През Сърбия само с лична карта ? През Румъния ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

През Сърбия само с лична карта ? През Румъния ?

Мнение от BiTurbo » 05 Фев 2010, 16:32

Здравейте колеги,

налага ми се февруари да се прибера малко до България (в момента съм в Германия). Установих обаче че международния паспорт ми е изтекъл, а през Румъния не съм минавал и не знам каква е ситуацията там. Та въпросите са ми 2.

1) Ако реша да се прибирам през Сърбия, каква е процедурата ?
2) Някой може ли да ми препоръча маршрут през Румъния (Пътувам за Пловдив) и да ме уведоми какви са таксите през Русе на Дунав мост и през Видин с ферибота ?

П.С. Ще се радвам и на други алтернативи :ok:

Благодаря предварително :!:
Последна промяна BiTurbo на 05 Фев 2010, 21:38, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: През Сърбия само с лична карта ? През Румнъния ?

Мнение от BiTurbo » 05 Фев 2010, 16:38

така за дунав мост разбрах, че е 16лв. преминаването за автомобили, а за ферибота през видин до колкот разбрах е 20 евро. От къде е по-добре да се мине ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw

Мнение от mi6omga » 05 Фев 2010, 17:01

BiTurbo написа:така за дунав мост разбрах, че е 16лв. преминаването за автомобили, а за ферибота през видин до колкот разбрах е 20 евро. От къде е по-добре да се мине ?

зна4и през сарбиа неможеш да минаш с ли4на карта а през видин 21ев е ферибота + на 4овек по 3 ев и патиа е оправн аз онзи ден се прибирах от там имаш само една винекта за романиа от 3.5ев минава6 от унгариа прес сегет и после на ценад на малката граница не на тази през арад 4е там имам ниакои пат пове4ко колко и е по дале4 + това

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 05 Фев 2010, 17:12

mi6omga написа:зна4и през сарбиа неможеш да минаш с ли4на карта

това не е точно така, май има няква такса там ли кво е 50 евро обаче, но не съм сигурен за това и питам.

Иначе благодаря ти за инфото, доста полезно. То през Сърбия така или иначе е към 15 евро магистралата като сложим винетката и ферибота за Румъния излиза към 10 евро повече, ама това не е въпроса. Въпроса е, че чета тука и по разни други форуми, че някви ужасяващи картинки са в тая Румъния, на места буквално липсвало път :dunno: Та затова и попитах да видим дали скоро някой е минавал да каже как е.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Фев 2010, 17:19

BiTurbo написа:
mi6omga написа:зна4и през сарбиа неможеш да минаш с ли4на карта

това не е точно така, май има няква такса там ли кво е 50 евро обаче, но не съм сигурен за това и питам.

Иначе благодаря ти за инфото, доста полезно. То през Сърбия така или иначе е към 15 евро магистралата като сложим винетката и ферибота за Румъния излиза към 10 евро повече, ама това не е въпроса. Въпроса е, че чета тука и по разни други форуми, че някви ужасяващи картинки са в тая Румъния, на места буквално липсвало път :dunno: Та затова и попитах да видим дали скоро някой е минавал да каже как е.

не знам дали не е отпаднала вече ,но последнот беше така.. :) А магистралата през Српско ти е към 25 евра :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mi6omga » 05 Фев 2010, 17:22

зна4и аксата от 50ев на ферибота е за бисове а в романиа ве4е патиа до калафат е 95 процена екстра от арад до русе е магистрала на места ама е по даел4е а ти 6том си за пловдиф си мини на ферибота орез ориахово колега ти каде си в германиа в кои град ако не е таиан

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 05 Фев 2010, 17:23

Bogat-Beden написа:А магистралата през Српско ти е към 25 евра :)

абе първия път като минавах беше 23, после август беше към 15 май (8+4+3 нещо такова). Ок де то това как и да е.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 05 Фев 2010, 17:25

mi6omga написа:колега ти каде си в германиа в кои град ако не е таиан

Щутгарт

Тва за Оряхово и аз си го мислех
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mi6omga » 05 Фев 2010, 17:26

от там ти е наи добре тогава 6те си мине6 през арад и си свиркаи на сам аз ходиа по принцип до германиа карам бис с 3 коли на сам ниакои пат ако има6 нужда от не6то ниама проблем колега ти там си живеш ли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 05 Фев 2010, 17:35

mi6omga написа:от там ти е наи добре тогава 6те си мине6 през арад и си свиркаи на сам аз ходиа по принцип до германиа карам бис с 3 коли на сам ниакои пат ако има6 нужда от не6то ниама проблем колега ти там си живеш ли

не не живея там, правя тука едни неща само :mhihi:

Благодаря ти за инфото, а да те попитам тогава за Оряхово какъв ми е мрашрута през Румъния, аз така като го гледам по Гугъл мапс излиз

Тимишоара>Крайова>Оряхово така ли е ?

А табели има ли, щото не разполагам с ГПС, в смисъл лесно ли се оправя човек ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mi6omga » 05 Фев 2010, 17:50

да ште се оправи6 зна4и в унгариа си за сегет после на границата си арад може и от там тимишоара краиова о ориахово

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Фев 2010, 18:14

Абе с 2 думи-давай през Румъния,Калафат-Видин само с лична карта

mi6omga написа:да ште се оправи6 зна4и в унгариа си за сегет после на границата си арад може и от там тимишоара краиова о ориахово

Приятелю...моля те,кажи на колко си години,страшно неграмотно пишеш,всеки допуска нек'ви грешки ама твоето е уникално

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 05 Фев 2010, 18:29

Е.Димитров написа:Приятелю...моля те,кажи на колко си години,страшно неграмотно пишеш,всеки допуска нек'ви грешки ама твоето е уникално

Може да е некой мангал от Костинброд, знаеш ли!?
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 05 Фев 2010, 18:51

Колега, не се занимавай със Сърбите. Карай си през Румъния: влизаш през Мако / това е малка граница и нямаш 15 мин. бавене там, купуваш си винетка и задължително спазваш правилника за движение :yes: . Съветвам те да минеш ферибота Видин - Калафат: 6 евро такса за да влезеш, 21 евро цена за кола / е36 / 3 евро на човек, 5 евро иска румънеца за кафе :mhihi:. След това Видин - Монтана - София / Видин - Монтана пътя е чисто нов :yes: / и жулиш здраво

Съвет от мен: преди да влезеш в румъния си напълни резервара - мамалигите обменят евро в невиждани курсове за 50евро последно ми налеха 19 литра бензин / мамка им /

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Фев 2010, 21:04

А аз те съветвам на Румънската граница да си обмениш пари да имаш,щото ще ти потрябват и да не се чудуш кво да мислиш и да те дерът :) Иначе горивото им е хубаво поне по хубаво от Българското :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Следваща

Назад към Извън Темата