Защо българина не може да кара в колона?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Защо българина не може да кара в колона?

Мнение от Escape » 03 Яну 2010, 12:08

Вчера ми се наложи да пътувам по Варна - София и понеже всички се бяха заприбирали от родните села движението си беше бая натоварено. Та пътувам си аз културно и бавно (90-100) при доволно количество трафик в двете посоки и се нахаквам в огромна колона от автомобили (началото не се виждаше изобщо)

Тука малко оффтопик - след 1ч каране достигнах до началото на колоната и познайте..... Жигула с някъв чичка кара най отпред с 80-90, а като дойде баир пада на 60... зад него няква ТЪПА 40-50 годишна лелка с раздрънкан джип кара на 10 метра зад жигулката без да го изпреварва и зад тях автобус който по разбираеми причини беше невъзможно да ги изпревари (много насрещен трафик и твърде малко място да се навре между тях).....резултата от тези 3 превозни средства най-отпред беше километрова колона. Не знам какви нерви е имал автобусния шофьор......

Вече имате цялата картинка и аз естествено съм най-отзад. Изпреварих 2-3 коли и............................ами нищо. Бях 15 метра по напред в колоната :conf: и в този момент реших че не си струва да рискувам. Пуснах си лежерна музичка, лепнах се зад едно Мондео и почнах да си карам с 60-90 без изобщо да се изнасям за да гледам какво става напред. И точно тука в цялата идилия се намесиха олигофрените - тръгват да изпреварват колоната без да има място да се наврат - и като се появи насреща кола, някой от колоната трябва да набие спирачки за да го пусне (иначе мазалото ще е 3+ коли и вероятно 5+ жертви). Това се повтаряше всяка 2-ра минута :bang: :bang: :bang: :banghead:

Е бах тия диви селяни. Защо аз мога да карам в колона в 90, а другите не могат? От къде идва това безумие да се провреш няколко метра напред и да забавиш цялата останала колона? Защото един като набие спирачки рязко и цялата колона назад започва да натиска спирачките на същото място (това е феномен дето го изследваха в УСА - първия като натисне леко спирачка, задния натиска по силно, следващия още по силно и така се стига до момента в който цялата колона спира за няколко секунди и тръгва пак). Защо българина не може да успокои и просто да си кара с 90 в колона без излишни рискове?
:dunno:

По мой наблюдения на магистралата пък имаше 2 типа шофьори - тези който карат с 160+ и такива които карат с 90 по магистрала. Защо няма НОРМАЛНИ?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Защо българина не може да кара в колона?

Мнение от fedoracore » 03 Яну 2010, 12:11

всеки бърза колега за тва.ни са притесняваи :mhihi:
Последна промяна fedoracore на 03 Яну 2010, 17:52, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Яну 2010, 12:15

е нещата имат няколко гледни точки...
защо този чичко като вижда, че се образува колона зад него не отбива от време на време да я пропусне ? защо хората от колоната карат на такава дистанция, че да не може да изпревариш една кола и да се прибереш спокойно без да пречиш на движението ? защо като изпреварват хората не се изчакват, а тръгват една кола зад друга без никаква видимост ? няма култура на каране и толерантност за мен ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 03 Яну 2010, 12:26

Ами българина не може да прави много неща:
1.Да пази чиста околната среда(говедо не хвърляй през порозореца фасове,хартийки кутийки и др.свинщини) :bang:
2.Да кара подготвен за зимните условия автомобил( зимни гуми... :dummy: изправна осветителна и стъкломиеща уредба)
3.Да уважава останалите участници в движението. :ranting:
4.Да спазва Закона за движение по пътищата.
5.Да приеме факта ,че има по-добри автомобили от неговия ,също така и шофьори.
6.Да преживее факта,че пътя не на дядо му по майчина линия... :banghead:
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 03 Яну 2010, 12:28

щото такова животно като българина едва ли има някаде другаде по света :wave:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Яну 2010, 12:40

Българина обича винаги да си мери пишката,мощността на колата,количеството на изпития алкохол,броя на изчуканите мадами с някой друг.Това е принципа заради който сме на това дередже.Ние не живеем на нас да ни е добре,а ако може другите да ни завиждат.Балканските кенефи сме,това е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 03 Яну 2010, 12:55

И аз се дразня на това всеки път като пътувам Сливен-София. От Сливен до Стара Загора едно бясно изпреварване от всякакви кенефи с не-дотам премерен риск за тях и за околните. Всички ли толкова бързат и губят по хиляди на минута? Като очевидно има колона до където ти видят очите на пред. И постоянно да изпреварваш не печелиш почти нищо в средната скорост.. И хоп стигаме магистралата и кво става. Аз пускам темпомата примерно на 160 и си перкам най-културно и спокойно без да преча и застрашавам никой, а тези дето се бутаха да изпреварват навсяка цена и на умиране по опасните участъци преди СТЗ сега карат 100-110.
Винаги проявявам колегиалност и разбиране и не преча на хората да изпреварват и им правя място като се наложи да се приберат, колкото и да ме дразнят. На всеки понякога му се налага да бърза поради някакви причини - нека да заминава щом бърза.. Но не мога да го разбера това каране.. сумати рисковани изпреварвания по натоварения участък и после като ти се отдаде възможност наистина да се придвижваш равномерно и безрисково повече време с висока скорост - залепяш 110 - Аз си го обяснявам, че си набавят адреналин юзърите по тоя начин.. а по магистралата реализират икономии :kuku:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Потребител
Аватар

Мнение от kristianis » 03 Яну 2010, 13:16

малко са спокойните шофьори днешно време по българските пътища
всеки гледа да изпревари,задмине,прецака другия :kuku: :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 03 Яну 2010, 13:19

С кенеф или не... много са ербапите по пътищата. Не знам как е било вчера извън градско, но в София, където по празниците е много спокойно, положението бе трагично. Денят е Първи януари... по бул.Сливница имаше повече бързаци, отколкото нормални и уравновесени шофьориь... и а при тая картинка не можех да не стигна до извода, че ла*ното си е ла*но, независимо в Старата или в Новата година. Голям зор... голямо нещо. Тъпото е, че при намален трафик на бул.Сливница си проличава, че има зелена вълна, ама кой ли го наблюдава това. Гаааз, аре бе, кво се влачиш - пречиш ми... клаксони, рискови изпреварвания. Пълна простотия, ако ме питате.
Да караш Peugeot е страст!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Яну 2010, 13:36

stambo_81dg написа:щото такова животно като българина едва ли има някаде другаде по света :wave:

:yes: :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Яну 2010, 13:37

Много мразя шофьори които хем виждат, че карат по-бавно от нормалното, дори в някои ситуации от разрешеното... не дават път да ги изпреварят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 03 Яну 2010, 13:44

steeN написа:е нещата имат няколко гледни точки...
защо този чичко като вижда, че се образува колона зад него не отбива от време на време да я пропусне ? защо хората от колоната карат на такава дистанция, че да не може да изпревариш една кола и да се прибереш спокойно без да пречиш на движението ? защо като изпреварват хората не се изчакват, а тръгват една кола зад друга без никаква видимост ? няма култура на каране и толерантност за мен ...

само за дистанцията не си прав - никъде по закон не съм задължен да карам на разстояние да се мушне 1 кола (и колко е това растояние? ами ако е джип или микробус или реис?) Точно изпреварващия е длъжен да не засича изпреварваната кола

Иначе тоз чичка мислех да го последвам докато спре и да му дръпна една лекция, ама резултата щеше да е 0. Той се отби в някво село в което видях само некви помаци и цигани по центъра

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Яну 2010, 13:46

тва са тия събото-неделните шофери

виж некои дето си кара всеки ден дали ще ги прави тия номера

за дистанцията - имаше нещо в закона 50 метра при междуградско или нещо такова
No bling at the Ring

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Яну 2010, 13:53

Escape написа:160+ и такива които карат с 90 по магистрала. Защо няма НОРМАЛНИ?

На мойта кочина по каталог В-макса е 140...С колко ще ми препоръчаш да карам по магистралата,за да ме дефинираш като нормален??
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 03 Яну 2010, 13:55

Абе колега ти сам си противоречиш - не можели да карат с 90, а пък дядката с жигулата се движи с 60?!?!?
Щото ако дядката направи път и улесни изпреварването му от тези след него всички ще си карат в колона. Затова има непрекъсната линия, която позволява да се изпреварва. Ебем ви у моралистите - не може да се кара с 90...може ама като карат всички, е не някой малоумник с 60 да се влачи по незнайни причини! А като ти си от тия дето изпреварват колоната ще мълчиш а?
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Следваща

Назад към Извън Темата