Пътните полицаи вече ще могат да установяват дали водачите ш
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Пътните полицаи вече ще могат да установяват дали водачите ш
През месец март служителите от Пътна полиция, които осъществяват пътен контрол, ще получат 1160 еднократни теста, 1500 тест касети с пет специални уреда за установяване на наличност на наркотични вещества у водачи на моторни превозни средства, съобщават от Главна дирекция “Охранителна полиция”. Тестовете, които са производство на фирмата “Дрегер”, ще показват в полеви условия дали водачите управляват превозното средство след употреба на наркотични и упойващи вещества. Те улавят наличието на амфетамини, метаамфетамини, опиати, кокаин, техните метаболити, бензодиазепин и канабиноиди. При положителна проба на проверения шофьор ще се прави медицинско изследване, което да потвърди полевия тест. Изготвя се методика за тяхното прилагане. Предвидено е обучение на служителите от пътния контрол за работа с тестовете, както и за допълнително откриване на видими признаци и оценка на психо-моторните реакции у водачите за употребата на наркотични вещества.
Тестовете и уредите ще бъдат доставени от производителя през следващата седмица, а практическото им използване ще започне в най-кратък срок след приключване на обучението. Те са закупени със средства от законовите отчисления по член 228 Б от Кодекса за застраховането, който предвижда 5% от приходите от задължителната застраховка “Гражданска отговорност” да бъдат привеждани за техническо оборудване на органите по пътния контрол. Парите за тях са предоставени от Гаранционния фонд.

Тестовете и уредите ще бъдат доставени от производителя през следващата седмица, а практическото им използване ще започне в най-кратък срок след приключване на обучението. Те са закупени със средства от законовите отчисления по член 228 Б от Кодекса за застраховането, който предвижда 5% от приходите от задължителната застраховка “Гражданска отговорност” да бъдат привеждани за техническо оборудване на органите по пътния контрол. Парите за тях са предоставени от Гаранционния фонд.

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Re: Пътните полицаи вече ще могат да установяват дали водачите ш
Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото. 

THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
djvisage написа:Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото.
Голям залък лапни, голяма дума не казвай!!!
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
Напълно подкрепям djvisag ... не може аз да вървя на врати с перфектен баланс и контрол и някой наркоман да не знае на кой свят е,но с 0 промила алкохол и да ме изпраска защото се движи като пияната тояга из целия път и аз да съм виновен ...
- djvisage
- младши ентусиаст
-
b.bonev написа:djvisage написа:Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото.
Ти да не би да толелираш наркоманчетата.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
djvisage написа:b.bonev написа:djvisage написа:Супер. Нека да хващат скапаните наркоманчета и да ги вкарват в затворите където им е мястото.
Ти да не би да толелираш наркоманчетата.
според мен колегата имаше в предвид че някой лекарства също могат да бъдат отчетени от подобни тестове...

Аз досега наркоман зад волана не съм видял. Със сигурност има, но мисля, че са мнооооого по-малко от алкажите.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
ще ни спират бам изкарват за алкохолна проба един път , бам изкарват за наркотични вещества .. по 2 проверки вече

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Не по две, а по три проверки, и за бременост, да видим що някоя хубавица не си е сложила колана.
Не знам дали сте виждали наркоманчета зад волана, но като съм карал из София някой водачи гледат интересно
, може и задръстванията да са виновни, не споря.
Не знам дали сте виждали наркоманчета зад волана, но като съм карал из София някой водачи гледат интересно

По Сл.Бряг и варненско е фраш
Party stars... бааам 2 бонбона и глей кво стана ся... 
Иначе за другите дроги, файда няма
Всички си пият така или иначе през това време и няма да се качат на кола... но бонбонките са друга работа.

Иначе за другите дроги, файда няма

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
liloff написа:По Сл.Бряг и варненско е фрашParty stars... бааам 2 бонбона и глей кво стана ся...
Иначе за другите дроги, файда нямаВсички си пият така или иначе през това време и няма да се качат на кола... но бонбонките са друга работа.
Не е точно така, специално кокаина, амфетамина и метаамфетамина неутрализират действието на алкохола и когато надуеш "гайдата" ти показва 0.00, а през това време "виновника" нервно стиска зъбки и потробва с краче...
Аз лично хора след употреба на бонбон не съм виждал да шофират, по простата причина, че е невъзможно, естествено че зависи от бонбона и неговото съдържание и най-вече колко малоумен може да е един индивид.
А най-редовно зад волана се практикува марихуанката...

А за тези въпросните тестове ще давам урина или ще ни боцкат пръстчетата...

- djvisage
- младши ентусиаст
-
Projektzwo написа:...
По добре да даващ урина или да те боцкат по пръсчето отколкото да те блусне някой надрусан боклук.

djvisage написа:Projektzwo написа:...
По добре да даващ урина или да те боцкат по пръсчето отколкото да те блусне някой надрусан боклук.
Изцяло ЗА

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
djvisage написа:Projektzwo написа:...
Лошо няма, но мисълта ми е че ако днес пропаганджирам и след 10 дена да ме спрат за проверка, теста ще е положителен, при синтетичната дрога е още по-фрапиращо положението, незнам дали е гледано на "проблема" и под този ъгъл...
- djvisage
- младши ентусиаст
-
Projektzwo написа:djvisage написа:Projektzwo написа:...
Лошо няма, но мисълта ми е че ако днес пропаганджирам и след 10 дена да ме спрат за проверка, теста ще е положителен, при синтетичната дрога е още по-фрапиращо положението, незнам дали е гледано на "проблема" и под този ъгъл...
Извода е ясен спираш пропаганджирането и нямаш проблеми.

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3