Кражба => пътуване на кола без талон през Румъния?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Кражба => пътуване на кола без талон през Румъния?

Мнение от CheGevara » 28 Дек 2009, 20:09

Откраднаха ми днес портмонето и вътре беше талона (малкия) на колата. Колата е с чужда регистрация и сега се чудя как да излезе от БГ. В Сърбия винаги ми искат талона и зелената карта. Аз зелена карта имам ама талона вече не. За радост (може би) имам едно ксерокопие на талона в колата.

Въпросът ми е към отраканите автоджамбази дали мога да мина през Румъния в посока западна Европа? Искат ли там на границата талон? Дали все пак има вариант да се мине през Сърбия? Аз в посолството ще искам някакъв документ ... ама не вярвам че ще дадат нещо.

И така леко да попитам дали има някой връзки в 1 районно в София, защото ми трябва удостоверението, че съм жертва на кражба за да мога да си извадя личните документи. Процедурата траела 7 дена ... а мен ми трябва спешно. Не мога да разбера защо не го дават веднага след като си напиша жалбата и обяснението към нея ... както и да е ... да сме иви и здрави!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Кражба => пътуване на кола без талон през Румъния?

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Дек 2009, 20:18

На границата в Румъния,миналата години ми искаха талончето,тази година,,не го искаха само лична карта и да им платиш таксите (нещастници :evil: )
Ама незнам,ако ти пойскат и нямаш,те са педерастчета...
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 28 Дек 2009, 20:22

последните 10 пъти талон не са ми искали на Дунав мост,но границата с Унгария ми искат винаги...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 28 Дек 2009, 20:26

колега всеки път е различно минаването на границата.........Но през сърбия не те съветвам да минаваш.Румъния Унгария е по добре все пак сме в ЕС

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 28 Дек 2009, 21:55

колега , като минавам с бмв-то на Дунав мост винаги са ми искали талона, като минавам със служебния опел нито веднъж не са го искали ... според мен е въпрос на късмет, тука има тука няма ... но определено от скоро са позатегнали контрола на Дунав мост. Митничарите са българи ,така че предполагам ще може да се разбереш някак си ...
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 28 Дек 2009, 21:56

don_mimo написа:колега , като минавам с бмв-то на Дунав мост винаги са ми искали талона, като минавам със служебния опел нито веднъж не са го искали ... според мен е въпрос на късмет, тука има тука няма ... но определено от скоро са позатегнали контрола на Дунав мост. Митничарите са българи ,така че предполагам ще може да се разбереш някак си ...

Миме съгласен съм брат ама нали трябва да излезе от тая Румъния,а на Арат прошка няма...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 28 Дек 2009, 22:10

колеги тази държава е за закриване!
Дано да взема това удостоверение от полицията до нова година ... и май през РОМ ще се кара.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 28 Дек 2009, 23:07

На един комшия му откраднаха номерата, немски, живее в Германия повече от 25 години, пратихме го в районното, оттам в КАТ и извади транзитни номера, не знам дали ще те накарат да направиш тази интервенция, но определено от посолството трябва да ти издадат документ и да можеш да пътуваш с него, въпроса е къде ще се заяждат и къде ще го признаят, защото и сърбите и румънците са едни малоумници и само пара просят.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Дек 2009, 23:16

Те ако искат пари,добре,само да мине границата на Ром,на Бг границата с Ром ни искаха и акт за раждане наще,на Ром граница само лични карти,с полицайте в страната няма да има проблеми,като напуска РОм пак ще мине леко,натам вече незнам
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 29 Дек 2009, 10:48

а защо не ти изпратят големия талон от германия по куриер
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Дек 2009, 11:25

гадна работа! но мисля и че ще се наложи да преведеш в някоя лицензирана фирма бележката от полицията,щото румънещите може и за тва да се заядат ,че е на български. със сигурност никой не може да ти каже дали ще ти искат талона или не на границата -всеки път е различно ,а да разчиташ на шанс е загубена работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Дек 2009, 12:12

SKISA написа:гадна работа! но мисля и че ще се наложи да преведеш в някоя лицензирана фирма бележката от полицията,щото румънещите може и за тва да се заядат ,че е на български. със сигурност никой не може да ти каже дали ще ти искат талона или не на границата -всеки път е различно ,а да разчиташ на шанс е загубена работа.

Задължително легализиран превод. Неприятна работа, Жоро, дано успееш да се прибереш без проблеми!
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 29 Дек 2009, 12:25

Дано успееш да се прибереш без проблеми колега!

Weißwurst-Fresser
Аватар

Мнение от CheGevara » 29 Дек 2009, 17:49

в тази насока да питам дали някой колега предлага легализирани преводи на английски и немски да ми се обади на ЛС. Не е спешно за превода и след нова година да стане.

Информация от посолството:
със следните документи: ксерокопие от талона (имам), удостоверение от полицията (още нямам) и оригинална зелена карта (имам) можело да се мине през Сърбия.

малко лотария, но мисля че си струва да се опита.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 29 Дек 2009, 18:45

колега ти през карпатите (РУМ) минавал ли си ? освен ако си дошъл от немско с некоя здрава джипка, иначе не ти препоръчвам да минаваш през РУМ с лека кола

Следваща

Назад към Извън Темата