Опреснителен шофьорски курс и задължителен изпит за всички!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Опреснителен шофьорски курс и задължителен изпит за всички!!

Мнение от err0r » 05 Яну 2010, 12:30

Бива ли такова отношение към шофьорлъка... Все едно всички сме се родили с волан в ръце. 80% от шофьорите в София днес не знаеха какво се случва. Нямаха никаква представа как да реагират, когато колата им не се подчини при натискане на някой от двата педала (средния или десния). Бият се едни аварийки и филма свършва, все едно мигачите ще спасят света. Хора, хванете го тоя волан с две ръце, застанете в поза "аз шофирам", а не "аз съм се излегнал и се придвижвам". Почистете си всички стъкла и огледала, така по-лесно ще виждате. Не се правете на герои и не си стискайте палци при всяко излизане, просто бъдете сигурни къде отивате и как ще стигнете до там.
Омръзна ми от пишман шофьори с неподготвени за пътните условия автомобили! Омръзна ми от мързела и простотията на Бай Ганьо, който не си е изчистил снега от колата и е тръгнал да прави лудница по пътищата!
Днес пътувах от 9:20 до 11:00, маршрутът е за не повече от една цигара време - новостроящият се МОЛ на Ситняковския булевард до Семинарията. Бива ли такава неориентация? Модерни хора сме, с какви ли не свръхтехнологии разполагаме, но що да сме безопастни, като може да спестим 500лв за гуми, 20лв за течност за чистачки против замръзване (за цял сезон) и 3 минути от супер забързаното ни ежедневие, да си изринем преспите от колите.

Среден пръст на всички джипки, които изпреварих днес. Не защото съм супер профи шофьор, а защото знам какво е зима и поне съм си направил труда да се подготвя за шофиране през зимата. Същия пръст и за всички кифлета, които се молеха на някой от колоната да ги бутне малко, защото нищо няма да им стане, ако си подарят по един комплект зимни гуми за Коледа, а не да мислят само за каталозите на Oriflame, Avon и темподобни.
Тая сутрин най-читави бяха само бакшишите, които толкова много псуваме. Независимо дали с Шкода, Опел или Сузуки, всички се потегляха максимално бързо, спираха максимално безопастно, абе изобщо бяха най-координирани!
Среден пръст и за шофьорите на 3-те BMW E36-ци, които отново се моткаха, въпреки че бяха с вериги на задвижващите мостове.
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Опреснителен шофьорски курс и задължителен изпит за всички!!

Мнение от RSxRacer » 05 Яну 2010, 12:37

среден пръст и за всички селяци дето освен че ги мързи да си изчистят джамовете ми правят снежно цунами от непочистените си ши.ани тавани на ши.аните им коли :bang:

п.п НЕ е само в София това,а явно си е в цяла БГ... нестига,че улиците са толкова замръзнали,че кучето неможе да си събере четирите лапи на паргинга пред блока за да се изпикае ами и някви неуспели терористи карат така сякаш ще сме +35 градуса и пътя е перфектен немски аутобан...
Последна промяна RSxRacer на 05 Яну 2010, 12:38, променена общо 1 път
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 05 Яну 2010, 12:38

Среден пръст за оня с черния седан дето постоянно свиреше, като че ли като свири ще тръгнат по-бързо останалите :driving:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' е39 520i
Мечтае да кара: V8

Мнение от ДаниД » 05 Яну 2010, 12:39

Незнам какво толкова се изненадваш бате ? Всяка една зима има такива, да не говорим, че има интелигенти уж хора без никаква култура на пътя, да не говорим, и че има много скъпи коли които се движат с летни гуми. Лично аз не мога да си обясня да дам една торба пари за е класа амг и да спестя 1000лв от гуми ?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Яну 2010, 12:40

В секса и шофьорлъка всеки се пише от академик нагоре, но майсторите са малко :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 05 Яну 2010, 12:53

saleen написа:В секса и шофьорлъка всеки се пише от академик нагоре, но майсторите са малко :mhihi:

ей това много ме накефи :yes: :bchug:

Явно аз съм един от малкото който са стигнали до работа безпроблемно, без много нерви и с усмивка. Вярно малко по-бавно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Яну 2010, 13:03

Тук не стаа въпрос само за некадърни шофьори.
И от мен един голям среден пръст за общината, в 8:30 - 9:30 беше бахти пързалката /младост цариградско ситняково /,
на повечето места си беше лед.

п.п. Евала на една патрулка дето помагаше на блъсналите се по цариградско.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2010, 13:04

Аз пътувах само 2 часа от Люлин до Ст. Град (с минаване покрай телевизионната кула) и на алея Яворов се беше обърнал един 413, а два други бяха закъсали съответно от ляво и от дясно на платното..... та 2 часа, с престой 1 час почти на място...

Аз не среден пръст, ами една голяма бухалка в гъза за всички тия бушмени с коли с предно предаване, дето боксуваха около мен и се носеха неуправляемо. Една кола със задно не закъса (някои придвидливо бяха сложили вериги), една! За капак един некадърен селяк със старозагорска 156-ца буквално сеееше по платното от край до край, щото не можеха да му захапят галошите на пътя.... 3 платна движение го чакаха него, специално. Как не излезнах да го прибия... не знам. 4 пъти го бутаха да тръгне... аман от тъпи копелета в тая държава. Няма да се оправим. Никога.

Сондьора написа:Тук не стаа въпрос само за некадърни шофьори.
И от мен един голям среден пръст за общината, в 8:30 - 9:30 беше бахти пързалката /младост цариградско ситняково /,

Лед, лед, ама що повечето коли се придвижвахме, и то по баир нагоре... тва не е само непочистено, ами и некадърна българска пасмина, спестила от зимни гуми. Ей това е. Щото видиш ли, като съм с предно нема сми - и с галошите ще издрапам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Яну 2010, 13:07

Закона не задължава купуването на зимни гуми - проблем !
Явно няма закона за чистене на улиците - проблем !
Няма хубав градски транспорт - проблем !
Новите шофьори не са карали зима, защото минават курсовете на слънце и суша - проблем !

От тук нататък започват другите проблеми като липса на повишено внимание, малоумие и тъпотия, че колата спирачния път е доста по-дълъг.

Аз лично след 500м каране и три успешни избягвания на катастрофи две от които спряха на един пръст от мен. Паркирах на първия паркинг и си хванах гр. транспорт.

Аз няма да плащам заради чуждото безразсъдство. Който му се рискува да го направи.

Колкото до бакшишите съм на същото мнение, че те са най-подготвени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Яну 2010, 13:12

Mollov написа:Аз не среден пръст, ами една голяма бухалка в гъза за всички тия бушмени с коли с предно предаване, дето боксуваха около мен и се носеха неуправляемо. м.

Ти момченце просто ... не разделяй колите на такива с предно и задно предаване. и не бъди такава смела батка, защото който не се е подготвил за зимата няма значение предно/задно

аз видях и джипове да се реят некотролируемо ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Яну 2010, 13:16

Mollov написа:
Сондьора написа:Тук не стаа въпрос само за некадърни шофьори.

Лед, лед, ама що повечето коли се придвижвахме, и то по баир нагоре... тва не е само непочистено, ами и некадърна българска пасмина, спестила от зимни гуми. Ей това е. Щото видиш ли, като съм с предно нема сми - и с галошите ще издрапам.

Ама защо изобщо тряя да го има тоя лед. Къда са им машините за почистване? За кво плащам данък на тая община. Да вада вериги в София ли :kuku: . Да зема да си сложа и опесачител :banghead: . Кво значи подготвен за зимата, да не живея в балкана. Да сложат една табела прохода София затворен поради снеговалеж.
Тва БГ е най умрялата държава.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Яну 2010, 13:22

Сондьора написа:... Кво значи подготвен за зимата, да не живея в балкана...

err0r написа:... мързела и простотията на Бай Ганьо, който не си е изчистил снега от колата и е тръгнал да прави лудница по пътищата! ... Модерни хора сме, с какви ли не свръхтехнологии разполагаме, но що да сме безопастни, като може да спестим 500лв за гуми, 20лв за течност за чистачки против замръзване (за цял сезон) и 3 минути от супер забързаното ни ежедневие, да си изринем преспите от колите...

Това значи. Да се съобразяваш със случващото се. Да знаеш, че колата ти е готова да се справи с най-тежките условия, да запали на -20 градуса, да не прегрее на +40, да има сцепление на лед и на асфалт, да е ГОДНА за употреба, а не да е заплаха за теб и останалите!!! :ranting: :ranting: :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на баба си фърчилото
Мечтае да кара: Нимбус 2000

Мнение от Pupinator » 05 Яну 2010, 13:22

Направо съм потресен какви хора има в София... Днес бях свидетел на такива неописуеми неща че направо ми побеля косата... а най-смешното беше че обявиха по радиото че околовърсното между Драгалевци и Бояна е затворено ... и познайте от къде минах за да отида на работа - жокер ... околовръсното е изчистено и опесачено :mhihi: :mhihi: :mhihi:
With all the money in the world you can't buy my respect !!!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Яну 2010, 13:30

Днеска с колегата ми...кръстил съм се просто !!

От Х.Димитър до Гара Искър беше някакъв филм на ужасите!

Сложил зимни гуми...ама с ДОТ 02 (на далавера ги бил взел..пфууу)...средна хубост грайфера и...лети нашия с 80!! Гааз-спирачка!
В пъти му казах да намали - 2та пъти се хилеше.
Слезнах си на едно кръстовище и си хванах такси - той мина на пряко през циганската махала, аз по обходния маршрут.
5мин. по-късно се обади, че не успял да вземе някакъв завой и качил бордюрите...

ЩЕ качва!
Не стига, че сам казва, че не са му много добри гумите, ами пердаши със 70-80?!?!
Шофьор бил...колата му била с предно...голяма била...тежка била...стабилна...нямало проблеми... (Пежо 407)
Кой да мисли, че има сняг и лед на тоя път??? Аз ли?!? Мислих! - ама кой да ме чуе мен!??

Нямам думи просто!
Отделно за пътя, че в 9:00 никой не беше минал да чисти...ама никъде !!!
Моллов е прав - няма да се оправим!!

Довечера ще седим и ще слушаме Юксел Кадриев как обяснява, че "зимата П-А-К ни изненада...за втори път тази година?!?!"
Обстановката била нормална! - кое му е нормалното?
Нито обстановката, нито шофьорите, нито повечето от колите са готови за 3 (Т-Р-И) пръста сняг!?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2010, 13:31

vlad0 написа:
Ти момченце просто ... не разделяй колите на такива с предно и задно предаване. и не бъди такава смела батка, защото който не се е подготвил за зимата няма значение предно/задно

аз видях и джипове да се реят некотролируемо ;)

Ти полечка с момченцата... че е подсъдно. И ако не четеш между редовете ще видиш, че не пиша за всички с предно или задно.... ами за тия, дето съм видял около мен. Факт беше, че масово тия с предно боксуваха...

P.S. Е чети поста над мен да видиш много от "играчите" с предно как разсъждават...

Следваща

Назад към Извън Темата