Пътните полицаи вече ще могат да установяват дали водачите ш

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Пътните полицаи вече ще могат да установяват дали водачите ш

Мнение от ME4KY » 19 Фев 2010, 0:59

През месец март служителите от Пътна полиция, които осъществяват пътен контрол, ще получат 1160 еднократни теста, 1500 тест касети с пет специални уреда за установяване на наличност на наркотични вещества у водачи на моторни превозни средства, съобщават от Главна дирекция “Охранителна полиция”. Тестовете, които са производство на фирмата “Дрегер”, ще показват в полеви условия дали водачите управляват превозното средство след употреба на наркотични и упойващи вещества. Те улавят наличието на амфетамини, метаамфетамини, опиати, кокаин, техните метаболити, бензодиазепин и канабиноиди. При положителна проба на проверения шофьор ще се прави медицинско изследване, което да потвърди полевия тест. Изготвя се методика за тяхното прилагане. Предвидено е обучение на служителите от пътния контрол за работа с тестовете, както и за допълнително откриване на видими признаци и оценка на психо-моторните реакции у водачите за употребата на наркотични вещества.
Тестовете и уредите ще бъдат доставени от производителя през следващата седмица, а практическото им използване ще започне в най-кратък срок след приключване на обучението. Те са закупени със средства от законовите отчисления по член 228 Б от Кодекса за застраховането, който предвижда 5% от приходите от задължителната застраховка “Гражданска отговорност” да бъдат привеждани за техническо оборудване на органите по пътния контрол. Парите за тях са предоставени от Гаранционния фонд.
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Re: Пътните полицаи вече ще могат да установяват дали водачите ш

Мнение от djvisage » 19 Фев 2010, 2:12

Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото. :ranting:
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 19 Фев 2010, 3:10

djvisage написа:Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото. :ranting:

Голям залък лапни, голяма дума не казвай!!!
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Аватар

Мнение от TUZara` » 19 Фев 2010, 3:23

Напълно подкрепям djvisag ... не може аз да вървя на врати с перфектен баланс и контрол и някой наркоман да не знае на кой свят е,но с 0 промила алкохол и да ме изпраска защото се движи като пияната тояга из целия път и аз да съм виновен ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 19 Фев 2010, 3:25

b.bonev написа:
djvisage написа:Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото. :ranting:

Ти да не би да толелираш наркоманчетата.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Фев 2010, 3:35

djvisage написа:
b.bonev написа:

Ти да не би да толелираш наркоманчетата.

според мен колегата имаше в предвид че някой лекарства също могат да бъдат отчетени от подобни тестове...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2010, 8:20

Аз досега наркоман зад волана не съм видял. Със сигурност има, но мисля, че са мнооооого по-малко от алкажите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 19 Фев 2010, 9:19

ще ни спират бам изкарват за алкохолна проба един път , бам изкарват за наркотични вещества .. по 2 проверки вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Фев 2010, 10:48

Не по две, а по три проверки, и за бременост, да видим що някоя хубавица не си е сложила колана.
Не знам дали сте виждали наркоманчета зад волана, но като съм карал из София някой водачи гледат интересно :mhihi: , може и задръстванията да са виновни, не споря.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Фев 2010, 11:33

По Сл.Бряг и варненско е фраш :) Party stars... бааам 2 бонбона и глей кво стана ся... :)
Иначе за другите дроги, файда няма :) Всички си пият така или иначе през това време и няма да се качат на кола... но бонбонките са друга работа.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 19 Фев 2010, 12:20

liloff написа:По Сл.Бряг и варненско е фраш :) Party stars... бааам 2 бонбона и глей кво стана ся... :)
Иначе за другите дроги, файда няма :) Всички си пият така или иначе през това време и няма да се качат на кола... но бонбонките са друга работа.

Не е точно така, специално кокаина, амфетамина и метаамфетамина неутрализират действието на алкохола и когато надуеш "гайдата" ти показва 0.00, а през това време "виновника" нервно стиска зъбки и потробва с краче...
Аз лично хора след употреба на бонбон не съм виждал да шофират, по простата причина, че е невъзможно, естествено че зависи от бонбона и неговото съдържание и най-вече колко малоумен може да е един индивид.
А най-редовно зад волана се практикува марихуанката... :paranoid:

А за тези въпросните тестове ще давам урина или ще ни боцкат пръстчетата... :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 19 Фев 2010, 12:51

Projektzwo написа:...

А за тези въпросните тестове ще давам урина или ще ни боцкат пръстчетата... :dunno:

По добре да даващ урина или да те боцкат по пръсчето отколкото да те блусне някой надрусан боклук.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 19 Фев 2010, 12:52

djvisage написа:

По добре да даващ урина или да те боцкат по пръсчето отколкото да те блусне някой надрусан боклук.

Изцяло ЗА :yes:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 19 Фев 2010, 13:10

djvisage написа:

Лошо няма, но мисълта ми е че ако днес пропаганджирам и след 10 дена да ме спрат за проверка, теста ще е положителен, при синтетичната дрога е още по-фрапиращо положението, незнам дали е гледано на "проблема" и под този ъгъл...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 19 Фев 2010, 14:46

Projektzwo написа:
djvisage написа:

Лошо няма, но мисълта ми е че ако днес пропаганджирам и след 10 дена да ме спрат за проверка, теста ще е положителен, при синтетичната дрога е още по-фрапиращо положението, незнам дали е гледано на "проблема" и под този ъгъл...

Извода е ясен спираш пропаганджирането и нямаш проблеми.

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата