Избор на лаптоп.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Избор на лаптоп.

Мнение от Pitbull_Germany » 28 Яну 2010, 13:56

Колеги, ще ви помоля за малко помощ, тъй като съм в дилема. Искам да си взема някакъв малък лаптоп, който да е с мен, когато ми се налага да излизам от офиса, тъй като работният ми лаптоп е 17 инчов и ми е прекалено голям за разносване.

Та надявам се да имате впечатления, ако не върху самия модел, то върху марката. Става въпрос за 2 лаптопа. Единият е Packard Bell EasyNote THE DOT, а другият е Acer Aspire One D250. Кой от двата според вас е по-удачен. Операционната система не ме бърка - така или иначе ще я сменя с оригинална ХП Про. Интересува ме по-скоро дали имате наблюдение върху моделите и как се справят те. И Пакард и Ейсър са фирми с традиции и име, но като че ли не мога да направя избор. Благодаря ви предварително :yes:

Packard Bell EasyNote THE DOT

Acer Aspire One D250
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Re: Избор на лаптоп.

Мнение от kOnPuBkA » 28 Яну 2010, 14:03

Ми аз съм с Ейсър Уан от половин година вече и мога да кажа само много хубави неща за машинката... Удобна клавиатура, нищо че е малък лаптоп, невероятно издръжлива батерия (моя е с по-голямата батерия, защото той се предлага с два вида батерия), при макс натоварване издържа около 5,5-6 часа- музика, интернет, скайп, клипчета и т.н., при работа само с уърд примерно е издържала 10 часа...

Екрана е хубав, проблеми никави не съм имала а от както го имам го ползвам като основен, направо забравих за големия си лаптоп.... Процесора е добър, не загрява лаптопа, не бави, не мисли, не цикли....

От другия лаптоп нямам нито преки, нито косвени наблюдения... ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 540i

Мнение от kobrata_levski » 28 Яну 2010, 15:29

Аз си взех Toshiba NB200, също много издръжлива батерия и съм много доволен
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 28 Яну 2010, 17:30

НЕ си взимай пакард бел, щото недай си Боже да ти се наложи, сервиза им е ужасен. Нямат никакви части на склад и се чака по един месец ;) Ейсъра е много по-добрия вариант ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 28 Яну 2010, 19:46

И аз бих ти препоръчал Ейсърчето самоче батерията му е 3 клетки незнам колко време държат и колко горе/долу на теб ти трябва, но можеби към 2 часа ако успееш да го намериш примерно с 6 клетки ако ти трябва повече време. Аз лично съм с Ейсър обаче от стандартните с 15.4 монитор и от Aspire серията :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 28 Яну 2010, 20:11

c7aH4eB написа:И аз бих ти препоръчал Ейсърчето самоче батерията му е 3 клетки незнам колко време държат и колко горе/долу на теб ти трябва, но можеби към 2 часа ако успееш да го намериш примерно с 6 клетки ако ти трябва повече време. Аз лично съм с Ейсър обаче от стандартните с 15.4 монитор и от Aspire серията :)

И аз съм с Ейсър от Аспире серийте 6920Г единственото от което не съм доволен е батирията имам го от 1 година и до момента трае само 5 мин без зарядно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 28 Яну 2010, 22:34

Вземай Acer-a колега. Много по добре е от Бел-а, а и има по добра сервизна мрежа ако се наложи ремонт. Ако не си решил откъде да го купиш виж сайта в подписа ми. Мога да ти го дам с 5% отстъпка и безплатна инсталация. :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 28 Яну 2010, 22:50

Е аз съм с Lenovo S10e , удобен , издържлива батерия 10 инча панел камери 160г диск 3г памет и други екстри , като цяло съм доволен а и до колкото знам малко бройки са стъпвали в сервиза

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 28 Яну 2010, 23:04

Ейсър Уан и съм много доволен .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 28 Яну 2010, 23:09

с две ръце за Ейсър-а, в цялата фирма в която работя се ползва Ейсър и проблеми няма, и двата сервиза които можеш да ползваш недай си Боже са читави(Солитрон и ЛМ сервиз) и по принцип батериите са два вида и по-голямата е 6-клетъчна и издържа доста, така че мисля че това е една добра машина и съотношението цена/качество е доста добра
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 29 Яну 2010, 0:01

Lenovo не , изгоря ми дънната платка след 1г и 3м ползване :)
Аз съм фен на НР - може да закупиш допълнителна гаранция и ако се повреди срока за ремонт е макс 5 работни дни :) ...
но напоследък от Acer чувам че правят добри модели ....
според мен по-важна е поддръжката и гаранцията, аз наред с марката гледам и това :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 29 Яну 2010, 0:26

Препоръчвам ти Acer -а.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i coupe

Мнение от Karsten » 29 Яну 2010, 0:29

Имах Ейсър 3 години и не видях никакви проблеми. Мисля че е по-удачният вариант.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 29 Яну 2010, 9:43

Ейсърчето според мен е по-добрата алтернатива!!!! Както ти обясни kOnPuBkA, батерията издържа повече от необходимото, верно, че е малък периода на използване, но досега никакви проблеми, съотношението цена/качество е повече от добро...
Power is nothing without control...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 29 Яну 2010, 10:48

don_mimo написа:Lenovo не , изгоря ми дънната платка след 1г и 3м ползване :)
Аз съм фен на НР - може да закупиш допълнителна гаранция и ако се повреди срока за ремонт е макс 5 работни дни :) ...
но напоследък от Acer чувам че правят добри модели ....
според мен по-важна е поддръжката и гаранцията, аз наред с марката гледам и това :)

Тук може да се спори много :) Lenovo както и DELL , HP са едни от водещите пройзводители ,
никой не може да ти гарантира че като ползваш HP няма да ти изгори дъното след 1 година или 2 месеца .
6 години до сега съм ползвал IBM/Lenovo , сменил съм около 5 лаптопа и определено това е машината .
В момента с течение на обсоятелствата ползвам HP EliteBook което е висок клас и като го сравнявам с аналог на HP и DELL , определено Lenovo-то е с една крачка пред тях. Това просто са мои лични впечатления от това което съм ползвал и това което съм чел.
А и също така и при Lenovo може да си одължите гаранцията от 1 година на 3 години международна гаранция при което цената варираше нещо към $150
А и още едно нещо да поясня относно сервизирането на тази техника,тъй като съм работил в оторизиран сервиз мога да кажа че нито един сервиз не държи части на склад,предполагам може да се досестите защо :)
В повечето случай когато има части на склад това са тези за който се знае че дават най много проблеми , и за това ги има :)
Повечето бранд сервизи работят по идентичен начин, ако нямат дадената част на склад то тя се поръчва от локален склад за EU на която доставката е 3-5 дена, ако я няма в локален склад вече се поръчва към worlwide склад / пройзводител, за което може да се забави около 30-40 дни.
Вече друга тема е колко кадърни са сервизните инжинери който извършват ремонта.
Надявам се съм бил полезен с това разяснение :)

Следваща

Назад към Извън Темата