) реших да попитам любезната служителка как мога да проверя състоянието им. Получих точен отговор гише номер 9.
Търсейки гише номер 9 се молех да няма много народ, пред смаяния ми поглед кротко застанало си седи гише номер 9 празно нема жив човек :shock: с огромно удоволствие отивам на гишето и лелката ми отговаря с добър ден :shock: викам аааа не и е чиста работата чак да ма поздравява. Обеснявам кротко какво ми трябва, тя ми отговаря като картечница, да можете купете си формуляра от гише 27, струва 4 лв :shock: почвам да се потя, елате при мен попълнете го него и още нещо (забравих какво е може и същото да е било) и ... ще стане ама за четвъртък :shock: тоест другата седмица. Пред фрапирания ми поглед заявява: длъжен сте да си следите сами точките по наказателните постановления, Нокаут!
Че къде са ми актовете отпреди 2-3 години ... кой ги знае платени и изхвърлени ...
Ами след още 2-3 години съвсем няма да знам ...
Е изразих възмущението от секретноста на точките пък дано съм полезен ако някой тръгне да гони михаля да проверява колко са му!
Скоро ще трябва да си взимам отпуска няколко пъти в годината че да ходя да се разправям по всички инстанции дето искат молба, формуляр, бланка, пари, боза, баничка, кафе и още =%"%"=_/:=:%+"!?!
May the BMW force be with you!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Апр 2005, 15:54

мда. член 6-ти... ("да си знаел"...)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Апр 2005, 16:13

Ахаа, това е любимия лаф на катаджиите... Незнанието не оправдава нарушението, елате при колегата да се разберем какво ще ви правим... :roll:
Never mistake motion for action...

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 08 Апр 2005, 18:14

alx написа:мда. член 6-ти... ("да си знаел"...)

член 13-Да си
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 08 Апр 2005, 19:16

За какво са ти тия точки бе,аз отдавна ги отказах :mhihi:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 08 Апр 2005, 20:08

Мдаа, аз също съм отказал точките, поне в България.

Иначе в Австралия съм взимал на заем от майка ми и то много. Щях и от баща ми да взимам, но и той горкия няма излишни.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 08 Апр 2005, 22:40

На заем? :roll:
Мойта мацка май има я да кажеш как става да я оставя пешеходка за 0 време :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 08 Апр 2005, 22:54

Евгенийййййй, сигурен съм, че са ти останали точки колкото на една калинка ве :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Апр 2005, 0:02

малко Офф топиц, но все пак да попитам. ЕДна адвокатка казала по телевизията каквото и да правим, ако ни пишат в акта несъобразена скорост да не се подписваме... Какво се прави ако си напълно несъгласен с НАПИСАНОТО в акта. Пишеш го във възраженията и се подписваш или отказваш подписване и после какво правиш ?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 09 Апр 2005, 7:32

а като свършат точките кво става ? принципно нямаш книжка, ама като не знаеш и като са толкова секретни как ще разберат куките като те спрат че нямаш точки ? а ако могат да разберат лесно - що не ги питаш тях следващия път ;)

П.С. ако успееш да направиш 2 години без нарушение (по точно без актове и фишове) точки се възстановяват отсамо себе си... нали ?:)

само дето май ще излезе по ефтино като свършат да си платиш да ти ги въстановят :mhihi: :mhihi:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 09 Апр 2005, 8:09

мамка им .... а операцията за извадка на точките трае сигурно 3 мин.
мацката трябва само номера на книжката да вкара и РСто ще избълва всичко по нея ... цалото history :mhihi: за Евгени съм сигурен, че няма да се събере на 1 лист :mhihi:

но явно бюрокрацията все още е модерна ....
:twisted:

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 09 Апр 2005, 11:18

Тук в КАТ отиваш питаш и ти отговарят на минутата без да даваш пари ..... ква е тая история в София не знам ...
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 09 Апр 2005, 11:21

Cobra написа:На заем? :roll:
Мойта мацка май има я да кажеш как става да я оставя пешеходка за 0 време :mhihi:

Ами като ме щтракне спийд камера и ми пратат честитка по пощата, отивам и им казвам "ааа, не, тя тогава майка ми караше, пратете и на нея глобата" и си вадя там любимата невинна физиономия :roll: която седи така докато се разбера и с майка ми. Аз парите винаги си ги плащам, но точките просто не са останали.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 09 Апр 2005, 11:33

Абе хора, когато ви взимат точки не се ли издава нова хартийка с актуалните точки. Поне така беше замислено, за да може полицаят, като те спре, да знае колко точки имаш (малко намирисва на подгоровка за рекет, а ма айде.)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 09 Апр 2005, 16:26

Чул си нещо, ама то точно обратното :mhihi:
Точно затова на контролния талон не се отразява колко точки са ти останали, за да не могат да те рекетират органите... Не че не го правят така или иначе ;)

Следваща

Назад към Извън Темата