Челен удар с Хаоса или продължение темата на ОООО....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Челен удар с Хаоса или продължение темата на ОООО....

Мнение от Tod » 19 Апр 2005, 22:07

Стоя си аз в офиса ровичкам любимия форум, отвън група от Паркове и градини(осем човека + двама милиционери) подкастрят две дървета и половина! Стържат с резачките та се не трае, по едно време си мислех че работят за фирма произвеждаща клечки за зъби-това падаше под дърветата!
Та зачел се бях в темата на ОООО, Докосване до хаоса...
Там става дума за злощастен наш сънародник, живеещ в Австрия.
Накратко,.. дошъл си човека за кратка ваканция у нас и му откраднали колата, за късмет или беда сам си я намерил..... Милицията прибира колата като обект на престъпление но той трябва да пътува за Виена понеже му свършва отпускът... Но не и според нашенските митничари, трбва да плати мито или ДДС документа за задържане от софийската МИЛИЦИЯ не важи за тях и т.н.
Интересно четиво, чета и си мисля много образно е представено всичко за да е истина.
И хич не се сещам че в 15.00 трябва да съм в митница Пловдив,фирмата за която работя имаше товар за освобождаване, а колегата който се занимава с митницита беше по работа в съседна държава. Трябваше да представлявам фирмата пред митническите служби, нямам пълномощно за тази цел но сме правили номера не веднъж, никой не ти търси документи , къв си, що си, боли ги лангата!
Отивам аз на гишето за обработка на докумeнти( подадени от предния ден) и там един ама наистина готин и вежлив митничар го попитах за движението на нашите документи!
Пича отиде провeри и каза-не са започнали да ги обработват още,
което значи минимум час работа за самата обработка, а като разбра кога са подадени каза за днес е малко вероятно да минат(чудо- те бяха обработени вече и изратени на физически контрол )но също каза да проверя в 16.30 , всичко се случва :)!
Цъфвам в 16.00 на гишето, навалица голяма, видя ме през прозореца и ми сочи да ходя на Физически контрол, документите готови( радост голяма, край на чакането) шофьора на тира звънна на жена си във Велико Търново да готви салатата и ракийцата!
Стоим и с най-хрисимите изражения, гледаме с надежда за нашия ред към излизащите от канцеларийката митнически кутиничета, изтупани до един като абитуриенти :twisted:
Стоим си така към 40 минути идват хора след нас проверяват ги и си тръгват, ние пак стоим, аз все по-малко хрисимо гледам, а шофьорчето мусе реве че след още 20 минути ще трябва да плаща още 25лв за следващия ден на митническия паркинг.
Позволявамсе да спра един от щъкащите наоколо митничари, с надлежна доза извинения го питам за нашите документи, влези в канцелариата и не след дълго излезе да ми съобщи, че докоментите са при тях но има някакъв проблем :shock: Надявам ама най миловидното изражение на което е способен един мъж, избръснат около 08.00 сутринта чукам на прозорчето на гишето(затъмнено незнам защо, но мога да се сетя) след няколко минути един благоволява да се подаде като лалугер от дупка и ме гледа лошо, ама мног лошо. Задавам си аз болния въпрос и ми вика недей да говориш има хора преди теб на гишето, зад мен стоеше някакъв техен ухажор!Изчаках си реда и пак моя въпрос, обръщението му към мене беше в първи род единствено число и ме гледа супер нагло, виновен съм че ме били търсили след 15.30ч няколко пъти а нас ни няма!
Ако ми беше в обсега щях да го ритам да го блъскам да го ..... щях да му спра тока! :twisted:
Документите хвърлени настрана от общата купчина за накрая като минат всички тогава щял да дойде нашия ред! Така ни дойде реда че останахме за утре на мен ми е се тая, но защо е това отношение, като към натрапници, яд ме е много иза шофьора на тир-а,втора вечер ще спи в камиона и то на българска митница,БЕЗОБРАЗНА СВИНЩИНА!
Ще пусна жалбичка срещо тези кухи леики, само дето незнам къде биха се зарадвали най-много на такава, цяла нощ ровя из сайтовете им, но нищо не намирам няма отдел жалби!
Ако някои знае и се е сблъсквал с подобни проблеми да помага!
Твърдо съм решен ще има последствие арогантното им държание, ако ще после във Варна да си обмитяваме стоките!
ПС Простете ако съм допуснал много правописни грешки, черно ми е пред очите! :twisted:
Последна промяна Tod на 20 Апр 2005, 12:25, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 19 Апр 2005, 22:45

Прав си да се сърдиш, и да съдиш.

Нашите мили политици дори не умеят един закон да изкопират, камо ли да наложат добри наши закони, за да се оправи държавата, защото работят в полза на други, доста по-голями риби и се страхуват да не избяга кацата с меда, и да поприберат нещичко за наследниците и "черни дни". :twisted:

Влизане в ЕС?

Хич не ни трябва! Затова настъпи още по-голям хаос в държавата! Гонят всеки час в извоюване на повече лични печалби и пишат закони за тях си!
Други, на редовна служба с по-висок ранг си ги тълкуват, както намерят за добре, а трети са просто администратори на щат и трудов договор и треперят за мястото си, за да не загубят социалните си и здравни осигуровки. Това е реалността в България, колкото и да е жалко. :uups:
Да караш Peugeot е страст!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 19 Апр 2005, 22:56

Eva* написа:... са просто администратори на щат и трудов договор и треперят за мястото си, за да не загубят социалните си и здравни осигуровки. Това е реалността в България, колкото и да е жалко. :uups:

явно не треперят много за мястото си ... ако го правеха, нямаше да бьдат държавните служби на това положение.
Може да ме разберете грешно ама съм на мнение, че ние сами не можем да се справим с този проблем. Някой отвън трябва да ни извие ръцете в тази област и ако не влезем в ЕС незнам кой друг ще го направи :lol: Иначе и да влезем и да не влезем, все ще има кой да стои на опашка за да ни чу** отзад :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 20 Апр 2005, 0:00

"Не сме народ,
ний сме мърша!!!
Туй ще кажа
и с това ще свърша"

Казал поета и слязъл от трибуната на Народното събрание ;)
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Назад към Извън Темата