За първи път на пистата като шофьор, а не зрител...?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За първи път на пистата като шофьор, а не зрител...?
Седя си аз посред нощите, гледам разни клипове на дрифтещи Е46ци
и все по-силно напира в мен желанието да изляза за първи път на , така да го наречем (че в България е трудно...) ... писта
Та... темата я правя с цел, всеки един да сподели какво е било чувството му, когато за първи път е излязал на писта, било то на дрифт, тайм атак и прочие... Ясно ми е, че ще е нещо неописуемо, но ще Ви помоля да намерите думи, с които да го опишете, та поне психически да се настроя
Какво е, когато до вчера си гледал снимки/клипове на батките, каращи по тия писти, а днес стоиш плътно зад тях, чакащ своя ред да излезеш на пистата и да покажеш на какво си способен... Чудех се дълго време дали темата ми е за Страхотни истории или за тук, но реших, че тук и е мястото, ако не е, ще помоля да бъда извинен и да се премести
П.С. Не се бъзикам с темата

П.С. Не се бъзикам с темата

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Re: За първи път на пистата като шофьор, а не зрител...?
Ами аз си спомням... беше лятото на 2007-ма... с няколко Плевенчани решихме да идем до Калояново и да видим на живо кво е тва Италянско преследване... до последно незнаех дали ще имам смелоста да излезна на пистата... исках 1-во да я видя за да предценя дали е достатъчно безопасна и бавна защото колата я имах от няма и месец... все още не бях свикнал с нея а и малко или много си ме беше шубе...
та... пристъпвам аз със 316 напълно сток бавен компакт и кво да видя... някви тунинговани рена... бмв-та... хонди и т.н. олекотени на макс... найлоново прозорци... ревящи до полуда
такива бегачки виждал само по клипове в ютуб
тогава се доуплаших и почти се бях отказал... в един момент дойде едно от нашите момчета и започна да ме надъхва и да ми обеснява че съм бил толкова път и няма ли да ми е кофти след това че не съм излезнал да пробвам какво е на писта... и понеже съм със слаба психика се пренавих... отидох платих си... попълних си документите... тогава именно ми връчиха 24 номер... от тогава до днес си карам с него
та... излезнах на опознавателна обиколка... кефа беше несравним... даваш газ до дупка... някви коли хвърчат покрай теб... ти изпреварваш... те те изпреварват... направо се подмокрих от кеф... именно тогава реших че някой ден ще си направя и аз бегачка...
в край на сметка успях да се класирам за самото състезание със 7-мо време като след мен имаше само 2-ма с по слаби времена
и разбира се ме отстраниха още в първата директна елиминация...
П.П. евала за темата подозирам че ще има много хубави истории
та... пристъпвам аз със 316 напълно сток бавен компакт и кво да видя... някви тунинговани рена... бмв-та... хонди и т.н. олекотени на макс... найлоново прозорци... ревящи до полуда

та... излезнах на опознавателна обиколка... кефа беше несравним... даваш газ до дупка... някви коли хвърчат покрай теб... ти изпреварваш... те те изпреварват... направо се подмокрих от кеф... именно тогава реших че някой ден ще си направя и аз бегачка...
в край на сметка успях да се класирам за самото състезание със 7-мо време като след мен имаше само 2-ма с по слаби времена

П.П. евала за темата подозирам че ще има много хубави истории
Eх, на мен засега емоциите ми на писта са свързани само с картинг...
Дано скоро да имам възможност да пробвам и с "нормален" автомобил.

Дано скоро да имам възможност да пробвам и с "нормален" автомобил.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Аз тази година имах възможността да покарам 318ката на Нюрбургринг в Германия. Усещането със малко над 100 коня кола и БМВ хендлинг за мен беше неописуемо, не мога да си представя да се кача в някое М3 и пак да се пусна. Беше малко дъждовно и на един от завоите дори се завъртях, тъй като реших да пробвам да го взема на дрифт (нали е мокро с 18ката ше стане) и с прищипване на съединителя и на 2ра раязко пускане с 5000об. и тая задница, не очаквах, но тръгна брутално и аз не бях подготвен и след 270 градуса завъртане застанах напреки на пистата със задните гуми в зоната за сигурност
Като цяло беше изклюлително вълнуващо за мен, тъй като ми беше първо казване на писта и то на каква
Адреналина който напомпих ме държеше може би 1 час след това и почти 22км дългата писта ми се стори че я минавам за 30сек. въпреки че засякох някакво време на тръгване, което в крайна сметка беше 15мин. в което обаче влизаше завъртането 

Като цяло беше изклюлително вълнуващо за мен, тъй като ми беше първо казване на писта и то на каква

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Уморително, горещо/студено, скъпо... Ако можех нямаше да си тръгвам от пистата! 

Без страх, без спирачка!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Fear написа:Eх, на мен засега емоциите ми на писта са свързани само с картинг...
И аз само с картинг досега... а направо гъза ме сърби да пробвам как е в кола на пистата...
Si non confectus, non reficiat.
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Оги, поздравления за искреноста! Много увлекателно си го написал
И аз така си го представям.
Пък испанец, и ти ли като мен цяла нощ в ютюб бе брато
Болест...

Пък испанец, и ти ли като мен цяла нощ в ютюб бе брато

Болест...
rwd фен
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
карал съм на рали "черно море" преди можеби 3 години, единия амортисиор изпусна тотално кат влезнах в една дупка и си прибрах колата след 1 седмица готино си прекарах на морето, бяхме само 3 бмв-та аз акулка е28 и едно е36 и ни гледаха на кръв другите с грешния предавателен мост
тая година ще пробвам да видя какво е таим атак 

bedrock city racing
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Като чета какво сте написали нямам търпение и аз да направя сефтето.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз края на миналата година се пробвах за първи път на писта, при това голяма 4 километровата Jarama. Карах Ферари ф430/ф1, но за мое голямо нещастие, деня беше студен и мокър.. Поради тази причина, колата беше настроена от превключвателя на волана за дъжд и автоматично сменяше скоростите на 4000 оборота. Много гаден късмет, но все пак карах за пръв път на писта и то ферари. Дори с всичките настройки за дъжд и тракшъни се завъртях на един завой и излязох малко в тревата/калта. Доста се поуплаших, но стигнах без проблеми до края. Само на старт финалната права усетих истинската мощ на това животно. След това се качих да ме возят на едно порше кайман, като шофьора беше състезател от Формула3. Тогава, може да се каже, че припаднах от кеф, не знам как може да се контролира така една кола, беше уникално за мен. Сега чакам лятото, за да отида пак, този път съм решил да карам ktm x-bow, смятам ще е по-лесен за контрол. За всичко това дадох доста пари, но за мен си струва и ще повторя и потретя.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз в края на миналата година се пробвах за първи път на писта, при това голяма 4 километровата Jarama. Карах Ферари ф430/ф1, но за мое голямо нещастие, деня беше студен и мокър.. Поради тази причина, колата беше настроена от превключвателя на волана за дъжд и автоматично сменяше скоростите на 4000 оборота. Много гаден късмет, но все пак карах за пръв път на писта и то ферари. Дори с всичките настройки за дъжд и тракшъни се завъртях на един завой и излязох малко в тревата/калта. Доста се поуплаших, но стигнах без проблеми до края. Само на старт финалната права усетих истинската мощ на това животно. След това се качих да ме возят на едно порше кайман, като шофьора беше състезател от Формула3. Тогава, може да се каже, че припаднах от кеф, не знам как може да се контролира така една кола, беше уникално за мен. Сега чакам лятото, за да отида пак, този път съм решил да карам ktm x-bow, смятам ще е по-лесен за контрол. За всичко това дадох доста пари, но за мен си струва и ще повторя и потретя.
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
И аз само на картинг съм се качвал,участвах 1 пат на 1 като мини състезание на картинг пистата във Варна на Виница и мога да кажа ,че беше нечовешко, станах 3ти.Спомням си че на старта се бях препотил 3 пъти от притеснения и нервност,но след няколко обиколки така бях се абсрахирал от всичко около мен,че все едно бях само аз и картина на пистата
уличните гонки и дрифтове никога не са ме карали да се чуствам така.Надявам се тази година да стъпя на някой дрифт дей или тайм атак...
Колега това ми е като детска мечта,което ти си го направил!! Евала ти. Би ли споделил какви са условията да караш на ринга и какви такси трябва да платиш и за колко време те допускат.

BiTurbo написа:Аз тази година имах възможността да покарам 318ката на Нюрбургринг в Германия. Усещането със малко над 100 коня кола и БМВ хендлинг за мен беше неописуемо, не мога да си представя да се кача в някое М3 и пак да се пусна. Беше малко дъждовно и на един от завоите дори се завъртях, тъй като реших да пробвам да го взема на дрифт (нали е мокро с 18ката ше стане) и с прищипване на съединителя и на 2ра раязко пускане с 5000об. и тая задница, не очаквах, но тръгна брутално и аз не бях подготвен и след 270 градуса завъртане застанах напреки на пистата със задните гуми в зоната за сигурност![]()
Като цяло беше изклюлително вълнуващо за мен, тъй като ми беше първо казване на писта и то на какваАдреналина който напомпих ме държеше може би 1 час след това и почти 22км дългата писта ми се стори че я минавам за 30сек. въпреки че засякох някакво време на тръгване, което в крайна сметка беше 15мин. в което обаче влизаше завъртането
Колега това ми е като детска мечта,което ти си го направил!! Евала ти. Би ли споделил какви са условията да караш на ринга и какви такси трябва да платиш и за колко време те допускат.

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Някой има ли представи колко струва една обикола на ринга с М5 такси? Благодаря предварително 

Оги, поздравления за увлекателния разказ, направо се вкарах във филма
Аз все още очаквам включването на още батки
П.С. Тва с тия рингове, мое си минете на ЛС , че се протака хубаво започналата тема...

П.С.2 И все пак, отново не спирам да ровя във форумите след полунощ, отново не спирам да го гледам тоя клип
и отново не спирам да си мисля глупости
Междудругото си търся Брок Б1 вече....
П.С.3 Ай стига с Офф-а, да минем към разказите

П.С. Тва с тия рингове, мое си минете на ЛС , че се протака хубаво започналата тема...

П.С.2 И все пак, отново не спирам да ровя във форумите след полунощ, отново не спирам да го гледам тоя клип

П.С.3 Ай стига с Офф-а, да минем към разказите

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Като всички първо с картинг-открито и закрито,сега имам една мания ходя до Търговище да се пързалям там и чуството след това иначе през далечната 2003-2004 карах за Приста Ойл 125 серия и доста емоции имаше на пистата в Долна Митрополия
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2