Бракуване на кола, без номера !?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Бракуване на кола, без номера !?

Мнение от raid » 26 Дек 2009, 0:04

Та така ...

1. Купих си мотор за колата (моя вече ми се струва слабичък) и ми дадоха талона на колата от която взех мотора като после разбрах, че трябва и договор за покупко-продажба..
2. Човека от който взех мотора, не иска да ми направи договор само за мотора, а за цялата кола, която е изхвърлена преди година на вторични.
Уловката:
3. Колата е изхвърлена с номерата(регистрационните табели) и няма инфо дали и са плащани данъците...

Та въпроса ми е:
- За да ми я прехвърли при нотариус трябва да са и платени данъците, нали ?
- За да я бракувам трябват ли ми табелите, в случай, че е на мое име и документите са си в мене ? Може ли да се бракува без номера ? Ако обявя табелите за откраднати ?
- Колата е по документи в КАТ-София - аз и аз живея там, но съм с адресна в Русе ? Къде се бракува ?
- Има ли проблем че я купувам неска и я бракувам след 2 дена ?

Благодаря предварително, надявам се някой да даде отговор, просто не ме устройва да карам кола със сменен мотор без документация :conf:

Весела Коледа :)
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Re: Бракуване на кола, без номера !?

Мнение от Bella » 26 Дек 2009, 0:12

raid написа:Та така ...

1. Купих си мотор за колата (моя вече ми се струва слабичък) и ми дадоха талона на колата от която взех мотора като после разбрах, че трябва и договор за покупко-продажба..-Трябва да .Ако е от частно лице договор ,ако е от фирма фактура
2. Човека от който взех мотора, не иска да ми направи договор само за мотора, а за цялата кола, която е изхвърлена преди година на вторични.
Уловката:
3. Колата е изхвърлена с номерата(регистрационните табели) и няма инфо дали и са плащани данъците...

Та въпроса ми е:
- За да ми я прехвърли при нотариус трябва да са и платени данъците, нали ?Да макар ,че масово изповядват сделки и без това
- За да я бракувам трябват ли ми табелите, в случай, че е на мое име и документите са си в мене ? Може ли да се бракува без номера ? Ако обявя табелите за откраднати ? Трябват ти ,не може да я бракуваш без регистрационните табели.В КАТ ги искат.Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати ,ако не те нахранят в съответното районно става бързо и лесно .След тоес си вземаш една служебна бележка от там и в КАТ за снемане от регистрация
- Колата е по документи в КАТ-София - аз и аз живея там, но съм с адресна в Русе ? Къде се бракува ? Бракуването /свалянето от отчет става в района където МПС е зачислено -респ.София
- Има ли проблем че я купувам неска и я бракувам след 2 дена ?не няма проблем

Благодаря предварително, надявам се някой да даде отговор, просто не ме устройва да карам кола със сменен мотор без документация :conf:

Весела Коледа :)
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 26 Дек 2009, 0:16

Bella написа:Най -лекия вариант обявяваш ги за откраднати

май ще трябва цялата кола да обяви за открадната. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 26 Дек 2009, 1:21

мхм, мерси за помоща, горе-долу разбрах всичко, значи реално по чистия път неможе да се озакони този мотор в друга кола ...

а това, че мотора е от фирмена кола, на фирма която вече не съществува пречи ли с прехвърлянето ?

:/
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 26 Дек 2009, 1:50

kiro_320 написа:

Шматка ,тва не го бях прочела :dummy:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 26 Дек 2009, 1:54

Не, само табелите също могат да минат за откраднати в местното РПУ, но трябва да има човек, който да ви подкрепи... Скоро имахме една случка с автомобил на колега от работата, който той продал преди много, много години, както се досещате без нотариус, прехвърляне, пререгистрация и тн. Взел парите, дал ключовете и айде чао. Колата не се знае къде е, нито кой й е собственик. Отидохме в надежденското РПУ зад ходел Принцес и с много разправии обявихме номерата за откраднати и така я спряха от движение, че му цъкаше някакви излишни сметки в общината.
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 27 Дек 2009, 21:44

kiro_320 написа:

Това е най-елементарния начин да гризнеш дървото за лъжесвидетелстване (чл.290 НК).
Жоро го е описал ясно как...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 01 E46 318

Мнение от Yed » 27 Дек 2009, 23:17

Vlados написа:
kiro_320 написа:

Това е най-елементарния начин да гризнеш дървото за лъжесвидетелстване (чл.290 НК).
:yes: Точно им го каза
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 28 Дек 2009, 0:17

Vlados написа:

Принципно си прав :winky: Само дето той ще е първия дето да има обвинение за такова нещо .През ден идват за обявяване на табели и цели коли които са продали на циганите барабар с табелите и си пишат ,че са откраднати .Да не говорим ,че от КАТ ги пращат да пишат щото и те са наясно ,че друг вариант няма .Така ,че той няма да открива топлата вода .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 28 Дек 2009, 0:33

Vlados написа:Това е най-елементарния начин да гризнеш дървото за лъжесвидетелстване (чл.290 НК).

Не, то да обявиш ДВАТА номера за откраднати ще е самата истина.. от сега виждам как ще го нахранят.
Иначе ти ми дай големия талон + договор направен преди 2 дена... пък после в съда ми разправяй на хвърчащи лисчета как колата е от 1 година в тебе. Адвоката като каже, че не си дал пълния комплект ключове и делото приключва.

Назад към Извън Темата