От 5 скорости на 6 , заслужава ли си и какви са бенефитите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 09 Е64

От 5 скорости на 6 , заслужава ли си и какви са бенефитите?

Мнение от Yordanovv » 06 Яну 2010, 20:46

Колеги , как мислите заслужава ли си на кола със 193кс и 5ск кутия да се сложи 6ск кутия и какви ще са бенефитите от тая трансформация ?

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: От 5 скорости на 6 , заслужава ли си и какви са бенефитите?

Мнение от BMWPetar » 06 Яну 2010, 21:05

Ами какви да са... леко пестене на гориво, защото 6та скорост е много дълга и извънградско при скорост от 120-140 си с доста по-ниски обороти, отколкото на 5та.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2010, 21:59

Що за дума е "бенефити" ве колега, нямаме ли си нашенски думи, че си кълчиш така езика?
Ако става дума за е36 6 степенната кутия е по-слаба като механика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 22:28

BMWPetar написа:Ами какви да са... леко пестене на гориво, защото 6та скорост е много дълга и извънградско при скорост от 120-140 си с доста по-ниски обороти, отколкото на 5та.

Аз съм се чудел - добре - 6та е дълга - а другите не са ли по-къси ? Ако е така , икономията не е кой знае колко голяма , защото пък по-късите скорости означават по-голям разход :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 06 Яну 2010, 22:35

Колега, само да ти кажа, че като си купих кола със шест скорости и разбрах, че ако имам и седма ще е още по -добре.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Яну 2010, 22:36

acho.rs написа:защото пък по-късите скорости означават по-голям разход :roll:

за темата с бисерите е това
пък и не само
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 06 Яну 2010, 22:38

Мордехай написа:Колега, само да ти кажа, че като си купих кола със шест скорости и разбрах, че ако имам и седма ще е още по -добре.

може би търсиш икономията :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 22:48

Хаос написа:
acho.rs написа:защото пък по-късите скорости означават по-голям разход :roll:

за темата с бисерите е това
пък и не само

Ти си за темата бисери колега - виж , че пакетите за икономичност (ефишънт дайнамикс - при БМВ) включват по-дълги скорости . . . Забележи , че 6степенна скоростна кутия не сваля разхода с 20-30% а с около 10% ... Това е така защото моите 5 са по-дълги от твоите 6 , но пък със 6 двигателя работи по-леко и очевидно последната скорост е по-дълга от последната 5та на 5степенна кутия и от там идва икономията :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2010, 22:49

acho.rs написа:
BMWPetar написа:Ами какви да са... леко пестене на гориво, защото 6та скорост е много дълга и извънградско при скорост от 120-140 си с доста по-ниски обороти, отколкото на 5та.

Аз съм се чудел - добре - 6та е дълга - а другите не са ли по-къси ? Ако е така , икономията не е кой знае колко голяма , защото пък по-късите скорости означават по-голям разход :roll:

Еднакви са до 5-та, която е 1, а 6- та е 0,8
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 06 Яну 2010, 23:21

Мордехай написа:Колега, само да ти кажа, че като си купих кола със шест скорости и разбрах, че ако имам и седма ще е още по -добре.

абсолютно. И аз след като карах кола със 6, се качих на Е36-цата и на магистралата супер културно си я засилих на 5-та, насинах си съединителя и се чудех къде изчезна тая 6-та :mhihi:

А отностно икономията - има я ама ако караш на дълго предимно. Поне аз карам предимно из града и реално е същото - то тука в софето къде да вкараш 6-та....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 06 Яну 2010, 23:21

Не че търся икономията, ами много се разтоварва двигателя. Сменям на по-ниски обороти и високата скорост също е на по-ниски обороти.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 06 Яну 2010, 23:25

имам комплект 6та за вграждане на всякакви 4 и 6 цилиндрови матори :mhihi: ..успех :yes:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2010, 23:28

ползата от 6та за икономия е ... никаква при два еднакви автомобила защото 5тата на тази с 5-те и 6-тата на тази със 6-те са еднакви. или ако не са еднакви то крайното число е еднакво защото тази с 5-те има по-дълъг диф. ако не беше така колите с 5-скорости щяха да имат по-нисък вмакс защото щяха да "свършват" оборотите по-скоро нс 5-та.

единствената реална полза от 6те предавки е че при по-високите скорости двигателя със 6те скорости е по-дълго време на по-ниски предавки... от там има и по-добро ускорение... но не трябва да се забравя, че при 6-те се сменя по-често и от това се губи време та ползата е леко намалена...

писал съм едно време една тема за въртящ момент, коне и предавки... там е написано малко по-обширно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Яну 2010, 23:31

acho.rs написа:икономията

ся ми кажи и че си икономист, моля те...

как по дяволите по-късите скорости увеличават разхода, ти бъзикаш ли се?
не, чакай, като си спомня мнението ти, че всесезонните гуми са най-добрите за зимата, наистина не се бъзикаш
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 06 Яну 2010, 23:41

6та скорост по принцип е поддържаща-така че невиждам защо търсите под вола теле-останали 5 предавки на 6-степенната скоростна кутия били по-къси-пълни глупости....просто си ускоряваш колата до скоростта с която искаш да караш-ръгаш и 6та без значение с 90 или съ 190 си и тя просто е адски дълга но перфекто поддържа набраната скорост(от 80 нататък)

Следваща

Назад към Извън Темата