Акт за превишена скорост
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Акт за превишена скорост
Колеги, вчера ми се случи нещо много неприятно докато пътувах към София по магистрала Тракия малко след Пловдив.
Карах на автопилот настроен на 140 км/ч и ме спряха ченгетата. Първо си помислих, че е само за проверка и това беше първата ми грешка, че им дадох документите си. След като отидох до колата им ми казаха, че ме спират за превишена скорост и ми показаха радара на който мигаше 165!!!! Останах изумен!
След много разправия и заяждане ми написаха акт, не подлежеше работата на почерпка и т.н.
Както се сещате за подобно "нарушение" оставам 1 месец пеша.
Написах си възраженията в акта, че съм карал със 140 на темпомат, но това едва ли ще се отрази при изготвяне на наказателното постановление.
Другата ми голяма грешка е, че не погледнах радара веднага след като ме спряха, а чак след малко разправия, защото си мисля, че тази скорост не е за мен а за някой преди мен - т.е. сигурно е имало някакво разминаване в часа.
Както и да е, вече съм с акт в джоба за нещо, което не съм направил.
Пускам темата защото съм решил да обжалвам в съда и сега проучвам какви са ми вариантите и си говоря с приятели адвокати, които ме обнадеждават. Ще пиша как вървят нещата и може би темата ще е полезна и за други с подобни проблеми.
Ако някой има идеи или препоръки нека да ги сподели.
Карах на автопилот настроен на 140 км/ч и ме спряха ченгетата. Първо си помислих, че е само за проверка и това беше първата ми грешка, че им дадох документите си. След като отидох до колата им ми казаха, че ме спират за превишена скорост и ми показаха радара на който мигаше 165!!!! Останах изумен!

След много разправия и заяждане ми написаха акт, не подлежеше работата на почерпка и т.н.
Както се сещате за подобно "нарушение" оставам 1 месец пеша.
Написах си възраженията в акта, че съм карал със 140 на темпомат, но това едва ли ще се отрази при изготвяне на наказателното постановление.
Другата ми голяма грешка е, че не погледнах радара веднага след като ме спряха, а чак след малко разправия, защото си мисля, че тази скорост не е за мен а за някой преди мен - т.е. сигурно е имало някакво разминаване в часа.
Както и да е, вече съм с акт в джоба за нещо, което не съм направил.
Пускам темата защото съм решил да обжалвам в съда и сега проучвам какви са ми вариантите и си говоря с приятели адвокати, които ме обнадеждават. Ще пиша как вървят нещата и може би темата ще е полезна и за други с подобни проблеми.
Ако някой има идеи или препоръки нека да ги сподели.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Акт за превишена скорост
И да обжалваш.... нямаш шанс.... минал си, "засякли са те"... кое ще обжалваш - показанието на радара или факта, че полицаите са ти написали акт за това показание? Нямаш шанс просто... ти можеш да кажеш, че си карал и със 120 на темпомат.... няма да ти повярват... реално нямаш доказателства, за съжаление.
Затова се гледа часа на радара... мен така се опитаха веднъж да ми лепнат "само" 150км/ч... и като ги питах за часа да видим и единият ми вика "аре тръгвай си, много питаш....".
А не са искали почерпка, щото някой вече е почерпил, а показанието е трябвало да бъде записано на акт... и ти си бил жертвата...
Затова се гледа часа на радара... мен така се опитаха веднъж да ми лепнат "само" 150км/ч... и като ги питах за часа да видим и единият ми вика "аре тръгвай си, много питаш....".
А не са искали почерпка, щото някой вече е почерпил, а показанието е трябвало да бъде записано на акт... и ти си бил жертвата...
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
От горчив опит ти казвам, че няма смисъл да се занимаваш. Както Mollov каза, няма какво да обжалваш, чакаш постановление и един месец "отпуска". Само че докато дойде постановлението и може точно юни-юли да останеш без книжка...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Обжалвай, актове за скорост от радар, колан и говорене по телефон не са много силни в съда.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
на място писа ли,че имаш възражения?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
///M3 написа:може точно юни-юли да останеш без книжка...
не е така, на 31.10 ми писаха акта, на 24-25.11 ходих да ми го удължат за още един месец, на 22.12 отидоха да ми го удължат с още един месец, но ми казаха че е излязло постановление, на 30.12 ходих да си оставя книжката и на постановлението пишеше 27.11, тъй че горе долу за 1 месец вече ги оправят, като се има впредвид, че по местожителсво съм от хасково, а кта ми го писаха в софия

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
7 мнения
• Страница 1 от 1