Питане относно измама от К и К Електроникс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Питане относно измама от К и К Електроникс

Мнение от SaSo » 21 Дек 2009, 16:18

Става въпрос за следната случка :

Преди около година купихме хладилник Самсунг от Техномаркет Хасково. Платен е кеш, ако има някакво значение де. Доставиха ни хладилника вкъщи инсталираха го и всичко. Още при инсталацията този хладилник започна да грее отстрани... Не че разбитам много от хладилници, но сигурно не е първото такова чудо което виждам и попитах съвсем нормално : Това нормално ли е така да грее този хладилник ? ... Отговора беше положителен... След 8-9месеца експлоатация ( абсолютно нормална естествено ), страниците на въпросния хладилник станаха вълнообразни и се нагънаха от самосебеси... Никой не го е удрял или дори облягал на него, поради причината че е в ниша и няма как... Обадихме се в Техномаркет за рекламация и те дойдоха да си го вземат... Всичко това се случва преди 3-4 месеца... От тогава до преди около 1-2 седмици хладилника е у тях... Ходил бил в София и там им казали от Самсунг България, че това било нормално и че отклоненията са в нормите... Какви норми и директиви незнам има за отклонения точно на такива неща, но според мене няма....Въпроса ми е : Ако отида и бия един шут на всички бели уреди в тоя прокажен магазин ще ги продът ли на същата цена , все пак те са си работещи, "няма никакъв проблем все пак"....

Някой може ли да ми каже какво да направя сега след като не искат да ми подменят стоката, а и ме оставят 3-4 месеца без хладилник... Как да процедирам нататък... Какво са нарушили тези иззедници .... Притеснявам се защото имам сума ти уреди унас на Самсунг и ако вземе, че стане нещо с тях гледай само в какъв филм влизам....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Питане относно измама от К и К Електроникс

Мнение от kriso85 » 21 Дек 2009, 16:23

Комисия за защита на потребителите :idea:
Издири им сайта и пускай и-мейл.
Опиши всичко, ако гаранцията е в теб я приложи към и-мейла.
Трябва до 1 месец да ти го отремонтират. Ако не - подмяна с нов ;)
Прегледай и Закона за защита на потребителите след чл. 110 (гранция, рекламация и пр.) и ще ти стане ясно кво да искаш.
ПП: пусни си и една жалба до общината , до търговския отдел.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 21 Дек 2009, 16:30

не разбрахте ли че от SAMSUNG трябва да се бяга бързо и надалече, най-изпадналите рециклирани и напудрени боклуци идват тук :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 21 Дек 2009, 17:00

Преди разните комисии бих опитал да се свържа директно с К и К, поискай среща с някой по-различен от девойката на телефона. Измисли им там, че техниците се отнасят към теб с преднамерено пренебрежение поради неизвестни за теб причини или нещо подобно. Може да се окаже, че "ония в сервиза са се объркали".

Няма голяма фирма, която да не ти признае външни деформации в следствие от прегряване на някой уред. Естествено, ако е ползван по предназначение. А в твоя случай е така, то това да не е печка?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 21 Дек 2009, 18:32

Аз говорих дори с управителя на магазина, който уж беше добре настроен и сам си каза, че съм прави и той на мое място би претендирал, но от Самсунг България не му признавали гаранцията... Говорих и с Самсунг България, с някакъв пич който прегледал уреда и той каза, че го били снимали и го пратили до Самсунг Кореа и те там отговорили, че хладилника бил в нормите... Какви норми питам аз!!! Разви ми историята същия пич, че у тях имал същия и той бил така и било нормално... Да ама аз не съм си купил хладилник с умисъл, че ще ми се нагърчи отстрани и никъде и не го пише в договора... Плюс това какво ме интересува Самсунг България, аз имам подписан договор с КиК Електроникс все пак... То няма такава апсурдна държава... В САЩ си хващаш уреда и го тупваш в магазина и им казваш : НЕ МИ ХАРЕСВА! И ти връщат парите веднага а тук въпреки, че има дефект не ти го и заменят дори!!! Ква е тая африканска държава в която живеем!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 21 Дек 2009, 18:42

Обади се в Комисия защита на потребителите да видиш как ще се напрегнат онези от сервиза бързо, бързо.
Изобщо не се занимавай с тея малоумници от сервиза.
Разбира се, че не е нормално това...
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewc&group_id=7 Успех и пиши за развитието! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 21 Дек 2009, 18:43

В такъв случай колегите вече ти дадоха отговора - http://www.kzp.bg/.

п.с. колежката беше мнооого по-бърза

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 21 Дек 2009, 18:44

kriso85 написа:Комисия за защита на потребителите :idea:
Издири им сайта и пускай и-мейл.
Опиши всичко, ако гаранцията е в теб я приложи към и-мейла.
Трябва до 1 месец да ти го отремонтират. Ако не - подмяна с нов ;)
Прегледай и Закона за защита на потребителите след чл. 110 (гранция, рекламация и пр.) и ще ти стане ясно кво да искаш.
ПП: пусни си и една жалба до общината , до търговския отдел.

:yes: Друго какво .......Дано всичко е да се оправи че нали идват празници
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 21 Дек 2009, 18:56

ееееххх--колко е да сърчнеш магазина и да видиш.... :bang: :!: :idea: :arrow: :banghead: :dummy:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Дек 2009, 19:00

пусни някоя снимка да го видим и ние, пък и доста хора в интернет :mhihi:
добра реклама ще бъде

между другото аз скоро разбрах за съществуването на "Комисия по регулиране на съобщенията" и проблемите ми с МТел приключиха бързо бързо :mhihi: Понякога има полза от тези комисии :lol:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Дек 2009, 0:38

Сега ходих да го гледам, ох, топъл, но прав. Трета година, да не му е уруки, работи добре и доволно тихо, в стаята ми е.
Фирмата не е лоша, но представителството им е :dummy:
Имах проблем преди година с прахосмукачка Самсунг, по-точно имаше проблем в инструкцията. На чист английски + картинки беше обяснено как се мият два филтъра. Да ама Не, единия се бетонира и започна да работи като ракета, да прегрява, и престана да чисти.
След разходка до фирмения сервиз, една девойка се опита да обясни, че съм сбъркал с миенето. След кратък спор се разбрахме кой е виновен.
В такива моменти, като се появи и някой велик майстор мноо ми се вика (така ми се прави в банка и държавна институция)....... и така всичко си дойде на място. Работи нормално, но що трябваше.
Та съвета е, запиши си телефона на комисията, направи си кефа с едно голямо викане и го набери пред най-отворения.
Успех,мен ма кефи марката, пак бих си купил.
Ей това ползвам http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09014878
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 22 Дек 2009, 1:01

kriso85 написа: ПП: пусни си и една жалба до общината , до търговския отдел.

Крисо,я ми обясни кофторите от търговския отдел в общината какво ще направят в Техномаркет,че нещо не схванах.Тия освен да ходят като битълски просяци от магазин на магазин да гледат работното време и да просят пари друго не правят. :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2009, 13:47

Zapa написа:не разбрахте ли че от SAMSUNG трябва да се бяга бързо и надалече, най-изпадналите рециклирани и напудрени боклуци идват тук :!:

+1

Честно казано за хладилник Самсунг сефте чух :mhihi: Те тез се осраха да правят всичко що има кондензатори и (и)диоди вътре. Аман от "качествени" боклуци. Ама нищо, ще знае вече втори път даже ДВД диск Самсунг да не си купува.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 22 Дек 2009, 14:05

Честно да ти кажа работех 2 години в КиК Електроникс и честно да си кажа там е пълна боза пълна бъркотия и т.н. и за оправяне на такива случай става ужасно трудно и отнема много време най ковтито е че вземат ли нещо после не се знае кога си го получаваш съжалявам че така говоря но всичко е истина .... :ranting:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2009, 14:24

БаЯн написа:Честно да ти кажа работех 2 години в КиК Електроникс и честно да си кажа там е пълна боза пълна бъркотия и т.н. и за оправяне на такива случай става ужасно трудно и отнема много време най ковтито е че вземат ли нещо после не се знае кога си го получаваш съжалявам че така говоря но всичко е истина .... :ranting:

Абе как ще съжаляваш бре... те ако са такива мизерници т'ва трябва да се раздуе колкото се може повече, че да не се прецакат без време хората.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата