Регистриране на кола без никакви документи
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Регистриране на кола без никакви документи
Проблема е следния ... става въпрос за 50-годишна кола която е реставрирана до дупка и вече е в оригинално състояние, обаче липсват документи за нея 
Има само някакъв стар талон от 63 година, тогавашния собственик е починал...децата му също... внуците са неизвестни или емигрирали, та кашата е пълна. Наследници също няма.
Идеи как може да се регистрира в КАТ такава кола? Ако трябва ще се плати, ама .... идеи приемам всякакви

Има само някакъв стар талон от 63 година, тогавашния собственик е починал...децата му също... внуците са неизвестни или емигрирали, та кашата е пълна. Наследници също няма.
Идеи как може да се регистрира в КАТ такава кола? Ако трябва ще се плати, ама .... идеи приемам всякакви
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Регистриране на кола без никакви документи
Нотариус+ некой лев
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Е.Димитров написа:Нотариус+ некой лев
Или издирване на наследници до дупка....
Ама варианта на колегата е по-бърз

© написа:каква е колата? дай снимки
не е БМВ

няма вариант за издирване - вече е правено и следите им се губят още от преди много години
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Колега кажи каква е колата,че ми стана интересно 

/// 6>4

TheKiller написа:Колега кажи каква е колата,че ми стана интересно
warszawa 201
Някоя юрист да каже по подробно, но поне аз имам спомени, че 5-10 години непотърсено нещо и си става твое. Това съвсем грубо го казвам, но имаше някакъв подобен текст.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Tano написа:Някоя юрист да каже по подробно, но поне аз имам спомени, че 5-10 години непотърсено нещо и си става твое. Това съвсем грубо го казвам, но имаше някакъв подобен текст.
Придобиване по давност -чл.80 от Закона за собствеността" Движима вещ се придобива по давност с непрекъснато владение в продължение на 5 години " .
Към момента не знам каква точно е процедурата /гражданското право не ми е силната страна /,но до следобяд ще знам какво точно трябва да се направи за да се оформи документално
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Колега, нотариус няма да ти свърши работа. В нотариалното производство не е предвиден ред за признаване на собственост на недвижими вещи, вкл. и автомобили вследствие на владение по давност, както примерно констативните актове за недвижимите имоти.
Единственият начин е чрез съдебно решение, т.е. трябва да подадеш молба в съда и да заведеш дело, да докажеш че си владял колата повече от 5 години, че си бил добросъвестен владетел и си се грижил за веща, че не си могъл да издириш наследници на човека, чиято собственост е колата по талон и да искаш да те признаят теб за собственик по давност. След това с решението на съда отиваш в КАТ и си регистрираш колата на твое име.
Единственият начин е чрез съдебно решение, т.е. трябва да подадеш молба в съда и да заведеш дело, да докажеш че си владял колата повече от 5 години, че си бил добросъвестен владетел и си се грижил за веща, че не си могъл да издириш наследници на човека, чиято собственост е колата по талон и да искаш да те признаят теб за собственик по давност. След това с решението на съда отиваш в КАТ и си регистрираш колата на твое име.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
10 мнения
• Страница 1 от 1