Проблем с телефон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Проблем с телефон

Мнение от djkita » 23 Дек 2009, 1:52

:have one: Колеги искам да се обърна към вас за малко инфо.. че ми писна .. :banghead:
Преди година и половина си закупих телефон Нокиа от магазин на Глобул.... та до тук перфектно.. след 1 месец се развали (не хващаше, че има мемори карта, клиповете засичаха и още куп проблеми) и го дадох в магазина, от който съм го закупил и от там го изпратиха в сервиз и хоп след 30 дни телефончето като ново... да но ново-ново ама .... пак се развали :banghead: същия проблем. Давам го пак айде след 20-30 дни ми го връщат пак без никакъв проблем, и ето, че преди 3 месеца дойде ред на дисплея(някакви странни черти се появиха и това беше за капак). Давам го пак и след 2 седмици отново познатата случка-връщане на телефона УЖ в идеално състояние. И вчера нова предколедна изненада-говорителчето за разговорите прекъсва.. :banghead: :banghead: Та да ви попитам няма ли нещо максимален брой пъти за даване на ремонт на дадена стока... то от 18месеца има няма половината време е бил в мен... Слушал сам, че най-много 3 пъти може да се дава за ремонт един телефон и след което се заменя с нов или се връщашт парите... но все пак да чуя вашето мнение. Благодаря :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Re: Проблем с телефон

Мнение от ME4KY » 23 Дек 2009, 6:16

djkita написа::have one: Колеги искам да се обърна към вас за малко инфо.. че ми писна .. :banghead:
Преди година и половина си закупих телефон Нокиа от магазин на Глобул.... та до тук перфектно.. след 1 месец се развали (не хващаше, че има мемори карта, клиповете засичаха и още куп проблеми) и го дадох в магазина, от който съм го закупил и от там го изпратиха в сервиз и хоп след 30 дни телефончето като ново... да но ново-ново ама .... пак се развали :banghead: същия проблем. Давам го пак айде след 20-30 дни ми го връщат пак без никакъв проблем, и ето, че преди 3 месеца дойде ред на дисплея(някакви странни черти се появиха и това беше за капак). Давам го пак и след 2 седмици отново познатата случка-връщане на телефона УЖ в идеално състояние. И вчера нова предколедна изненада-говорителчето за разговорите прекъсва.. :banghead: :banghead: Та да ви попитам няма ли нещо максимален брой пъти за даване на ремонт на дадена стока... то от 18месеца има няма половината време е бил в мен... Слушал сам, че най-много 3 пъти може да се дава за ремонт един телефон и след което се заменя с нов или се връщашт парите... но все пак да чуя вашето мнение. Благодаря :bchug:

Няма такова нещо :!: Докато има гаранция ще ти го сменят,после го продаваш :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от izhelev » 23 Дек 2009, 11:15

djkita написа:...Слушал сам, че най-много 3 пъти може да се дава за ремонт един телефон и след което се заменя с нов или се връщашт парите... но все пак да чуя вашето мнение. Благодаря :bchug:

Не съм наясно дали това е записано в закона, но повечето фирми сменят при повреда на една и съща част 3 пъти.
Аз бих говорил за смяна с доплащане за друг телефон. Вариант е да се обърнеш към КЗП за съвет.

ПП. Редно е срокът на гаранцията да се увеличи с времето, през което телефонът е престоявал в сервиз, тъй като тогава не си го ползвал.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 23 Дек 2009, 12:13

ME4KY написа:
djkita написа::have one: Колеги искам да се обърна към вас за малко инфо.. че ми писна .. :banghead:

Няма такова нещо :!: Докато има гаранция ще ти го сменят,после го продаваш :winky:

:yes:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 23 Дек 2009, 12:20

Според ЗЗП си в правото си още при първата рекламация да поискаш смяна на телефона.А ти мисля достатъчно рекламации си предявил.Това че някой друг не си знае правата,не значи че може категорично да ти казва че няма такова нещо.
Отиди в офиса,най-вероятно първоначално ще ти се направят на интересни,поискай техния Юристконсулт да дойде и на него да обясниш,ако не стане и това им кажи да извикат представител на Комисията за защита на потребителите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ME4KY » 23 Дек 2009, 12:28

jordanpar написа:Според ЗЗП си в правото си още при първата рекламация да поискаш смяна на телефона.А ти мисля достатъчно рекламации си предявил.Това че някой друг не си знае правата,не значи че може категорично да ти казва че няма такова нещо.
Отиди в офиса,най-вероятно първоначално ще ти се направят на интересни,поискай техния Юристконсулт да дойде и на него да обясниш,ако не стане и това им кажи да извикат представител на Комисията за защита на потребителите.

е добре ама те са му го сменяли досега 2 пъти нали така :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Дек 2009, 15:37

Никъде не пише ,че е сменен с нов.Пише ,че са му го върнали като нов -тоест ремонтиран.Абсолютно си е с правото на замяна.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Дек 2009, 15:40

Мисля че след 2 ро или 3 то ремонтиране са длъжни да ти дадът нов апарат,поне в м-тел така правят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 23 Дек 2009, 17:24

Е.Димитров написа:Мисля че след 2 ро или 3 то ремонтиране са длъжни да ти дадът нов апарат,поне в м-тел така правят

Това е вярно, ако ремонтите са за една и съща повреда. При колегата са различни дефектите :dunno:
R6 - Was sonst?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ME4KY » 23 Дек 2009, 18:05

rdvr_burgas написа:
Е.Димитров написа:Мисля че след 2 ро или 3 то ремонтиране са длъжни да ти дадът нов апарат,поне в м-тел така правят

Това е вярно, ако ремонтите са за една и съща повреда. При колегата са различни дефектите :dunno:

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 23 Дек 2009, 18:07

Nokia 5800, нали? :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 23 Дек 2009, 18:16

Проблема ти се нарича "Нокия" а решението Sony Ericsson! Съжелявам че спамя, но не издържах.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ME4KY » 23 Дек 2009, 18:23

LizarD написа:Проблема ти се нарича "Нокия" а решението Sony Ericsson! Съжелявам че спамя, но не издържах.

:OT: :bowdown: :bowdown: и аз и аз имах една нокиа н71 и след 2 седмици меко казано отказа :kuku: и 400 лева и те...досега с сонитата проблеми нямам,но за нокии чувам все такива странни дефекти :paranoid: всяка марка си има бъгави деца ма...важното е да уцелиш добра бройка :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 23 Дек 2009, 19:54

Благодаря ви колеги :bowdown: Проблема е Нокиа 6500 слайд.... Напоследък и мойте приятели с Нокиа много се оплакват от софтуерни грешки и т.н. Ще изчакам да мине коледа и ще го занеса и без нов телефон няма да си отида от магазина :banghead: Иначе сега ако се оправи и след няколко месеца като му мине гаранцията и пак се счупи.... трябва с него да замярам тези от Глобул.... :bang:
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 23 Дек 2009, 20:28

Бате оправяй го и го продавай по най-бързия начин... Не съм чул човек да е доволен от този модел... И чети малко, преди да си вземеш следващ телефон - мнения, проблеми, ревюта и тн.

А тва за нокия не е вярно... Може би най-качествената марка... Имал съм много нокии, без особени проблеми, а соРи ериксоновците, уж най-качествените модели - К750 ми се прееба джойстика, К850 сензорните все едно ги нямаше...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Следваща

Назад към Извън Темата