Защо вече няма такава музика?
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Защо вече няма такава музика?
Вчера си инсталирах играта Guitar Hero и си припомних някой любими стари парчета. Песни като Hotel California, Bohemian Rhapsody, I want to break Free и много други. Все още страшно много хора слушат и се кефят на музиката на Queen, The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin и т.н. Да не говорим за старите поп изпълнители като ABBA, Michael Jackson. Като цяло музиката на 70-те и 80-те е нещо уникално и незабравимо.
А сега какво е- пълно с разни чернюги дето се лигавят като лапета докато пеят (e.g. Lil Wayne) и 90% от новата музика е един гаден и незапомнящ се стил нещо като диско-рап-поп смесица. След 2 месеца тази песен вече е забравена. Само си пуснете City там всичката музика е от този стил. Рока също не е като онзи стария, сега разни групи като Linkin Park се мъчат да правят някаква бунтарска музика, но това не е бунтарската музика от ония времена. Вярно, тогава времената бяха други, бунтарските песни и стилове вече не носят този смисъл.
Защо според вас музиката така се разводни откъм изпълнители, текстове, качество на самата музика?
П.П. Ето и един малък поздрав: http://www.youtube.com/watch?v=B688iTyS ... re=related
А сега какво е- пълно с разни чернюги дето се лигавят като лапета докато пеят (e.g. Lil Wayne) и 90% от новата музика е един гаден и незапомнящ се стил нещо като диско-рап-поп смесица. След 2 месеца тази песен вече е забравена. Само си пуснете City там всичката музика е от този стил. Рока също не е като онзи стария, сега разни групи като Linkin Park се мъчат да правят някаква бунтарска музика, но това не е бунтарската музика от ония времена. Вярно, тогава времената бяха други, бунтарските песни и стилове вече не носят този смисъл.
Защо според вас музиката така се разводни откъм изпълнители, текстове, качество на самата музика?
П.П. Ето и един малък поздрав: http://www.youtube.com/watch?v=B688iTyS ... re=related
.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Защо вече няма такава музика?
Може би заради това, че нови песни се бълват нонстоп тези дни, не се задъжат такива хитове. Или по-скоро защото музиката сега е повече маркетингов продукт от колкото изкуство.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Ами... Това си е горчивата истина...
Аз съм на 16 години, свиря на електрическа китара и слушам стойностна музика. Познавам две момчета, които слушат квалитетни неща, всички други предпочитат да чуват бесен негър как им се кара, или някаква чалга...
Жалко е, че в последните години почти не излиза свястно парче... само еднодневки
Но някои неща винаги ще се слушат, във всяка дискотека пускането на ретро например внася супер настроение...
Български групи с авторска музика в момента няма... просто никакво развитие, жалко е...
Мерси за поздрава, връщам
http://vbox7.com/play:a496eaa5
Аз съм на 16 години, свиря на електрическа китара и слушам стойностна музика. Познавам две момчета, които слушат квалитетни неща, всички други предпочитат да чуват бесен негър как им се кара, или някаква чалга...
Жалко е, че в последните години почти не излиза свястно парче... само еднодневки

Но някои неща винаги ще се слушат, във всяка дискотека пускането на ретро например внася супер настроение...
Български групи с авторска музика в момента няма... просто никакво развитие, жалко е...
Мерси за поздрава, връщам

http://vbox7.com/play:a496eaa5
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
до автора... защото друго се цени човече... жалко но факт
Жалко но факт. Комерса преди всичко.
Все едно да питаш, защо няма вече качествена техника, качествена храна..и тн..
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Че не е толкова популярно измежду подрастващите, не е.Но смятам, че тълпите по концертите са доста красноречиви по въпроса колко фенове имат рока и метала ..
Ето, да ви черпя и аз : http://www.youtube.com/watch?v=XW4DPIBO ... re=related

Ето, да ви черпя и аз : http://www.youtube.com/watch?v=XW4DPIBO ... re=related

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
krystal написа:Жалко но факт. Комерса преди всичко.

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
BMWPetar написа:Ами... Това си е горчивата истина...
всички други предпочитат да чуват бесен негър как им се кара, или някаква чалга...
[/url]
еми колега просто не ги разбираш тези два стила в музиката

всяка музика е спрямо настроението
особено рап-а и хип-хоп-а.. от изказването ти личи колко малко вникваш в смисъла на тази музика (говоря за старите изпълнения щото в последно време толкова комерс са навъди че нямам думи .. ) това което слушах преди 8-9 години все още си слушам него и надали някога ще спра
иначе към вашата музика нямам нищо против даже ми харесва, но не е за постоянно слушане (освен 3 doors down тях ги боготворя направо най-добрите са за мен

едно поздравче и от мене

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Аз пък се радвам че Металика изкараха нов албум който може да е далеч от началните им години, но въпреки това е добър.... Което ме навежда на мисълта че все още не е толкова трагично положението...
Айде и от мене една съвременна почерпка : http://www.youtube.com/watch?v=2XPnKWJNs_g
Айде и от мене една съвременна почерпка : http://www.youtube.com/watch?v=2XPnKWJNs_g
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Старият хард рок и хеви е като Е30
не всеки може да живее с него, ама който може много сила му дава

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Напълно си прав колега
Никога няма да се върнат тези времена
Само това за ЛП малко ...... ЛП са си една много уникална сама по себеси група. Не подръжават на когото и да е ...и музиката им за мен не може да се сравни с друга нео метъл група.
П.П. Линкин Парк са ми "болна" тема

Само това за ЛП малко ...... ЛП са си една много уникална сама по себеси група. Не подръжават на когото и да е ...и музиката им за мен не може да се сравни с друга нео метъл група.
П.П. Линкин Парк са ми "болна" тема

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Spoony написа:Защо според вас музиката така се разводни откъм изпълнители, текстове, качество на самата музика?
Преди 5-10 години щях да се съглася с теб.
Сега обаче съм на мнение, че музиката изобщо не се е разводнила, а тъкмо обратното - станала е още по-добра. Вярно, рокът и метълът не са толкова популярни, колкото бяха тогава, но самата музика продължава да се развива. При това отпадат доста ограничения. Да речем, има една българска група, Smallman, които комбинират тежко звучене с типични български фолклорни мотиви, дори имат "щатен" гайдар в групата. Amorphis правят нещо подобно с финландски мотиви и музиката им е разкошна. В композициите на Morten Veland се използват широко цигулки и резултатът е убийствен контраст между тях и китарите. И тук говоря само за теченията в музиката, които са ми допаднали. А има и други...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Има и нови групи, които забиват качествено. Като пример мога да дам Disturbed и Skiltron.
Si non confectus, non reficiat.
Какво да ви кажа...
Аз лично слушам Рок и Хаус/Транс
Според настроението ... Трябва да си разшириш мирогледа, за да разбереш другите неща. Мисля, че това е предимството на музиката, че може да бъде много разнообразна и да забавлява хората. За теб това е стойностно, за другите хип-хоп, за трети чалга ...
Аз лично слушам Рок и Хаус/Транс
Според настроението ... Трябва да си разшириш мирогледа, за да разбереш другите неща. Мисля, че това е предимството на музиката, че може да бъде много разнообразна и да забавлява хората. За теб това е стойностно, за другите хип-хоп, за трети чалга ...
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5