Безжичен интернет (за разбиращите)
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kobrata_levski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 540i
Безжичен интернет (за разбиращите)
Здравейте колеги, значи закупих си лаптоп и се чудя какво да правя с интернета. В къщи на настолния компютър съм си с кабел. Казват ми да си взема рутер и с кабел към рутера да си имам интернет и на настолния и лаптопа да си хваща. Въпроса ми е например този рутер може ли да се пренася примерно ако съм на гости? Защото искам да имам интернет и на вилата ми, която е близо до софия... Благодаря предварително 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: Безжичен интернет (за разбиращите)
има си безжични рутъри, вкъщи няма нужда да размотаваш кабеляци.
доколкото за вилата може да го вземеш, зависи колко дълъг кабел ще изкараш
с други думи не става
доколкото за вилата може да го вземеш, зависи колко дълъг кабел ще изкараш

с други думи не става

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
за вилата- мобилните оператори предлагат мобилен интернет и си хващаш, ама става само да се разцъкваш в нета.
в глобул такова устроиство е 100на лв за предплатен нет. ако подпишеш договор е безплатно.
в глобул такова устроиство е 100на лв за предплатен нет. ако подпишеш договор е безплатно.
- kobrata_levski
- кандидат ентусиаст
-
Е жалко. Иначе за вкъщи безжичен рутер... ясно аз мислех, че този рутер се пренася. Благодаря ви
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ти правилно си мислиш- рутера можеш да го замъкнеш където ти е кеф... Ама виж- интернета НЕ можеш
Положението е следното- рутера САМО и ЕДИНСТВЕНО позволява интернет връзката да се ползва от няколко компютъра едновременно... Тоест- разпределя наличният нет, не го доставя до компютъра за съжаление...

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
приятелски съвет - ако наистина ти трябва рутер, НЕ ПЕСТИ ПАРИ.
Вземи си n стандарт на реномирана марка - Netgear, Linksys... за 100-150 лева, че аз един Belkin за 60 едвам го продадох за 30 като разбрах, че не ми върши работа..
И запомни - и 500 лева да дадеш за рутер, все имаш някаква загуба на сигнала спрямо кабела.
Вземи си n стандарт на реномирана марка - Netgear, Linksys... за 100-150 лева, че аз един Belkin за 60 едвам го продадох за 30 като разбрах, че не ми върши работа..
И запомни - и 500 лева да дадеш за рутер, все имаш някаква загуба на сигнала спрямо кабела.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Важното в случая е да разбереш че рутера не ти усигурява интернета, а доставчика. Рутера ти служи като точка от мрежа, която разпределя сигнала между свързани с него устройства. Интернета идва от доставчика на интернет било по жичен или безжичен път, и когато свържеш рутера с кабела на по който ти е доставен интернета, можеш да се възползваш от рутирането, т.е. можеш да си в интернет в диапазона който успява да покрие рутера. Така че ако искаш да го ползваш на вилата просто докарай до вилата кабел с интернет връзвай рутера и си ти!
- kobrata_levski
- кандидат ентусиаст
-
Еми явно ще си взема рутер за вкъщи, а за вилата предплатен мобилен интернет на мтел например и така. благодаря за отговорите
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
http://www.maxtelecom.bg/ аз лично се ориентирам към тази услуга 

Ей за това се кефя че съм от Русе
имам си нет из целия град и околностите 

- kobrata_levski
- кандидат ентусиаст
-
Чудя се какво да прая, защото не ходя много често в провинцията и не си струва за едно ходене да се обвързвам с договори и сметки ... най-вероятно ще си взема предплатен на М-тел и когато ходя извън София ще си го зареждам .. 

- kobrata_levski
- кандидат ентусиаст
-
А да попитам и още нещо.. ако компютъра няма възможност за безжичен рутер ако взема жичен и лаптопа ли ще е с кабел т.е. има ли възможност настолния да си е с кабел а лаптопа безжичен?
Ами колега, това животно жичен рутер не съм го чувал, ама с безжичния можеш да свържеш компа си с кабел, а лаптопа си има безжичен нет. Само дето рутера ще трябва да е някъде близо до настолния..
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
разбира се, рутерите обикновенно има 4 порта за кабел и отделно WiFi връзка (безжична за лаптопи) 

- KONN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 730d
Колега проблема с мобилните интернети като на (Глобул или М-тел) е че имаш интернет ако имаш 3g на вилата ти.Миналата година и мен ме интересуваше тази услага точно като тебе да имам интернет на вилата но като поразпитах и се оказа така.Така че провери първо дали имаш 3g преди да взимаш каквото и да било устройство от който и да е оператор на мобилните услуги.Тая малаумна реклама с онзи на поляната в планината дето си вади компютара и има нет. е пълна измама. 

Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3