Казус с покупка на 320-ка
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Казус с покупка на 320-ка
Предлагат ми 320-ка купе на 380 000км
, '94 почти без екстри за под 2000лв. Има няколко "проблема" обаче. Фена е от Франция, колата си е с френска регистрация, а сме на територията на съвсем друга държава
Общо взето питанката е : кво прайм? В смисъл - дали ще е възможно изобщо да направим прехвърлянето на колата на мое име, ако да - има ли някакви специфични документи, за които да внимавам дали са налични, мога ли да карам с тези френски номера или трябва да дойда до България и да я регистрирам, ако мога - ще има ли проблем примерно като си дойда лятото, тогава да я регистрирам? И последно - изкажете по едно мнение дали си заслужава покупката или да не се вкарвам в излишни филми.

Re: Казус с покупка на 320-ка
xpl0d написа:Предлагат ми 320-ка купе на 380 000км, '94 почти без екстри за под 2000лв. Има няколко "проблема" обаче. Фена е от Франция, колата си е с френска регистрация, а сме на територията на съвсем друга държава
Общо взето питанката е : кво прайм? В смисъл - дали ще е възможно изобщо да направим прехвърлянето на колата на мое име, ако да - има ли някакви специфични документи, за които да внимавам дали са налични, мога ли да карам с тези френски номера или трябва да дойда до България и да я регистрирам, ако мога - ще има ли проблем примерно като си дойда лятото, тогава да я регистрирам? И последно - изкажете по едно мнение дали си заслужава покупката или да не се вкарвам в излишни филми.
колега не би трябвало да е проблем да се прхвърли на твое име,без значение от регистрацията.
Незнам във Франция как стоят нещата.
Но в евро общонстта не би трябвало да има ядове.
Аз го направих за 15 минути ,но в друга държава.

by ''kompleksa''
- xpl0d
-
-
ivan. написа:...Незнам във Франция как стоят нещата...
Не, не, аз не съм във Франция. Фена, който ми я предлага е от Франция, аз съм от България, пък двамата сме в съвсем различна държава

Викаш няма да има проблеми по прехвърлянето. А дали ще можем да караме с френски номера да знаеш?

xpl0d написа:ivan. написа:...Незнам във Франция как стоят нещата...
Не, не, аз не съм във Франция. Фена, който ми я предлага е от Франция, аз съм от България, пък двамата сме в съвсем различна държава![]()
Викаш няма да има проблеми по прехвърлянето. А дали ще можем да караме с френски номера да знаеш?
Ми аз карам с чужди номера,с чужда застаховка,с талон на мое име...........
Ако мислиш да я караш прдимно в бг ,най-добре е да се регистрира.
Ако обаче пътуваш често в континента с нея,не виждам смисъл,като се вземе на предвид че нашето каско е пълен рекет
Последна промяна ivan. на 22 Дек 2009, 15:23, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Предполагам няма да има проблем-аз със английски си карах доста времелВажното е да е прехвърлена собствеността,за да знаеш че колата е твоя-договор,талон и т.н.
martin_g60 написа:Предполагам няма да има проблем-аз със английски си карах доста времелВажното е да е прехвърлена собствеността,за да знаеш че колата е твоя-договор,талон и т.н.
В Англия не е нужен договор за покупко-продажба ,за да се прехвърли колата на друго име..........мисля,че с това много правилно премахват нуждата от нотариус,който в бг е пак неудобство и бъркане в джоба на нормалния човек.

by ''kompleksa''
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Да така е-има си раздел в лоудбук-а но човека пита за Франция а аз не знам там как!
- xpl0d
-
-
Олекна му малко
Остава само фена да не я даде на някой друг, че ше има да го сърби г*за цяла седмица 

- xpl0d
-
-
Я да подкача малко 
Преди малко говорихме с фена. Вика виж са, има една драскотина отстрани, джама на десния фар е пукнат, полусчупен, имало някъв проблем с шофьорската седалка, доколкото разбрах от гадния му английски няква щека ли кво имало дето трябва да се смени за да може да се сгъва напред назад(колата е купе). Най-гадното е обаче някав проблем в двигателя, не можа да обясни нищо, но доколкото разбрах тракало нещо, трябвало да се регулира. Викам клапаните нещо, да да ми вика фена. Дали има впредвид регулиране на топлинна хлабина или нещо друго. Няма застраховка, няма зимни гуми
Чудя се да я взимам ли изобщо, шото след прехвърлянето трябвало до 1 месец да се регистрира на мое име. Иначе пък е с М50
Ако модераторите сметнат направо да я преместят темата в Е36 раздела, че май май баш за там си е

Преди малко говорихме с фена. Вика виж са, има една драскотина отстрани, джама на десния фар е пукнат, полусчупен, имало някъв проблем с шофьорската седалка, доколкото разбрах от гадния му английски няква щека ли кво имало дето трябва да се смени за да може да се сгъва напред назад(колата е купе). Най-гадното е обаче някав проблем в двигателя, не можа да обясни нищо, но доколкото разбрах тракало нещо, трябвало да се регулира. Викам клапаните нещо, да да ми вика фена. Дали има впредвид регулиране на топлинна хлабина или нещо друго. Няма застраховка, няма зимни гуми

Ако модераторите сметнат направо да я преместят темата в Е36 раздела, че май май баш за там си е

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
А защо се занимаваш с счупени коли, тая кола ако започнеш да наливаш знаеш ли къде може да и излезе края?

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
_65536_kb_sec_ написа:А защо се занимаваш с счупени коли, тая кола ако започнеш да наливаш знаеш ли къде може да и излезе края?

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Само не разбрах кво пък толко си го харесал тва м50
Иначе, ходи и я виж бе, колко му е, пък ако ти хареса удариго малко в цената и отнасяй

Иначе, ходи и я виж бе, колко му е, пък ако ти хареса удариго малко в цената и отнасяй

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- xpl0d
-
-
VesoPesa написа:Само не разбрах кво пък толко си го харесал тва м50![]()
![]()
![]()
Ми аз му казах ари да я видим, ама вика да се стопи снега, че с тез летните гуми. Пробвал 2-3 пъти ама вика не става. Аз иначе няма да се занимавам ама е обявил една цена равняваща се на 1875 лв. и тя не е крайна. Преди празниците в обявата беше писал, че само външни забележки има и че двигателя е наред, ама сега тва трака, онова не работи, сега се сетих - говори за някакви подпирания

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тракането ако е от ваноса или повдигачи нали се сещаш, че много лесно ще си дойдеш на парите на които ще си вземеш нормална 20-ка. Хубавото в случая е, че ще имаш ревизирана кола. Въпрос на преценка. Аз бих я взел ако има запазена линия, да не е няква клекнала и изтърбушена.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2