Не използвайте NONOVOLIN за котето си !!!
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Не използвайте NONOVOLIN за котето си !!!
В момента котката ми бере душа заради този ши..н медикамент препоръчан на жена ми от една лелка в един зоо магазин.
Историята е следната. След поредното разгонване на котарака ни БАРТ решихме че трябва да вземем някакви мерки и така се стигна до купуването на медикамента NONOVOLIN от един известен зоомагазин в центъра на който не искам да му казвам името.
Така, имаше ефект, животното се укроти и настъпиха спокойни и дълги нощи за нашия сън. Но докато не настъпи вчера 15.01.2010. Още рано сутринта започна зверско повръщане през 15-20 мин. Котката се обезводни зверски, остана без никакви сили, стигна се до там че започна да си влачи задните крачета и да се мъчи. Дори при адското обезводняване при опити да пие вода и падаше главичката в купичката.
Отвратителна гледка, не го препоръчвам на никой. Естествено веднага я натоварихме на колата и я закарахме в денонощния център в младост. Темпертурата и беше паднала на 37 градуса и лекари не можаха на няколко пъти да и напитат пулс. Доктора каза че ако се бяхме забавили още 30-40мин. най-вероятно Барт щеше да си отиде(само на 2 годинки). След обстоятелствени и пълни изследвания се стигна до диагнозата, че има много напраднал стадий на диабет и увреждане на черния дроб. В момента е хоспитализиран там стой на системи, бие му се инсулин и го хранят със спринцовка поради липсата на никакъв апетит. В момента на нас ни остана само да чакаме и да утешавам жена ми, която не спира да плаче от два дена. А най-лошото е чувството че сами му го причинихме
Молбата ми към вас е НИКОГА и в НИКАКЪВ случай не давайте на животното си NONOVOLIN, за да не се стигне до нашия, когато дори и 3 хапчета мога да бъдат фатални.
Историята е следната. След поредното разгонване на котарака ни БАРТ решихме че трябва да вземем някакви мерки и така се стигна до купуването на медикамента NONOVOLIN от един известен зоомагазин в центъра на който не искам да му казвам името.
Така, имаше ефект, животното се укроти и настъпиха спокойни и дълги нощи за нашия сън. Но докато не настъпи вчера 15.01.2010. Още рано сутринта започна зверско повръщане през 15-20 мин. Котката се обезводни зверски, остана без никакви сили, стигна се до там че започна да си влачи задните крачета и да се мъчи. Дори при адското обезводняване при опити да пие вода и падаше главичката в купичката.

Молбата ми към вас е НИКОГА и в НИКАКЪВ случай не давайте на животното си NONOVOLIN, за да не се стигне до нашия, когато дори и 3 хапчета мога да бъдат фатални.
Re: Не използвайте NONOVOLIN за котето си !!!
Koлега снимай опаковката моля те.
Преди години ние също ползвахме нещо с подобно име, но на женска котка и нямаше странични ефекти.
Не знаех, че могат да се дават такива медикаменти и на мъжки...
Преди години ние също ползвахме нещо с подобно име, но на женска котка и нямаше странични ефекти.
Не знаех, че могат да се дават такива медикаменти и на мъжки...
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Колега много съжалявам.И аз имах преди години домашен любимец,който си отиде по нелеп начин и оттогава съм се зарекъл,че няма да си взема повече никакво животно.Много е тежка загубата,защото макар и животинче човек се привързва много
Дано успеят да го спасят лекарите някак си 

8.32
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
много кофти, колега. жалко за котарака, дано се подобри. сигурно ли е, 4е е от въпросния медикамент? да не се е отровил или нещо друго? защото ако е от медикамента, нещата не опират само до твоя призив, ние тук си четем форума, ама другите хора? ако найстина е опасен, той трябва да се спре от внос и употреба. и аз имам котарак на 2 год, добре, че е домашен-дворен, ве4е ни ощастливи с поколение, ама се притеснявам, 4е ходи и се бие с другите, и може да се осакатят... ни е да го затвориш в къщи, ни е да го пусне6 навън ( на два пъти едвам го спасихме от смърт) все пак е верно , 4е котките имат 9 живота, дано
БАРТ е късметлия 

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- bace_martu
- ентусиаст
-
таблетките заминаха в кофата. Иначе на гърба им има нарисувани куче и коте и пише nonovulin. Доктора ни каза че порпинцип са забранени да се продават в зоомагазините, а само във ветеринарните клиники, но много често ги продават, защото ветеринарите отказват да си ги сложат на рафта в клиниките понеже знаят какво причиняват на животните.
ПС. Доктора ни каза че на 100% е от ноновулина
ПС. Доктора ни каза че на 100% е от ноновулина
Ужас, сега отидох да се разтърся за хапчетата... намерих ги, и ние сме били дали на нашата точно 4ри.
Добре, че на котьо й намерихме голяма къща, иначе сигурно щяхме да продължим да й даваме от тея гадости.

Добре, че на котьо й намерихме голяма къща, иначе сигурно щяхме да продължим да й даваме от тея гадости.

- bace_martu
- ентусиаст
-
Същите са колега. Веднага ги изхвърляй !!! Казват че понякога може нищо да не се случи, но не се знае кога ще го повали 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
мама им де.ба
аман от търгаши

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Щом са забранени, викай защита на потребителя.. не трябва да им се размине на тези търговци. Нищо, че това няма да оправи котката ви..
Съжалявам, дано се оправи милото.
Относно хапчетата за разгонване, преди време реших да я кастрирам моята, точно защото хапчетата са опасни и вредят.

Относно хапчетата за разгонване, преди време реших да я кастрирам моята, точно защото хапчетата са опасни и вредят.
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги и аз имам коте женско... на 5 години е и всеки път когато се е разгонвала съм й давал точно от тези хапчета значи като я усетя че се е разгонила и давам по половин хапче (стърквам го след което в много малко вода и с спринцовчица в устата) 3 дена по веднъж сутрин като и дам по половин и минава разгонването и се успокоява. Ветеринаря не е казвал, че може да има проблем от хапчетата, но явно повече няма да й ги давам и ще търся друг вариант.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
krystal написа:Щом са забранени, викай защита на потребителя.. не трябва да им се размине на тези търговци.
Те направо да вземат да проверят фармацевтичната фирма,която ги произвежда.Как може да се пуска на пазара такъв препарат с толкова лош страничен ефект акъла не ми го побира.Кажи речи игра на руска рулетка ми изглежда неговата употреба

8.32
- bace_martu
- ентусиаст
-
не кажи речи то си е направо тека. Сега се зачетох по форумите има сташно много хора които се оплакват за странички ефекти - бъбреци, диабет, тумурни образования. Най-лошото е че моята котка е имала симптомите за диабет още преди седмица или около две-три седмици след като и дадохме ноновулина. Голям аптетит, жажда и често ходене до тоалетната.
ПС. Преди малко ходих до клиниката, котето се подобрява почва да показва повече жизненост(да се движи и да мяука от време на време) Все още е на системи и ще остане поне до утре.
ПС. Преди малко ходих до клиниката, котето се подобрява почва да показва повече жизненост(да се движи и да мяука от време на време) Все още е на системи и ще остане поне до утре.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дано се оправи животинката 

Si non confectus, non reficiat.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ползвал съм го последно преди 4 годинки и никога не е имало проблем с препарата-както за кучета, така и за котки. От къде сте толкова сигурни, че причината е в него?
Дори и да се смени с някой друг, пак няма гаранция, че няма да има усложнения-мегестрол-ацетата, който е активната съставна и други подобни препарати води до:
Пиометра – хронично цистозно – гнойно възпаление на матката
- Ендометрит – възпаление на маточната лигавица
- Повишен апетит – често не се забелязва от собствениците
- Летаргия
- Преходна хипергликемия – повишаване на стойностите на кръвната захар
- Захарен диабет
- Асперматогенеза – спира образуването на сперматозоиди
- Хиперплазия ( нарастване ) на млечните жлези – и при мъжките животни
- Аденокарцинома – злокачествен тумор на млечните жлези (и при мъжките животни)
- Алопеция ( опадване на козината), себорея и кожна атрофия
- Нарушение в дейността на надбъбречните жлези
- Промени в поведението от тук: http://www.zoomania.org/Vsichko-ostanal ... nvane.html
Дори и да се смени с някой друг, пак няма гаранция, че няма да има усложнения-мегестрол-ацетата, който е активната съставна и други подобни препарати води до:
- Летаргия
- Захарен диабет
- Промени в поведението от тук: http://www.zoomania.org/Vsichko-ostanal ... nvane.html
Никой не мое ма връне на селу!
- bace_martu
- ентусиаст
-
saleen написа:Ползвал съм го последно преди 4 годинки и никога не е имало проблем с препарата-както за кучета, така и за котки. От къде сте толкова сигурни, че причината е в него?
- Летаргия
- Захарен диабет
Добре де, ти като си толкова вещ в тези неща, кажи ми как въобще съществуват такива медикаменти като пречиняват толкова лоши неща на животинките. И не е ли най-редно да се продават само във ветеринарните клиники където специалист може да те посъветва за последствията, а не някаква лелка да ти казва "земи туй ша има ифект". А относно това от къде сме сигурни ако беше прочел няколко реда по нагоре щеше да разбереш от къде съм сигурен че е от него.
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4