Българските митничари се подиграват с хората...
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Българските митничари се подиграват с хората...
При влизане на Калотина на мой приятел холандец с жена му българка нашите митничари са им изискали сертификат от Холандия, че не са болни от свински грип. Опитали са се да им направят акт за 2000лв, заради това че нямат. Без значение, че такова нещо не съществува. Холандецът ми каза, че следващият път като идва в България ще си извади сертификат за "индиянски резерват" - трябвало да е универсален за всичко. Вярно, че се шегувахме и този случай въобще не беше повлиял за отношенията ни, но на мен вътрешно ми се плачеше от срам и мъка. На тези, които ще кажат - "чий го дири тука" или "кат не ти харесва - грабвай куфарчето и да те няма" ще отговоря, че това ми е най-голямата грешка в живота, че се захванах с бизнес в България и не се махнах, докато бях млад от тая кирлива държава. Сега сутрин се раздвижвам като робот и кокалите ме болят, но все ми се ще да има повече българи, дето да дават път като правиш ляв завой, щото и на тях ще им се наложи, да не си хвърлят цигарата през стъклото и да ми пада върху чистачките и като предприемат маневра да дават мигач, щото мигача показва на другите накъде отиваш, нищо, че ти си знаеш и не виждаш смисъл да го пускаш. Направете нещо хубаво и добро през новата година, за да знаете, че поне нещо сте направили за България. Весели празници!
Темата не е за "Страхотни истории". Местя в "Извън темата".
Eliana
Темата не е за "Страхотни истории". Местя в "Извън темата".
Eliana
Последна промяна Мордехай на 28 Дек 2009, 11:27, променена общо 1 път
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Re: Българските митничари се подиграват с хората...
Добре си написал нещата, но с това едва ли ще се променят.
Българинът реве, че управляващите са виновни за всичко, но не те го карат да си хвърля билетчето/фаса на земята и боклукът през терасата. Същото е положението и с тези митничари - обикновени хора на държавна работа, които се опитват да изкарат нещо по втория начин. Същите тези хора плюят държавата, без да се замислят, че са част от цялата схема... получава се един затворен кръг, от който няма излизане и липсва желание за такова.
Българинът реве, че управляващите са виновни за всичко, но не те го карат да си хвърля билетчето/фаса на земята и боклукът през терасата. Същото е положението и с тези митничари - обикновени хора на държавна работа, които се опитват да изкарат нещо по втория начин. Същите тези хора плюят държавата, без да се замислят, че са част от цялата схема... получава се един затворен кръг, от който няма излизане и липсва желание за такова.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Трябвало е да подаде оплакване този холандец.Според мен би трябвало да се смени целия личен състав на митниците ни.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Хората се бяха утрепали от път и искаха смо по-бързо да се проснат на леглата. Дори не се бяха сетили да ми се обадят. Идваха от 2400км без да са спали. Извинявам се на модераторите за грешното място на темата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Това не са истински митничари,а ментаци,които дебнат за турските гастарбайтер 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Колкото и пъти да съм пътувал винаги на нашата граница са ми правили проблем.
Преди пътувах редовно към Швейцария,минавах и през Унгария и през Италия и никъде не са ми правили проблем,
само на Калотина винаги свалях саковете и вадих всичкия багаж.
Е ми българска му работа,няма какво да говорим

Преди пътувах редовно към Швейцария,минавах и през Унгария и през Италия и никъде не са ми правили проблем,
Е ми българска му работа,няма какво да говорим

- Bogat-Beden
-
-
Да ве,точно унгарските митничари какви миризми безподобни са....Biogame написа:Колкото и пъти да съм пътувал винаги на нашата граница са ми правили проблем.
Е ми българска му работа,няма какво да говорим![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Митничарите на Калотина много се нервят на българин с работна виза за Европа. Ако пък си и с БМВ значи возиш дрога. На един приятел му направиха страшен проблем за един дискмен. Иначе миналият път на холандеца му прибраха три суджука, сиренце и дори една питка на летището в София. Ама аз съм му казал, че физиономията му ни предизвиква да го мъчиме и той така си го приема.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Bogat-Beden написа:Да ве,точно унгарските митничари какви миризми безподобни са....Biogame написа:Колкото и пъти да съм пътувал винаги на нашата граница са ми правили проблем.
![]()
От към Румъния да, ама от към Австрия ако влизаш даже не те и помирисват

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Дали на летището или с кола,всеки път когато човек влиза в БГ митничарите или паспортен контрол се държат нагло,говорят на ´´ти´´,разпитват те къде си ходил,ама защо си бил там,какво прави,оглеждат те от глава до пети.
щом не си издирван,не си нарушил някое от правилата за внос или износ,ако ще и на Бен Ладен да приличаш,никой не може да ти влиза в личното пространство,проверяват ти документите,пожелават ти всичко най-най и това е.
Мръсно племе сме да му.......................
щом не си издирван,не си нарушил някое от правилата за внос или износ,ако ще и на Бен Ладен да приличаш,никой не може да ти влиза в личното пространство,проверяват ти документите,пожелават ти всичко най-най и това е.
Мръсно племе сме да му.......................

- Bogat-Beden
-
-
Не съм минавал през Румъния,но съм влизал през словакия и Сърбия-като влизаш от Сърбия ти говорят на сръбски и ти се карат без да си направил нищо...Веднага след влизането им в Шенген ме е спирал патрул гранична полиция преди излизане от Унгария посока словакия ,без да съм нарушил нещо и ни обърнаха наопаки,не съм пътувал с ново БМВ ...Дори паспортите ни щяха да останат в тях ако не си ги бяхме поискали...Държат се много арогантно и невъзпитано,без да бъдат предизвиквани по никакъв начин...Пак ще се повторя-пълни сволочи...Dimo написа:Bogat-Beden написа:Да ве,точно унгарските митничари какви миризми безподобни са....Biogame написа:Колкото и пъти да съм пътувал винаги на нашата граница са ми правили проблем.
![]()
От към Румъния да, ама от към Австрия ако влизаш даже не те и помирисват

А към изказването на колегата Мордехай за работната виза ми е странно,тъй като в повечето страни в ЕС вече за работа само се изисква местен личен идентификационен номер,който се изважда бързо само срещу представянето на червен БГ паспорт...

Последна промяна Bogat-Beden на 28 Дек 2009, 14:42, променена общо 1 път
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
интиресна тема
а..м-те 

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
Хахаха..това ми напомня като се прибирах преди 2 седмици от Англия и ми отмениха полета за България, колко любезни и мили бяха там на летището. Точно като кацнах на летищетото във Варна един чичка каза - "ааааааайде само да се нареждаме един по един"
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Скоро минавах на Промахона в посока БГ.
Гърците не те и поглеждат,обаче като стигнах до нашето кпп ми разбиха кефа...
Спирам до ГН.БГ ПОЛИЦАЙ и преди да му дам личната карта за проверка го поздравих учтиво и го попитах къде мога да си закупя винетка.А той ме изгледа ултра нагло и лошо и ми казва "всички само винетки ви интересуват,а че документи проверяваме тука!".Дадох му личната карта да си ягледа,като толкова го засегнах.След като се насърди го попитах отново за винетка,отвъна ми че имало преди ама незнаел за сега...
Отивам на гишето където се плащат пътни такси,което е на 30м от въпросният полицай и винетки имаше,макар само седмични...
Гърците не те и поглеждат,обаче като стигнах до нашето кпп ми разбиха кефа...
Спирам до ГН.БГ ПОЛИЦАЙ и преди да му дам личната карта за проверка го поздравих учтиво и го попитах къде мога да си закупя винетка.А той ме изгледа ултра нагло и лошо и ми казва "всички само винетки ви интересуват,а че документи проверяваме тука!".Дадох му личната карта да си ягледа,като толкова го засегнах.След като се насърди го попитах отново за винетка,отвъна ми че имало преди ама незнаел за сега...
Отивам на гишето където се плащат пътни такси,което е на 30м от въпросният полицай и винетки имаше,макар само седмични...
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
jordanpar написа:Мръсно племе сме да му.......................
Не е племето виновно, защото не сме всички такива, а институции като митниците и специалния митничарски манталитет - какви се натискат да станат митничари е ясно на всеки.
Иначе и на мен ми се е налагало многократно вече да се срамувам от "свои".
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2