Казус с покупка на 320-ка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Казус с покупка на 320-ка

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2009, 14:44

Предлагат ми 320-ка купе на 380 000км :mhihi: , '94 почти без екстри за под 2000лв. Има няколко "проблема" обаче. Фена е от Франция, колата си е с френска регистрация, а сме на територията на съвсем друга държава :mhihi: Общо взето питанката е : кво прайм? В смисъл - дали ще е възможно изобщо да направим прехвърлянето на колата на мое име, ако да - има ли някакви специфични документи, за които да внимавам дали са налични, мога ли да карам с тези френски номера или трябва да дойда до България и да я регистрирам, ако мога - ще има ли проблем примерно като си дойда лятото, тогава да я регистрирам? И последно - изкажете по едно мнение дали си заслужава покупката или да не се вкарвам в излишни филми.
Изображение

Аватар
Кара: E34

Re: Казус с покупка на 320-ка

Мнение от ivan. » 22 Дек 2009, 14:49

xpl0d написа:Предлагат ми 320-ка купе на 380 000км :mhihi: , '94 почти без екстри за под 2000лв. Има няколко "проблема" обаче. Фена е от Франция, колата си е с френска регистрация, а сме на територията на съвсем друга държава :mhihi: Общо взето питанката е : кво прайм? В смисъл - дали ще е възможно изобщо да направим прехвърлянето на колата на мое име, ако да - има ли някакви специфични документи, за които да внимавам дали са налични, мога ли да карам с тези френски номера или трябва да дойда до България и да я регистрирам, ако мога - ще има ли проблем примерно като си дойда лятото, тогава да я регистрирам? И последно - изкажете по едно мнение дали си заслужава покупката или да не се вкарвам в излишни филми.

колега не би трябвало да е проблем да се прхвърли на твое име,без значение от регистрацията.
Незнам във Франция как стоят нещата.
Но в евро общонстта не би трябвало да има ядове.
Аз го направих за 15 минути ,но в друга държава.
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2009, 15:17

ivan. написа:...Незнам във Франция как стоят нещата...

Не, не, аз не съм във Франция. Фена, който ми я предлага е от Франция, аз съм от България, пък двамата сме в съвсем различна държава :mhihi:
Викаш няма да има проблеми по прехвърлянето. А дали ще можем да караме с френски номера да знаеш?
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 22 Дек 2009, 15:21

xpl0d написа:
ivan. написа:...Незнам във Франция как стоят нещата...

Не, не, аз не съм във Франция. Фена, който ми я предлага е от Франция, аз съм от България, пък двамата сме в съвсем различна държава :mhihi:
Викаш няма да има проблеми по прехвърлянето. А дали ще можем да караме с френски номера да знаеш?

Ми аз карам с чужди номера,с чужда застаховка,с талон на мое име...........
Ако мислиш да я караш прдимно в бг ,най-добре е да се регистрира.
Ако обаче пътуваш често в континента с нея,не виждам смисъл,като се вземе на предвид че нашето каско е пълен рекет
Последна промяна ivan. на 22 Дек 2009, 15:23, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 22 Дек 2009, 15:21

Предполагам няма да има проблем-аз със английски си карах доста времелВажното е да е прехвърлена собствеността,за да знаеш че колата е твоя-договор,талон и т.н.

Аватар

Мнение от ivan. » 22 Дек 2009, 15:28

martin_g60 написа:Предполагам няма да има проблем-аз със английски си карах доста времелВажното е да е прехвърлена собствеността,за да знаеш че колата е твоя-договор,талон и т.н.

В Англия не е нужен договор за покупко-продажба ,за да се прехвърли колата на друго име..........мисля,че с това много правилно премахват нуждата от нотариус,който в бг е пак неудобство и бъркане в джоба на нормалния човек.
Изображение
by ''kompleksa''

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 22 Дек 2009, 15:31

Да така е-има си раздел в лоудбук-а но човека пита за Франция а аз не знам там как!

Аватар

Мнение от xpl0d » 22 Дек 2009, 15:34

Олекна му малко :mhihi: Остава само фена да не я даде на някой друг, че ше има да го сърби г*за цяла седмица :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 06 Яну 2010, 13:50

Я да подкача малко :)

Преди малко говорихме с фена. Вика виж са, има една драскотина отстрани, джама на десния фар е пукнат, полусчупен, имало някъв проблем с шофьорската седалка, доколкото разбрах от гадния му английски няква щека ли кво имало дето трябва да се смени за да може да се сгъва напред назад(колата е купе). Най-гадното е обаче някав проблем в двигателя, не можа да обясни нищо, но доколкото разбрах тракало нещо, трябвало да се регулира. Викам клапаните нещо, да да ми вика фена. Дали има впредвид регулиране на топлинна хлабина или нещо друго. Няма застраховка, няма зимни гуми :confused: Чудя се да я взимам ли изобщо, шото след прехвърлянето трябвало до 1 месец да се регистрира на мое име. Иначе пък е с М50 :banghead:

Ако модераторите сметнат направо да я преместят темата в Е36 раздела, че май май баш за там си е :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2010, 14:06

А защо се занимаваш с счупени коли, тая кола ако започнеш да наливаш знаеш ли къде може да и излезе края?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 06 Яну 2010, 14:08

_65536_kb_sec_ написа:А защо се занимаваш с счупени коли, тая кола ако започнеш да наливаш знаеш ли къде може да и излезе края?

:yes: И аз съм на мнението на колегата - не се занимавай с глупости/бараки ;)!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 06 Яну 2010, 14:12

Само не разбрах кво пък толко си го харесал тва м50 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе, ходи и я виж бе, колко му е, пък ако ти хареса удариго малко в цената и отнасяй ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 06 Яну 2010, 14:13

Единственото хубаво нещо май е че километрите и са реални :mhihi: .
:driving: :dunno: :driving:

Аватар

Мнение от xpl0d » 06 Яну 2010, 14:21

VesoPesa написа:Само не разбрах кво пък толко си го харесал тва м50 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе, ходи и я виж бе, колко му е, пък ако ти хареса удариго малко в цената и отнасяй ;)

Ми аз му казах ари да я видим, ама вика да се стопи снега, че с тез летните гуми. Пробвал 2-3 пъти ама вика не става. Аз иначе няма да се занимавам ама е обявил една цена равняваща се на 1875 лв. и тя не е крайна. Преди празниците в обявата беше писал, че само външни забележки има и че двигателя е наред, ама сега тва трака, онова не работи, сега се сетих - говори за някакви подпирания :dunno: Мислех да я отмъквам за 1500 и да си я правим сам. Виках си пак ще стъпи на парите на нормална 20-ка ама поне ще знам, че всичко и е наред. Ама сега... :dunno: много съмнителна почна да ми става. Пък километрите кво да и гледам, клонят към реални, то на всички 20-ки в Бг дето пише 100к като че ли са много по-запазени :mhihi: същия боклук са :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2010, 14:26

Тракането ако е от ваноса или повдигачи нали се сещаш, че много лесно ще си дойдеш на парите на които ще си вземеш нормална 20-ка. Хубавото в случая е, че ще имаш ревизирана кола. Въпрос на преценка. Аз бих я взел ако има запазена линия, да не е няква клекнала и изтърбушена.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата