Новият скайп вирус!
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Новият скайп вирус!
Не бъдете толкова наивни като мен получих от една мацка текст с неприлични предложения към мен
+ някви файлове с моето име и бам мадамата ми лепна направо хив
Вирусът не се засича от антивирусни по простата причина, че не могат да се стартират- дори в момента, ако напиша вирус на английски firefox се затваря, по-внимателно, че май единственото решение е само да се носи в сервиза за преинсталация

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Новият скайп вирус!
Мали, мали, мали
Тъй става то като вдигаш мерника на чужди мадами
Майтапа настрана, ама ми мяза на рууткит. Не от най-лесните за премахване, ама не и кой знае колко трудно. Пробва ли да си стартираш ВиндоВса под сейв мод с изключена мрежа и тогава да пробваш да пуснеш Хантивирусната?

Майтапа настрана, ама ми мяза на рууткит. Не от най-лесните за премахване, ама не и кой знае колко трудно. Пробва ли да си стартираш ВиндоВса под сейв мод с изключена мрежа и тогава да пробваш да пуснеш Хантивирусната?

Антивирусната не помага, просто не засича гадината, а нова антивирусна не може да се сложи в сейф мод 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Е колко тряа си хитър да приемаш изобщо файлове с такива разширения, че и да ги стартираш после

Хвала на тебе и другите като тебе, са поне по сервизите ще захлебят предколедно
Иначе един лоу левъл формат тряа да го опрай...

Хвала на тебе и другите като тебе, са поне по сервизите ще захлебят предколедно

Иначе един лоу левъл формат тряа да го опрай...
In Ban We Trust!
- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
Вирусът блокира изпълнението на .exe файлове.
Забранява достъпа до registry.
Забранява показването на hidden files.
Забранява достъпа до msconfig.
Деактивира всякакъв антивирусен софтуер.
Блокира работата на Spybot.
Файловете на вируса се намират на няколко места, за Win Xp
1. C:\Windows
2. C:\Windows\Prefetch
3. C:\Windows\system32
4. C:\Windwos\Docs & Settings\"User"\Local Settings\Temp
5. C:\Windwos\Docs & Settings\"User"\Local Settings\Temporary Internet Files
Файловете са с дълги имена разбъркани букви. Предимно с разширение .ехе около 540КВ. Има и с други разширения.
Решението е зареждане на LiveCD и ръчно изтриване на тези файлове. След успешно стартиране на операционната с няколко грешки за липсващи файлове - тези на вируса. Пишете в Run - msconfig и на Startup премахвате отметките пред имената на файловете на вируса.
Дано съм бил полезен.
Предполагам скоро водещите антивирусни компании ще напишат нови дефиниции и вирусът ще бъде блокиран.
Но за сега това е единственото решение което съм открил, освен неприятната преинсталация.
P.S. Забравих да кажа, че трябва да изтриете задължително autorun.inf от всички дялове на диска.
Примерно в C:\, D:\ и т.н. както и наличните файлове с имена от разбъркани букви с разширение .exe
P.S. 2 Заразява флаш памети, карти на фотоапарати, преносими носители без CD/DVD дискове разбира се.
Забранява достъпа до registry.
Забранява показването на hidden files.
Забранява достъпа до msconfig.
Деактивира всякакъв антивирусен софтуер.
Блокира работата на Spybot.
Файловете на вируса се намират на няколко места, за Win Xp
1. C:\Windows
2. C:\Windows\Prefetch
3. C:\Windows\system32
4. C:\Windwos\Docs & Settings\"User"\Local Settings\Temp
5. C:\Windwos\Docs & Settings\"User"\Local Settings\Temporary Internet Files
Файловете са с дълги имена разбъркани букви. Предимно с разширение .ехе около 540КВ. Има и с други разширения.
Решението е зареждане на LiveCD и ръчно изтриване на тези файлове. След успешно стартиране на операционната с няколко грешки за липсващи файлове - тези на вируса. Пишете в Run - msconfig и на Startup премахвате отметките пред имената на файловете на вируса.
Дано съм бил полезен.
Предполагам скоро водещите антивирусни компании ще напишат нови дефиниции и вирусът ще бъде блокиран.
Но за сега това е единственото решение което съм открил, освен неприятната преинсталация.

P.S. Забравих да кажа, че трябва да изтриете задължително autorun.inf от всички дялове на диска.
Примерно в C:\, D:\ и т.н. както и наличните файлове с имена от разбъркани букви с разширение .exe
P.S. 2 Заразява флаш памети, карти на фотоапарати, преносими носители без CD/DVD дискове разбира се.
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
С форматиране на C:\ само не става ...
Доста хора около мен които нямат акъл са го дръпнали и после патят. Формат на целия диск и се оправя работата. Ти остави че блокира глупости и изобщо е*ава майката на компа ами защо праща хронологията ти на всички ?

Доста хора около мен които нямат акъл са го дръпнали и после патят. Формат на целия диск и се оправя работата. Ти остави че блокира глупости и изобщо е*ава майката на компа ами защо праща хронологията ти на всички ?

M - The most powerful letter in the world
- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
Защото така се разпространява.
Форматирането на целия диск е много крайно решение.
Работя в сервиз и лично съм върнал към живот около 6 компютъра без да се налага форматиране.
После се инсталира на ново антивирусната програма и има няколко неща да се бутнат по регистрите,
но това не е фатално и да не се направи.
Тези, които още не са го лепнали просто да не приемат никакви файлове от никого по skype.
Потърпете, скоро ще има нови антивирусни дефиниции и всичко ще си дойде на мястото.
Работя в сервиз и лично съм върнал към живот около 6 компютъра без да се налага форматиране.
После се инсталира на ново антивирусната програма и има няколко неща да се бутнат по регистрите,
Тези, които още не са го лепнали просто да не приемат никакви файлове от никого по skype.
Потърпете, скоро ще има нови антивирусни дефиниции и всичко ще си дойде на мястото.
оле колко съм зле да се самонакажа така..., а и съм с вин7 така че тия стъпки дето каза нз дали ще помогнат
опитах преинстал, ама нещо не ми намира райд контролера
по-скоро казва, че на оригиналния диск няма драйвъри, а па те са си там...
ще трябва да си плащам сега 
опитах преинстал, ама нещо не ми намира райд контролера

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
От кога download-a на skype минава през firefox ? И...така като ти гледам task manager-a тоя вирус май ти е най-малкия проблем 

Е като му е постнала линк и е кликнал, а не му е пратила файла ...
In Ban We Trust!
NKolev написа:Защото така се разпространява.
аре идвай в софете ве тъкмо ще избягаш от жената малко

- Cobb
- младши ентусиаст
-
eraziel написа:Е като му е постнала линк и е кликнал, а не му е пратила файла ...
Е тогава какво общо има със skype ?

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Там се разпространява бе баце.Стегни се хората казват да се внимава с линкове и файлове, които ти пращат ти пак не можеш да зацепиш за какво става въпрос.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
Не бе баце...за вируса ясно, разбрах го какво, къде и как прави и благодаря на хора, че предупреждават, просто не ми се вързаха нещата с прихващането му...
Някой ти праща линк в skype, ти отваряш, сваляш и намазваш
Същото може да стане и сега като ти пусна един линк тук във форума...та за това питам каква е връзката със скайп ? Не се заяждам или нещо да се правя на интересен, просто не разбрах и питам.
Някой ти праща линк в skype, ти отваряш, сваляш и намазваш

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2