Написаха ми АКТ за превишена скорост
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Написаха ми АКТ за превишена скорост
Здравейте колеги искам да ви питам някой знае ли какви са санкциите при превишена скорост.
При ограничение 50км аз се движех с 83км.
http://www.roadwork.eu Българската пътна мрежа - Специализиран портал за шофьори, готови да си помагат при аварийни ситуации на пътя.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Re: Написаха ми АКТ за превишена скорост
Чл. 182. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., бр. 85 от 2004 г., бр. 51 от 2007 г.)
(1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч-с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч -с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч-с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч-с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да
управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч-с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да
6. за превишаване над 51 км/ч-с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да
управлява моторно превозно средство.
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както
следва:
1. за превишаване с 10 км/ч-с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч-с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч-с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч-с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч-с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да
6. за превишаване над 51 км/ч-с глоба 200 лв. и три месеца лишаване от право да управлява
моторно превозно средство.
ShtelianJ написа:Здравейте колеги искам да ви питам някой знае ли какви са санкциите при превишена скорост.
и да не почнеш да се напрягаш и ти ....погледни го от добрата страна ,1 месец ще поспортуваш .

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
разходки на лунна светлина .. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Кажи къде са те засекли.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Швейцарски милионер бе глобен с рекордната сума от 290 хиляди швейцарски франка (около 290 хиляди долара) за шофиране с превишена скорост, предаде Ройтерс, като цитира вестник "Блик".
Съд в североизточния кантон Санкт Гален наложи солената глоба на мъжа за това, че профучал с червеното си Ферари Тестароса със 100 км/ч в едно село.
Обвиняемият е пренебрегнал основни пътни правила с мощна кола, воден единствено от любов към високите скорости, аргументира съдът решението си.
Въпреки че сумата е висока, тя няма да се отрази кой знае колко на състоянието на милионера. Неговото богатство е оценено на 23,3 милиона швейцарски франка, като включва вила с гараж, в
който са подслонени пет луксозни автомобила.
Досега рекордът за най-висока пътна глоба бе държан от шофьор на Порше в Цюрих. Той бе глобен през 2008 г. със 111 хиляди швейцарски франка след серия от нарушения, припомня БТА.
Добре си си ти

Съд в североизточния кантон Санкт Гален наложи солената глоба на мъжа за това, че профучал с червеното си Ферари Тестароса със 100 км/ч в едно село.
Обвиняемият е пренебрегнал основни пътни правила с мощна кола, воден единствено от любов към високите скорости, аргументира съдът решението си.
Въпреки че сумата е висока, тя няма да се отрази кой знае колко на състоянието на милионера. Неговото богатство е оценено на 23,3 милиона швейцарски франка, като включва вила с гараж, в
който са подслонени пет луксозни автомобила.
Досега рекордът за най-висока пътна глоба бе държан от шофьор на Порше в Цюрих. Той бе глобен през 2008 г. със 111 хиляди швейцарски франка след серия от нарушения, припомня БТА.
Добре си си ти

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
В Швейцария глобите са % от годишния (деклариран) доход.
Разбрах го след като ме спряха на Ал.Малинов със около 80 (без радар бяха), а швейцареца в колата всеки момент щеше да се наака, че ще ме позадържат за няколко дни и ще трябва да си дам 1/4 от годишната заплата...
Разбрах го след като ме спряха на Ал.Малинов със около 80 (без радар бяха), а швейцареца в колата всеки момент щеше да се наака, че ще ме позадържат за няколко дни и ще трябва да си дам 1/4 от годишната заплата...

- Cherenz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d,Е46 М3
- Мечтае да кара: E46 M3 Touring
liloff написа:В Швейцария глобите са % от годишния (деклариран) доход.
В България ще е рай за една такава система за глоби. Както масово не се декларират доходи

Като те спрат ще се окаже,че те имат да ти дават

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
liloff написа:В Швейцария глобите са % от годишния (деклариран) доход.
Точно за това возейки се човек дори по най-натоварената артерия в Цюрих напр. се чувства като на санаториум

Много са печени и винаги ще са си номер 1 по ред
Георги Пенчев
Teogop написа:Кажи къде са те засекли.
гр.Стара Загора на местност "Каците", щеше да си счипи краката да ме спре

http://www.roadwork.eu Българската пътна мрежа - Специализиран портал за шофьори, готови да си помагат при аварийни ситуации на пътя.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
добре че не живеем в швейцария,ама то тук няма как на селски път да вдигнеш повече от 80 и да останеш жив
http://mavericos.blog.bg/novini/2010/01 ... ara.468593
http://mavericos.blog.bg/novini/2010/01 ... ara.468593
13 мнения
• Страница 1 от 1