Гаранция за авто части?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Гаранция за авто части?
Защо никой търговец на части не дава гаранция за продуктите, които предлага? Или ако предлага такава е толкова обвързваща, че едва ли не те отказват да я ползваш. Имах следния казус. Закупих 4 свещи бош, на които пишеше 1 г. гаранция. Стана ми любопитно и попитах в магазина аджеба какво ще стане ако след 2 седмици се прецака някоя свещ? И тези в магазина, се спекоха и почнаха да се чудят. Звъняха в БОШ (доставчика) и ми беше отговорено следното - гаранция само ако са монтирани в оторизиран от нашия магазин сервиз с печат от майстора поставил свещите. Цитат "Обаче нашия майстор се намира на ХYZ улица и е много зает" и разни др. от сорта. Ок няма лошо да е така, но помислете това са 4 свещи, които се сменят за 10 мин с подходящите инструменти. Та за това да ида и да дам 10-20лв на някой майстор ли? И той да ми бие печат???? Къде??? На коя ремонтна книжка???? Става въпрос за Опел Астра като на полицаите - служебна.
Сигурно не съм се изразил добре по-горе. Не ми се съчиняват сега цели разкази и тн. Стана ми любопитно Х ми продава всичко по предницата. Аз му давам 750+лв. и след 1 месец ми се разтропва носача (~120лв парчето) и какво правим? Не трябва ли да има някаква гаранция за тези части, които предлагат? Все пак не е нещо за 2лв. или втора ръка, че да му кажеш майната му ще си взема ново.
Очаквам мнения и предложения.
И.А.
Сигурно не съм се изразил добре по-горе. Не ми се съчиняват сега цели разкази и тн. Стана ми любопитно Х ми продава всичко по предницата. Аз му давам 750+лв. и след 1 месец ми се разтропва носача (~120лв парчето) и какво правим? Не трябва ли да има някаква гаранция за тези части, които предлагат? Все пак не е нещо за 2лв. или втора ръка, че да му кажеш майната му ще си взема ново.
И.А.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Re: Гаранция за авто части?
Zubcho написа:Защо никой търговец на части не дава гаранция за продуктите, които предлага? Или ако предлага такава е толкова обвързваща, че едва ли не те отказват да я ползваш. Имах следния казус. Закупих 4 свещи бош, на които пишеше 1 г. гаранция. Стана ми любопитно и попитах в магазина аджеба какво ще стане ако след 2 седмици се прецака някоя свещ? И тези в магазина, се спекоха и почнаха да се чудят. Звъняха в БОШ (доставчика) и ми беше отговорено следното - гаранция само ако са монтирани в оторизиран от нашия магазин сервиз с печат от майстора поставил свещите. Цитат "Обаче нашия майстор се намира на ХYZ улица и е много зает" и разни др. от сорта. Ок няма лошо да е така, но помислете това са 4 свещи, които се сменят за 10 мин с подходящите инструменти. Та за това да ида и да дам 10-20лв на някой майстор ли? И той да ми бие печат???? Къде??? На коя ремонтна книжка???? Става въпрос за Опел Астра като на полицаите - служебна.
И.А.
Ами аз на мондеото бях купил задни биалети с една година гаранция... на 9тия месец родиха и ми ги смениха в МФое с нови за тяхна сметка... от оторизиран сервиз и магазин всичко е ОК.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
викаш нищо сложно няма едни свещи, да ама като им набиеш евтиния ключ без гума, която предпазва керамиката от желязото, то има вероятност да я спукаш, нищо че е работа за 2 минути.
гаранция се издава, когато се смени частта от специалист! в това не влиза само смяната на определената част и нищо друго. оглежда се ако има навързани елементи те трябва да се подменят също (вече ако не се съгласиш гаранцията е от Франция)
гаранция се издава, когато се смени частта от специалист! в това не влиза само смяната на определената част и нищо друго. оглежда се ако има навързани елементи те трябва да се подменят също (вече ако не се съгласиш гаранцията е от Франция)

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
RSxRacer написа:Ами аз на мондеото бях купил задни биалети с една година гаранция... на 9тия месец родиха и ми ги смениха в МФое с нови за тяхна сметка... от оторизиран сервиз и магазин всичко е ОК.
Ок, но в Дару пак не дават гаранция ако те не ти го монтират. Демек купи си част Х за 350лв. Ние ще ти я монтираме за още 200 и ще има гаранция 1 година. Само дето аз не съм съгласен. Защо да си купя нещо с надценка 500% или 1000% като мога да го взема от познат с отстъпка и ще ми излезне не 350лв. ами 100лв. (цените са примерни и ситуацията също)
И.А.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Zubcho написа:RSxRacer написа:Ами аз на мондеото бях купил задни биалети с една година гаранция... на 9тия месец родиха и ми ги смениха в МФое с нови за тяхна сметка... от оторизиран сервиз и магазин всичко е ОК.
Ок, но в Дару пак не дават гаранция ако те не ти го монтират. Демек купи си част Х за 350лв. Ние ще ти я монтираме за още 200 и ще има гаранция 1 година. Само дето аз не съм съгласен. Защо да си купя нещо с надценка 500% или 1000% като мога да го взема от познат с отстъпка и ще ми излезне не 350лв. ами 100лв. (цените са примерни и ситуацията също)
И.А.
Ами те никаде не дават гаранция щом частите не се монтират при тях... като искаш да си го купуваш от приятел и не искаш да е в оторизиран сервиз няма да имаш и гаранция... просто е

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:викаш нищо сложно няма едни свещи, да ама като им набиеш евтиния ключ без гума, която предпазва керамиката от желязото, то има вероятност да я спукаш, нищо че е работа за 2 минути.
Шефе мислиш ли, че бай Коко майстора работи с такъв ключ? Ами за биалетка? Колко майстори си виждал да ползват динамометричен ключ за да навият гайка? Ами да я залепят преди това?
А и при неправилен монтаж на частта ще си личи нали?
Според мен авто частите трябва да имат 1г. гаранция. А не гаранция Франция. Я кажи ако купя от теб 2 бр. аморт. + всичко останало съпътстващо амортисьора ще ми дадеш ли гаранция?
Явно така се бяга от отговорност и толкова. Най-лесно е нали?
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега нищо неможем да направим щото живеем във нещо като подобие на държава,нямаме закони които да си тежат на място,примерно както американските-там куцо,кйораво и сакато нещо като нему харесва и съди
.тука във българия няма гаранция-е може и да има но продавача обезателно трябва да е много-ама много твой познат или роднина
защо трябва да е така
.рано или късно можеби след 100г. ще се оправим,но пак съмнително 2012г. идвал края на света 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Zubcho написа:Stanchev написа:викаш нищо сложно няма едни свещи, да ама като им набиеш евтиния ключ без гума, която предпазва керамиката от желязото, то има вероятност да я спукаш, нищо че е работа за 2 минути.
Шефе мислиш ли, че бай Коко майстора работи с такъв ключ? Ами за биалетка? Колко майстори си виждал да ползват динамометричен ключ за да навият гайка? Ами да я залепят преди това?
Според мен авто частите трябва да имат 1г. гаранция. А не гаранция Франция. Я кажи ако купя от теб 2 бр. аморт. + всичко останало съпътстващо амортисьора ще ми дадеш ли гаранция?
Не, така не се бяга от отговорност. Не може да се мислиш за майстор, да прецакаш нещо от неправилен монтаж или неизправна система и да претендираш ,че имаш права

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
аа това дали ще купиш всичко около амортисьорите, ТИ на мен как ще ми дадеш гаранция, че ще ги монтираш (прахоуловителите и шок тампоните) 

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
А това, което има гаранция, ако се наложи да я ползваш луд ще станеш-за пример GSM апаратите и всякаква техника.
Аз имах следния случай:
Купувам си колонки за компютър от голяма верига за техника за 19 лева и горят на десетия ден.Отивам в магазина и искам да ми ги оправят, отговарят ми че не може, нямали били гаранция.След луд скандал ми дават номера на вносителя да се разправям с него.Обаждам му се , а той ме пита :
-Ти за 20 лева какво очакваш?
-Ми не очаквам HI- FI звук , но очаквам поне да работят?
Впоследствие ми предложи да ги занеса в някакъв сервиз на майна си райна да ми ги оправят.
Много тегаво стои въпроса с гаранциите в България, според мен .
Аз имах следния случай:
Купувам си колонки за компютър от голяма верига за техника за 19 лева и горят на десетия ден.Отивам в магазина и искам да ми ги оправят, отговарят ми че не може, нямали били гаранция.След луд скандал ми дават номера на вносителя да се разправям с него.Обаждам му се , а той ме пита :
-Ти за 20 лева какво очакваш?
-Ми не очаквам HI- FI звук , но очаквам поне да работят?
Впоследствие ми предложи да ги занеса в някакъв сервиз на майна си райна да ми ги оправят.
Много тегаво стои въпроса с гаранциите в България, според мен .
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Ми,не е толкова сложно.След като са ти казали какви са условията, даже и ако трябва да почакаш 2-3 дена да ти ги сменят в сервиза и да си платиш,което е по-добре отколкото да се занимаваш пак да ходиш да копуваш свещи и да ги сменяш 

Прочетете закона за защита на потребителите и ще разберете, че имате доста права за които не подозирате.
Zubcho написа:Stanchev написа:викаш нищо сложно няма едни свещи, да ама като им набиеш евтиния ключ без гума, която предпазва керамиката от желязото, то има вероятност да я спукаш, нищо че е работа за 2 минути.
А ти не мислиш ли че те хората за това дават гаранция в сервизи в които бай Коко не работи, а пък такива сервизи се заплащат малко по-скъпо от две ракии и една доматена салатка. Пук и ако после има незправност с часта или при монтажа по-лесно се разбират един друг без да занимават теб, а на да търсят подкое дърво е легнал бар Коко, който отдалече има вика "Ти ли ще ми ка'еш как се пра'и това, бре. То аз съм го измислил!", и докато се разберат ти ко праиш? -> Отиваш при друг подобен.
Плюс това никой не те кара насила, ако не искаш гаранция купуваш по-евтиното и се молиш всичко да е ОК.
И не се ли замисляш колко спекулации ще има ако е така като ти искаш?
P.S.
А при GSM-ите също е така, аз до сега съм имал няколко случая и при всичките директно са ми ги сменяли без никакви уговорки и тем подобни.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Аз като управител на магазин ще кажа 2-3 неща!
Първото което е че всички сме дилъри!Това ще рече че закупуваме нещата от вносителите! И ако има нещо се изпращат при тях! Конкретно за свещите,ако си забелязал пише "Търговска гаранция",която се отнася за нас(търговците)!
Сега по-добре за теб ще е да си закупуваш части от някой вносител,за да нямаш проблеми след това!
И ние като фирма даваме гаранция,но само при монтирани части в сервиз,който да удостовери това с печат! Нямаме фирмен сервиз! Има си бланки за рекламация и т.н.!
Пък най-обичам тез с КЗП-то ... Те като вземат нещо се имат за богове едва ли не!? Той не знае ко да си купи и как,после права си търсят,ми търсете дано намерите! Пример един ... Идва един льольо за акумулатор,продаваме му го,и му се обяснява на български език че има 7 дена да направи заверка на акумулатора,иначе гаранцията отпада! След 31 месеца,въпросният идва и вика искам нов акумулатор!? Що бе,ко му е на тоз!? Ми не искала да пали колата! Я дай книжката ... Е къде ти е заверката?! Не сте казали за такова нещо (малко ми беше да ги натупам)! Чакай бе залухав,на гаранционната карта си пише! Е аз длъжен ли съм да я чета?! .... После си го изгоних! То не бяха Господари на ефирите,та комисии,та чудеса ... Викам давай бе,докарай ги и пред тях ти тегля един бой,и си ходиш !
P.S. Репликите са 1към1,още го помня случая!
Първото което е че всички сме дилъри!Това ще рече че закупуваме нещата от вносителите! И ако има нещо се изпращат при тях! Конкретно за свещите,ако си забелязал пише "Търговска гаранция",която се отнася за нас(търговците)!
Сега по-добре за теб ще е да си закупуваш части от някой вносител,за да нямаш проблеми след това!
И ние като фирма даваме гаранция,но само при монтирани части в сервиз,който да удостовери това с печат! Нямаме фирмен сервиз! Има си бланки за рекламация и т.н.!
Пък най-обичам тез с КЗП-то ... Те като вземат нещо се имат за богове едва ли не!? Той не знае ко да си купи и как,после права си търсят,ми търсете дано намерите! Пример един ... Идва един льольо за акумулатор,продаваме му го,и му се обяснява на български език че има 7 дена да направи заверка на акумулатора,иначе гаранцията отпада! След 31 месеца,въпросният идва и вика искам нов акумулатор!? Що бе,ко му е на тоз!? Ми не искала да пали колата! Я дай книжката ... Е къде ти е заверката?! Не сте казали за такова нещо (малко ми беше да ги натупам)! Чакай бе залухав,на гаранционната карта си пише! Е аз длъжен ли съм да я чета?! .... После си го изгоних! То не бяха Господари на ефирите,та комисии,та чудеса ... Викам давай бе,докарай ги и пред тях ти тегля един бой,и си ходиш !
P.S. Репликите са 1към1,още го помня случая!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми следващият ще дойде с приятели,даже и касата ще си отвориш
Иначе аз съм си купувал акумолатори бол,имах едни проблеми с акумолатор на бош,такива заверки ми ги направиха в самият магазин,като се здуха отидох,мисля на искърско шосе,замериха ми акумолатора и ми дадоха бележка да си го сменя-никакви грижи,смениха ми го от бош без никакви грижи,а за гаранционната карта беше изписана с хиляда телефона щото някой като ми диктува телефон,се нямам листче да го запиша-никакъв проблем нямаше че гаранционната карта беше омазана с телефони,нек'ви имена на апчета,неколко адреса и 1-2 карикатурки
Ивчо,кажи брат'чет къде ти е магазинчето да не пазаруваме от там

Иначе аз съм си купувал акумолатори бол,имах едни проблеми с акумолатор на бош,такива заверки ми ги направиха в самият магазин,като се здуха отидох,мисля на искърско шосе,замериха ми акумолатора и ми дадоха бележка да си го сменя-никакви грижи,смениха ми го от бош без никакви грижи,а за гаранционната карта беше изписана с хиляда телефона щото някой като ми диктува телефон,се нямам листче да го запиша-никакъв проблем нямаше че гаранционната карта беше омазана с телефони,нек'ви имена на апчета,неколко адреса и 1-2 карикатурки

Ивчо,кажи брат'чет къде ти е магазинчето да не пазаруваме от там

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2