Кофти контузия-въпрос
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Кофти контузия-въпрос
Здравейте колеги, в понеделника се получи така,че едно момче ми падна на коляното, но отстрани от вътрешната страна. Чу се жестоко храс, в първия момент помислих, че някой ми е махнал крака. Капачката ми беше минала отстрани. Слава богу имаше лекар хирург наоколо и ми намести коляното-притесни се за най-лошото ,че съм скъсал връзки. Но като ме накара да си мърдам крака и да пробвам да стъпа на него аз можех и следователно не би трябвало да са скъсани връзките. Като отидох в Пирогов казаха същото нещо - презазтягане и оток. Та испратиха ме да лежа в нас с лед и утре съм на контролен преглед, и ако не е спаднало може да се наложи пункция. Мен вече ми поразминаха болките в коляното, но ме притеснява, че още е надуто и то като на бабуни.
Та въпроса ми е ако има колега който е бил с подобен случай или някой дето да разбира от такива работи да каже какво мисли.
Та въпроса ми е ако има колега който е бил с подобен случай или някой дето да разбира от такива работи да каже какво мисли.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Кофти контузия-въпрос
Най-добре е да има съответните снимки на удареното място и с тях може да идеш и на някой, който се занимава с мануална терапия да го види също.
Лошото е, че от тук нататък каквото и да го правиш най-вероятно си ти остава проблем и слабо място.
Лошото е, че от тук нататък каквото и да го правиш най-вероятно си ти остава проблем и слабо място.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Колега правилно ли съм разбрал:
тея от Пирогов те съмняват дали са наясно и затова искаш мнение от форума
Един познат със същата случка имаше скъсани връзки
операция
тея от Пирогов те съмняват дали са наясно и затова искаш мнение от форума

Един познат със същата случка имаше скъсани връзки

- Бианка
- Потребител
-
- Кара: нещата да вървят
- Мечтае да кара: Е92
моят съвет е Пирогов 10 етаж,3-та травамтология д-р Тивчев! Отиди при него да те види, уникален човек и доктор е!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега борба ли тренираш
Колега, бегай при некой читав доктор да ти каже кво има и да действаш НЕЗАБАВНО. Щото всяко чудене и бавене може да е фатално...
Имах едно приятелче, с което ритахме футбол и на него точно така му паднаха на коляното.
2 неща със сигурност мога да ти кажа: 1. Бая време се чуди какво да прави и 2. Вече е съдия на нашите мачове.
Имах едно приятелче, с което ритахме футбол и на него точно така му паднаха на коляното.
2 неща със сигурност мога да ти кажа: 1. Бая време се чуди какво да прави и 2. Вече е съдия на нашите мачове.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Колега аз съм опериран от предна и задна кръстни връзки и менискуси... Само ще ти кажа, че и моя крак се наду точно като твоя...След 20 дни спадна... Върях така 2 години без да ме оперират, обаче си чувствах коляното нестабилно...Ходих на ЯМР ( Ядрено Магнитен Резонанс ) и се оказа точно това което ти написах най-горе... През тези 2 години периодично ми се надуваше крака от изстърване на коляното.. Адски болки и след това минава... Но лично аз ходих в Г. Баня в ортопедията и ми казаха че до няколко години дори съм можел да мина на изкуствена става... Естествено от такова нещо ти побелява косата на момента и предприемаш мерки... А те са операция... Моята я прави д-р Мазнейков и д-р А. Мурадов... Това беше една от последните операции които правиха в Г.Баня и после се преместиха в клиниката на бул. България... Операцията беше от така наречените на прост език безкръвни операции, а възстановяването стана за около 3 месеца...Тъй като съм тренирал 8 години баскетбол и ми са здрави и силни краката стана сравнително много по-бързо от човек който не е спортувал... Няма нищо страшно в операцията не боли въпреки, че си в спинална упойка... Та колега мисълта ми е не вярвай на кой да е щото мене отначалото ме гледа някакъв професор който каза че нищо ми няма... Ако искаш мога да те уредя при моите лекари много съм доволен от тях... Операцията е скъпа ама все пак това си е здраве...
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
ако не мине след известно време,ти препоръчвам ЯМР- ядрено магните резонанс.Това е най-доброто.Мисля може и с направление,но много се чака.Ако искаш да е по скоро струва около 100 лв.И аз в момента съм контузен имам пластина в глезена и 7 пирона при падане с кросов мотор.Но при мен фрактурата беше външна..........
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Благодаря ,за отговорите колеги. Утре ако след контролния преглед, ме пуснат да си хода с шина, ще потърса и други лекари и ще си направа ЯМР. Все пак се надявам и си мисля ,че не са скъсани връзките защото не би трябвало да си местя крака толкова лесно и да ме боли доста повече.
Да, самбо
BMW-E39 написа:колега борба ли тренираш
Да, самбо
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:Благодаря ,за отговорите колеги. Утре ако след контролния преглед, ме пуснат да си хода с шина, ще потърса и други лекари и ще си направа ЯМР. Все пак се надявам и си мисля ,че не са скъсани връзките защото не би трябвало да си местя крака толкова лесно и да ме боли доста повече.BMW-E39 написа:колега борба ли тренираш
Да, самбо
Коелга ако си скъсал кръстни връзки само като го пипне доктора и ще ти го каже щом стъпваш и т.н. си късметлия
дано обаче не си засегнал минискус.
По добреш виж си направи един магнитен резонанс ако продължи да те наболява .Така се сблъскахме с нашия вратар и има засегнат минискус сега .
Успех.
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Аз движех 6 години със скъсан минискус и предна кръстна връзка
После операция. Странното е, че си тичах здраво и нищо ми нямаше... само ако засучех крака и тогава падах на земята 

ако не си доволен от докторите пиши ми на лични, ще ти дам тел на д-р Шидеров. Той ми прави операция на коляното след пребиване със ски - 2г по-късно сега пак отивам да карам
Маниакално добър е!!! И изобщо не отлагай, с нелекуване само усложнения ще си докараш

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
BMW_RIDER написа:Благодаря ,за отговорите колеги. Утре ако след контролния преглед, ме пуснат да си хода с шина, ще потърса и други лекари и ще си направа ЯМР. Все пак се надявам и си мисля ,че не са скъсани връзките защото не би трябвало да си местя крака толкова лесно и да ме боли доста повече.BMW-E39 написа:колега борба ли тренираш
Да, самбо
Колега със скъсани връзки ще си ходиш и още как ... Без дори да го знаеш... Ако доктора е добър си личат още при едно специфично усукване на коляното... Аз бях като единия колега по-горе само че по-малко време... Единия ми менискус се срастна и стана като едно топче при капачката... Тогава отидох на ЯМР и всичко се установи... А самите менискуси не са толкова проблем проблема е в кръстните връзки... Операцията за менискус е най-лекото от всичко, дори не се изисква импланти, а аз имам такива в кракът...
Най-добрите в БГ съм чувал че са : Шойлев ( като основоположник ), Мазнейков и около него хората, Тони Георгиев ( мисля че в момента е в клиника в Младост )... Това са имената в тая област тук в България...
Не си играй колега със здравето а отиди на ЯМР да се види какво му е точно на кракът, че както чувам ти е била изместена капачката, а това хич не е несериозно... Тия в Пирогов са такива смотани че няма до къде... В повечето случаи само гадаят... Меките тъкани ги гледат на ренген и ти казват диагноза.. Смятай за какво иде реч...
acer написа:ако не си доволен от докторите пиши ми на лични, ще ти дам тел на д-р Шидеров. Той ми прави операция на коляното след пребиване със ски - 2г по-късно сега пак отивам да карамМаниакално добър е!!! И изобщо не отлагай, с нелекуване само усложнения ще си докараш
кажи колко ти е дyлyг ра3ре3а от пред и ти ка3вам колко е добyр

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
за горна баня - по-добре недей, иди при някои от лекарите на футболистите ако можеш по-добре, че поне не са касапи като тия в горна баня .. мен за малко да ме нарежат ей така и после да си вися в гипс 3 месеца преди няколко години .. ако си скъсал, крака трябва да са ти го обездвижили с шина, да ти източат там каквото е имало и отока да спадне .. иди при друг лекар 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2