Накъде след кризата?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Накъде след кризата?
Бих се радвал да пообсъдим ей тази статийка 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Накъде след кризата?
Не съм сигурен, че кризата е приключила... В България всичко се случва със закъснение, така че смятам, че избързваме с това "след".
Si non confectus, non reficiat.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
А като прибавим и намаляващите запаси от природни ресурси не ни чака никак светло бъдеще.
Според мен света никога вече няма да е същия като преди кризата. Точно както са го написали благата ще се получават все по-трудно/скъпо. А безработицата и беднотията генерират престъпност и социално напрежение. Не ми се мисли с тази наша слаба и не мотивирана полиция и жалка съдебна система...
Според мен света никога вече няма да е същия като преди кризата. Точно както са го написали благата ще се получават все по-трудно/скъпо. А безработицата и беднотията генерират престъпност и социално напрежение. Не ми се мисли с тази наша слаба и не мотивирана полиция и жалка съдебна система...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
мани майтапа,ама тая вечер измислих формулата и мислил след неколко години да си направя партиика с девиз "каквото си направим-това ще е",идеята е социална държава,изцяло ориантирана само към Българите,и като казвам Българите,имам точно това в предвид,време е и мангасарите да поработят
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
Zagy написа:Не съм сигурен, че кризата е приключила... В България всичко се случва със закъснение, така че смятам, че избързваме с това "след".
Прав си колега тя едва започва и сега теперва ще стигнем на дъното. Така,че това 'след' ще е след няколко месеца
King Regards, 0888 750 222
- Bogat-Beden
-
-
NeoPrint написа:А като прибавим и намаляващите запаси от природни ресурси не ни чака никак светло бъдеще.
Аз все си мисля,че алтернативите отдавна са измислени,а и в периода ,за който изчерпаемите източници на енергия ще свършат,технологиите ще бъдат в пъти по-развити..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
бе незнам за бг, ама имам вуйчо в хамерика там е с цялото си семейство от 20г и беше си купил къща за 630хил и тва тия били от евтините
та понеже редовно се чуваме и ми вика, че по време на кризата му са оценили къщата за 270хил
обаче ся цените почнали рязко да се връщат т.е кризата изчезва при тях. братовчеда учи там медецина и вика през свободното време баца за около половин работен ден 100$, а ся покрай коледа за 3 часа 300$. Тука в бг ситуацията е съвсем друга куцо и сакото от цял свят се пръкнало по страните от 3ти свят да търсят евтина работна ръка имам познати с фирма от 5 души персонал и годишно правят оборот около 1,5 млн, ама заплатите им са по 600лв и така винаги ще бъде, докато осигуровките не започнат да падат, а минималните заплати логично нагоре 
то и едни осигуровки отидох на зъболекар 1 зъб 54лв - 14лв от осигуровките
ее вярно, че в хамерика една пломба е 500$ де 

то и едни осигуровки отидох на зъболекар 1 зъб 54лв - 14лв от осигуровките

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ако някой,някога можеше да напише какво наистина ще се случи в световен и в частност на местно ниво в български аспект,тая криза никога нямаше да я има,защото щяха да са написали че ще дойде.
Всички тея смешни статийки ми приличат малко на хороскоп--абе Марс и Венера били в една линия следователно щом Уран е зад сянката на Нептун утре ще вали......бля бля.
Каквото и да се случи,ние в БГ винаги вадим тигана преди да видим каква е рибата.Каква криза да е отминала,като едва след март-април у нас ще се усети истинското и въздействие.В най-лошия случай ще имаме огромна безработица,много хора ще спрат плащанията си по кредити и лизинги,много жилища ще бъдат продадени от съдии изпълнители,заплати никой няма да вдига,а може и лева да девалвира.В най-добрия 2010 ще бъде една постна година,всички ще живеем още по на ръба,лятото огромна част няма да отидат въобще на море,автомобилите си ще ги караме все по-рядко и така жадуваното отпадане на акциза ще бъде намразено заради последвалите за компенсация нови данъци,екотакси и ГО и доста хора ще започнат да ревът че по-добре пак да се върне акциза.
С едно съм много съгласен--нищо вече няма да е същото,богатите в България ще станат още по-богати,а останалите ще обедняват,може даже доста хора да си понижат и стандарта на живот и да сменят автомобила с марка,която до вчера са плЮли,просто заради финансови съображения.Както е казал българина-дупето знае и 2 и 200.
Всички тея смешни статийки ми приличат малко на хороскоп--абе Марс и Венера били в една линия следователно щом Уран е зад сянката на Нептун утре ще вали......бля бля.
Каквото и да се случи,ние в БГ винаги вадим тигана преди да видим каква е рибата.Каква криза да е отминала,като едва след март-април у нас ще се усети истинското и въздействие.В най-лошия случай ще имаме огромна безработица,много хора ще спрат плащанията си по кредити и лизинги,много жилища ще бъдат продадени от съдии изпълнители,заплати никой няма да вдига,а може и лева да девалвира.В най-добрия 2010 ще бъде една постна година,всички ще живеем още по на ръба,лятото огромна част няма да отидат въобще на море,автомобилите си ще ги караме все по-рядко и така жадуваното отпадане на акциза ще бъде намразено заради последвалите за компенсация нови данъци,екотакси и ГО и доста хора ще започнат да ревът че по-добре пак да се върне акциза.
С едно съм много съгласен--нищо вече няма да е същото,богатите в България ще станат още по-богати,а останалите ще обедняват,може даже доста хора да си понижат и стандарта на живот и да сменят автомобила с марка,която до вчера са плЮли,просто заради финансови съображения.Както е казал българина-дупето знае и 2 и 200.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Имайте предвид (колегата с вуйчото в Щатите), че стойността на къщата може би е паднала, но стойността на долара направо се е срутила. ФЕД се скъсват да печатат пари и е нормално една къща да е струвала $200 000, а сега да е $400 000 - просто реалната стойност на долара пада. По спомен банкнота от $100 през 20те години на ХХ век реално е струвала 70тина долара, а сега е центове.
Si non confectus, non reficiat.
бе има и други начини, ама важното е да имаш добра идея!! слагаш си главата в торабата залагаш всичко дет имаш и теглиш един бизнес кредит и действаш! Ама зад смелите идеи трябва да не си семеен, щот един познат така направи и ся със семейството си живее в някви обори! Друг обаче си заложи подчертавам 4-те апартамента и тегли некви луди пари и ся има около 100 служители и изнася продукция за европа
Трябва попремахнат корупцията по обществените поръчки и да намерат парички за фирмите-изпълнители! Друг познат взе точно по сапард някви пари за няколко декара праскови, ама яко автоматизирани, ама му светиха докато си таковаше жаната! всяка стотинка го питаха за кво я е похарчил-ама си вади по 50-60чисти на година
Трябва повече хора да се стегнат и да спрат да гледат в купичката на другия и да се опитат да си подобрят стандарта си на живот- а не само да съскат срещу успелите, па били те и крадци 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ето някви числа тука... нещата са доста неравномерно разпределени, както е и на българския пазар.

аз (може би грешно) мисля, че щатите удариха дъното и много зависи как ще продължат от тук нататък... в българия тепърва ще чакаме да го стигнем и това се виждаше още лятото. съгласен съм, че играчите на световната сцена се увеличават и това прави нещата още по-объркани. за след кризата... просто ако до сега сме си мислели, че живеем във века на икономиите... то тогава наистина ще живеем. ще се пести от всичко и ще се гони максимална ефективност при използване на всякакви ресурси (та дори и от финансова гледна точка). до момента зелените технологии бяха повече маркетинг сега вече са необходимост. тези, които не могат да се справят с новите правила на играта ще окапят. не че кризата ще свърши изведнъж и всичко ще се промени за 1 ден, по-скоро как си представям нещата в по-дългосрочен план (5-10 години). а има и нещо друго. който е пазарувал умно сега, ще бъде възнаграден след няколко години.
в едно от скорощните tonight show-та пуснаха добра шега... какво ще се чува по улиците на los angeles през 2025 година... "let's get some white food today".

аз (може би грешно) мисля, че щатите удариха дъното и много зависи как ще продължат от тук нататък... в българия тепърва ще чакаме да го стигнем и това се виждаше още лятото. съгласен съм, че играчите на световната сцена се увеличават и това прави нещата още по-объркани. за след кризата... просто ако до сега сме си мислели, че живеем във века на икономиите... то тогава наистина ще живеем. ще се пести от всичко и ще се гони максимална ефективност при използване на всякакви ресурси (та дори и от финансова гледна точка). до момента зелените технологии бяха повече маркетинг сега вече са необходимост. тези, които не могат да се справят с новите правила на играта ще окапят. не че кризата ще свърши изведнъж и всичко ще се промени за 1 ден, по-скоро как си представям нещата в по-дългосрочен план (5-10 години). а има и нещо друго. който е пазарувал умно сега, ще бъде възнаграден след няколко години.
в едно от скорощните tonight show-та пуснаха добра шега... какво ще се чува по улиците на los angeles през 2025 година... "let's get some white food today".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Колеги, малко по-оптимистично гледайте на бъдещето. Да, ресурсите са на изчерпване, но края на света няма да дойде толкова скоро, колкото Холивуд предвижда. Общо взето средния българин не е богат и не лети на високо, така че като падне, няма да го заболи много, за разлика от средния американец, германец, франзузин и т.н. Не че от това заключение ще ни стане по-добре, просто важното е да се развива и усъвършенства всеки човек в собствената си област и да се стреми към прогрес, а което не зависи от нас, ние така или иначе няма да можем да променим. 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- Bogat-Beden
-
-
Извинявай,наистина не разбрах какво показва тази графикаsteeN написа:ето някви числа тука... нещата са доста неравномерно разпределени, както е и на българския пазар.

Както и шегата де