За младите - има ли керяч да си българин

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

За младите - има ли керяч да си българин

Мнение от acer » 05 Яну 2010, 22:34

Съвсем сериозно започнах да се замислям покрай тая криза минусите в бг ептен набъбнаха! На всеки час и по всяко време докато шофирам се чувствам в няква джунгла, ама преди много години, когат са бродили динозаврите!!! Е, па то нема такива бръмачащи колички - отлево, отдесно, отзад-напред, оптред-назад, отгоре-надолу-наопаки, секи си праи кот иска?!? Идвали ли сте в пловдив в Неделя, а в мола в следобед в Неделя?!??! 3-тият по-големина град с 1 мол!!! мен не ма дразни вътре тъпканицата, а само вижте мъжете как ходат като роботи!!! Пълно е с лоши-момчета, мафиоти, ебачи, гъзари - робокопо-хейтъри. Само да посмееш да настъпиш някой и ако си по-малко батко от въпросния ша земе да та смачка, иначе в очите на изгората си (поредната златоръсачка) не изглежда мъжествен??! Скоро карах една мома на интервя за работа- да била красива, да била комуникативна, да знае 2 езика и по-бързо да му носи кафето на шефа за 350лв твърда заплата, но ако изберала да бъда на процент, щяла да си докарва по 1000 месечно (в офиса?!?)....
Почнах да се чувствам като голям глупак, имам още няколко годинки да завърша бакалавър мио и право, и сериозно се чудя за хамерика някаква магистратурка и да си трайкам там, ама кат се познавам... чудно ми е някой, който е далече от българско как се живее отвън? как се свиква без българска реч, как се намират нови приятели??! говоря за хамерика, не че в бг не може да се успее, ама лудницата е пълна ;) а и признават ли се бг дипломите в сащ????? чух, че от су в англия признават
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: За младите - има ли керяч да си българин

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2010, 22:55

Аз мога малко опит да ти споделя от 3 европейски държави,ама за Хамерика -само на картичка съм я виждал и тъй шси остане май зася :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 05 Яну 2010, 22:58

Най-големия ми грях на тоя свят е,че останах да уча тук с надеждата,че като завърша ще има какво да работя по-специалността си... е завърших... на 14-ти защитавам магистратура... ама работата и мизерията са си все същите...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 05 Яну 2010, 23:02

Нищо не признават ... Те не ни и знаят къде сме .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бегай брат,колкот се може по-далеч ... Аз веднъж да излъжа момата и съм go far away!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 05 Яну 2010, 23:17

RSxRacer написа:Най-големия ми грях на тоя свят е,че останах да уча тук с надеждата,че като завърша ще има какво да работя по-специалността си... е завърших... на 14-ти защитавам магистратура... ама работата и мизерията са си все същите...

Имам познати с по 3 виши...който НЕ работят :winky: Просто няма как да работят за 500 лева на месец,при положение че са си изкарали половината живот в учене,точно за да не взимат по 500 лева на месец :winky:
Ето и един пресен пример....
Един познат ходи за месец и половина в Германия,и си изкара 2000 лева чисти пари.Береше ябълки и там още некви други работи е помагал,и за месец и нещо си изкара пари за курсове и малко отгоре :winky: Сами си правете изводите !
Аз,след като той се върна гледах в някви страници в интернет,че се плаща МИНИМАЛНО по 9 евро на час :banghead: :censored: На него му плащали по-малко,ма той е малко тъп... :paranoid: НО все пак това са си 2000 лева + разходи по връщане + храна там + цигари и квот са сетите още :dunno:
Сами са правете изводите
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Яну 2010, 23:26

познавам хора дето си изкарват по 10 чисти на месец легално, ама са на по 50 :mhihi:

Bogat-Beden написа:Аз мога малко опит да ти споделя от 3 европейски държави,ама за Хамерика -само на картичка съм я виждал и тъй шси остане май зася :mhihi: :mhihi:
няма да ти вадя думите с ченгел! разказвай :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 05 Яну 2010, 23:33

ME4KY написа:
RSxRacer написа:Най-големия ми грях на тоя свят е,че останах да уча тук с надеждата,че като завърша ще има какво да работя по-специалността си... е завърших... на 14-ти защитавам магистратура... ама работата и мизерията са си все същите...

Имам познати с по 3 виши...който НЕ работят :winky: Просто няма как да работят за 500 лева на месец,при положение че са си изкарали половината живот в учене,точно за да не взимат по 500 лева на месец :winky:
Един познат ходи за месец и половина в Германия,и си изкара 2000 лева чисти пари.Береше ябълки и там още некви други работи е помагал,и за месец и нещо си изкара пари за курсове и малко отгоре :winky: Сами си правете изводите !
Аз,след като той се върна гледах в някви страници в интернет,че се плаща МИНИМАЛНО по 9 евро на час :banghead: :censored: На него му плащали по-малко,ма той е малко тъп... :paranoid: НО все пак това са си 2000 лева + разходи по връщане + храна там + цигари и квот са сетите още :dunno:
Сами са правете изводите

Не искам да те плаша ама по-добре върви и виж сам как е и тогава си помисли дали са му плащали по-малко защото е тъп или просто се е паднал на поредния шибан арабин или еврейн особенно в Германия...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2010, 23:36

acer написа:познавам хора дето си изкарват по 10 чисти на месец легално, ама са на по 50 :mhihi:

Bogat-Beden написа:Аз мога малко опит да ти споделя от 3 европейски държави,ама за Хамерика -само на картичка съм я виждал и тъй шси остане май зася :mhihi: :mhihi:
няма да ти вадя думите с ченгел! разказвай :)
Испания .Норвегия или Дания?-ако е за Испания-адски много колеги могат да се включат и да разкажат много повече предполагам...Норвегия беше за малко,а за Дания съм го описал в едни темички,мисля скоро и да пиша още малко по темата част 1
и част 2
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 05 Яну 2010, 23:40

За съжаление, и мен тази тема много ме мъчи..
Ако мога да издържа още 1-2 години и аз си хващам пътя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ME4KY » 05 Яну 2010, 23:41

RSxRacer написа:
ME4KY написа:

Сами са правете изводите

Не искам да те плаша ама по-добре върви и виж сам как е и тогава си помисли дали са му плащали по-малко защото е тъп или просто се е паднал на поредния шибан арабин или еврейн особенно в Германия...

Бе...не знам ся ... дали са му плащали малко :!: По 6 евро на час са му плащали :winky: Ма ... като сложиш 100 часа по 3 евро...=300 евро :dunno: 600 лева :dunno: Той там чичо(чичо му с тва са занимава...намира на Българи работа) му го уреди на тая работа,при германец който имал много градини с ябълки и само с тва са занимавал.Който квот ще да ми разправя,ама тука все още има хора който работят за по 400 лева на месец...а това е смешно :dunno: Аз НЕ работя в момента,не защото е "криза и няма работа" а защото не виждам накрая на месеца като ми връчат 400 лева каде ша ги дам...не ми е понятно :kuku: (добре ,че има кой да ми дава и да ме гледа :mhihi: )
НАВЪН е истината за повечето хора, и това е истината колкото и ужасна и страшна да е :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 05 Яну 2010, 23:44

в европа е кофти навсякаде , ако имаш възможност прескачаи голямата локва :yes:
bedrock city racing

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 05 Яну 2010, 23:45

В България няма да намериш никога нещата, които мислиш че ще намериш в чужбина, но в чужбина никога няма да намериш нещата които дори в момента не си даваш сметка, че имаш тук. :yes:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Яну 2010, 23:47

Мечок, Продължавай да не бачкаш, щото не плащали ;)
Няма да почвам да те храня, но много се кефя на тоя начин на мислене :)
В един момент... бум 25-30 годишен мъж... един ден трудов стаж няма и нищо не може да прави ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ME4KY » 05 Яну 2010, 23:53

liloff написа:Мечок, Продължавай да не бачкаш, щото не плащали ;)
Няма да почвам да те храня, но много се кефя на тоя начин на мислене :)
В един момент... бум 25-30 годишен мъж... един ден трудов стаж няма и нищо не може да прави ;)

Аз съм написъл че в момента не работя :winky: Работя от 14 годишен иначе :lol: и мисленето ми съвсем не е такова....а колкото до трудовия стаж...не мисля че ще ми е от полза за нещо....в турция примерно :!: 20 или 25 години трудов стаж и се пенсионираш :winky: тука..... :censored:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Яну 2010, 23:53

Ето и моят съвет. Преди години карах камион из Европа и Азия и срещах много българи, които работеха там. Всички търсеха вестници, списания или питаха за новини от България, тогава нямаше GSMи, телефоните бяха скъпи. Повечето работеха смисълта да спечелят пари и да се върнат в България, за да правят бизнес или просто да си купят жилище или кола или нещо друго. Повечето вечер пееха български песни и плачеха за България. Повечето се върнаха, свършиха бързо парите, видяха простотията, видяха мизерията, видяха подигравката с труда на хората и се върнаха. Повечето останаха там и се връщат само за Коледа или лятото за море, намериха си своята ниша там и нямат намерение да се връщат да живеят тука. Имам много приятели там, един от тях е Пенко от Мюнстер. Той отиде да учи в Германия, живя в общежития без пари, живя като Отец Паисий в едно мазе под наем при един негър три години, но сега работи във фирма на "Олимпус" за 2700евро чисти на месец, купи си апартамент, скор жена му - българка ще има дете, скоро ще вземе немски паспорт. Като идва в България и ми казва: Счупих си краката по тия тротоари, то само дупки, забравил съм да ходя тука. И друго казва: И там ме тъпчат, ама са чужди, не бих понесъл нашите българи да ме тъпчат. Има и друг познат, кара такси във Виена и се сцепва от работа, не отказва никаква, дори и хамалска. Ама си купи къща до града за 270 000евро и до двора му пасат сърнички. Тези хора намериха своята нова Родина там, те усетиха нещо, което тукашните момченца с купени от татко им БМВнца и уредени на тихи службички никога няма да разберат или усетят. Щото татко казва: Ти завърши и чичо ти Гошо ше те уреди на работа при... Ако си борбен човек, ако си готов на всичко само и само да успееш с труд и без далавери, отивай някъде в Европа или Америка и ще завладееш света. И не ми казвайте да си взимам куфарчето и да заминавам, щото там само мене чакат - аз знам!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Следваща

Назад към Извън Темата