Извадени рамена (помощ)
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Извадени рамена (помощ)
Колеги знам че тук не е докторски форум, но ви чувствам много близки и искам да ви попитам: някой знае ли след като и 2те рамена са ми вадени по няколко пъти, намествал съм си ги сам, ходих и на снимка и казаха че са наместени, има ли лек да спрат да се вадят защото болката си е голяма?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: Извадени рамена (помощ)
Заздравяване на мускулатурата е единственото ти спасение. Проблема идва от слаби връзки и износване на ставата ама тва не се оправя.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Доктор Панов: 0888 455 858
Работи в Банкя, живее в Младост
Вики, дано всичко е наред

Ходроник,3месеца по три капсули дневно.Ходроника съдържа хиалуронова киселина и глюкозамин,хиалуронова киселина е основна съставна част на съединителната тъкан,а глюкозамина подържа ставните хрущяли и ставната течност.това е хранителна добавка а не медикамент и е от най високо качество,в България се внася от Актавис.В една кутия има 20 капсули и цената е между 20 и 30 лева.Но все пак не очаквай чудеса,трябва да се пазиш от натоварвания.

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
Sharo написа:Заздравяване на мускулатурата е единственото ти спасение. Проблема идва от слаби връзки и износване на ставата ама тва не се оправя.
То проблема е че ако хвана да вдигам дъмбели не се получава

barty написа:Доктор Панов: 0888 455 858
Мерси брат! Ще му се обадя.
GVT написа:Ходроник,3месеца по три капсули дневно.Ходроника съдържа хиалуронова киселина и глюкозамин,хиалуронова киселина е основна съставна част на съединителната тъкан,а глюкозамина подържа ставните хрущяли и ставната течност.това е хранителна добавка а не медикамент и е от най високо качество,в България се внася от Актавис.В една кутия има 20 капсули и цената е между 20 и 30 лева.Но все пак не очаквай чудеса,трябва да се пазиш от натоварвания.
Опитах го, не ми помогна

тва упражнение веднъж като стане и отърване няма
пазене му е майакта колега .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
00Cool написа:тва упражнение веднъж като стане и отърване няма
Поне малко ми трябва да позаякнат да не излизат сами както си седя примерно... ужасно е
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Според мен единственото реално спасение е операция - слагат се по 4 щифта на всяко рамо и проблемът спира ;] Това с лекарствата и пазенето не си е работа ;]
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
M3 E92 написа:Според мен единственото реално спасение е операция - слагат се по 4 щифта на всяко рамо и проблемът спира ;] Това с лекарствата и пазенето не си е работа ;]
Мене ако питаш, с нашите лекари, операцията не си е работа брат! Като видях какво причиниха на майка ми и като се сетя колко бой ядоха във Военна ама тва е друга тема...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
P1tbuL написа:Sharo написа:Заздравяване на мускулатурата е единственото ти спасение. Проблема идва от слаби връзки и износване на ставата ама тва не се оправя.
То проблема е че ако хвана да вдигам дъмбели не се получава, с бокс също излизат... единствения вариант който го прилагам сега е тичане...
не не това са силови натоварвания, които могат навредят и на "здраво" рамо
свържи се с някой реахабилитатор да ти направи подходящи упражнения

аз бих ти препоръчал този
0888 577380 Пепи
на мен е помогнал безброй пъти
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
P1tbuL написа:M3 E92 написа:Според мен единственото реално спасение е операция - слагат се по 4 щифта на всяко рамо и проблемът спира ;] Това с лекарствата и пазенето не си е работа ;]
Мене ако питаш, с нашите лекари, операцията не си е работа брат! Като видях какво причиниха на майка ми и като се сетя колко бой ядоха във Военна ама тва е друга тема...
Е, да, винаги трябва да имаш едно наум за нашите "светила" ;] Но мисля, че все още имаме кадърни ортопеди

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Колега плуване му е маиката...
но малко по малко...
Поздрави
но малко по малко...
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
повечето неща написани тука са...
имаш едно решение. и то е да тренираш (умерено) за да заздравиш ябълковидните стави и мускулите около тях които ги крепят да не излизат.
успех. ако не тренираш ще става само по-лошо.
имаш едно решение. и то е да тренираш (умерено) за да заздравиш ябълковидните стави и мускулите около тях които ги крепят да не излизат.
успех. ако не тренираш ще става само по-лошо.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Колега имам същият проблем.
Преди няколко години (може би 5) ми се случи за пръв път.
Ходих зимата да карам борд и някак си ми се изплъзна "влечката" от ръцете при което ме дръпна силно,
и паднах на земята с извадено рамо. Болката е неописуема. Може да те разбере човек за каква болка говорим, само
ако го е изживявал! Както си стоях, легнал на лявото, изваденото рамо, то изведнъж "прещрака" и се самонамести. Болка изчезна мигновенно!
...Мина и замина, дори и необърнах внимание колко сериозно нещо съм претърпял.
Година по-късно - все още бях ученик и карах физическо в училище. Играем волейбол, при което топката лети към мен, скачам, замятам ..и изведнъж падам на земята и започвам да се гърча от болка. Рамото ми слезе с около четири пръста по-надолу от където по принцип трябва да стои. Учителя дойде, но аз не давах на никого да ме пипа, тъй като много боли...ама много! След две-три минути адски мъки, рамото ми се самонамести отново и болката отново изчезна. Една съученичка припадна от видяното, но като цяло - последствия никакви. Просто спрях да играя по физическо.
Две седмици по-късно, лежим си с гаджето вкъщи и изведнъж започваме да се бием с възглавници..дечурлиги. Случи се отново. Тогава вече се замислих.
Отидох при личният ми лекар. От там ме изпрати на рентгенова снимка. От там някакво специално отделение и ми дадоха направление за ядрено магнитен резонанс - Военна болница гр.София. До като дойде датата, ходих при частен лекар. Невероятен човек, ако искаш мога да ти дам негови данни, има приеми през цялата седмица в почти всяка една точка на страната. Ходи по градовете така да го кажем, а иначе е главен лекар на някакво отделение в Пирогов. Пристигна със 7-ца....
С него си поговорихме реално върху проблема. Каза ми, че "дефакто" има много начини за лекуване, но "по принцип" е само един - спорт. На майтап подхвърли да не прегръщам гаджето през врата с лявата ръка, и да не си я подавам през прозореца до като карам моята Бима, да не станело гаф.
След това се вслушах в него. Не отидох на ЯМР. Започнах да спортувам и да водя малко по-здравословен начин на живот и най-вече да пазя въпросното рамо от натоварване. Не вдигам тежко, не правя резки движения. Ръката не си я вдигам на повече от 90градуса (180 спрямо крайно долно) На обратно не си и помислям да я обръщам...
Резултата - последните година и половина - две - никакви проблеми.
Същият лекар със седмицата, ми каза, че грешката ми е била в това, че след като ми се е случило първият път, не съм се допитал до лекар. Трябвало е да се обездвижи за 30дена след което да се пази. А аз..в момента щом ми се намести..продължавах по старо му.
Като заключение ще кажа. Не съм живял много, не съм изпитвал много. Но това, е най-голямата физическа болка, която някога съм търпял в моят живот. Болка която не желая да изпитва, дори най-големият ми враг, камо ли близък човек...
Искам да знаеш, че те разбирам на пълно какво ти е, и ти желая истински и от сърце да се оправиш. Мой личен съвет към теб - най-много от всичко, се пази сам!
Поздрави!
п.с. И нали запомни! Внимавай коя ръчичка подаваш през "джама" и с коя щипеш гаджетата, че ....

Преди няколко години (може би 5) ми се случи за пръв път.
Ходих зимата да карам борд и някак си ми се изплъзна "влечката" от ръцете при което ме дръпна силно,
и паднах на земята с извадено рамо. Болката е неописуема. Може да те разбере човек за каква болка говорим, само
ако го е изживявал! Както си стоях, легнал на лявото, изваденото рамо, то изведнъж "прещрака" и се самонамести. Болка изчезна мигновенно!
...Мина и замина, дори и необърнах внимание колко сериозно нещо съм претърпял.
Година по-късно - все още бях ученик и карах физическо в училище. Играем волейбол, при което топката лети към мен, скачам, замятам ..и изведнъж падам на земята и започвам да се гърча от болка. Рамото ми слезе с около четири пръста по-надолу от където по принцип трябва да стои. Учителя дойде, но аз не давах на никого да ме пипа, тъй като много боли...ама много! След две-три минути адски мъки, рамото ми се самонамести отново и болката отново изчезна. Една съученичка припадна от видяното, но като цяло - последствия никакви. Просто спрях да играя по физическо.
Две седмици по-късно, лежим си с гаджето вкъщи и изведнъж започваме да се бием с възглавници..дечурлиги. Случи се отново. Тогава вече се замислих.
Отидох при личният ми лекар. От там ме изпрати на рентгенова снимка. От там някакво специално отделение и ми дадоха направление за ядрено магнитен резонанс - Военна болница гр.София. До като дойде датата, ходих при частен лекар. Невероятен човек, ако искаш мога да ти дам негови данни, има приеми през цялата седмица в почти всяка една точка на страната. Ходи по градовете така да го кажем, а иначе е главен лекар на някакво отделение в Пирогов. Пристигна със 7-ца....
С него си поговорихме реално върху проблема. Каза ми, че "дефакто" има много начини за лекуване, но "по принцип" е само един - спорт. На майтап подхвърли да не прегръщам гаджето през врата с лявата ръка, и да не си я подавам през прозореца до като карам моята Бима, да не станело гаф.
След това се вслушах в него. Не отидох на ЯМР. Започнах да спортувам и да водя малко по-здравословен начин на живот и най-вече да пазя въпросното рамо от натоварване. Не вдигам тежко, не правя резки движения. Ръката не си я вдигам на повече от 90градуса (180 спрямо крайно долно) На обратно не си и помислям да я обръщам...
Резултата - последните година и половина - две - никакви проблеми.
Същият лекар със седмицата, ми каза, че грешката ми е била в това, че след като ми се е случило първият път, не съм се допитал до лекар. Трябвало е да се обездвижи за 30дена след което да се пази. А аз..в момента щом ми се намести..продължавах по старо му.
Като заключение ще кажа. Не съм живял много, не съм изпитвал много. Но това, е най-голямата физическа болка, която някога съм търпял в моят живот. Болка която не желая да изпитва, дори най-големият ми враг, камо ли близък човек...
Искам да знаеш, че те разбирам на пълно какво ти е, и ти желая истински и от сърце да се оправиш. Мой личен съвет към теб - най-много от всичко, се пази сам!
Поздрави!
п.с. И нали запомни! Внимавай коя ръчичка подаваш през "джама" и с коя щипеш гаджетата, че ....

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Има едно лекарство, "арава" се казва. Посъветвай се с лекар дали ще ти помогне. Успех!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2