Призовка от КАТ
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Призовка от КАТ
Добър вечер колеги на 01.07.2008 година продадох БМВ 5-ца на един човек от София още същия ден прехвърлих колата нотариално с договор за покупко-продажба.. Виждах колата доста пъти из София и я карат други хора (но това не е важно) Та значи днес получавам призовка:
До Александър ****** **********
На основание чл.60 ал.1 от Закона на МВР се призовава да се яви като свидетел за справка във връзка с извършване на предварителна проверка по преписка а вх. номер 2898/09г. и се призовава да се яви.
Призованият да носи следните документи:
1.Лична карта
2.Свидетелство за управление на МПС
3.Застраховка Г.О за БМВ с ДК номер ******* за 2009г.
Явяването е задължително!
Глоба в размер до 100 лв.
Колеги въпроса ми е какво искат от мене "органите" като съм продал колата преди 2-години?
Какъв свидетел като това не ми се води?! Даже и застраховка искат?
На основание чл.60 ал.1 от Закона на МВР се призовава да се яви като свидетел за справка във връзка с извършване на предварителна проверка по преписка а вх. номер 2898/09г. и се призовава да се яви.
1.Лична карта
Колеги въпроса ми е какво искат от мене "органите" като съм продал колата преди 2-години?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Призовка от КАТ
Как разбра, че не ти се води?
Това, че си сключил нотариално заверен договор за покупко-продажба, не означава, че купувача е бил съвестен и е отишъл в КАТ, за да прехвърли колата.
Всичко това обаче не трябва да те притеснява. Отиди в КАТ, представи им договора за покупко-продажба, те ще си го снимат и приложат в преписката, а от там нататък ще дърпат купувача.
Това, че си сключил нотариално заверен договор за покупко-продажба, не означава, че купувача е бил съвестен и е отишъл в КАТ, за да прехвърли колата.
Всичко това обаче не трябва да те притеснява. Отиди в КАТ, представи им договора за покупко-продажба, те ще си го снимат и приложат в преписката, а от там нататък ще дърпат купувача.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
boksioraE39 написа:Добър вечер колеги на 01.07.2008 година продадох БМВ 5-ца на един човек от София още същия ден прехвърлих колата нотариално с договор за покупко-продажба.. Виждах колата доста пъти из София и я карат други хора (но това не е важно) Та значи днес получавам призовка:
1.Лична карта
Задължително иди и си носи договора за покупко-продажба, дано да го пазиш....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Пазя го колеги сега изнамерих останалата документация от Бавареца,другото което е не ми се вярва след 2-години да ми дойде някакво нарушение примерно от камери? А и мисля че аз като съм направил договора за покупко-продажба вече нямам задължение към въпросната кола.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Vlados
- с две лица
-
boksioraE39 написа:Пазя го колеги сега изнамерих останалата документация от Бавареца,другото което е не ми се вярва след 2-години да ми дойде някакво нарушение примерно от камери? А и мисля че аз като съм направил договора за покупко-продажба вече нямам задължение към въпросната кола.
Напротив, ако прочетеш закона ще видиш, че освен купувача и ти си длъжен в 14-дневен срок да уведомиш КАТ, че си продал колата.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Щом имаш нотариално заверен договор за покупко-продажба хич да не те притеснява!
Явно купувача все още кара с твоя талон на автомобила!
Така, че няма да се плашиш!
Явно купувача все още кара с твоя талон на автомобила!

Така, че няма да се плашиш!

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Vlados написа:boksioraE39 написа:Пазя го колеги сега изнамерих останалата документация от Бавареца,другото което е не ми се вярва след 2-години да ми дойде някакво нарушение примерно от камери? А и мисля че аз като съм направил договора за покупко-продажба вече нямам задължение към въпросната кола.
Напротив, ако прочетеш закона ще видиш, че освен купувача и ти си длъжен в 14-дневен срок да уведомиш КАТ, че си продал колата.
Значи да отида в КАТ в тоя срок и да кажа че съм продал колата? Това са глупости,извади от закона ако знаеш да го видя с очите си,до сега съм продал поне 12-13 коли и с договора за покупко-продажба ми свършват задълженията към вапросния автомобил.

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
В 14 дневен срок доколкото си спомням трябва да я отпишеш от данъчно, там се води на твое име. Те нали нямат (поне доскоро) връзка КАТ-данъчно...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
///M3 написа:В 14 дневен срок доколкото си спомням трябва да я отпишеш от данъчно, там се води на твое име. Те нали нямат (поне доскоро) връзка КАТ-данъчно...
Не съм я регистрирал там.
А връзка мисля че нямат..

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Пич ти не ме разбра какво ти говорех а задълбочаваш нещата!
Ако ти си от Сф и си продал колата също на софиянец!Следва извършвате покупко-продажба и двамата имате по 1 договор!Така че от там насетне теб това не те интересува повече и този купувач или който и да е е карал твоя автомобил с талона на автомобила на твое име защото не му се дават 50 лв. да смени талона!И точно извършва някакво нарушение естествено по рег. номер пращат призовка по адрес на талона на автомобила!
Сигурен съм че няма да платиш ни 1 стотинка ако нарушението е извършено след датата на покупко-продажбения договор!
Другия вариант е ако автомобила си го продал на варненец той задължително би трябвало да си смени рег. номер!А тук ако сте от една област не е задължителен рег. номер,а само името но и така може да си я кара!Важен е само договора...той може да я продава на 10 човека и те да си карат с твоя талон на автомобила!
p.s.Вземи призовката, договора и иди в КАТ както са ти казали!Акта ще го прехвърлят на когото трябва!
Ако ти си от Сф и си продал колата също на софиянец!Следва извършвате покупко-продажба и двамата имате по 1 договор!Така че от там насетне теб това не те интересува повече и този купувач или който и да е е карал твоя автомобил с талона на автомобила на твое име защото не му се дават 50 лв. да смени талона!И точно извършва някакво нарушение естествено по рег. номер пращат призовка по адрес на талона на автомобила!

Сигурен съм че няма да платиш ни 1 стотинка ако нарушението е извършено след датата на покупко-продажбения договор!

Другия вариант е ако автомобила си го продал на варненец той задължително би трябвало да си смени рег. номер!А тук ако сте от една област не е задължителен рег. номер,а само името но и така може да си я кара!Важен е само договора...той може да я продава на 10 човека и те да си карат с твоя талон на автомобила!
p.s.Вземи призовката, договора и иди в КАТ както са ти казали!Акта ще го прехвърлят на когото трябва!

- Vlados
- с две лица
-
boksioraE39 написа:Значи да отида в КАТ в тоя срок и да кажа че съм продал колата? Това са глупости,извади от закона ако знаеш да го видя с очите си,до сега съм продал поне 12-13 коли и с договора за покупко-продажба ми свършват задълженията към вапросния автомобил.
Глупости са изхвърлянията ти и въпросите, които задаваш. Писна ми от хора на които са им (си) купили първата кола в комплект с книжката и за които четенето на закони е занимание за балъци. Понеже си от хората, за които е важно да раздават квалификации, без да мислят ще ти го дам на готово:
Закон за движение по пътищата написа:Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
Следващия път, преди да квалифицираш нещо като "глупости" се опитай да се подготвиш, за да не излезе, че глупости са работите, които ти пишеш. Вземи погледни целия закон с очите си, (колкото и да е под достойнството ти) някой път може и да се окаже полезен.
П.С. Очаквам следващото мъдро изказване....
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Vlados пропусни темата.
За другите колеги мерси за отговорите и утре ще кажа точно каква е работата..

За другите колеги мерси за отговорите и утре ще кажа точно каква е работата..

- Vlados
- с две лица
-
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Vlados написа:Няма нужда да благодариш, мама и тате ще оправят нещата
Мама и тате си имат неща да оправят аз си оправям мойте,обърка се много..

П.П Ако имаш някакви проблеми за решаване пиши на ЛС или 0879005408.

е де...
владос ти написа закона черно на бяло. това че не го спазваш и нищо не ти се случило до момента не е гаранция че всичко ще ти е наред и занапред.
нали искаше съвет? дадоха ти го....
владос ти написа закона черно на бяло. това че не го спазваш и нищо не ти се случило до момента не е гаранция че всичко ще ти е наред и занапред.
нали искаше съвет? дадоха ти го....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2