кажете си мнението
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
кажете си мнението
някои знае ли нещо за нафтата с която се задвижват влаковете.Казаха ми че била по-силна от тази за колите, а дали може нещо да ми стане на колата ако си налея такава нафта

- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Нафтата на влаковете е ниско калорична не е кат тази по бензиностанциите няма и грам добавки които са нужни за един двигател на кола .
Ти ако искаш и с винен оцет караи..ама тази от влаковете не става.
Ако ставащехе да се знае преди доста време те по локумотивите наешли колко могат да дават на един реис ...
Реис е едно отиване и вращане до дадено мисто..
Поне 200 кила на реис ще изкарват.
Да ама не тя и за печки не става
Ти ако искаш и с винен оцет караи..ама тази от влаковете не става.
Ако ставащехе да се знае преди доста време те по локумотивите наешли колко могат да дават на един реис ...
Реис е едно отиване и вращане до дадено мисто..
Поне 200 кила на реис ще изкарват.
Да ама не тя и за печки не става
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Самата нафта е по мазна и има по добра смазочност .... само като сипваш я цеди защото е възможно да има калпазани вътре

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Нафтата изпозлвана от БДЖ не се препоръчва за каране на личен автомобил. Няколко резервоара стигат за нова Помпа а едва ли ще си избиете парите с 3 4 резервоара.
Нафтата от СКГТ става за каране, не случайно всички шофьори карат дизели
Нафтата от СКГТ става за каране, не случайно всички шофьори карат дизели

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Мога да кажа, че един от най-близките ми прятели кара може би вече 1-2 години с такава нафта и го сипва на Мерцедес С220Д и на Ауди B4 1.9 TDI и няма никакви проблеми и е доста доволен, и действително е по мазна от другите кой каквото ще да ми разправа.... аа това не е промишлената нафта дето се греят некой с нея....
P.S. Той си я зимаше някаде от драгоман има неква гара и там пичовете точат на воля 22лв. пластмасова туба
до сега няам проблеми... А между другото всеки си има собствено мнение

P.S. Той си я зимаше някаде от драгоман има неква гара и там пичовете точат на воля 22лв. пластмасова туба

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нищо и няма на нафтата, не говорете глипусти. Карал съм с такава близо година един форд- 1.8Д и нищо му нямаше. Много читаво си вървеше. После още една година го карах с нафта от Лук Ойл.
За по- добра незнам, викат че нямала парафин и т.н.. демек била по- добра ама аз разлика не усещах никаква. Тъй, че като може си карай смело. Ко не дай ми тая връзка на мен аз да си зареждам от там па да видиш как ще ми се преебе колата
)) 100км за 5лв .. много ще ми е гадно 
За по- добра незнам, викат че нямала парафин и т.н.. демек била по- добра ама аз разлика не усещах никаква. Тъй, че като може си карай смело. Ко не дай ми тая връзка на мен аз да си зареждам от там па да видиш как ще ми се преебе колата

- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Не ставала локомотивната нафта ли????
Нали мои колеги изкараха книжки за машинисти. И мен ме развеждаха даскалите из разните депа кат` циганска мечка. Резултатът от всичката ми налична информация е следният : няма машинист на дизелов локомотив, който да кара на бензин.
Колкото до Кремиковци - разправиха ми следната случка:
Нов шеф по техническата поддръжка или нещо такова. Проследява човекът разходите на гориво на всеки автомобил и се оказва, че абсолютно всички коли и локомотиви горят повече и това просто не може да се предотврати. В един хубав ден му идва прозрението - 20литра машинно масло във всяка цистерна с нафта ( 2-3 куб. м ). Резултат - нафтата става мътна, макар да не губи качествата си, губи търговския си вид. Не се знае защо и как, ама машините взели да горят в нормите. Странно наистина!!!
Нали мои колеги изкараха книжки за машинисти. И мен ме развеждаха даскалите из разните депа кат` циганска мечка. Резултатът от всичката ми налична информация е следният : няма машинист на дизелов локомотив, който да кара на бензин.
Колкото до Кремиковци - разправиха ми следната случка:
Нов шеф по техническата поддръжка или нещо такова. Проследява човекът разходите на гориво на всеки автомобил и се оказва, че абсолютно всички коли и локомотиви горят повече и това просто не може да се предотврати. В един хубав ден му идва прозрението - 20литра машинно масло във всяка цистерна с нафта ( 2-3 куб. м ). Резултат - нафтата става мътна, макар да не губи качествата си, губи търговския си вид. Не се знае защо и как, ама машините взели да горят в нормите. Странно наистина!!!
...Тез` две бири `що ги каза ...?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2