Отопления на ГАЗ
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
Отопления на ГАЗ
коеги искам да ви попитам понеже ми се налага да правя газова инсталация в жилището ми какво ми е нужно и към кого да се обърна за да ми направи инсталацията и колко ще ми струва?
какво котле да купя и от къде? апартамента е около 60 кв.
колко излиза отоплението на газ?
и заслужава ли си?
Моля за компетентни отговори а не за спорове.
Благодаря предварително

и заслужава ли си?
Благодаря предварително

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Re: Отопления на ГАЗ
Колега, зависи от много неща, за да прецениш дали си заслужава.
Живея в семейна къща, която не е санирана (за лятото е планирано...) и мога да ти кажа, че 500-600 лв, като имам на месец съм доволен при 22-23 градуса(имам познати с малки апартаментчета, които с 120-140 лв се отопляват без проблем). Като цяло е удобно. През 2006-та година ми излезна 7000лв, ама на 110-115 квадрата апартамент и зависи също така от външното трасе, какви радиатори, какви тръби ще искаш вътре(пвц или медни), какъв котел(моят е Италиански), но като цяло е удобно
Имаш си винаги топла вода(няма вече да чакаш бойлера 2-3 часа, за да се изкъпеш).

Живея в семейна къща, която не е санирана (за лятото е планирано...) и мога да ти кажа, че 500-600 лв, като имам на месец съм доволен при 22-23 градуса(имам познати с малки апартаментчета, които с 120-140 лв се отопляват без проблем). Като цяло е удобно. През 2006-та година ми излезна 7000лв, ама на 110-115 квадрата апартамент и зависи също така от външното трасе, какви радиатори, какви тръби ще искаш вътре(пвц или медни), какъв котел(моят е Италиански), но като цяло е удобно

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
значи до апартамента всичко е направено
трябва ми котле на нормални цени
3 радиатора и нз към кого да се насоча и какво друго ми трябва за да стане пълна инсталацията
3 радиатора и нз към кого да се насоча и какво друго ми трябва за да стане пълна инсталацията
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
http://www.overgas.bg/Page.jsp?language ... B1005FCC82
отиваш в някой от офисите и всичко ти обясняват - може ли да стане(трябва да имаш тръби до жилището си), кога, как, цени на услуги, котли, радиатори, конвектори и т.н.
Цената може да е най-различна - зависи от архитекта, който ще ти направи оглед на апартамента, как ще прецени да се прекарат всички тръби. Също и от отоплителните тела, които ще си избереш. Имаш и няколко местни такси.
Трябва ти и разрешение от входа си, ако си в блок и ако си първия слагащ си газова инсталация - почват едни компетенции да се изказват, че не искали бомби във входа и типичните бля бля...
ако си направиш и топлата вода да минава през газта и готвенето - тока ще ти падне драстично. а за разход в апартамента на родителите ми - 1турбоконвектор, 1 обикновен, бойлер на газ и газов котлон през зимата 80-100 лв
отиваш в някой от офисите и всичко ти обясняват - може ли да стане(трябва да имаш тръби до жилището си), кога, как, цени на услуги, котли, радиатори, конвектори и т.н.
Цената може да е най-различна - зависи от архитекта, който ще ти направи оглед на апартамента, как ще прецени да се прекарат всички тръби. Също и от отоплителните тела, които ще си избереш. Имаш и няколко местни такси.
Трябва ти и разрешение от входа си, ако си в блок и ако си първия слагащ си газова инсталация - почват едни компетенции да се изказват, че не искали бомби във входа и типичните бля бля...
ако си направиш и топлата вода да минава през газта и готвенето - тока ще ти падне драстично. а за разход в апартамента на родителите ми - 1турбоконвектор, 1 обикновен, бойлер на газ и газов котлон през зимата 80-100 лв
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
в овергаз са им много скъпи и котлета и инсталаци
говориме за нещо нормално като цена и изпълнение на инсталацията
говориме за нещо нормално като цена и изпълнение на инсталацията
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
chegevara1 написа:значи до апартамента всичко е направено
не е нищо особенно за правене но сам няма да можеш да го направиш понеже няма да го озаконят.ако си от софия мога да разпитам или да ти кажа къде да отидеш.понеже миналата година се занимавах с това сега не.
Последна промяна bimer на 08 Фев 2010, 19:25, променена общо 2 пъти
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
колега, преди години в Ямбол бе само ямболгаз/овергаз, вече гледам има много фирми, но колко са професионални един Господ знае.
Успех!
Успех!
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
nasko_arsov написа:chegevara1 написа:значи до апартамента всичко е направено
не е нищо особенно за правене но сам няма да можеш да го направиш понеже няма да го озаконят.ако си от софия мога да разпитам или да ти кажа къде да отидеш.понеже миналата година се занимавах с това сега не.
колега получи ли лс.че нещо компа ми се ебава.
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
chegevara1 написа:коеги искам да ви попитам понеже ми се налага да правя газова инсталация в жилището ми какво ми е нужно и към кого да се обърна за да ми направи инсталацията и колко ще ми струва?
и заслужава ли си?
Благодаря предварително![]()
![]()
Аз съм на газ,метан имам предвид от 2000г,живея в къща,отоплявам 70кв.,и в студените месеци като този,давам 400лв.Котлето ми е италиянско..SEAL се казва.Вземи си или германско или австрийско,цената на мойто е 1800лв,обаче даде един,два дефекта за тези години,плюс това разхода му е по голям сравнение с германеца,а за изпълнението вътре в него няма да коментирам,германеца го е направил,електрониката му е БЕНТЕК,не е като на мойто,,,жабарска работа.Послушай ме,дай повече пари за котле ,после с годините ще останеш доволен,вземи си котле и потърси фирма за парни инсталаций,вземат много по евтино от големите монополи,аз за инсталацията вътре ми взеха 1500лв,това са нищо пари за такава работа,ако си от Плевен ще ти кажа човека.Ако искаш допълнителна информация,пиши на ЛС
моят котел е унгарски Термомакс и за момента никакви проблеми. Отностно сметките - 75кв. апартамент, чисто 60 и нещо за Януари 110лв като сме с бебе и температурата е 24ч на ден около 22-23 градуса 
Най-голямата сметка засега беше 120. Като това естествено е с топлата вода
Едно нещо само да те посъветвам - вземи си допълнително безжично дистанционно. Самото дистанционно е смотано - някво китайско, но върши идеална работа. Нагласяш си температура и има датчик на него и ти я поддържа автоматично
Понеже стаите са различно големи и когато в хола е 23 градуса, в спалнята е 25
На баджанака му сложиха обикновенно управление закачено на стената (понеже били много по издръжливи от китайските безжични) и сега първо че всеки път ходи до хола да наглася градусите (представи си 5 сутринта става жега и трябва да идеш до хола), отделно температурата както написах не е еднаква навсчкъде. И ако искаш 23 градуса в спалнята, се чудиш колко да награсиш в хола...20 ли...21.... 22?

Най-голямата сметка засега беше 120. Като това естествено е с топлата вода

Едно нещо само да те посъветвам - вземи си допълнително безжично дистанционно. Самото дистанционно е смотано - някво китайско, но върши идеална работа. Нагласяш си температура и има датчик на него и ти я поддържа автоматично

На баджанака му сложиха обикновенно управление закачено на стената (понеже били много по издръжливи от китайските безжични) и сега първо че всеки път ходи до хола да наглася градусите (представи си 5 сутринта става жега и трябва да идеш до хола), отделно температурата както написах не е еднаква навсчкъде. И ако искаш 23 градуса в спалнята, се чудиш колко да награсиш в хола...20 ли...21.... 22?
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
колега пиши на лс имам италянски котел 24кв
на ненормалная цена за чисто нов говорим
на ненормалная цена за чисто нов говорим
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Колега,до колкото разбрах сградата има инсталация,а ти нямаш на апартамента така ли ?
Сметките за твоето жилище ако е ноВ блок саниран и т,н да се счупиш да харчиш повече от 150 лева много трудно,разликата между къщи и апартаменти е много голяма и аз това се чудих ама е така.
За котела единия ми е Junkers другия ще го купа от Хоум Газ
Колега нали си се сетил,че ако нямаш инсталация в апартамента,трябва да я прави лицензирана фирма,и тръбите са под замаската,демек трябва да е на Плоча жилището,да не кажа и без стени.
Сметките за твоето жилище ако е ноВ блок саниран и т,н да се счупиш да харчиш повече от 150 лева много трудно,разликата между къщи и апартаменти е много голяма и аз това се чудих ама е така.
За котела единия ми е Junkers другия ще го купа от Хоум Газ
Колега нали си се сетил,че ако нямаш инсталация в апартамента,трябва да я прави лицензирана фирма,и тръбите са под замаската,демек трябва да е на Плоча жилището,да не кажа и без стени.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2