Кофти контузия-въпрос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Кофти контузия-въпрос

Мнение от BMW_RIDER » 27 Яну 2010, 13:03

Здравейте колеги, в понеделника се получи така,че едно момче ми падна на коляното, но отстрани от вътрешната страна. Чу се жестоко храс, в първия момент помислих, че някой ми е махнал крака. Капачката ми беше минала отстрани. Слава богу имаше лекар хирург наоколо и ми намести коляното-притесни се за най-лошото ,че съм скъсал връзки. Но като ме накара да си мърдам крака и да пробвам да стъпа на него аз можех и следователно не би трябвало да са скъсани връзките. Като отидох в Пирогов казаха същото нещо - презазтягане и оток. Та испратиха ме да лежа в нас с лед и утре съм на контролен преглед, и ако не е спаднало може да се наложи пункция. Мен вече ми поразминаха болките в коляното, но ме притеснява, че още е надуто и то като на бабуни.
Та въпроса ми е ако има колега който е бил с подобен случай или някой дето да разбира от такива работи да каже какво мисли.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Кофти контузия-въпрос

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2010, 13:27

Най-добре е да има съответните снимки на удареното място и с тях може да идеш и на някой, който се занимава с мануална терапия да го види също.
Лошото е, че от тук нататък каквото и да го правиш най-вероятно си ти остава проблем и слабо място.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 27 Яну 2010, 13:30

Колега правилно ли съм разбрал:
тея от Пирогов те съмняват дали са наясно и затова искаш мнение от форума :roll:
Един познат със същата случка имаше скъсани връзки :arrow: операция
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: нещата да вървят
Мечтае да кара: Е92

Мнение от Бианка » 27 Яну 2010, 14:28

моят съвет е Пирогов 10 етаж,3-та травамтология д-р Тивчев! Отиди при него да те види, уникален човек и доктор е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 27 Яну 2010, 15:04

колега борба ли тренираш

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Яну 2010, 15:10

Колега, бегай при некой читав доктор да ти каже кво има и да действаш НЕЗАБАВНО. Щото всяко чудене и бавене може да е фатално...
Имах едно приятелче, с което ритахме футбол и на него точно така му паднаха на коляното.
2 неща със сигурност мога да ти кажа: 1. Бая време се чуди какво да прави и 2. Вече е съдия на нашите мачове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Яну 2010, 15:13

Колега аз съм опериран от предна и задна кръстни връзки и менискуси... Само ще ти кажа, че и моя крак се наду точно като твоя...След 20 дни спадна... Върях така 2 години без да ме оперират, обаче си чувствах коляното нестабилно...Ходих на ЯМР ( Ядрено Магнитен Резонанс ) и се оказа точно това което ти написах най-горе... През тези 2 години периодично ми се надуваше крака от изстърване на коляното.. Адски болки и след това минава... Но лично аз ходих в Г. Баня в ортопедията и ми казаха че до няколко години дори съм можел да мина на изкуствена става... Естествено от такова нещо ти побелява косата на момента и предприемаш мерки... А те са операция... Моята я прави д-р Мазнейков и д-р А. Мурадов... Това беше една от последните операции които правиха в Г.Баня и после се преместиха в клиниката на бул. България... Операцията беше от така наречените на прост език безкръвни операции, а възстановяването стана за около 3 месеца...Тъй като съм тренирал 8 години баскетбол и ми са здрави и силни краката стана сравнително много по-бързо от човек който не е спортувал... Няма нищо страшно в операцията не боли въпреки, че си в спинална упойка... Та колега мисълта ми е не вярвай на кой да е щото мене отначалото ме гледа някакъв професор който каза че нищо ми няма... Ако искаш мога да те уредя при моите лекари много съм доволен от тях... Операцията е скъпа ама все пак това си е здраве...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 27 Яну 2010, 15:14

ако не мине след известно време,ти препоръчвам ЯМР- ядрено магните резонанс.Това е най-доброто.Мисля може и с направление,но много се чака.Ако искаш да е по скоро струва около 100 лв.И аз в момента съм контузен имам пластина в глезена и 7 пирона при падане с кросов мотор.Но при мен фрактурата беше външна..........

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Яну 2010, 15:26

Благодаря ,за отговорите колеги. Утре ако след контролния преглед, ме пуснат да си хода с шина, ще потърса и други лекари и ще си направа ЯМР. Все пак се надявам и си мисля ,че не са скъсани връзките защото не би трябвало да си местя крака толкова лесно и да ме боли доста повече.

BMW-E39 написа:колега борба ли тренираш

Да, самбо
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 27 Яну 2010, 15:46

BMW_RIDER написа:Благодаря ,за отговорите колеги. Утре ако след контролния преглед, ме пуснат да си хода с шина, ще потърса и други лекари и ще си направа ЯМР. Все пак се надявам и си мисля ,че не са скъсани връзките защото не би трябвало да си местя крака толкова лесно и да ме боли доста повече.

Да, самбо

Коелга ако си скъсал кръстни връзки само като го пипне доктора и ще ти го каже щом стъпваш и т.н. си късметлия
дано обаче не си засегнал минискус.
По добреш виж си направи един магнитен резонанс ако продължи да те наболява .Така се сблъскахме с нашия вратар и има засегнат минискус сега .
Успех.
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 27 Яну 2010, 16:03

Аз движех 6 години със скъсан минискус и предна кръстна връзка :| После операция. Странното е, че си тичах здраво и нищо ми нямаше... само ако засучех крака и тогава падах на земята :)

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 27 Яну 2010, 16:18

ако не си доволен от докторите пиши ми на лични, ще ти дам тел на д-р Шидеров. Той ми прави операция на коляното след пребиване със ски - 2г по-късно сега пак отивам да карам :mhihi: Маниакално добър е!!! И изобщо не отлагай, с нелекуване само усложнения ще си докараш
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Яну 2010, 16:39

BMW_RIDER написа:Благодаря ,за отговорите колеги. Утре ако след контролния преглед, ме пуснат да си хода с шина, ще потърса и други лекари и ще си направа ЯМР. Все пак се надявам и си мисля ,че не са скъсани връзките защото не би трябвало да си местя крака толкова лесно и да ме боли доста повече.

Да, самбо

Колега със скъсани връзки ще си ходиш и още как ... Без дори да го знаеш... Ако доктора е добър си личат още при едно специфично усукване на коляното... Аз бях като единия колега по-горе само че по-малко време... Единия ми менискус се срастна и стана като едно топче при капачката... Тогава отидох на ЯМР и всичко се установи... А самите менискуси не са толкова проблем проблема е в кръстните връзки... Операцията за менискус е най-лекото от всичко, дори не се изисква импланти, а аз имам такива в кракът...
Най-добрите в БГ съм чувал че са : Шойлев ( като основоположник ), Мазнейков и около него хората, Тони Георгиев ( мисля че в момента е в клиника в Младост )... Това са имената в тая област тук в България...
Не си играй колега със здравето а отиди на ЯМР да се види какво му е точно на кракът, че както чувам ти е била изместена капачката, а това хич не е несериозно... Тия в Пирогов са такива смотани че няма до къде... В повечето случаи само гадаят... Меките тъкани ги гледат на ренген и ти казват диагноза.. Смятай за какво иде реч...
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 27 Яну 2010, 16:42

acer написа:ако не си доволен от докторите пиши ми на лични, ще ти дам тел на д-р Шидеров. Той ми прави операция на коляното след пребиване със ски - 2г по-късно сега пак отивам да карам :mhihi: Маниакално добър е!!! И изобщо не отлагай, с нелекуване само усложнения ще си докараш

кажи колко ти е дyлyг ра3ре3а от пред и ти ка3вам колко е добyр :mhihi: :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 27 Яну 2010, 16:48

за горна баня - по-добре недей, иди при някои от лекарите на футболистите ако можеш по-добре, че поне не са касапи като тия в горна баня .. мен за малко да ме нарежат ей така и после да си вися в гипс 3 месеца преди няколко години .. ако си скъсал, крака трябва да са ти го обездвижили с шина, да ти източат там каквото е имало и отока да спадне .. иди при друг лекар :!:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Следваща

Назад към Извън Темата