Преминаване на ЕксПи на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Преминаване на ЕксПи на лаптоп

Мнение от c7aH4eB » 07 Яну 2010, 15:11

Здравейте колеги. Лаптопа ми е Acer Aspire 5730Z не знам дали има значение това, но все пак да кажа. Когато си го купих и ми го донесе човека от магазина беше на някъв линукс и аз незнам точно и този човек който всъщност ми е съсед ми инсталира Виста Ултимейт. И така на виста година и месец някъде карах обаче се пак бях провал да премина на XP нестава точно преди да излезнат Install Windows, Repair i Quit и дава синия екран с някви грешки. После минах на windows 7 на него всичко 6 тръгна. Обаче защо на XP немога? Моля ако някой може да помогне тука видях един колега в една тема, че работи в сервиз ако може да се включи ще съм много благодарен. Рових са из гугала, някой викат да не бида харда ми е сата или ата пак диска с XP да е друг. Та харда ми е SATA-II . Отново благодаря предварително за отговорите на всички :)
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Re: Преминаване на ЕксПи на лаптоп

Мнение от Spit-Fire » 07 Яну 2010, 15:15

Е аз не виждам каква връзка има типа на окабеляването на харда със диска :shock:
А ти първо форматираш ли го?
Няма логика да не можеш да си инсталирах ХП-то. Да не би самия ти диск нещо да е повреден?
Аз не разбирам много, но на моя лап съм му слагал всичките такива - 7, Виста и ХП и съм нямал проблеми никога.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 07 Яну 2010, 15:19

Spit-Fire написа:Е аз не виждам каква връзка има типа на окабеляването на харда със диска :shock:
А ти първо форматираш ли го?
Няма логика да не можеш да си инсталирах ХП-то. Да не би самия ти диск нещо да е повреден?
Аз не разбирам много, но на моя лап съм му слагал всичките такива - 7, Виста и ХП и съм нямал проблеми никога.

Епа и аз невиждам връзка ама на някои логиката им е такава? :D Та смисъл първо да дам форматирай от My Computer и после да инсталвам XP?
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 07 Яну 2010, 15:21

Ми прехвърли си всички данни които са ти нужни на другия дял и форматирай C:\ , така правя аз винаги.
П.С. От My comp. едва ли можеш да дадеш формат. По-скоро като вкараш диска и след това влезеш в инсталацията трябва от там да форматираш дяла. Не съм запознат, но май не можеш да форматираш ей така от my comp.
П.С2. Пък тея грешки дето ти ги изкарва преди инсталацията, нямам идея от какво може да са, единственото което ми идва на ум е диска ти да не става - с XP.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Яну 2010, 15:24

Windows XP няма Sata дривери, имаше някакви дистрибуции със вградени, но...
Всъщност като ти върви Windows 7 защо ти е XP?

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 07 Яну 2010, 15:26

Колега, XP-то не иска да ти тръгне щото диска ти е SATA , а пък XP няма вграден драйвър за SATA...та имаш 2 варианта...да си свалиш XP в което са набили тоя драйвър или да видиш в BIOS-а дали имаш опция да пуснеш SATA-та като IDE...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 07 Яну 2010, 15:32

Phil написа:Колега, XP-то не иска да ти тръгне щото диска ти е SATA , а пък XP няма вграден драйвър за SATA...та имаш 2 варианта...да си свалиш XP в което са набили тоя драйвър или да видиш в BIOS-а дали имаш опция да пуснеш SATA-та като IDE...

Точно същото мнение щях да напиша, но втория вариянт е малко скапан, тъй като се губи смисъла от SATA. Обаче докато нацелиш хр-то със правилните драйвери може да изхабиш някой и друг диск.
И най-важното. Ако нямаш драйвери за хр намери си поне за лан картата, за да може после да имаш интернет и да свалиш другите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 07 Яну 2010, 15:33

Phil написа:Колега, XP-то не иска да ти тръгне щото диска ти е SATA , а пък XP няма вграден драйвър за SATA...та имаш 2 варианта...да си свалиш XP в което са набили тоя драйвър или да видиш в BIOS-а дали имаш опция да пуснеш SATA-та като IDE...

Е добре на един приятел защото на него със сигорност знам, че му е SATA харда си инсталирва XP без проблем, а със същия диск немога? Толкос ли е разликата между SATA и SATA-II. Та колега ще проверя и това за през BIOS и ще диря за диск със SATA ;)

Пилев ами аз си имам диск с лаптопа, в който са включени всички драйвъри за XP ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 07 Яну 2010, 15:35

Ако въобще има написани драйвъри за тоя модел за XP...не че не могат да се намерят, ама си е игра...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 07 Яну 2010, 15:59

Няма невъзможни неща. А за какво ти е да си търсиш дистрибуция с вградени драйвери? Можеш сам да си направиш такава с nLite. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 96' 318is

Мнение от shadow_318is » 07 Яну 2010, 16:00

Една бърза справка с google и ето решението:

I had the same problem and i used this solution
I entered bios and set the sata mode to ide.
After this the windows installs corectly with no errors

Както каза колега по-горе, XP няма вградени драйвери за SATA.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 07 Яну 2010, 16:09

В България всичко има :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега пробвай с този Windows http://zamunda.net/details.php?id=188228&hit=1 :)

Имах същият проблем с лаптоп (Fujitsu модел 2009-та) но му инсталирах в крайна сметка XP :)
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 07 Яну 2010, 17:32

Има поне 3 ХР-та с вградени сата ... най-вероятно са повече но аз толкова съм записвала и то все за Acer-и ... колегата ти е дал вече линк , записвай го и давай смело ;)

Потребител
Аватар

Мнение от DundyTheCroc » 07 Яну 2010, 18:10

Слагаш ХР с вграден сървис пак 2 и няма да имаш проблеми, там си има и драйвери за сата-та, иначе варианта с пускането на IDE емулация от биос-а не е много удачна, освен ако не ти се инсталира ХР цял ден:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 07 Яну 2010, 19:07

Totogada написа:В България всичко има :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега пробвай с този Windows http://zamunda.net/details.php?id=188228&hit=1 :)

Имах същият проблем с лаптоп (Fujitsu модел 2009-та) но му инсталирах в крайна сметка XP :)

Така с този windows подаде надежда, че ще стане работата, но дойде и другия проблем, който идва от самия лаптоп. Не знам данебида не му стига охлаждането или кво е обаче точно ми излезна да инсталирвам, вече уйндоуса а не да форматирам ака как да е оттам ще става работата и тръгна да зарежда и не видях точно на колко % и компа е огаснал. После опитах пак, даже по рано огасна. От скоро взе да ми се случва месец/два някъде и като го натовара повече според евереста дига някъде 70 градуса дали не и повече и се огасва. От тва което съм чувал уш с интелски чипсети незагрявали тва она, паметта е доста, процесора как ше се натовари толкова, че да гасне. Някой с подобен проблем или да даде съветче? :(
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата