Въпрос за чисто хипотетична ситуация с катастрофа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Въпрос за чисто хипотетична ситуация с катастрофа

Мнение от Spoony » 03 Фев 2010, 20:15

мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 20:16, променена общо 1 път
.

master of the force
Аватар

Re: Въпрос за чисто хипотетична ситуация с катастрофа

Мнение от alx » 03 Фев 2010, 20:23

ти си бил първичната предпоставка за птп-то... кой мислиш че е виновен?

онзи може да го глобят за каране без книжка/пиян/надрусан/заспал и тн според закона... но застрахователната случка се пише на тебе...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 03 Фев 2010, 20:26

А чисто хипотетично си мисля че бащата ше се смени със сина и ше излезе че той е карал и ти си в нарушение ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Фев 2010, 20:43

1) На него за каране без книжка. На бащата акт, че е предостъпил превозното средство на неправоспособен водач. На тебе за не спиране на стоп, отнемане на предимство и реализиране на птп
2) Не
3) Можеш да съдиш родителите за каквото си решиш. Той е непълнолетен. Какво ще реши съда е друг въпрос, защото ти си виновен за инцидента
4) За катастрофата не
5) парична глоба + отнемането на правото да си взема книжката до 21 години (в някой ситуации)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Фев 2010, 22:41

само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 03 Фев 2010, 23:05

SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....

Това, ако наистина е така, е еб..хти и простотията, и държавата, и реда...
Пиянката нека да си го отнася за шофирането в нетрезво състояние! Ама аз, ако го осакатя (или убия), защото съм му отнел предимството, не мисля че е правилно да съм невинен...

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Фев 2010, 9:49

Shider написа:
SKISA написа:само да допълня ,че има ли пиян-пияния го отнася задължително!! иначе в случая шаро е написал най-общо взето. но ако някой е пил със сигурност го отнася-нищо ,че ти си нарушил знака....

Пиянката нека да си го отнася за шофирането в нетрезво състояние! Ама аз, ако го осакатя (или убия), защото съм му отнел предимството, не мисля че е правилно да съм невинен...

Не е така, спокойно, някои хора пишат явно на изуст. В такива случаи има чисто и просто СЪВИНА, т.е. ти ще получиш половината от обезщетението, което ще ти бъде определено от съда или от самите застрахователи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 04 Фев 2010, 10:21

А я още един казус който наистина ми се случи тази седмица. Карам си в Изток и от еднопосочна улица движейки се НАОБРАТНО излиза някъв шофьор който ми се пада дясностоящ.

Та в случай на ПТП кой е виновен? Аз, че той ми е бил "хипотетично" дясностоящ или той защото кара в насрещното по еднотопосочна улица.

То нямаше ПТП де, но се зачудих да спирам ли да го пускам, да карам ли.... и какво изобщо прави наобратно в движението.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Фев 2010, 10:23

Projektzwo написа:
Shider написа:

Не е така, спокойно, някои хора пишат явно на изуст. В такива случаи има чисто и просто СЪВИНА, т.е. ти ще получиш половината от обезщетението, което ще ти бъде определено от съда или от самите застрахователи.

Ми май ти си пишеш наизуст щото е така...пил ли е водача го отнася от всякъде, мани тва ами и застраховката не му важи. Мен един така ме отнесе, нещо се пенявеше, че не съм пуснал мигач, но дрегера му отчете 0.7, та зема...После незнам кво са го праили застрахователите :mrgreen:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Фев 2010, 10:28

Сондьора написа:
Projektzwo написа:
Shider написа:

Ми май ти си пишеш наизуст щото е така...пил ли е водача го отнася от всякъде, мани тва ами и застраховката не му важи. Мен един така ме отнесе, нещо се пенявеше, че не съм пуснал мигач, но дрегера му отчете 0.7, та зема...После незнам кво са го праили застрахователите :mrgreen:

Аз говоря за конкретната ситуация, която е описана по-горе, но иначе си прав, пиша на изуст... :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 04 Фев 2010, 10:30

Това не е така....Преди половин година братовчед ми засича и спира пред няква пиянка на светофар, защото нещо са се псували на предния светофар. Та брадчеда излиза от колата и пияният с мръсна газ потегля и го удря във вратите. Идва КАТ и пише акт на братчеда за "предприемане на маневра тип засичане, довела до ПТП", а на другия пишат акт само за "управление в нетрезво състояние (0.8 промила)". Цялата вина отнася трезвият в случая :ok:
R6 - Was sonst?

Аватар

Мнение от SKISA » 04 Фев 2010, 10:44

идеята ми беше да кажа ,че със сигурност и пияният отнася вина и отговорност и ще бъде наказан ,независимо ,че не е причинил птп-то. не съм попадал в ситуацията и не мога да кажа категоричено, но занм че със сигурност има ли пиян участник отнася наказание ,независимо дали е виновен за самото птп или не.
точно в тва се крие ключа от палатката ,че ако човек е употребил алкохол и го треснат или стане беля със сигурност ще отнесе наказание.и точно заради това не бива да се пие ,независимо дали човека се чуства сигурен да кара и спазва правилата,защото друг може да го чукне и пак отива на кино...

Аватар

Мнение от SKISA » 04 Фев 2010, 10:46

Escape написа:А я още един казус който наистина ми се случи тази седмица. Карам си в Изток и от еднопосочна улица движейки се НАОБРАТНО излиза някъв шофьор който ми се пада дясностоящ.

Та в случай на ПТП кой е виновен? Аз, че той ми е бил "хипотетично" дясностоящ или той защото кара в насрещното по еднотопосочна улица.

То нямаше ПТП де, но се зачудих да спирам ли да го пускам, да карам ли.... и какво изобщо прави наобратно в движението.

другият е виновен-ти не си длъжен да спазваш дясностоящ там ,защото няма как да очакваш ,че в забранена улица ще излезе друг водач.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 04 Фев 2010, 11:29

alx написа:ти си бил първичната предпоставка за птп-то... кой мислиш че е виновен?

онзи може да го глобят за каране без книжка/пиян/надрусан/заспал и тн според закона... но застрахователната случка се пише на тебе...

:yes: Това е верният отговор :lol:

Назад към Извън Темата