През Сърбия само с лична карта ? През Румъния ?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
През Сърбия само с лична карта ? През Румъния ?
Здравейте колеги,
налага ми се февруари да се прибера малко до България (в момента съм в Германия). Установих обаче че международния паспорт ми е изтекъл, а през Румъния не съм минавал и не знам каква е ситуацията там. Та въпросите са ми 2.
1) Ако реша да се прибирам през Сърбия, каква е процедурата ?
2) Някой може ли да ми препоръча маршрут през Румъния (Пътувам за Пловдив) и да ме уведоми какви са таксите през Русе на Дунав мост и през Видин с ферибота ?
П.С. Ще се радвам и на други алтернативи
Благодаря предварително
налага ми се февруари да се прибера малко до България (в момента съм в Германия). Установих обаче че международния паспорт ми е изтекъл, а през Румъния не съм минавал и не знам каква е ситуацията там. Та въпросите са ми 2.
1) Ако реша да се прибирам през Сърбия, каква е процедурата ?
2) Някой може ли да ми препоръча маршрут през Румъния (Пътувам за Пловдив) и да ме уведоми какви са таксите през Русе на Дунав мост и през Видин с ферибота ?
П.С. Ще се радвам и на други алтернативи

Благодаря предварително

Последна промяна BiTurbo на 05 Фев 2010, 21:38, променена общо 1 път
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Re: През Сърбия само с лична карта ? През Румнъния ?
така за дунав мост разбрах, че е 16лв. преминаването за автомобили, а за ферибота през видин до колкот разбрах е 20 евро. От къде е по-добре да се мине ?
- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
BiTurbo написа:така за дунав мост разбрах, че е 16лв. преминаването за автомобили, а за ферибота през видин до колкот разбрах е 20 евро. От къде е по-добре да се мине ?
зна4и през сарбиа неможеш да минаш с ли4на карта а през видин 21ев е ферибота + на 4овек по 3 ев и патиа е оправн аз онзи ден се прибирах от там имаш само една винекта за романиа от 3.5ев минава6 от унгариа прес сегет и после на ценад на малката граница не на тази през арад 4е там имам ниакои пат пове4ко колко и е по дале4 + това
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
mi6omga написа:зна4и през сарбиа неможеш да минаш с ли4на карта
това не е точно така, май има няква такса там ли кво е 50 евро обаче, но не съм сигурен за това и питам.
Иначе благодаря ти за инфото, доста полезно. То през Сърбия така или иначе е към 15 евро магистралата като сложим винетката и ферибота за Румъния излиза към 10 евро повече, ама това не е въпроса. Въпроса е, че чета тука и по разни други форуми, че някви ужасяващи картинки са в тая Румъния, на места буквално липсвало път

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BiTurbo написа:mi6omga написа:зна4и през сарбиа неможеш да минаш с ли4на карта
това не е точно така, май има няква такса там ли кво е 50 евро обаче, но не съм сигурен за това и питам.
Иначе благодаря ти за инфото, доста полезно. То през Сърбия така или иначе е към 15 евро магистралата като сложим винетката и ферибота за Румъния излиза към 10 евро повече, ама това не е въпроса. Въпроса е, че чета тука и по разни други форуми, че някви ужасяващи картинки са в тая Румъния, на места буквално липсвало пътТа затова и попитах да видим дали скоро някой е минавал да каже как е.
не знам дали не е отпаднала вече ,но последнот беше така..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
зна4и аксата от 50ев на ферибота е за бисове а в романиа ве4е патиа до калафат е 95 процена екстра от арад до русе е магистрала на места ама е по даел4е а ти 6том си за пловдиф си мини на ферибота орез ориахово колега ти каде си в германиа в кои град ако не е таиан
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:А магистралата през Српско ти е към 25 евра
абе първия път като минавах беше 23, после август беше към 15 май (8+4+3 нещо такова). Ок де то това как и да е.......
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
mi6omga написа:колега ти каде си в германиа в кои град ако не е таиан
Щутгарт
Тва за Оряхово и аз си го мислех
- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
от там ти е наи добре тогава 6те си мине6 през арад и си свиркаи на сам аз ходиа по принцип до германиа карам бис с 3 коли на сам ниакои пат ако има6 нужда от не6то ниама проблем колега ти там си живеш ли
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
mi6omga написа:от там ти е наи добре тогава 6те си мине6 през арад и си свиркаи на сам аз ходиа по принцип до германиа карам бис с 3 коли на сам ниакои пат ако има6 нужда от не6то ниама проблем колега ти там си живеш ли
не не живея там, правя тука едни неща само

Благодаря ти за инфото, а да те попитам тогава за Оряхово какъв ми е мрашрута през Румъния, аз така като го гледам по Гугъл мапс излиз
Тимишоара>Крайова>Оряхово така ли е ?
А табели има ли, щото не разполагам с ГПС, в смисъл лесно ли се оправя човек ?
- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
да ште се оправи6 зна4и в унгариа си за сегет после на границата си арад може и от там тимишоара краиова о ориахово
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе с 2 думи-давай през Румъния,Калафат-Видин само с лична карта
Приятелю...моля те,кажи на колко си години,страшно неграмотно пишеш,всеки допуска нек'ви грешки ама твоето е уникално
mi6omga написа:да ште се оправи6 зна4и в унгариа си за сегет после на границата си арад може и от там тимишоара краиова о ориахово
Приятелю...моля те,кажи на колко си години,страшно неграмотно пишеш,всеки допуска нек'ви грешки ама твоето е уникално
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Е.Димитров написа:Приятелю...моля те,кажи на колко си години,страшно неграмотно пишеш,всеки допуска нек'ви грешки ама твоето е уникално
Може да е некой мангал от Костинброд, знаеш ли!?
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не се занимавай със Сърбите. Карай си през Румъния: влизаш през Мако / това е малка граница и нямаш 15 мин. бавене там, купуваш си винетка и задължително спазваш правилника за движение
. Съветвам те да минеш ферибота Видин - Калафат: 6 евро такса за да влезеш, 21 евро цена за кола / е36 / 3 евро на човек, 5 евро иска румънеца за кафе
. След това Видин - Монтана - София / Видин - Монтана пътя е чисто нов
/ и жулиш здраво
Съвет от мен: преди да влезеш в румъния си напълни резервара - мамалигите обменят евро в невиждани курсове за 50евро последно ми налеха 19 литра бензин / мамка им /

Съвет от мен: преди да влезеш в румъния си напълни резервара - мамалигите обменят евро в невиждани курсове за 50евро последно ми налеха 19 литра бензин / мамка им /
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
А аз те съветвам на Румънската граница да си обмениш пари да имаш,щото ще ти потрябват и да не се чудуш кво да мислиш и да те дерът
Иначе горивото им е хубаво поне по хубаво от Българското 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2