детската градина плюс 50 процента
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
детската градина плюс 50 процента
кьм министьра на социалната политика-
абе к... ти кво ми помогна та дори и на детето ми .надбавките месечни ли му вдигна .та реши 20лв всеки месец да измькваш от всяко семеиство за едно дете.така ли се стремите да помагате на хората с деца.
това оптимизиране за раждаемост ли е.или збягване на криза.
все пак 10 или 20процента да приемем но 50процента как става това.
абе к... ти кво ми помогна та дори и на детето ми .надбавките месечни ли му вдигна .та реши 20лв всеки месец да измькваш от всяко семеиство за едно дете.така ли се стремите да помагате на хората с деца.
това оптимизиране за раждаемост ли е.или збягване на криза.
все пак 10 или 20процента да приемем но 50процента как става това.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: детската градина плюс 50 процента
точно така се пише жалба до министъра, надявам се да те разбере 

Аз лично смятам, че таксата за детска градина е смешна на фона, на услугата, която се предлага.
Колега, ако ти си струва скъпо - един ден като имам деца ще ти платя 50% отгоре на 50-те % увеличение по цял ден да ми гледаш децата
Колега, ако ти си струва скъпо - един ден като имам деца ще ти платя 50% отгоре на 50-те % увеличение по цял ден да ми гледаш децата

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то кога ти писне,не гледаш много как си изливаш гнева.
ама наистина голям стимул дава държавата за родителите,нека да споделят някои колко детски вземат,детската градина колко е на месец,за учебни помагала колко са разходите...
ама наистина голям стимул дава държавата за родителите,нека да споделят някои колко детски вземат,детската градина колко е на месец,за учебни помагала колко са разходите...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ама нека споделят и какво дават
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
И 100 % да я вдигнат таксата за държавните детски градини пак ще е НИЩО на фона на другите алтернативи - частни, забавачници, гледачки или единият родител да не работи, а да си гледа детето (децата)....
Друг е въпроса, че дъщеря ми като се прибира от градина първото нещо което прави е да седне да яде, тъй като е винаги гладна, а сега да видим дали с тия 20 лева отгоре ще си идва сита

Майтапа настрана, аз шапка свалям на госпожите с които изкарахме 4 години....късмет ли е, какво е, но лоша дума не мога да кажа...
Както и да е аз минах метъра, остават ни 4 месеца градина и.....после ще видим зора на есен с песен 1 клас, досега всичко беше екстра, ще видим обаче "бедните и неразбрани" учители какво ще ни приготвят
Друг е въпроса, че дъщеря ми като се прибира от градина първото нещо което прави е да седне да яде, тъй като е винаги гладна, а сега да видим дали с тия 20 лева отгоре ще си идва сита

Майтапа настрана, аз шапка свалям на госпожите с които изкарахме 4 години....късмет ли е, какво е, но лоша дума не мога да кажа...
Както и да е аз минах метъра, остават ни 4 месеца градина и.....после ще видим зора на есен с песен 1 клас, досега всичко беше екстра, ще видим обаче "бедните и неразбрани" учители какво ще ни приготвят

F**k them all!
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Близък мой роднина работи в ясла и мога да ви кажа,че гледат по 10-15 деца и получават 300лв. Друг е въпросът,че увеличението не отива за повишение на заплатите. Но вие смятате ли,че е редно човекът,който отговаря за здравето и живота на детето ви да взима 300лв...
По темата ....и по-голямо увеличение ще е справедливо стига да има ефект от него в положителна насока.
По темата ....и по-голямо увеличение ще е справедливо стига да има ефект от него в положителна насока.
мислете го така- цените ни (за всичко друго) са на едно ниво със запада (като доста неща са ни по-скъпи). за другите държави не знам, но в америка детската градина е $300+ на седмице. една хубава детска градина е $450/седмица.
на фона на тия пари- каквото и да предлагат- родните държавни детски градини са .. безплатни.
на фона на тия пари- каквото и да предлагат- родните държавни детски градини са .. безплатни.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vanci88
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Има и друго нещо.... плащаш 700-800 и повече лева каско на колата си ... но 720лв да ти гледат дете ти се струва много......
Това ми напомня на един колега който ЕДНОВРЕМЕННО се оплакваше, че хем осигуровките били повишили (лошите управляващи), хем пенсиите (които идват от осигуровките) не били повишили (пак лошите управляващи)
Та сега гледам хем увеличението на таксите (откъдето идват заплатите на лелките) било голямо, хем заплатите на лелките били малки
Некои "професионални оплаквачи" немат спирачки

Та сега гледам хем увеличението на таксите (откъдето идват заплатите на лелките) било голямо, хем заплатите на лелките били малки

- vanci88
- ентусиаст
-
flame написа:Това ми напомня на един колега който ЕДНОВРЕМЕННО се оплакваше, че хем осигуровките били повишили (лошите управляващи), хем пенсиите (които идват от осигуровките) не били повишили (пак лошите управляващи)![]()
Та сега гледам хем увеличението на таксите (откъдето идват заплатите на лелките) било голямо, хем заплатите на лелките били малки![]()
Кой се оплаква? Истината е една ако искаш качествена услуга плащаш повече!
Ама храната била лоша,биели детето,нямали програми за раннно развитие.... еми няма за 60лв на месец няма!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами да направят забавачките и детските градини часни,щото и без това държавата вдига ръце от децата си,просто е,държавата само на прибиране (ама само от некой,хазарта 15% данък даже е много,стана война когато от 10 на 15% се вдигна) и от който може да се вземе.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
То и сега има частни бе, ама сегашните 20 лева като станат 20 на ден... кво става? Па ше ревете
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
///peter написа:То и сега има частни бе, ама сегашните 20 лева като станат 20 на ден... кво става? Па ше ревете
Ше си пренасочим данъците към детето ми,влизам у сивата икономика

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Интересно колко от колегите, които имат деца и реално тази новина ги касае защитават тази мярка, и колко са тези, които хрупат наизустените до втръсване клишета, защото не им е дошло още на главата гледането на деца.
Във всеки случай когато аз бях в детска градина успяваха да ни осигурят що-годе едни добри условия, без да дерат кожите на родителите ни-нещо с което сегашните управници определено не могат да се похвалят.
Във всеки случай когато аз бях в детска градина успяваха да ни осигурят що-годе едни добри условия, без да дерат кожите на родителите ни-нещо с което сегашните управници определено не могат да се похвалят.
Никой не мое ма връне на селу!
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5