"Paranormal activity"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

"Paranormal activity"

Мнение от galant » 31 Дек 2009, 1:32

Колеги гледахте ли въпросният филм и ако сте го гледали според вас това документално ли е МЕНТЕално филмче.Честно да Ви кажа баят ми настръхна козината като го гледах и добре че беше следобед,че ако беше нощеска трябваше да будя жената :mhihi: Споделете впечетления и размишления че съм в спор със самия себе си!

Изображение
Последна промяна galant на 31 Дек 2009, 1:40, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Re: "Paranormal activiti"

Мнение от best_buy » 31 Дек 2009, 1:36

Paranormal activitY , не е документален филм ами чисто менте , чува се там ау , уу ама нищо не се вижда и чесно казано беше ми невероятно скушен , тъп и предвидим незнам какво му харесват някой ? :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 31 Дек 2009, 1:44

best_buy написа:Paranormal activitY , не е документален филм ами чисто менте , чува се там ау , уу ама нищо не се вижда и чесно казано беше ми невероятно скушен , тъп и предвидим незнам какво му харесват някой ? :conf:

Печатна грешка колега :yes: ,и може би за някой е скуЧен но лично за мен е направен интересно и написаното"по действителен случай" нажежава зрителя.Някъде четох че самият Спилбърг го е изгледал само половината и не е издържал!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: "Paranormal activity"

Мнение от Ivo_stz » 31 Дек 2009, 11:16

Гледах го преди няколко дни , стори ми се доста тъп.Сравнявах го основно с Призрачна Бленда обаче Paranormal Activity не успя да ме грабне както блендата.Според мен тъпо беше това , че филма започна малко странно без предистория без нищо ми просто ей така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 31 Дек 2009, 11:39

Ivo_e38 написа:Гледах го преди няколко дни , стори ми се доста тъп.Сравнявах го основно с Призрачна Бленда обаче Paranormal Activity не успя да ме грабне както блендата.Според мен тъпо беше това , че филма започна малко странно без предистория без нищо ми просто ей така.

Каква предистория,нали началото му е от купуването на камерата и започване на любителският запис.Предисторията се разбира от идването на доктора за консултация.Тогава ни става ясно от кога е започнал "тормоза" на "героинята".Лично аз неотричам такива паранормални явления(имахме една интересна тема тук някъде),единственото което ме смущава е края,малко "ала холивуд" е.Ако това не е документално доказва че да направиш касов хит(защото въпросният филм стана такъв) не означава че трябва да се налеят милиони долари,важен е сценария,но въпроса е дали е сценарий или е факт.Навремето е имало документирани подобни случай които са филмирани доста по-късно.Такъв е случая с "Екзорсизма на Емили Роуз" която всъщност не е Емили а е Anneliese Michel и действието се развива през 70-те,а филма е създаден преди няколкя години.Случая е почти идентичен с този.Между другото знаете че и във Ватикана си имат "отдел" който се занимава с екзорсизъм.Според мен вероятноста да е документален е 50%.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Дек 2009, 11:58

тая филмова пръдня е направена от банда дебели каубоици, които се надяват да земат някъв лев и да ги похарчат по к**ва :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 31 Дек 2009, 13:10

Интересен ми беше, ама изобщо не ме грабна. Като цяло съм извратен почитател на ужастите и като го видях филма си викам аааа супер ще е, като REC. Да ама не, развива се изключително скучно, аз по прехвърлих за полвин час и наистина края е стресиращ, постига се ефекта страх, който в много по високобюджетни ужаси липсва, а е основна цел в един такъв филм.
Та накрая и аз се чудех истински ли е или не, но заключих в последствие, че не е по простата причина, че ако има толкова много неща които ви се случват в една къща плашейки ви до смърт, камоли нещо да извлече жена ви посред нощ от леглото със сигурност ще смените домът си. А тези напротив, жената проплакава отвреме на време,ч е не издържа, а мъжът като камък, направо шампион от "Страх". :mhihi: С две думи: чисто менте!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 31 Дек 2009, 13:23

Dimo написа:........................................................, камоли нещо да извлече жена ви посред нощ от леглото със сигурност ще смените домът си. А тези напротив, жената проплакава отвреме на време,ч е не издържа, а мъжът като камък, направо шампион от "Страх". :mhihi: С две думи: чисто менте!

Абе като дръпна жена му той със сигурност си смени дома :mhihi: :mhihi: и то за вечни времена,това си е края на филма с летален изход за мъжа,ама все още ме гложди "Is this true"!Затова съм пуснал темата да поразсъждаваме(тези които ги интересува паранормалното).Наистина човека е типичният Рамбо,ама има и такива "идиоти".Другото което ме смущава е че каквото и да стане той все за камерата първо се хваща!Аз ако съм(опазил ме Господ)последното нещо за което ще се сетя е камерата,а относно смяната на къщата доктора и каза че е все тая.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 31 Дек 2009, 15:06

не съм го гледал, ама ме заинтригувахте, колеги, като намера време, 6те го дръпна. ина4е ми зву4и логи4но като рекламен трик да пусне6 мухата , 4е е върху истинска история, документален и т.н.
прди няколко години има6е един филм, за студентите, дето из4езнали или не6то такова, пак уж сниман любителска камера и тн. има6е неква магия с достоверноста, ама ако не се лъжа с дребни букви на плаката пи6е6е , 4е филма е художествен, може и да бъркам
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Яну 2010, 12:36

best_buy написа:Paranormal activitY , не е документален филм ами чисто менте , чува се там ау , уу ама нищо не се вижда и чесно казано беше ми невероятно скушен , тъп и предвидим незнам какво му харесват някой ? :conf:

Не е менте - има си жанр - мистификация ;) Това са филми , направени да изглежда документални и по действителен случай , но все пак са си режисьоска абстракция - демек "филм" :) Никога не съм гледал подобни неща - то не беше рязане на извънземни в Ериа 51 , то не бяха някакви вещици , кацане на луната на руснаци през 30те и тн .
Умишлено не се споменава дали са достоверни тези филми , за да се поддържа интереса - споко , всичко е снимано пред 50 човека екип :mhihi:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 02 Яну 2010, 13:40

http://www.youtube.com/watch?v=Y_9jOZkOhhQ

Ето едно от интервЮтата с двамцата актьори.Живи,здрави,прави и корави.
От интервЮто става ясно че чисто и просто пез 2007г. са участвали с още стотици други заснети филми по този сЮжет в някакъв конкурс,но точно те са били одобрени.Филмът е заснет за 7 дни.Както казва мацката--използвахме съвсем прости детайли,снимахме все едно лЮбителски запис,използвахме факта че доста хора живеят в къщи,че ги е страх от тъмното и че използването на истинските им имена още повече засилва ефекта на реализъм.Още веднъж се потвърждава тезата че простичките неща са най-печеливши понякога.Оригиналният край на филма е сменен и то по идея на кой............на Спилбъргчо.Мадамата не изпуска да се похвали че от филма насам са затрупани с работа--пишат сценарии,имат нови проекти и постоянно ги канели на фестивали и рецензии.
Ултраограничените американци здраво си падат по филми ´´по истински случай´´,този надпис винаги върши работа.Също като други индустрии които използват пък надписите-´´по домашна рецепта´´ или ´´ръчно изработено´´.Докато има балабурници,ще има и хора които правят парички :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 02 Яну 2010, 13:46

acho.rs написа:

Не е менте - има си жанр - мистификация ;) Това са филми , направени да изглежда документални и по действителен случай , но все пак са си режисьоска абстракция - демек "филм" :) Никога не съм гледал подобни неща - то не беше рязане на извънземни в Ериа 51 , то не бяха някакви вещици , кацане на луната на руснаци през 30те и тн .
Умишлено не се споменава дали са достоверни тези филми , за да се поддържа интереса - споко , всичко е снимано пред 50 човека екип :mhihi:

:yes: Точна така е колега,снощи ми остана време да се поразровя из чуждите сайтове и разбрах че младата двойка са актьорите Кейт и Мика и ПРЕСЪЗДАВАТ истинските събития.Документалната(истинската) лента била в полицията но е предоставена за ползване за създаването на филма.Това срещнах по сайтовете,но измислица явно има и то не малка!
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Яну 2010, 23:26

Хаха, е егати глупавия филм честно, превъртях го набързо да видя за какво иде реч. Най смешно ми стана, като съпоставих репликите в началото, дето мъжа се чудеше как да изкарат пари с новата им камера. Е явно са успели, щом тая боза е придобила такава популярност. Със същия успех мога да снимам спалнята как спиме с жена ми и звуците от кухнята дето ги издава чупещата разни предмети котка :mhihi: А тея двамата като толкова се снимаха спящи, поне някакви креватни сцени да бяха заформили да си заслужава гледането глупавия филм :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 04 Яну 2010, 9:29

Пълното менте... то си го и пише... ти представяш ли си да е истина :mhihi: :mhihi:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 04 Яну 2010, 9:36

само 5 мин. го загледах и беше изтрит