дом.телефон&интернет-мтел,глобул,вивател??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

дом.телефон&интернет-мтел,глобул,вивател??

Мнение от kiko » 17 Яну 2010, 17:49

става въпрос за ново жилище поради което няма прокарано в зградата нито телефон нито интернет нито кабелна тв
и следовтелно почнах да разглеждам офертите на операторите ни какви услуги предлагат
най вече ми е за интернет но покраи него може и стационарен тел. да си прокарам не ми е зор но по добре да го има отколкото да го няма,та ако някои ползва такава услуга от някои оператор да сподели как е интернета
за сега съм се спрял на тази оферта от м-тел http://www.mtel.bg/mobiltel/services/homeboxprice.php
уж ънлимитед ама дали си заслужава :roll:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: дом.телефон&интернет-мтел,глобул,вивател??

Мнение от dimithur » 17 Яну 2010, 18:44

Не се набутвай !!! Всичките са интернети са от скапани, по-скапани, а и ще те набутат със 100 годишен договор посмъртно няма да можеш да се откачиш !

Първо не е точно ънлимитед. Като превишиш определен брой гигабайти (мисля че бяха 10гб, ама ще те излъжа, чети с дребните шрифтове , там си пише) ти орезват скоростта брутално и ако искаш да си дръпнеш някой филм ще го чакаш няколко дена да се влачи ! По добре виж в района (ако си от сф де), за Мегалан, Люлин нет, Спектър нет, Оптик ком (колегите да добавят други читави доставчици, то си имаше и такава тема във форума). Инак ако го ползваш нета основно да си сърфираш , а не да теглиш филми и музика, на мтел хоумбокса мисля, че е най удачния вариант ... въпреки че аз като правя трафик по 5-6гб на ден посмъртно не бих си взел такова нещо .... А да, и скоростта на туй чудо е към 10 ПЪТИ по бавна, отколкото на някой лан доставчик с кабелче :mhihi: Големите интернет доставчици обикновено, като имат наблизо оптична точка в района, не им е проблем да дръпнат една оптика и до твоя блок, щото всеки гледа да хване тези новопостроени кооперации, дето още не е влязла в тях конкуренцията ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Потребител
Аватар
Кара: E34 525 tds

Мнение от vasildv » 17 Яну 2010, 18:56

Бягай надалеч колега, особенно пък от M-tel.
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 17 Яну 2010, 19:21

Някои интернет доставчици предлагат интернт+цифрова ТВ по един кабел (НЕ ГОВОРЯ ЗА ЕВРОКОМ, ЕВРОТУР и разни други подобни кабеларки, на които интернета им е отвратителен и от тях трябва да се пази човек !) Повечето читави доставчици не искат да се подписва срочен договор и да се предплаща предварително за няколко месеца напред (но пък ако го направиш ще ти напавят някаква отстъпка). А домашен телефон за какво ти е ? :kuku: Да си говориш с тъщата ли :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Яну 2010, 20:01

ами нета го използвам предимно за да браузвам,рядко се теглят филми 4-5 на месец,а за телефона изобщо не ми трябва ама ходи го обяснявай на жената :banghead:
не знам гледам че вече има хора които живеят в кооперацията освен да ги видя те как са и тва е!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 17 Яну 2010, 20:34

и при мен я имаше същата драма, даже беше по зле, че блока нямаше акт 16 и не можеше да се прокара кабела от улицата до самия блок.

Та чаках 5-6 месеца, ама накрая директно Мегалан (тъкмо пуснаха и кабелната по ЛАН кабела) и всичко е на 6 ;)
През тези 5-6 месеца бях с мобилен интернет на Глобул (малко по евтин от Мтела) ама не струва изобщо. Трафика ограничен, скороста дразнеща понеже директно се влияе от обхвата на Глобул. В едната стая ставаше: 120-120кБ, ама в другата като падне на 20 и е нетърпимо. Дори Стандарт не можеш да отвориш. Това е само мобилен интернет, не хоум бокс, но скоростта трябва да е същата.

Просто звънни на някой интернет доставчик и не се занимавай. Наистина няма кабели и допълнително дупчене, но компромиса със скороста е мноооооооого голям. А да... отностно месечния лимит, веднъж забравих да проверя колко ми остава и за 3 дена заминаха 60лв :ok: там цената вече е ХХ стотинки на мегабайт. Дърпаш филм и ОППА....50лева ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Яну 2010, 20:42

аз на лаптопа си ползвам м-тел и няма такава трагедия,дори и сега браузвам от мобилния интернет (прецака се домашния) ,на бизнес съм ,в центъра на софия съм и имам 2 чертички,едвам пощата си чета,за нещо сваляне дума не може да става

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 17 Яну 2010, 21:13

Аз от интернет дотавчик като ЕВРОКОМ съм доволен(мисля че и в София го има).Предлага интернет+кабелна+тел. и съм доволен.
Цената е добра-35,60 на месец + 60 безплатни минути на тел.
Поинтересувай се може да ти хареса.За нови абонати има даже отстъпка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Яну 2010, 22:08

Мога да споделя опита само от стационарния телефон на Вива ком.
На вилата ми премахнаха цялата кабелна инфраструктура на бтк изградена преди повече от 20 и кусур години и замениха всички стари кабелни телефони със стационарни такива със SIM карти.Самите апарати са български,произведени в Балчик и са ПЪЛНИ БОКЛУЦИ.Нито се чува нещо в слушалката,нито на отсрещния телефон чувате нещо.Общо взето мамата ебаха на всички пенсионери в селото и са сички бръмчат с GSM-и в които са си сложили сим картите със старите си номера които са запазени от старите им стационарни телефони.Дедо ми се бори като прасе с тиква с неговия :mhihi:
Та общо взето ако искаш да имаш стационарен GSM се ръгни при Виваком :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нема такава простотия :ranting:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 18 Яну 2010, 7:26

За мен това е доста добра оферта: http://www.vivacom.bg/bg/residential/pr ... acom_home/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Яну 2010, 11:48

В офиса ползвам Троен пакет на Евроком и съм доволен.

Вкъщи съм миш-маш :mhihi: : БТК + Кейбълтел + локален Интернет доставчик
Обмислям да мина към Троен пакет и вкъщи ама :dunno:

Ако някой ползва на Евроком Троен пакет като физическо лице да пише

Кире, другият вариант, който обмислям е Булсатком + локален Интернет доставчик / моя е добър /
:yes:

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Яну 2010, 11:55

Mini написа:За мен това е доста добра оферта: http://www.vivacom.bg/bg/residential/pr ... acom_home/

Оффффффффф не говориии глупости ми чети договорите ще вземе да набуташ човека :evil: :evil: :evil:

3600 включени минути на месец ? Да ама не , включен ти е един голем КУРРРРРРРРРРРРР :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Отвори и чети общите условия !!!

11. Първоначалната цена за селищен и междуселищен разговор от 0,132 лв. не се прилага за включените в пакетната услуга минути.

Демек мислиш си че имаш 3600 минути разговори и провеждаш да кажем 1000 разговора за 1 месец с продължителност 1 минута всеки. Демек ще платиш 30лв + 132 = 162 лв
Егати промоцията нема що :evil: :evil: :evil:

Айде престанете да бъдете такива балъци щото затова е на това положение тая държава, всеки ви го начуква, а вие се кефите :evil: :evil: :evil:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 18 Яну 2010, 12:39

Е.Димитров написа:аз на лаптопа си ползвам м-тел и няма такава трагедия,дори и сега браузвам от мобилния интернет (прецака се домашния) ,на бизнес съм ,в центъра на софия съм и имам 2 чертички,едвам пощата си чета,за нещо сваляне дума не може да става

Не мога да се съглася с теб! Имам мобилен интернет от МТел - 1ГБ трафик и съм супер доволна от скоростта. Даже и като го използвах в роуминг, зареждаше по-бързо от домашния на БТК :conf:

Вкъщи ще минеме на въпросния пакет на Виваком за 30лв на месец - интернет и дом. телефон.
dimithur, кой в днешно време ти говорими 3600мин. по ДОМАШЕН телефон :conf: освен баба и дядо :kuku: Това е зарибявка, ако си достатъчно умен и трябва да говориш дълго по дом. тел ще се обадиш в слабия трафик, където е 0.00лв. :lalala:

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Яну 2010, 12:49

((:BuKcu:)) написа:
Е.Димитров написа:аз на лаптопа си ползвам м-тел и няма такава трагедия,дори и сега браузвам от мобилния интернет (прецака се домашния) ,на бизнес съм ,в центъра на софия съм и имам 2 чертички,едвам пощата си чета,за нещо сваляне дума не може да става

Не мога да се съглася с теб! Имам мобилен интернет от МТел - 1ГБ трафик и съм супер доволна от скоростта. Даже и като го използвах в роуминг, зареждаше по-бързо от домашния на БТК :conf:

Вкъщи ще минеме на въпросния пакет на Виваком за 30лв на месец - интернет и дом. телефон.
dimithur, кой в днешно време ти говорими 3600мин. по ДОМАШЕН телефон :conf: освен баба и дядо :kuku: Това е зарибявка, ако си достатъчно умен и трябва да говориш дълго по дом. тел ще се обадиш в слабия трафик, където е 0.00лв. :lalala:

Какъв слаб трафик какви 5 лева бе ? Точно проблема е в КРАТКОТО говорене, а не в дългото . Щото имаш начална такса 0.132 лв, още щом ти вдигнат отсреща слушалката си набутан, после ако щеш си ги изговори всичките 3600 минути наведнъж, ще са ти безплатни. ПРОБЛЕМА Е , че всеки говори ЗА КРАТКО И НАЧЕСТО, още повече като си мисли, че ще му е безплатно. Като те набутат един месец със 100-150 лв ще се усетиш и ще спреш да го ползваш, но за сметка на това ще си ползваш цяла година ИНЕТРНЕТ ЗА 30 ЛВ, КОЙТО ПО ПРИНЦИП СТРУВА 15 ! Пак си вътре. Не ви ли е ясно, че щом некой иска да подписвате договор за 1,2 ... 200 години, значи има някаква уловка иска да ви извърти ? :evil: Елементарно е, ако нямаше уловки, ми услугата Е ТОВА, КОЕТО СИ МИСЛИШ, ЧЕ Е, И СИ ДОВОЛЕН ОТ НЕЯ, то е ясно, че няма нужда да ти опират пистолета в главата и да те карат да се заробваш да си им абонат за n-брой години ?
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 18 Яну 2010, 12:54

((:BuKcu:)) написа:

Бъркаш ;) скороста е ПРЯКО свързана с обхвата. При 2 чертички обхват скороста е в пъти по малка отколкото при 5 чертички. Явно у вас си имаш хубаш обхват и затова нямаш провлеми. Иди примерно в някое забутано село и ще усетиш веднага разликата.

Миналото лято на морето се налагаше да се ходи на 3-4 километра от бунгалото за нормален обхват. Иначе беше невъзможно да правиш каквото и да е.

Следваща

Назад към Извън Темата