Въпроса с болниците
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Въпроса с болниците
Видях темата от един друг форум.Не мисля че мястото и е тук, но нека всеки да погледне.
Здравейте !
Не зная доколко следите проблема за малките болници. Прави ми впечатление, че в новините се съобщава някак между другото и ,като че ли нарочно не се коментира. Искам да Ви кажа, че аз и хората около мен изживяваме трагедията в Хаити, съпричастни сме към бомбардировката в Афганистан и атентатите, приемаме проблемите на гръцките фермери.Но искрено съм възмутен от това, което ще се случи на хората в малките градчета и села.
Много правителства се смениха, много събития видяхме и преживяхме, но никой досега не посегна на правото ни да се лекуваме, на правото ни да живеем.
За хората в големите градове това дори не е проблем.Те имат имат избор на болници, а ние имаме само една; те имат избор на специалисти, а ние разчитаме само на тези, които са тук в малкия град.
Кризата е за всички, но за някои хора е особено тежка. Аз съм виждал сълзите на майки, които нямат възможност да дойдат до нашия град за преглед на детето си, камо ли да отидат до големия. Виждал съм как броят стотинки за лекарства и се чудят кое е по - важно, за да изберат само него за лечение.
Питам се колко линейки трябва да има, за да сноват до големия град ? И защо една болница като нашата, която 60 години служи на хората от района, която се справя с икономическата ситуация и няма дългове, сега изведнъж някой от горе решава, че трябва да се затвори.
Нужно ли е, когато минутите са ценни, а километрите безкрайно много, в 21 век да се надяваме на късмет, за да живеем ? Да не говорим за ситуации като тези зимни дни.
Винаги съм бил точен към държавата (като осигуровки, данъци и т.н.), но сега си задавам въпроса защо е необходимо да плащам здравни осигуровки, когато все по-често ще ни се налага да се бъркаме за транспорт и частни прегледи ?
Всички сме наясно, че нещо веднъж унищожено и съсипано, после е почти невъзможно да се възстанови, защото няма кой да ни чуе нас хората от малките градове.
Помогнете да спасим обикновените български граждани от безумците на 21 век, които смятат, че здравето е търговска стока и всичко е пари !
Поздрави !
Здравейте !
Не зная доколко следите проблема за малките болници. Прави ми впечатление, че в новините се съобщава някак между другото и ,като че ли нарочно не се коментира. Искам да Ви кажа, че аз и хората около мен изживяваме трагедията в Хаити, съпричастни сме към бомбардировката в Афганистан и атентатите, приемаме проблемите на гръцките фермери.Но искрено съм възмутен от това, което ще се случи на хората в малките градчета и села.
Много правителства се смениха, много събития видяхме и преживяхме, но никой досега не посегна на правото ни да се лекуваме, на правото ни да живеем.
За хората в големите градове това дори не е проблем.Те имат имат избор на болници, а ние имаме само една; те имат избор на специалисти, а ние разчитаме само на тези, които са тук в малкия град.
Кризата е за всички, но за някои хора е особено тежка. Аз съм виждал сълзите на майки, които нямат възможност да дойдат до нашия град за преглед на детето си, камо ли да отидат до големия. Виждал съм как броят стотинки за лекарства и се чудят кое е по - важно, за да изберат само него за лечение.
Питам се колко линейки трябва да има, за да сноват до големия град ? И защо една болница като нашата, която 60 години служи на хората от района, която се справя с икономическата ситуация и няма дългове, сега изведнъж някой от горе решава, че трябва да се затвори.
Нужно ли е, когато минутите са ценни, а километрите безкрайно много, в 21 век да се надяваме на късмет, за да живеем ? Да не говорим за ситуации като тези зимни дни.
Винаги съм бил точен към държавата (като осигуровки, данъци и т.н.), но сега си задавам въпроса защо е необходимо да плащам здравни осигуровки, когато все по-често ще ни се налага да се бъркаме за транспорт и частни прегледи ?
Всички сме наясно, че нещо веднъж унищожено и съсипано, после е почти невъзможно да се възстанови, защото няма кой да ни чуе нас хората от малките градове.
Помогнете да спасим обикновените български граждани от безумците на 21 век, които смятат, че здравето е търговска стока и всичко е пари !
Поздрави !
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Въпроса с болниците
Здравеопазването винаги е било зле, като гледам се опитват да го затрият окончателно-бавят им заплатите на лекарите и персонала, в същото време се въвеждат нови изисквания-целта е разбира се да си плащаме повече от джоба като ходим на лекар.
Никой не мое ма връне на селу!
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
saleen написа:Здравеопазването винаги е било зле, като гледам се опитват да го затрият окончателно-бавят им заплатите на лекарите и персонала, в същото време се въвеждат нови изисквания-целта е разбира се да си плащаме повече от джоба като ходим на лекар.
A тези които нямат пари да си плащат и да пътуват до най-близкия град за да отидат на лекар какво - да тръгват направо към гробищатата ли ?И ако касае спешен случай какво правим тогава ? От друга страна факт е, че не им плащат ,но здравеопазването ни е под всякаква критика.По стечение на обстоятелсвата от началото на годината всичките ми близки бяха приети в болница по една или друга причина от Онкологията до Пирогов . Материалната база е трагична /в Пирогов нямаше ЕКГ ,след това се счупи велоергометъра за другото изследване ,в Онкологията нямат реактиви за провеждане на изследванията/,внимание от страна на лекарите и сестрите нулево . Е за какво ги плащам тези осигуровки. При обаждане в Бърза помощ първата им реплика е "На колко години е ? " .Иначе като си бръкнеш в джоба и отидеш в частния им кабинет нещата се променят . Това вече го кара на геноцид .А уж всички имаме конситуционно гарантирано право на здравно обслужване

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
щом кабинета на Бойко казва така,значи това е най-правилно.
Все пак в правителството има само умни и кадърни специалисти,потрайте малко и всичко ще е наред.
Все пак в правителството има само умни и кадърни специалисти,потрайте малко и всичко ще е наред.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
jordanpar написа:щом кабинета на Бойко казва така,значи това е най-правилно.
Колега, днес да не е 1-ви април

Никой не мое ма връне на селу!
Лично аз предпочитам да има по-малко и по-добре работещи здравни центрове, отколкото голямо количество неставащи за нищо.
Па ако ви е на сърце мо'е и да ме попсувате...
In Ban We Trust!
Така затвориха и училищата по селата. Проблема е много сериозен. Населено място без училище и болница може да го заличат от картата защото младо семейство няма да остане там.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
eraziel написа:Лично аз предпочитам да има по-малко и по-добре работещи здравни центрове, отколкото голямо количество неставащи за нищо.
Човека който е писал темата, говори за собствения си град - град със 25 хиляди жители, който обслужва и селата в областта.Представи си един инфаркт/инсулт.Докато дойде линейката от големия град и закара болния той вече ще е мъртъв.Въпроса е, че това не е се случва само в един град, а във всички малки градове във страната.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Колега, ти се регистрира за да ни пишеш тази тема нали?
Аз също съм на мнението, че болниците са прекалено много и съответно качеството е много ниско.
Казваш за инфаркт и инсулт, добре. Обаче забравяш друго нещо. В малките болници дават дежурства по 1-2 лекари.
Кажи ми според теб, ако попадне на гинеколог, това по-добре ли е?
Аз съм за по-малко болници, но със една силна бърза помощ.
Аз също съм на мнението, че болниците са прекалено много и съответно качеството е много ниско.
Казваш за инфаркт и инсулт, добре. Обаче забравяш друго нещо. В малките болници дават дежурства по 1-2 лекари.
Кажи ми според теб, ако попадне на гинеколог, това по-добре ли е?
Аз съм за по-малко болници, но със една силна бърза помощ.
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
Да,и аз съм от малък град и имаме една "болница" то даже и на болница не мяза,само смъртни актове могат да издават....тази зима баба ми падна и си натърти лошо ръката,отидохме в бърза помощ,извикаха един "доктор" от вкъщи (беше си отишъл) там кво я намества не знам,но увеличи проблема,ходихме в Търново при още двама същият к*рец,след това ни препоръчаха някакви безбожно скъпи мазила,и един измислен доктор който уж я намести (ръката и) ама пак не може да я вдига....абе изобщо да не ти се налага да отидеш в болницата(особенно ако си от село или малък град)
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
///peter, погледни от кога съм регистриран.Просто не пускам мнения, като не разбирам.Само чета...
Ма много отдавна, то тва цял месец, месец и нещо.
И тука работата е леко нероден Петко, болницата си работи, ние вече я оплакваме и хулиме я правителство, я който ни падне.
Факт ли е заповедта за закриване? Аз лично се съмнявам...

И тука работата е леко нероден Петко, болницата си работи, ние вече я оплакваме и хулиме я правителство, я който ни падне.
In Ban We Trust!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ganchev__ написа:///peter, погледни от кога съм регистриран.Просто не пускам мнения, като не разбирам.Само чета...
Е на мен пък ми се налага да работя с тези болници, по едно от мойте професионални поприща.
И мога да ти кажа, че тези малки болници са напълно безполезни. Както и за лекарите така и за пациентите.
По-добре по стегната бройка, но с някакво качество.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Х*й работа е по малките градове...
Баба ми примерно, която живее в Ямбол, си беше счупила ръката преди години, при което заради некадърно гипсиране, пръстите й се деформираха и още не може да ги движи като хората...
За бърза помощ пък да не говорим... в 90 процента от случаите хората викат такси, за да не стане прекалено късно докато дойде линейката...
Баба ми примерно, която живее в Ямбол, си беше счупила ръката преди години, при което заради некадърно гипсиране, пръстите й се деформираха и още не може да ги движи като хората...
За бърза помощ пък да не говорим... в 90 процента от случаите хората викат такси, за да не стане прекалено късно докато дойде линейката...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
eraziel написа:Ма много отдавна, то тва цял месец, месец и нещо.![]()
Колега я си пусни новините да видиш дали не закриват болници .По БТВ имаше интервю в шефа на Плевенската болница ,които обясняваше че ще вземат при тях не само пациентите , а и персонала от закритите болнични заведения .
Не знам къде живеете всички които сте за закриване на болниците ,но аз лично ако живея в малък град/село ще изпитам ужас ако закрият болницата.Може да са фелдшери ,но е по-добре от нищо на фона на това че докато чакам евентуално да дойдат от близкия град да ми помогнат може и да е късно

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5