Какви въпроси бихте искали да зададете на правителството
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Какви въпроси бихте искали да зададете на правителството
Моите са следните:
1.Докога смятате да вдигате данъци, такси, акцизи, осигуровки и пр., а всички държавни структури да са неефективни и неработещи освен за личните си интереси?
2.Кога ще станем равни пред закона?
3.Кога закона ще започне да се прилага над всички?
4.Кога ще спрете да се занимавате с маловажни актове, постановления, закончета и ще набележите истински приоритети в законодателството и прилагането му, които реално биха променили нещо?
5.Смятате ли , че в бедна държава като България е нормално да се возите в BMW-та и Мерцедеси.Защо не пробвате нещо по-евтино?
6.Докога ще излизате с общи приказки за европейска визия, европейско законодателство и пр. клишета, кога ще кажете реално какво мислите да правите?
7.Кога смятате да допуснете реално народа до управлението, чрез референдуми, чрез реална възможност за контрол над избраните депутати?
8.Докога ще си криете далаверите зад имунитета, не смятате ли, че имунитета в този си вид е напълно излишен и води само до злоупотреби?
1.Докога смятате да вдигате данъци, такси, акцизи, осигуровки и пр., а всички държавни структури да са неефективни и неработещи освен за личните си интереси?
2.Кога ще станем равни пред закона?
3.Кога закона ще започне да се прилага над всички?
4.Кога ще спрете да се занимавате с маловажни актове, постановления, закончета и ще набележите истински приоритети в законодателството и прилагането му, които реално биха променили нещо?
5.Смятате ли , че в бедна държава като България е нормално да се возите в BMW-та и Мерцедеси.Защо не пробвате нещо по-евтино?
6.Докога ще излизате с общи приказки за европейска визия, европейско законодателство и пр. клишета, кога ще кажете реално какво мислите да правите?
7.Кога смятате да допуснете реално народа до управлението, чрез референдуми, чрез реална възможност за контрол над избраните депутати?
8.Докога ще си криете далаверите зад имунитета, не смятате ли, че имунитета в този си вид е напълно излишен и води само до злоупотреби?
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Re: Какви въпроси бихте искали да зададете на правителството
Няколко са:
1.Къде отиват парите от събираните данъци и как се изразходват(ефективно или неефективно)?
2.До кога хората за който се знае че са така да се каже добре облечени бизнесмени си правят каквото искат и остават безнаказани?
3.Защо навсякъде е толкова объркано и трябва да минаваш на 5,8 или 10 гишета за да си платиш нещо?
И още и още много са
1.Къде отиват парите от събираните данъци и как се изразходват(ефективно или неефективно)?
2.До кога хората за който се знае че са така да се каже добре облечени бизнесмени си правят каквото искат и остават безнаказани?
3.Защо навсякъде е толкова объркано и трябва да минаваш на 5,8 или 10 гишета за да си платиш нещо?
И още и още много са

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
----NO GOVERMENT---
BOICO Е САМО
BOICO Е САМО

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
1. Няма ли някой да извади тръжната документация за текущата фаза от строежа на софийското метро. Много ми е интересно 
2. Малко светлина по аферата СиБанк - Винетки... нещо не ми се връзва нищо в цялата работа. Дори и далавера схема ми куца нещо.
3. Какво се случва с планирането за въвеждане на еврото?
4. Само на мен ли ми се струва, че финансовият ни министър прави гаф след гаф (вътрешнополитически)?

2. Малко светлина по аферата СиБанк - Винетки... нещо не ми се връзва нищо в цялата работа. Дори и далавера схема ми куца нещо.
3. Какво се случва с планирането за въвеждане на еврото?
4. Само на мен ли ми се струва, че финансовият ни министър прави гаф след гаф (вътрешнополитически)?
1.Защо не мога да си дам детето на градина
2.защо има дупки по 50 см(убийци)
3.защо не се отварят нови работни места
4.защо здравеопазването ни за нищо не става
5.защо не можем да направим една шибана магистрала
2.защо има дупки по 50 см(убийци)
3.защо не се отварят нови работни места
4.защо здравеопазването ни за нищо не става
5.защо не можем да направим една шибана магистрала
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
А аз да ви питам защо ги избрахте 

It`s party time !
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
а аз да питам тия въпроси някой ще ги отправи ли към правителството, или само тука ще си ги задаваме?

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ам...., ша ги питам дали "гълтат"! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
A пък аз искам да попитам защо вечно в тая държава няма пари като :
1. Да кажем че взимаш чисто заплата 1000 лв
- от тях общо ти и работодателя ти плащате на държавата всеки месец 507.02лв данък http://www.pariteni.bg/Calcs/5/eccbc87e4b5ce2fe3.html
- от 1000та лева плащаш 166.67 ДДС
- ако пушиш по една кутия на ден плащаш още около 77лв акциз на месец (твърдия алкохол няма да го включвам, а от тая година вече ще е 90лв)
- ако ходиш с кола на работа и минаваш на ден средно 20км и харчиш 2л гориво (осреднявам цената на бензина и дизела) плащаш 1.60 акциз гориво или 48лв на месец
В заключение плащаш всичко общо данък на държавата - 798.69 лв
И няма пари нали
Или има прекалено много мангали дето живеят на социални помощи в тая държа, или някой направо се улива с кражбите от хазната
И май е второто и май ББ няма да е нито първия, нито последния дето го прави.
- от тях общо ти и работодателя ти плащате на държавата всеки месец 507.02лв данък http://www.pariteni.bg/Calcs/5/eccbc87e4b5ce2fe3.html
- ако пушиш по една кутия на ден плащаш още около 77лв акциз на месец (твърдия алкохол няма да го включвам, а от тая година вече ще е 90лв)
- ако ходиш с кола на работа и минаваш на ден средно 20км и харчиш 2л гориво (осреднявам цената на бензина и дизела) плащаш 1.60 акциз гориво или 48лв на месец
И няма пари нали

Evelin Cotsev написа:А аз да ви питам защо ги избрахте
Именно.....

избора не е само в деня за гласуване,а в начина на търсене на отговорност.
И аз като всеки БЪЛГАРИН,не искам да чуя за правителства,техните отговорности и тем подобни,а да прецакам тънко другия

в тая тема освен преносно ,няма как ,иначе да се пише-да ме извинява автора й.
Моите въпроси ,относто ''к'рвата,т.е. политиката-са си били все същите.
Само ,че в това правителство поне има некои отговори,за разлика от по-предните,които ни дупеха по смело,по тънката лайсна и никой не ги питаше(скъпите коли кой ги е закупил-правителсво или ние и ако е правитество кое е то?)
С националната ни култура и диктатор ни е малко

Прост народ така се ръководи-да се обоснова от десет души 6 са мангали ,двама помаци и двама българи ,единия,от които е без образование (като мен)....за мангалите и помаците-процента е друг

по -темата:ще дойде ли ден в бг ,да отивам на работа,като си правя сметка на приход -разход и парите да ми стигат за сметките и спокоен скромен живот,без чалгарски(пак преносно) изгъзици и стил.

by ''kompleksa''
titto написа:Ам...., ша ги питам дали "гълтат"!
Да...парите на хората гълтат и ни внушават, че работят за доброто на хората

Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Проблема ни е че не сме единни като гърците,една стачка,ама стачка навсякъде,не плащане на данъци,неплащане на сметки на всичко,просто спираме работа и искаме отговорност,и да не се позволява на някой да "яхне" протеста от политиците,просто някакаква всеобща нетърпимост и то пряко насочена към политици и бандити,медии и прочие бандитлъци,затрарят се и границите и така,какво е това безобразие,от незнам колко дена дойде бат бойко и тотално се насраха нещата ,особенно с тоя гей дянков,писна ми да слушам че тройната коалиция това,тройната коалиция онова,като е така защо НЕ СА В ЗАТВОРА,и като се кандитатира за министър председател не вярвам да не саму били известни тея факти,докога ние обикновенните данакоплатци ще издържаме некакви олигофрени и да ми се прават на бабаити по улиците,прекалено малка държавица сме че да имаме толкова депутати,такава корумпирана съдебна система,толкова бедни пенсионери и такива алчни монополисти като топлофикация,чез,еон,ейвин и лукойл,просто буквално ми писна от тея буклуци,да се ревизират също така всички договори с тея измамници ,да се изгонят от държавата ,та ако трябва да реват в европейския съюз,писна ми и от тея мангасари,дето ги храниме,да ги изкарат на улицата и да чистат.
Просто трябва да се вдигнем и да спрем да им плащаме!!!
Просто трябва да се вдигнем и да спрем да им плащаме!!!
dimithur написа:A пък аз искам да попитам защо вечно в тая държава няма пари като :
И няма пари налиИли има прекалено много мангали дето живеят на социални помощи в тая държа, или някой направо се улива с кражбите от хазната
И май е второто и май ББ няма да е нито първия, нито последния дето го прави.
Не съм много запознат с акциза в/у горивата, но съм чул( и тук от колеги), че е 50% от цената на горивото.
И така, ако аз "горя" 40 л. дизел на седмица значи съм дал 40 х 1,90 лв.= 76 лв.. От тях 50% е акциз, значи 38 лв.,
да речем че в България се движат 3 000 000 автомобила, и те минават същите км, респективно толкова гориво:
3 000 000 х 38 лв.=114 000 000лв., и сега последната сума х 4 седмици: 114 000 000 х 4= 456 000 000
По тия сметки излиза че в бюджета на държавата всеки месец влизат 456 милиона лева, и без да отчитаме факта, че някой карат повече от мен, както и че харчат повече от мен л./100 км..
Имам и друг въпрос? Аз продавам на ден 12-на стека цигари, със средна цена 3 лв., от тях да речем че 1 лв. са акциз. 12 стека х 10 кутии=120 кутии, 120 кут. х 1 лв.= 120 лв. акциз. 120 лв. х 7 дни = 840лв. на седмица х 4= 3360 лв. акциз на месец. Ако на територията на София има 5000 такива обекта и те продават пак по толкова, то това са 16 800 000 на несец само за София, а в други градове?
Та само по тия два въпроса да питам къде са парите, и това постна пица ли е?
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Искам да ги питам кога ще си ходят.Много се задържаха би трябвало да са се нагушили достатъчно 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Акциза на цигарите е 2.57 на кутия . Постна пица - кура ми янко
Проблема е, че всеки вярва на пресата и на телевизията и като се изтъпанчи там ББ и каже - нема пари, всички му верват. Просто постната пица като почна да вдига шум покрай нямането на пари и вдигането на данъци, се замислих малко, гугълнах кое какъв акциз има и за какво се плащат данъци - еми то точно излиза , че 6 месеца работиш само за да плащаш данъци и 6 за себе си. То по-хубаво да си бехме останали под турско робство, тогава са плащали само един десятък, демек 10%, са плащаме 50% 
P.S - намерих и за алкохола - 5.43лв за литър е в момента

P.S - намерих и за алкохола - 5.43лв за литър е в момента
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5