кажете си мнението

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

кажете си мнението

Мнение от e87 120d » 18 Апр 2005, 12:37

някои знае ли нещо за нафтата с която се задвижват влаковете.Казаха ми че била по-силна от тази за колите, а дали може нещо да ми стане на колата ако си налея такава нафта
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 18 Апр 2005, 12:51

Това е най-добрата нафта, ако имаш възможност да сипваш от нея е супер. Аз съм карал с такава :yes:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 18 Апр 2005, 13:07

Верно :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 18 Апр 2005, 14:58

Е каква си мислите, че е тази нафта? От къде идва?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rado1 » 18 Апр 2005, 15:12

Нафтата на влаковете е ниско калорична не е кат тази по бензиностанциите няма и грам добавки които са нужни за един двигател на кола .
Ти ако искаш и с винен оцет караи..ама тази от влаковете не става.
Ако ставащехе да се знае преди доста време те по локумотивите наешли колко могат да дават на един реис ...
Реис е едно отиване и вращане до дадено мисто..
Поне 200 кила на реис ще изкарват.
Да ама не тя и за печки не става

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 18 Апр 2005, 15:13

Самата нафта е по мазна и има по добра смазочност .... само като сипваш я цеди защото е възможно да има калпазани вътре :lol: :lol: :lol: ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 18 Апр 2005, 15:37

Писна ми да чета глупости! Лично снабдявам Кремиковските локомотиви и горивото е Евродизел - абсолютно същият като на всички бензиностанции, които се снабдяват от Илиенци.
Градският транспорт дълго време се снабдяваше от Шел (сега не знам от кой-може да са пак те), а Шел го взима пак от там.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 18 Апр 2005, 17:01

Моето мнение е, че тоно на твоята кола не бих сипал в резервоара нищо, което не е от бензиностанция :shock: И то от конкретни бензиностанции :mhihi:

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 18 Апр 2005, 19:03

ИМЕННО :!:
С тея общи релси и други джиджафки има НЕ лека възможност да получиш един ЕФТИН запек 8)
Питай Наско с негови авери кво се е случило от Кофти нафта....
В тоя ред на мисли Военния бензин е Супер :mhihi: :mhihi:
Купувай народееееееее ;)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 18 Апр 2005, 20:14

Нафтата изпозлвана от БДЖ не се препоръчва за каране на личен автомобил. Няколко резервоара стигат за нова Помпа а едва ли ще си избиете парите с 3 4 резервоара.

Нафтата от СКГТ става за каране, не случайно всички шофьори карат дизели :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 18 Апр 2005, 22:06

Мога да кажа, че един от най-близките ми прятели кара може би вече 1-2 години с такава нафта и го сипва на Мерцедес С220Д и на Ауди B4 1.9 TDI и няма никакви проблеми и е доста доволен, и действително е по мазна от другите кой каквото ще да ми разправа.... аа това не е промишлената нафта дето се греят некой с нея....

P.S. Той си я зимаше някаде от драгоман има неква гара и там пичовете точат на воля 22лв. пластмасова туба ;) до сега няам проблеми... А между другото всеки си има собствено мнение :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Апр 2005, 22:47

Нищо и няма на нафтата, не говорете глипусти. Карал съм с такава близо година един форд- 1.8Д и нищо му нямаше. Много читаво си вървеше. После още една година го карах с нафта от Лук Ойл.
За по- добра незнам, викат че нямала парафин и т.н.. демек била по- добра ама аз разлика не усещах никаква. Тъй, че като може си карай смело. Ко не дай ми тая връзка на мен аз да си зареждам от там па да видиш как ще ми се преебе колата :))) 100км за 5лв .. много ще ми е гадно :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 18 Апр 2005, 23:08

то кат ще карам такава кола (120д) и ще мисля за тънкажи-по добре да си сложа метан :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 19 Апр 2005, 9:25

Не ставала локомотивната нафта ли????
Нали мои колеги изкараха книжки за машинисти. И мен ме развеждаха даскалите из разните депа кат` циганска мечка. Резултатът от всичката ми налична информация е следният : няма машинист на дизелов локомотив, който да кара на бензин.
Колкото до Кремиковци - разправиха ми следната случка:

Нов шеф по техническата поддръжка или нещо такова. Проследява човекът разходите на гориво на всеки автомобил и се оказва, че абсолютно всички коли и локомотиви горят повече и това просто не може да се предотврати. В един хубав ден му идва прозрението - 20литра машинно масло във всяка цистерна с нафта ( 2-3 куб. м ). Резултат - нафтата става мътна, макар да не губи качествата си, губи търговския си вид. Не се знае защо и как, ама машините взели да горят в нормите. Странно наистина!!!
...Тез` две бири `що ги каза ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e87 120d » 19 Апр 2005, 10:50

темата я пуснах за да разбера дали влаковата нафта е читава и по-добра от другата.Бяха ми казали че е по-силна от тази по бензиностанциите и ако е така мен ме устроива поне за Божур-ленд
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата