Споделено ....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Споделено ....

Мнение от Vasko » 26 Яну 2010, 20:41

Здравейте колеги ,
Това,което искам да споделя с Вас не е нещо ново.Предварително предупреждавам който не му се чете-да не го чете,защото след прочитането на темата няма да Ви стане по-леко, напротив може дори да Ви стане още по-кофти и това черногледо настроение да се принесе и върху Вас. Нищо чудно да си зададете дори въпроса ''аз мазохист ли съм и какво правя все още в тази обрулена,ограбена и бедна държава?'' Когато работя, да плащам безбожно високи данъци и здравни осигуровки ,а след това като ми се наложи преглед за да се възползвам от него, отново да се бръкна за да платя . Да работя до дълбока старост . Да, точно така ..“ Ще работим до Смърт! – заяви министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов – България е известна със своите столетници, които са яки и здрави, и запазват разсъдъка си до самата си кончина. Нима трябва да ги осъждаме на бездействие, сега, кога те със своя опит, могат да помогнат да запълним пазара на труда с така липсващите ни специалисти. Знам, че ще кажете, че младото поколение е избягало зад граница, но това е така защото там има нови технологии, а ние искаме да превърнем България в един уникален резерват на занаятите, където туристите да могат да видят как се е работило по времето на комунизма, с какви уникални машини сме разполагали по това време. Да на нас са ни нужни специалисти, но специалисти по остарелите методи на производство, специалисти с остаряло мислене и закостенял дух. Именно затова ние решихме, след като получихме и подписка от стотици хиляди скучаещи пенсионери, да им позволим да упражняват своето човешко право на труд. Нима можем да забраним на един организъм кипящ от сили и енергия да угасва в безмозъчно гледане на турски сериали? Не, не и пак не! Ние ще им разрешим, даже ще ги задължиме да работят. Да те ще работят, за да не тръгнат, да обикалят света като своите пропаднали набори от Западна Европа, няма да позволим, в нашата България да се пренесе упадъчния дух на западните пенсионери, разплуващи се по пясъците на Ривиерата. Да работим, да работим, трябва да работим! Дори и без пари, дори и напикавайки се, дори и треперещи от немощ, дори и на минимална заплата, дори и докато шефовете ебат секретарките си, по курортите. Всеки който умре на работното си място ще бъде посмъртно награден от президента на Републиката с новоучредения орден „Герой на демократическия труд“, а органите му ще бъдат присадени на друг нуждаещ се от тях, за да оздравее и да може да работи. Така и след смъртта си част от нас ще може да продължи да се труди. Ще закриваме НОИ, тази остаряла и ненужна в новите условия институция, това бреме за държавата, ще увеличим здравните осигуровки и ще осигурим по един лекар на всеки сто работещи българи, който да ги държи в изправност. Ще покажем на света българското чудо – великото българско търпение. Търпение до Смърт!“ .А вечер когато се прибера капнал от работа, вместо жена ми-кой я знае с кой колега е някъде ''по работа''- и тя работи все пак -времето е твърде ценно да се пропилява дори и в мисли по ближният ни, чашката от водка да ми бъде мъдър съветник и събеседник по маса.. Хайде, наздраве! Така по-лесно се понася... И ако след поредното не знам за кой път надигане на чашката ако случайно в моето размътено от алкохола съзнание се получи някъкав проблясък,че аз имам задължения , то бива веднага неутрализирано, задушено от спиртните пари ... Какво от това, че точно в този момент може би детето ми има нужда да си поговори с мен ? То ще си намери своите ''приятели'' , онези от улицата , с който ще отиде по-късно вечерта в някой апартамент където да се допиват ..Ще започне да води бурен полов живот още на 14г.,да сменя често партньорите си, подражавайки на мотото''да преборим кризата с повече безразборен секс''. Ще спре да ходи на училище - какво от това? Голяма работа! И без това там няма на какво да го научат освен да гледа всяка сутрин как на неговият връстник баща му го докарва на даскало с лъскавото Бентли, и му дава за харчалък 50-сетачка .. Или пък някоя навъсена госпожица-учителка, която не си е получила на време заплатата, да и слушаш брътвежите,че виждате ли от детето Ви нищо не става, няма да си вземе изпитите, ще остане на матура освен ако не вземе малко частни уроци при мен ...
И така неусетно надигайки чашка след чашка времето минава , часът е вече полунощ . Време, в което повечето от Вас сънуват, е аз ще го пропусна. Защо ми е да сънувам и след това като се събудя- да се разочаровам...Няма време за сън. От сън спомени няма .И без това като умрем достатъчно ще си почиваме. ..Вече не си спомням на коя чашка съм, не помня и от колко часа съм започнал да пия,но съм достатъчно нафиркан и вдигайки глава нагоре със замъглен поглед започвам своята молитва:
Другарю Господ,
Аз съм редови гражданин на РБ и до сега търпях и се надявах, но понеже усещам че ще се отдам на отчаянието и злобата и на други грехове, реших да ти се помоля.
Не позволявай да ми плащат, колкото заслужавам, защото ще тъна в мизерия.
Също така не позволявай успехите ми да бъдат пропорционални на интелекта, по същата причина.
Не позволявай да се сбъдват желанията ми докато ги искам само от тебе.
Не позволявай да ме управляват ''достойни'',защото и аз ще трябва да стана като тях ''достоен''.
Не ми позволявай да разчитам на себе си, че ще трябва да се преселя при теб .
Вземи от богатите и противно на твоите възгледи дай на нас бедните .
Приравни ме към другите, за да спра да ги приравнявам на себе си .
Благодаря ти,че ми помогна да заменя мисълта си ,с пристрастия.
Благодаря,че си позволил да има Социални грижи.
Благодаря ти и за обществените организации, а също така ,че не си ме оставил на хорското милосърдие,а на общественото.
Наричам те Другарю, защото казват сме били част от едно цяло.
''Вярвам в единната обща сила на человеческия род на земното кълбо, за да твори добро.
И в единний комунистический ред на обществото, спасител на всички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство. Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.“

Другарю Господ,
Чуй частта от твоето цяло и не води ме в изкушението да бъда праведен. От това никой не е прокопсал. Нали всички сме грешни.
И ако комшийката Цура пак ми не даде, да знаеш че ще се влюбя истински и ще живея в бедност – позор за твоите творения. Но истинските другарите не си причиняват това, нали?.....................
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар

Re: Споделено ....

Мнение от flame » 26 Яну 2010, 20:56

Тва истински ме развесели! :lol: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Яну 2010, 20:58

Това твое ли е колега?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Яну 2010, 21:11

По темата - след прочитането хем ми беше смешно...хем не съвсем :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 26 Яну 2010, 22:12

колега на мен много ми допадна това което си написал :yes: ,като го четях се замислих че това си е така наистина :shock: -във какво време живеем,сякаш хората някак си са се изродили,станали са едни безчуствени :( .ами колега от мен имаш едно голямо браво :clap:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Яну 2010, 22:17

има чалъм- слагаш го във врагове и нема да виждаш нито пост ,нито тема.....!
иначе попрочетох ,но е доста разхвърляно и объркано и просто схванах ,че си недоволен.
няма лошо ,че си споделил.....

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 26 Яну 2010, 22:27

Добре... не го хранете, има мн смисъл в тва, което е писал, но... кво е станало, какво те провокира да напишеш тези неща?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 27 Яну 2010, 12:35

Разбирам те, ама тва няма да ти помогне :shock: Адаптирай се. пълно щастие няма, бегай по света, особенно тука по европейско българите ни обожават !!! Като се появим и гонат тяхните си за да земат нас!!!
Винаги e имало позитивни и действащи, и другата група мъмрищи, асоциално настроени и съответно неможещи.Разликата между богатите и неуспелите е много тънка и тя е основно, че първите постигат всеки ден, всяка седмица, всеки месец някакви реални успехи, имат цели и ще си умрат за тях, а не като другите да хабят време да се чудат де се намират и от де бай Иван има пари за бентли??! Крадял! еми крадете и вие, ако беше толкова лесно всеки щеше да краде. Ама е по-лесно да мътиш у форума анкети и да се ожениш 20 и после няма пари за памперси! Не визирам само теб, имам познати, залюбют се децата и докато станат на 30 се са развели и оженили още 2 пъти :dunno: Ей, ти европейски съюз, ето ти сапард програми, ето ти специлизации в чужбина - поле за изява бол- стига да имаш кво да покажеш на масата Такова животно като амбициозен и неуспял няма. Както една приятелка казва "аман от здухани мъже"

Ето малко матриал за бедните душички от неизвестен източник

###
Мирогледа смесен с (изненадата на века) ОБЩАТА ВИ КУЛТУРА. Това сте вие. Вие не сте парите ви. Не сте колите ви. Не сте дрехите ви. Не сте пържолата, която ядете, не сте водката, която пиете, не сте вицовете, които разказвате, не сте къщата в която живеете. (това са едни чудесни бонуси, които до някаква степен могат да задоволят перманентно гладното ви его, добре е да ги имате, но това не сте вие). Вие сте начина по който възприемате и реагирате на заобикалящата ви ситуация (света). Отделно на това, вие сте това, което можете да предложите на случващото се около вас. Колкото повече можете да предложите, толкова по-богата, цветна и привлекателна е вашата социална уникалност. Уменията и знанията, които имате в абсолютно всяка една насока са голяма част от това което представлявате като индивидуалност и това, което можете да предложите на света. Най-лесно ще ми бъде да обясня всичко това с пример.
Комбинацията от много положителни за околните качества в човека е това, което му дават ПОЛОЖИТЕЛНА ГРАДИВНА СОЦИАЛНА УНИКАЛНОСТ.
Как работи емоционалното привличане в следствие на всичко около социалната уникалност?

Много простичко – жаждата ни за щастие. Щастие, което ние очакваме от всичко ново. Ново, което идва и ни залива ежедневно от всички страни, стига да е в спектъра на интересите ни. Всяко едно ново и непознато явление малко или много ни интригува. Колкото повече предлага предмета/човека пред нас, толкова повече ни интригува. Интересува. ПРИВЛИЧА. Следователно най-здравите социални връзки са между богати индивидуалности. Аз лично не вярвам в теории от рода на „противоположностите се привличат” или „еднаквите личности се привличат” – всичко е въпрос на комбинация от индивидуалност и интереси. Естествено никой не мисли съзнателно „Той/тя може да ми предложи много – ще джиткам с него/нея”, не, това е разбиране, по-скоро усещане на подсъзнателно ниво. Тоест щастие = нещо ново в живота ни, което ни обогатява и ни кара да изпитваме положителни емоции, като не става дума за материални неща. Можеби и те носят някакво щастие, но то е несравнимо с придобивките от емоционалното изживяване на момента. Всеки един момент.

Колкото повече знаеш, толкова повече искаш да научиш. От там идва и поговорката, че човек цял живот се учи. Човек не се учи цял живот на математика. Човек се учи цял живот как да живее. И ако го прави спрямо собствените си виждания, които е добре да са правилни, позитивни и непомрачени от незначителни събития в миналото, то той ще живее щастливо.

Това, което всеки от нас може да предложи като краен резултат е позитивно и градивно емоционално изживяване за околните (за света), без значение каква е формата му, което никой незнае кога може да свърши или по какъв начин да се промени с течение на времето. Това са нещата, за които живеем.

Какво означава „да правиш каквото си искаш”?
Това не означава да правиш на пук на някой, само и само защото така си решил. Това е да действаш спрямо собствените си виждания, защото знаеш, че въпросното предприето действие ще те направи (в малка или голяма степен) по-щастлив от преди. Обикновено правенето на това което искаш е в някаква степен ново, тоест се очаква да се обогатите като индивидуалности от преживяването и също така да изпитате наслада от емоционалното изживяване. Съответно, колкото повече имате да предложите, толкова повече ще ви се предлага, в следствие на това, че вие сте една ПОЗИТИВНА ГРАДИВНА СОЦИАЛНА ИНДИВИДУАЛНОСТ.

“have fun”. С тези две думи се опитвам да ви кажа всичко това, което написах до тук. Също така... живее се само веднъж. Постарайте се да живеете така, че когато дойде "часът", да не съжалявате за пропуснати възможности.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 27 Яну 2010, 12:57

acer написа: “have fun”. С тези две думи се опитвам да ви кажа всичко това, което написах до тук. Също така... живее се само веднъж. Постарайте се да живеете така, че когато дойде "часът", да не съжалявате за пропуснати възможности.
[/i]

В твоя пост има много повече неща над които да се замислиш :confused:

Факт ,е че в забързаното си ежедневие понякога се налага да избираме между работата и това да бъдем с близките си ,но все някак трябва да се намери баланса между тези неща . По -ценно е да бъдеш с хората които обичаш от това да изкараш още повече пари за да си купиш нещо от което всъщност нямаш нужда .А един ден събуждайки се може хората които обичаш вече да ги няма на този свят и единственото което ще е в главата ти е "Защо не бях повече време с тях и защо не им показах колко много ги обичам и държа на тях " .
Аз също не мога да кажа ,че съм съгласна с увеличаване на възрастта за пенсиониране, но докато дойде време и ние да мислим върху това не се знае какви ще са нещата . ;)
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 27 Яну 2010, 13:31

Тъжен факт е че държавата ни не става.Тъжен факт е че милиони българи не желаят в мислите си да доживеят да са пенсионери,виждайки какво се случва на сегашните такива.Тъжно е,че ако сега,тея дни някои си мислят че положението е безнадеждно,то след още няколко месеца ще разберат че е станало отчайващо.Тъжно е,човек в края на активните си дни да се обърне назад и осъзнае,че колкото и добри мигове да е имал,колкото и приятели да има,колкото и да го потупват окуражаващо по гърба,има една истина--каквото и да ти говорят,винаги всичко опира до пари.ще си позволя да препиша една молитва съчинена от моя позната:

МОЛИТВА ЗА ХОРА ПОД НАПРЕЖЕНИЕ

Дай ми спокойствие, за да приема нещата, които не мога да променя.
Кураж да променя нещата, които не мога да приема.
И мъдростта да скрия телата на онези хора,
Които ми се наложи да убия днес,
Защото ме вбесиха!
И също така ми помогни да бъда внимателен с пръстите,
Които настъпвам днес, защото може да се окажат свързани
Със задника, който може да ми се наложи да целувам утре!
Помогни ми да давам 100 % от себе си в работата:
12 % в понеделник
23% във вторник
40% в сряда
20 % в четвъртък
5 % в петък

И ми помогни да запомня, че когато имаме наистина лош ден
И изглежда, че хората се опитват да ме вбесят
Ще ми отнеме 42 мускула да се намръщя
И само 4 за да протегна средния си пръст
И да им покажа да го духат!!!!
АМИН

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Яну 2010, 13:40

jordanpar написа:Тъжен факт е че държавата ни не става.Тъжен факт е че милиони българи не желаят в мислите си да доживеят да са пенсионери,виждайки какво се случва на сегашните такива.Тъжно е,че ако сега,тея дни някои си мислят че положението е безнадеждно,то след още няколко месеца ще разберат че е станало отчайващо.

Човек, който сам не си помогне - никой друг не може да му помогне.
А падналите духом няма за какво да живеят - те просто чакат физическата смърт.

И честно казано не ме блазни мисълта кат стана пенсионер да си споням не за бурно изживяната младост, а за ежедневното вайкане ко ши стане кат одъртея :mhihi:
Най-малкото щото кат стана пенсионер може вече да няма пенсионна система :winky: :wave:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 27 Яну 2010, 13:58

Който,както и колкото си направи.
Отделяйте от заплатите докато сте млади,инвестирайте,влагайте,да има за старини.
По-добре да подъвчеш малко дървото на млади години,щот лесно се забравя,отколкото на стари да ти дотежнее.
Учудващо е как обикновено тея дето се праскат по форуми,колко са добре,всъщност са най-зле,умният си трае и умее да бъде пестелив в думите си,щот и старите хора са го казали--голям к.р си набий,ама голяма дума не казвай.
Хау.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Яну 2010, 14:32

jordanpar написа:Отделяйте от заплатите докато сте млади,инвестирайте,влагайте,да има за старини.

Инвестирането/влагането на пари в банка за мен лично е доста неразумно от икономическа гледна точка ;) За какво ще са ми тия пари след няколко десетки години (ако до тогава не е фалирала баката :winky: ) - да предприема околосветско пътешествие когато краката вече няма да ме държат? Или да отида на аквапарк с бастуна? Или да карам любимата кола като недовиждам?

Да имаш пари и да ги опукаш с лека ръка докато свършат е пълна безотговорност.
Но да имаш пари и да ги къташ под дюшека, вместо да си правиш кефа - добър пример за мизерник с пари.

А най-голямата инвестиция за мен е в нематериални блага - уважение, приятелство и т.н. :wave:
За съжаление някои хора си мислят, че парите са всичко - а именно парите идват и си отиват - докато някои ценности са вечни :D

jordanpar написа:Учудващо е как обикновено тея дето се праскат по форуми,колко са добре,всъщност са най-зле

Изобщо даже не е учудващо - поне за мен лично ;)
На който не му върви особено в живота - компенсира като се прави на велик по форумите ;)
И това е напълно логично - всеки човек има право на щастие, дори да е само виртуално :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 27 Яну 2010, 14:53

flame написа:Да имаш пари и да ги опукаш с лека ръка докато свършат е пълна безотговорност.
Но да имаш пари и да ги къташ под дюшека, вместо да си правиш кефа - добър пример за мизерник с пари.

А най-голямата инвестиция за мен е в нематериални блага - уважение, приятелство и т.н. :wave:
За съжаление някои хора си мислят, че парите са всичко - а именно парите идват и си отиват - докато някои ценности са вечни :D

:clap: :yes: :clap: и аз се изказах... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 27 Яну 2010, 15:03

jordanpar написа:... от моя позната:

МОЛИТВА ЗА ХОРА ПОД НАПРЕЖЕНИЕ...
АМИН

Бравас на твоята позната :bowdown: Предлагам тая молитва да стане символ верую на българския работник :idea:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата