Да бойкотираме ли гърците (в отговор на техните блокади)?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Анкетата свършва на 27 Фев 2010, 23:37

Да
106
77%
Не
31
23%

Общо гласове : 137
ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Яну 2010, 23:37

Загубите от блокадата стигнаха 40 млн. евро
http://www.bpost.bg/story-read-21848.php

Business Post
27.01.2010 г.

По данни на националния кризисен щаб пътната мрежа в Гърция е блокирана на над 25 места, като се прилага променлив график на блокадите. Честите промени подпомагат поддържането на напрежение и натиск от страна на фермерите, като същевременно наличието на график им дава възможност да твърдят, че осигуряват пропускането на хора и стоки.

По данни на Националния кризисен щаб загубите за българската икономика са за над 40 млн. евро. Междувременно представители на транспортните фирми са заплашили, че ако страната ни оттегли жалбата си срещу Гърция, претенциите им ще се пренасочат към българското правителство.

Според публикации в гръцката преса щетите на страната се изчисляват на над 200 млн. евро. Загубите, претърпени до момента от България, по данни на кризисния щаб се оценяват на над 40 млн. Евро.

Междувременно стачна готовност за февруари са заявили и сдруженията на данъчните и митническите служители. Днес се очаква представителите на отделните групи протестиращи, както и различните земеделски профсъюзи, да вземат решение относно бъдещата тактика на блокадите.

Повече от 200 тира чакат пред ГКПП Кулата да преминат в Гърция, опашката вече е около 4 км и се очаква да се увеличава, защото от 8 часа тази сутрин протестиращите гръцки фермери при съседния гръцки пункт Промахон не пропускат и леки коли и автобуси, съобщиха от Регионална дирекция „Гранична полиция" - Смолян.

ентусиаст
Аватар

Re: Да бойкотираме ли гърците (в отговор на техните блокади)?

Мнение от flame » 28 Яну 2010, 23:38

Тази идея не ми беше минавала през главата докато една позната (доста спокойно момиче) не ми сподели на висок глас дълбокото си и незнаещо граници възмущение от гръцките селяндури. :lol: Нямало да им яде мандарините, нямало да ходи на почивка в Гърция и такива едни... :lol:

Като се замисля то повече не им трябва – те са толкова прости и мързеливи, че държавата им скоро ще фалира обаче те си държат на своето. Пари няма, рекорден бюджетен дефицит за държава от ЕС - обаче те си искат! :kuku:

Това, което ме подразни е, че си оставиха тракторите на границата и отидоха на топличко, а оставиха нашите тираджии да спят в камионите си на границата при -20 градуса! Те са толкова мързеливи, че и да протестират като хората не ги бива... Те знаят къде е границата, обаче наглостта им – май не... :confused:

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Яну 2010, 23:56

Като блокираме границите, ще продължим да губим пари. Според мен е глупаво...
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Яну 2010, 0:02

нещо не ми е ясно как точно ше ги бойкотираме,като те си имат достъп до европа и през италия ,ма и не вярвам да се получи нещо организирано. а мандарините нема как де не им ям,щото турски сега няма много.....
мога да помогна с хубави,звучни псувни на гръзки с транскрипция....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 29 Яну 2010, 0:09

Колега искам да ти кажа следното - в момента гръцките селяни нямат какво да орат и сеят и се чудят какво да правят, ако беше сезона за работа никога нямаше да стачкуват. Те са задружни и искат много, но са хитри и знаят, че и малкото, което ще получат ще им стигне. За разлика от нашите селяни те взимат всяка година от европейските пари и изнасят продукцията си навсякъде. Нашите превозвачи са толкова смотани, че си нямаш представа - аз съм превозвач от 1990 година. Още много преди стачката ни предупредиха да не пращаме камиони за Гърция, но цените на превозите леко се вдигнаха и много хора пратиха камиони да товарят, без да им пука какво ще стане там и колко ще висят шофьорите им. Съвсем малко са тези, които изпълняват договори и са принудени да товарят. Ние превозвачите доказахме с последната си стачка, че не сме задружни. Стоя си аз с камионите на Цариградско и стачкувам, а покрай мен летят натоварени камиони и се смеят и си работят и не им пука. Така че ще си изтърпим и тази стачка, за тези които не знаят - всяка година по това време гръцките трактористи стачкуват. И всичко ще се забрави до другата година. Аз от тази стачка няма да имам загуби, но ще запомня един разговор: BGжурналист:" Вас само танкове ще ви оправят!" GRтракторист: "Ааа не, тука не България, тука демократия!"
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 29 Яну 2010, 0:15

А на мен друго не ми е ясно.Блокадата почна от 15 януари.Данните за загуба към 27 януари са за 40 милиона евро,нали така.Тоест за 12 дни 40 милиона,което за една година прави 1 милиард и 200 милиона евро стоки и услуги минаващи само през Българо-Гръцката граница.чудно ми е тези същите български фирми,дето реват за загубите си,ако ги проверят общо сумарно колко чисти доходи обявяват за година,дали ще се получи и 10 процента от тая сума.Да ревът за загуби и да ги обявяват реално,а защо не и да надуват цифрите могат,ама като дойде време за данъци излиза ,че всичките на загуба работят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 29 Яну 2010, 0:33

Как тези гърци могат да блокират България а ние не можеме как става това?Защо като има протест от наша страна идва полиция,жандармерия и тем подобни органи на реда това не мога да си го обясня?А тъпите гърци се дигнаха и блокираха и никой не ги и пипа с пръст?Няма да се оправиме никога ама никога ако не се обединиме като тях,до това заключение стигам аз :dunno: :dunno: :dunno:
Всеки търпи загуби от тия протести :|
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 29 Яну 2010, 0:53

Абе ние не може да се организираме да отстояваме правата си и решаваме проблемите в собствената си държава, камо ли пък сега да "бойкотираме" Гърция. По-добре е да се вземе малко пример от това, как хората си държат на своето и не се колебаят да стигнат до такива крайни мерки, отколкото да мислим (типично по български) "бе я да ги накажем тия селяндури, стачка щели да ми правят!". Друго си е на протест срещу тройната коалиция в дву-милионна София да отидат 1000 човека. Поне не пречат на никого, нали? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 29 Яну 2010, 1:01

Направо им се възхищавам,колко са сплотени и хитри,ако нашият селянин си извлече поука някой ден може и той да си купи нов трактор с климатик и мр3 :clap:
-Гърците въпреки,че са мързеливи си имат парички за къщи,трактори,коли....но искат да работят 3-4 месеца-а през останалата част от годината да си почиват и да си правят BBQ на ГКППтата..........Е-сега защо да не отскубнат още малко евро парички за да могат през тези 3-4 месеца работа да плащат надници по 30 евро на някой гладен Българин или Албанец.....няма те да си берат маслините и мандарините :kuku:
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 29 Яну 2010, 1:25

jordanpar написа:А на мен друго не ми е ясно.Блокадата почна от 15 януари.Данните за загуба към 27 януари са за 40 милиона евро,нали така.Тоест за 12 дни 40 милиона,което за една година прави 1 милиард и 200 милиона евро стоки и услуги минаващи само през Българо-Гръцката граница.чудно ми е тези същите български фирми,дето реват за загубите си,ако ги проверят общо сумарно колко чисти доходи обявяват за година,дали ще се получи и 10 процента от тая сума.Да ревът за загуби и да ги обявяват реално,а защо не и да надуват цифрите могат,ама като дойде време за данъци излиза ,че всичките на загуба работят.

Личи си че си много навътре в нещата .

Да , аз съм за блокада под формата на някакви искания . Примерно : Да получим помощи от някъде си за тротоари около пистите в Банско !

Гърците се :kuku: главозамайват . Най-малкото гледат на българите като на трета класа ./а ние сме втора /
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 29 Яну 2010, 1:52

А бе да им се играе и на тях бе мноо ясно!! 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 29 Яну 2010, 2:07

Тия гърците си фалираха отвсякъде .. са е момента и купим беломорска тракия обратно на безценица :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 29 Яну 2010, 9:13

Елементарната справедливост иска да им отговорим подобаващо.Бойкот на всички гръцки стоки и затваряне на границите през силния за тях сезон, за да се научат че така не се прави.Проблема е че няма кой да го направи, щото винаги някои от нас си продават гъза за малко парички, докато другите стачкуват и се опитват да променят нещо.
А че няма да ям мандарини, много важно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Яну 2010, 9:23

мен пък ми е интересно,ако осъдиме гърция за пропуснати ползи и дрън дрън...едва ли ще даде държавата нещо на самите потърпевши-превозвачите,те пак ше са си на загуба :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 29 Яну 2010, 9:49

Доколкото знам от собственик на фирма, в момента тече някаква процедура за обявяване на загубите на фирмите и има шанс за компенсации, но какво ще стане реално е друга работа.

Следваща

Назад към Извън Темата