Въпрос за хардуер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Въпрос за хардуер

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 15:25

Колеги колко вата трябва да е оптималното захранване за компютър с параметри 2gb Рам, 512мб GDDR3 Видеокарта, 2 хард диска по 320gb, двуядрен процесор на 2.2Ghz, DVD Ром и флопи ? От скоро почна да ми се рестрартирва или да угасва компа, съмнявам се че захранването му е слабо, с 400 Вата съм в момента :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: Въпрос за хардуер

Мнение от Maverick_VS » 30 Яну 2010, 15:32

По-скоро зависи от качеството на захранването - с 400W Codegen :mhihi: може и да имаш проблеми ;)! Но си мисля, че качествено захранване 400W би трябвало да държи тази система. Изчакай и други мнения да видим какво ще кажат колегите, които са по-навътре с нещата ;).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 15:35

забравих да напиша марката на захранването, FORTRON е :roll:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 30 Яну 2010, 15:36

Дай по-подробно инфо за видео картата, защото тя най много ток лапа. Инак един фортрон 350 вата PNF мисля че ще е напълно достатъчен. Рестартира ти се най-вероятно заради калпавия ток, щото сега всеки си е пуснал по 3 печки да се грее и напрежението пада яко, премери си с мултицет колко волта напрежение ти идва в контакта ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 15:39

http://www1.sapphiretech.com/us/product ... p?gpid=269 това е видеокартата
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 30 Яну 2010, 15:40

След като ги разясни тези неща вече 99% съм убеден, че не е от захранването, освен ако не се е прецакало нещо в самото него ;). Но и като марка и като ватове не може да имаш проблем с тази конфигурация ;)
Последна промяна Maverick_VS на 30 Яну 2010, 15:42, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Яну 2010, 15:41

Kambe написа:http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=269 това е видеокартата

Немаш никаква ядове даже и с 300 ватов фортрон ;) Виж го самото захранване обаче да не би да е PNR ? Щото те са малко калпави за новите ПЦта. И пак си мисля че най-вероятния проблем е с напрежението ти в контакта, щом отскоро е започнал да ти прави мизерии ;)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 15:43

и дънната платка да кажа е такава http://www.ocworkbench.com/2007/asus/M2A-VM-HDMI/g1.htm
а това за напрежението в контакта и аз първо него си помислих, щото точно като се застуди почнаха проблемите :shock: сега ще търся уред да замеря, последните дни тук имаше и доста токкови удари възможно ли е захранването да е дало фира, или то или работи или не ?
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Яну 2010, 15:46

Maлко е вероятно да е заминало захранването, провери си напрежението и после ще го мислим ако не е от него ;)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 15:46

избягвам да пиша вече в този форум.... аз имам проблем и търся решение, а на някой им се играе още :dunno: ... АМАН ! все пак благодаря на колегите които пишат във връзка с темата :bowdown:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 30 Яну 2010, 16:18

Доколкото съм запознат едвали захранването е от голямо значение с мощността си, но това лично като за твоя компютър е екстра. По скоро си провери охлажданията на процесора, видеото дали работят правилно даже провери и това на захранването вентилатора върти ли защото когато загряват компютрите или се рескат или огасват. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 16:29

c7aH4eB написа:Доколкото съм запознат едвали захранването е от голямо значение с мощността си, но това лично като за твоя компютър е екстра. По скоро си провери охлажданията на процесора, видеото дали работят правилно даже провери и това на захранването вентилатора върти ли защото когато загряват компютрите или се рескат или огасват. :)

ами всичко се върти, даже не съм слагал капака на кутията, през седмицата ще ги продухам хубаво за всеки случай, щото дрънчат неприятно :lol:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 30 Яну 2010, 17:23

сега го гледах 400W PNR е захранването :conf: а довечера ще го сменя с на един приятел да видим дали е от там проблема... друго да добавя, някой път като угасне компа вентилаторите остават да се въртят... но зелената лампа не свети, монитора се изключва и така... все едно е спрял но вентилаторите се въртят :shock: ето и стойностите който ми дава Еверест-а:
Изображение
там на последната стойност от напрежението виждам "ПОМОЩ" но незнам какво трябва да значи това :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Яну 2010, 18:40

проблема на ПНР захранванията като твоето е, че имат усилени 5волтови линии, от които черпеха ток старита едноядрени процесори. Новите черпят захранване от 12волтовите линии, което на твоето захранване са малко слабички. И все пак едва ли това е проблема, щом досега казваш си е работило ПЦто без проблеми. Прави ми впечатление, че ти е много нисък волтажа на процесора обаче, какви са тея 1.12 волта , с какво процесор си ? :shock: Я си сложи CPUz http://www.cpuid.com/cpuz.php и кажи колко ти показва core VID . Нещо ме съмнява тоя нисък волтаж на проц-а ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 30 Яну 2010, 19:02

На един приятел компютъра му е с : 6гб ддр3, видео 1 гб, процесор 4х2,66, хард 500 и е с захранване 500вата. Според мен 400вата са напълно достатъчни за твойте параметри. На мен компютъра ми се резтартираше по едно време от рама, смених го, а след това пак имах проблем с рестартиране и изключване, смених си захранването и нямам проблеми, но щом се изключва мислите ми клонят към заминало захранване. :)

Следваща

Назад към Извън Темата