[color=#FF0000]мнението е цезнурирано[/color]

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

[color=#FF0000]мнението е цезнурирано[/color]

Мнение от Spoony » 02 Яну 2010, 23:45

мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 20:21, променена общо 1 път
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Скок с парашут - съвети

Мнение от Е.Димитров » 02 Яну 2010, 23:56

Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Яну 2010, 0:23

http://adrenalin.bg/viewpage.php?page_id=3

Ето ти малко инфо,има и цени.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Яну 2010, 1:48

Защо не се пробваш първо с бънджи и ако ти хареса тогава с парашут?Като усещане са различни но да скочиш от минимум 1000м за първи път си е голям филм.Аз съм скачал няколко пъти на различни места(с бънджи) с Клуб Адреналин и мога да кажа само хубави неща за тях пък и усешането си заслужава!
Успех!

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 03 Яну 2010, 2:27

Spoony написа:Насочих се към паращутизма, защото изглежда забавно и отпускащо и по този повод искам да попитам пробвалите няколко неща:

Че е забавно-сигурно ще е забавно,ама чак пак да е отпускащо :paranoid:

martin_g60 написа:Защо не се пробваш първо с бънджи усешането си заслужава!
Успех!

Аз съм скачал от кола(50км.)-по забавно е от колкото бънджито,но адреналина там е в 17:00 часа когато си е трафик :mhihi:
Изображение
Мартине,искаш ли при следващия ми скок от кола да те взема :?: :lol:

Успех и от мен.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... 0%26um%3D1
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 03 Яну 2010, 3:00

Е.Димитров написа:Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета

колега винаги ми е било интересно ,как знаят кога да дръпнат за да отворят парашута ,
и какво става ако го отвориш по рано или нестава нищо ??????
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 03 Яну 2010, 4:23

00Cool написа:
Е.Димитров написа:Аз бях парашутист и мога да ти кажа че винаги е шубе и 5 те закона на парашутиста се забравят в момента в който се отделиш от самолета

колега винаги ми е било интересно ,как знаят кога да дръпнат за да отворят парашута ,

колега слагат се едни като часовници на ръката, което ти показва височината на която се намираш. Инструктора би трябвало да ти каже долу горе на каква височина да опънеш. (поне така беше като гледах за парашутните скокове по Национал Географик)
Изображение
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 03 Яну 2010, 5:46

martin_g60 написа:Защо не се пробваш първо с бънджи и ако ти хареса тогава с парашут?Като усещане са различни но да скочиш от минимум 1000м за първи път си е голям филм.Аз съм скачал няколко пъти на различни места(с бънджи) с Клуб Адреналин и мога да кажа само хубави неща за тях пък и усешането си заслужава!
Успех!

При бънджито е много къс полета, на парашута според мен това му е доста силна част.
А за успокояването със скок от парашут, баща ми ми е разказвал, че когато се отдалечи самолета е уникално усещане - тихо, седиш си, радваш се на гледката под теб, супер спокойствие.Аз за момента само с бънджи съм скачал, надявам се и с парашут да скоча някой ден, че като знам с бънджито каква е тръпката си представям да падаш едни поне 500 метра .. уу
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Яну 2010, 8:26

00Cool написа:

Професионалистите скачат от над 2000 метра,парашута го отварят от около 1200 метра,има 2 начина,единия е както каза колегата с висотомер а другия е една система която автоматично ти отваря парашута и то само ако си се спекъл и не си го отвориш сам.
Аз не бях професионалист и нашите парашути се отварят автоматично,тоест основния парашут е вързан за едно важе вътрв в самолета,ние скачахме от 800-1200 метра ,имаш и допълнителен парашут,но той е когато или ако нещата се сговнясат...но пък и той има една система за автоматично отваряне.
Абе супер е,но запомни,шобето е голямо като се отвори вратата на самолета и видиш летището като малка плочка от тротоар,но пак казвам,не е срамно да те е шобе,всички ги е шубе,но пък е кеф
п/п
полета трае около 3-4 минути,опитай и парапланер,по яко е

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 03 Яну 2010, 14:23

Ако сега не те е страх отвисоко, след полета с парашут, вече може и ате хване шубето, поне с мен е така. Скоковете с парашут от самолет са зверски адреналин, но са скъпи. Има попринцип курсове за донаборници, поне навремето бе така иставаше без пари за сметка на МО и след това те причисляват към парашутни воиски. Аз минаха така по тънката лайсна, но когато скачахме ние, имаше и платени скокове,помня казваха по 14 долара на скок,това бе преди 10 години, сега нямам идея как и колко струва. Но преди скоковете имаш теория, която е малко досадна, но пък задължителна, наземна подготовка и после скоковете. Както казахта над мен, в момента на скока забравяш всичко.Не е страшно, скочиш ли правилно парашута се отваря сам, скочиш ли на криво се забавя, защото въздуха не може да обдуха и да прихване чохалчето да отвори парашута. В общи линии малко се спичаш на вратат на самолета, ама винаги има някой отзад. Навремето бях решил да скачам и с парашут и с бънджи, но си останах само с парашута, хвана ме шубе от парашутите и сега не смея да скоча с бънджи. Но пък съм решил да скачам с крило от скала. Много от ексткриим клубовете имат такива курсове и преди 3 години беше под 500лв целия курс с 10 скока и крило под наем, защото инаема е скъп и самото крило е скъпо. Та съм решил да пробвам стова сега, да видим дали ще ми се върне силата да скачам от високо. Така, че аз лично ти препоръчвам да се насочиш натам и скока е по-дълъг и е по-голям кеф според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Яну 2010, 15:09

800-1200м преди 10 годинки Калиманци АН-2 :) да се чудиш кое е по-страшно скока с парашут или излитането с самолет произведен 40-те години.

Парашут .... изтеглящо въже и да ти е мирно на главата от 1200м, просто ще си висиш на въжетата. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 03 Яну 2010, 15:30

bozukov_a написа:
Spoony написа:Насочих се към паращутизма, защото изглежда забавно и отпускащо и по този повод искам да попитам пробвалите няколко неща:

Че е забавно-сигурно ще е забавно,ама чак пак да е отпускащо :paranoid:

martin_g60 написа:Защо не се пробваш първо с бънджи усешането си заслужава!
Успех!

Аз съм скачал от кола(50км.)-по забавно е от колкото бънджито,но адреналина там е в 17:00 часа когато си е трафик :mhihi:
Изображение
Мартине,искаш ли при следващия ми скок от кола да те взема :?: :lol:

Успех и от мен.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... 0%26um%3D1

Ти си стигнал горната граница на стратосферата бе приятел :)
Засега рекорда е 31,333 m, 13:45 min падане :)
Иначе това лято и аз съм се навил, казаха ми нещо от рода на 150 лева за първи и към 90 за всеки следващ скок:)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 03 Яну 2010, 15:40

Пробвай първо с бънджи.На Витиня е най-високо,но пак минава доста бързо.
Преди да скоча не ме беше толкова шубе,но като застанах на ръба вече овързан целия малко поспекох,ама там вече немаш време.. фърляш се ии тва е.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 03 Яну 2010, 18:55

Точно това си мислех преди 15-тина минути.. как искам да разнообразя.... Супер ми се скача с нещо такова.
Изображение
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 03 Яну 2010, 19:00

Е.Димитров написа:
00Cool написа:

Професионалистите скачат от над 2000 метра,парашута го отварят от около 1200 метра,има 2 начина,единия е както каза колегата с висотомер а другия е една система която автоматично ти отваря парашута и то само ако си се спекъл и не си го отвориш сам.
Аз не бях професионалист и нашите парашути се отварят автоматично,тоест основния парашут е вързан за едно важе вътрв в самолета,ние скачахме от 800-1200 метра ,имаш и допълнителен парашут,но той е когато или ако нещата се сговнясат...но пък и той има една система за автоматично отваряне.
Абе супер е,но запомни,шобето е голямо като се отвори вратата на самолета и видиш летището като малка плочка от тротоар,но пак казвам,не е срамно да те е шобе,всички ги е шубе,но пък е кеф
п/п
полета трае около 3-4 минути,опитай и парапланер,по яко е

колега да кажеш нещо за приземяването ,че да се фърлиш лесно хехехе ???? сериозно неква хватка техника ???
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Следваща

Назад към Извън Темата