Бракуване на кола, без номера !?
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Бракуване на кола, без номера !?
Та така ...
1. Купих си мотор за колата (моя вече ми се струва слабичък) и ми дадоха талона на колата от която взех мотора като после разбрах, че трябва и договор за покупко-продажба..
2. Човека от който взех мотора, не иска да ми направи договор само за мотора, а за цялата кола, която е изхвърлена преди година на вторични.
Уловката:
3. Колата е изхвърлена с номерата(регистрационните табели) и няма инфо дали и са плащани данъците...
Та въпроса ми е:
- За да ми я прехвърли при нотариус трябва да са и платени данъците, нали ?
- За да я бракувам трябват ли ми табелите, в случай, че е на мое име и документите са си в мене ? Може ли да се бракува без номера ? Ако обявя табелите за откраднати ?
- Колата е по документи в КАТ-София - аз и аз живея там, но съм с адресна в Русе ? Къде се бракува ?
- Има ли проблем че я купувам неска и я бракувам след 2 дена ?
Благодаря предварително, надявам се някой да даде отговор, просто не ме устройва да карам кола със сменен мотор без документация
Весела Коледа
1. Купих си мотор за колата (моя вече ми се струва слабичък) и ми дадоха талона на колата от която взех мотора като после разбрах, че трябва и договор за покупко-продажба..
2. Човека от който взех мотора, не иска да ми направи договор само за мотора, а за цялата кола, която е изхвърлена преди година на вторични.
Уловката:
3. Колата е изхвърлена с номерата(регистрационните табели) и няма инфо дали и са плащани данъците...
Та въпроса ми е:
- За да ми я прехвърли при нотариус трябва да са и платени данъците, нали ?
- За да я бракувам трябват ли ми табелите, в случай, че е на мое име и документите са си в мене ? Може ли да се бракува без номера ? Ако обявя табелите за откраднати ?
- Колата е по документи в КАТ-София - аз и аз живея там, но съм с адресна в Русе ? Къде се бракува ?
- Има ли проблем че я купувам неска и я бракувам след 2 дена ?
Благодаря предварително, надявам се някой да даде отговор, просто не ме устройва да карам кола със сменен мотор без документация

Весела Коледа

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Re: Бракуване на кола, без номера !?
raid написа:Та така ...
1. Купих си мотор за колата (моя вече ми се струва слабичък) и ми дадоха талона на колата от която взех мотора като после разбрах, че трябва и договор за покупко-продажба..-Трябва да .Ако е от частно лице договор ,ако е от фирма фактура
Уловката:
Та въпроса ми е:
- За да ми я прехвърли при нотариус трябва да са и платени данъците, нали ?Да макар ,че масово изповядват сделки и без това
- За да я бракувам трябват ли ми табелите, в случай, че е на мое име и документите са си в мене ? Може ли да се бракува без номера ? Ако обявя табелите за откраднати ? Трябват ти ,не може да я бракуваш без регистрационните табели.В КАТ ги искат.Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати ,ако не те нахранят в съответното районно става бързо и лесно .След тоес си вземаш една служебна бележка от там и в КАТ за снемане от регистрация
- Колата е по документи в КАТ-София - аз и аз живея там, но съм с адресна в Русе ? Къде се бракува ? Бракуването /свалянето от отчет става в района където МПС е зачислено -респ.София
- Има ли проблем че я купувам неска и я бракувам след 2 дена ?не няма проблем
Благодаря предварително, надявам се някой да даде отговор, просто не ме устройва да карам кола със сменен мотор без документация![]()
Весела Коледа
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

Bella написа:Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати
май ще трябва цялата кола да обяви за открадната.

мхм, мерси за помоща, горе-долу разбрах всичко, значи реално по чистия път неможе да се озакони този мотор в друга кола ...
а това, че мотора е от фирмена кола, на фирма която вече не съществува пречи ли с прехвърлянето ?
:/
а това, че мотора е от фирмена кола, на фирма която вече не съществува пречи ли с прехвърлянето ?
:/
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
kiro_320 написа:Bella написа:Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати
Шматка ,тва не го бях прочела

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не, само табелите също могат да минат за откраднати в местното РПУ, но трябва да има човек, който да ви подкрепи... Скоро имахме една случка с автомобил на колега от работата, който той продал преди много, много години, както се досещате без нотариус, прехвърляне, пререгистрация и тн. Взел парите, дал ключовете и айде чао. Колата не се знае къде е, нито кой й е собственик. Отидохме в надежденското РПУ зад ходел Принцес и с много разправии обявихме номерата за откраднати и така я спряха от движение, че му цъкаше някакви излишни сметки в общината.

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
kiro_320 написа:Bella написа:Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати
Това е най-елементарния начин да гризнеш дървото за лъжесвидетелстване (чл.290 НК).
Жоро го е описал ясно как...
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Vlados написа:kiro_320 написа:Bella написа:Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати
Това е най-елементарния начин да гризнеш дървото за лъжесвидетелстване (чл.290 НК).

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
Vlados написа:
Принципно си прав

Vlados написа:Това е най-елементарния начин да гризнеш дървото за лъжесвидетелстване (чл.290 НК).
Не, то да обявиш ДВАТА номера за откраднати ще е самата истина.. от сега виждам как ще го нахранят.
Иначе ти ми дай големия талон + договор направен преди 2 дена... пък после в съда ми разправяй на хвърчащи лисчета как колата е от 1 година в тебе. Адвоката като каже, че не си дал пълния комплект ключове и делото приключва.
10 мнения
• Страница 1 от 1