HELP за избор на цифров фотоапарат
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
HELP за избор на цифров фотоапарат
Здравейте! Реших да закупя цифров фотоапарат, но понеже въобще не разбирам от тези джаджи ще помоля някой който е по-навътре в нещата да помогне. Готов съм да дам около 300 лв. Кажете за тези пари какво и от къде (на територията на София) мога да взема.
Предварително ви благодаря.
Предварително ви благодаря.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
жената има някъв Пентакс Оптио ,компактен ,и прави чудесни снимки (справка галерията ми ,това е на най ниско качество) .. към 350 кинта беше .
- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Няма да мога да помогна конкретно, но понеже и аз се интересувам от тая тема и бях намерил една хубава страничка за ревюта на всякакви цифрови апарати. Към някои има показани и тестови снимки. Може да ти е полезно, въпреки че има толкова много модели и марки че да се сбъркаш..
Ето това е - http://www.imaging-resource.com

- Sharpshooter
- младши ентусиаст
-
Препоръчвам ти Samsung Digimax 370 струва около 300л. даже и по-малко.Мноо е добър прай клипове със звук,3.2 мегапиксела,32мб памет,абе изобщо имам мноо екстри.Може да го купиш от Техномаркет.
Аре и успех
Аре и успех

House Music... Extazy is gonna make it allright tonight
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
като си взимаш фотоапарат само гледай да не е под 4 mpx,защото иначе няма мн смисал не излизат качествени снимките поне по моя преценка ама инче виж и сайта който ти го даде Ich0
Tux0 Ca !

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Ако можеш да си позволиш нещо по скъпо, Canon IXUS.
Ако не, Nikon Coolpix от по базовите.
От там на татък вече има различните модели можеш да си ги разучиш сам.
А, и не бих взимал Sony.
Ако не, Nikon Coolpix от по базовите.
От там на татък вече има различните модели можеш да си ги разучиш сам.
А, и не бих взимал Sony.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- Toledo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90
Зависи за какво ти трябва. Ако просто ще снимаш от време на време, няма смисъл да купуваш нещо скъпо. Аз купих на гаджето ми преди 2г Samsung Digimax на 1,3 Мрх и тя е много доволна. И въобще не ти трябват 4 Мрх. Виж си резолюцията на монитора каква е, умножи едното по другото и ще видиш, че и 2Мрх са ти предостатъчни. Просто търси нещо на добра цена и задължително читав продавач - с гаранция, сервиз и т.н.
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
GaD написа:WeiSTD написа:
А, и не бих взимал Sony.
И защо ? Аз имам Сони, много съм доволен ! Колко падене я яла само тя си знае ....
Aaaaa, остана и твоя да не е най-добър

Иначе за препоръчване е да е CANON, няма база са сравнение на един 4 мегапикселов (Sony, HP....да не говорим за Samsung) с Canon...аз го сравнявам като с BMW-то на фотоапаратите.....
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
За тия пари хубавите са:
Канон и Пентакс Оптио.
Самсунг, практика и други такива ги забрави.
В метро имаше на промоция за 3хх лв. пентакс оптио 50
ама не знам дали не е свършила вече.
Канон и Пентакс Оптио.
Самсунг, практика и други такива ги забрави.
В метро имаше на промоция за 3хх лв. пентакс оптио 50
ама не знам дали не е свършила вече.
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Хората, занимаващи се с фотография, казват - има две марки фотоапарати: Канон и Никон. Това важи както за аналогово, така и за цифрово снимане.
Сега, принципно Никоните нямат много почва у нас: първо са по-скъпи, второ работата с тях е малко по-сложна. Канон имат няколко оторизирани дистрибутора в България и цените са добри, а и машинките им са по-user friendly. Powershot и някои Ixus-и са добра инвестиция за 300~500 лева.
Моделите от последните 2 г. нямат матрица под 3.5-4 мегапиксела, което е напълно достатъчно за любителска фотография. С 9 мегапиксела се правят билбордове. Като изключим това, най-важното в един фотоапарат е обективът - гледай го да е поне 35-70 мм и да е от качествено стъкло. Не е лошо също да имаш визьор, защото гледането на бъдещата снимка в дисплея не е препоръчително - има разлика
Olympus - ясно, не са фотографска икона като горните, но имат добри традиции в цифровата техника, та за тия пари също бива. Освен това категорично са най-лесни за употреба. Имам поносими наблюдения и от едно Sony, макар да изглежда като типичен гъзарски супертънък апарат.
Иначе, който е решил да дават 1000 и нагоре лв. за фотопарат - да забрави всички марки освен първите 2.
Последно и най-важно: каквото и да си купиш, снимките ще бъдат драстично по-добри от тия боклуци на телефона
Сега, принципно Никоните нямат много почва у нас: първо са по-скъпи, второ работата с тях е малко по-сложна. Канон имат няколко оторизирани дистрибутора в България и цените са добри, а и машинките им са по-user friendly. Powershot и някои Ixus-и са добра инвестиция за 300~500 лева.
Моделите от последните 2 г. нямат матрица под 3.5-4 мегапиксела, което е напълно достатъчно за любителска фотография. С 9 мегапиксела се правят билбордове. Като изключим това, най-важното в един фотоапарат е обективът - гледай го да е поне 35-70 мм и да е от качествено стъкло. Не е лошо също да имаш визьор, защото гледането на бъдещата снимка в дисплея не е препоръчително - има разлика

Olympus - ясно, не са фотографска икона като горните, но имат добри традиции в цифровата техника, та за тия пари също бива. Освен това категорично са най-лесни за употреба. Имам поносими наблюдения и от едно Sony, макар да изглежда като типичен гъзарски супертънък апарат.
Иначе, който е решил да дават 1000 и нагоре лв. за фотопарат - да забрави всички марки освен първите 2.
Последно и най-важно: каквото и да си купиш, снимките ще бъдат драстично по-добри от тия боклуци на телефона

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3