Бг. Банките новите силови групировки!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Бг. Банките новите силови групировки!

Мнение от Демирев » 23 Фев 2010, 15:40

Бг. банките новите силови групировки ли са?

Въпросът ми е съвсем сериозен породен с дълбоко възмущение. Защо ли?!
Вече двама познати с малки дългове към банки, за по около 5000 лв., прекъснали плащания, за от 4 месеца единия и 6 месеца другия, се оплакаха, че банката им е пратила ,,хилави'' ,,момченца'' на посещение, последния се оплака вчера следобед, че дошли в службата му на визитация шестима ,,хилави'' господа на ,,разговор'' .

Някой отворковци ще почнат веднага "ама защо не плащат" ами защото нямат възможност заради смъкнатите на два пъти по 30% заплати и никъде в момента не могат да отидат за по прилични пари. И ви пиша за обикновенни 30 годишни млади мъже със семейства, който бачкат яко. Изведнъж тези хора почват да ги посещават "хилавите момченца" без работа.
Защо се пзволява това
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: Бг. Банките новите силови групировки!

Мнение от 00Cool » 23 Фев 2010, 15:47

рано или късно всяко нещо се заплаща в тоя живот !!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Фев 2010, 15:51

Не просто са си старите :mhihi: ,По спомен:

..Все още не можем да се отървем от този имидж, поради факта, че все пак трябва по някакъв начин да си приберем лошите кредити..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Фев 2010, 16:01

Просто не взимайте никакви заеми от банки,еле пък от джет кредит,променят си условията по кредитите и после -Дай
Дай ама на (конфигурацията),и аз имам няколко кредита,ама си гу обслужвам,но ей така оставям вместо на 10 ти,плащам на 15 то число и чакам да ми се обадят и да ги дразня естествено

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 23 Фев 2010, 16:06

Е.Димитров написа:Просто не взимайте никакви заеми от банки

Ясно е, че не са взели кредит от голяма банка тези мои колеги преди някакви си 4-5 месеца, а преди 2,5 години, когато всичко беше наред и са били с големи заплати.

Не намирам за нормално голяма банка да действа с прибирането на заеми от обикновенни хора, като квартална заложна къща!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 23 Фев 2010, 16:08

Демирев написа:

Ясно е, че не са взели кредит от голяма банка тези мои колеги преди някакви си 4-5 месеца, а преди 2,5 години, когато всичко беше наред и са били с големи заплати.

Не намирам за нормално голяма банка да действа с прибирането на заеми от обикновенни хора, като квартална заложна къща!!!

що намеси заложните къщи?
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 23 Фев 2010, 16:28

Защото действат по същия нагъл начин.

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 23 Фев 2010, 16:40

Демирев написа:Защото действат по същия нагъл начин.

в голяма грешка си,нали затова се казва заложна има залог и не ме интересува дали клиента ще си варне парите
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 23 Фев 2010, 16:53

Демирев написа:

Аз също не го намирам за нормално, но преди 1 2 месеца някъде по БТВ даваха репортаж, за един клиент на банка, който са го заплашвали с "мутри" - беше си записал телефонният разговор с бабаитската служителка :no: :help:
Ако не се лъжа банката беше "ДСК" или някоя от другите големи.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Фев 2010, 17:26

Не е точно така, в грешка сте. Имам приятел директор на клон на банка и ето какво ми каза той преди един месец по въпроса с мутрите. Банката има сключен договор с фирма за прибирането на лошите кредити или закъснели вноски. Фирмата прилага различни методи на сплашване и си поема отговорността ако някой се оплаче. Банката ни лук яла, ни лук мирисала!!!!Ще кажете, че не е справедливо. Може и така да е, но има хора, които просто решават ей така да спрат да си плащат кредитите. Лично аз познавам поне двама, които нито са финансово затруднени, нито са без работа, но просто решиха, че няма да си плащат вноските по кредитните карти. Заради такива елементи и банките решиха да възложат тази гадна дейност на външни фирми срещу процент и да не отделят ресурси и време. За съжаление има хора които наистина са закъсали финансово и трябва да търпят и те разни заплахи. Сега друг е въпросът, че преди да се даде един клиент на такава фирма, служителите на банката го подканят да си плати кредита или вноската многократно. Може и да се договори някакво разсрочване. Тук идва и тънкият момент, че ако служителката, която трябва да се обади е тъпа коза и се изживява като мутреса, естествено плаши с несъществуващи мутри. А иначе банките мамата са си е...ли. Но ние сме отишли при тях, те не са ни викали. Деца и заеми най-лесно се правят, шосле трудно се обслужват. Според мен мобилните оператори и банките надминаха Топлофикация и Енергото по мошеничество и е време еврокомисаря наследник на Меглена Кунева, да ги озапти малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Фев 2010, 17:52

Те ако си смъкнат % като на страните от европа,пък и в света няма да е чак толкова трагично,сега намалиха % на депозитите ама носят вода от 20 кладенеца по въпроса за намаляне на лихвите по кредитите
Ония ден слагам на депозит ена сума и ми викат макс 7%...а кредита ми в същата банка е минимум 14,5 %

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Фев 2010, 20:18

Че те банките от кога не са на мутрите бе ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 24 Фев 2010, 0:12

Еми то е много просто - взел си нещо, ще го върнеш. Вие ако дадете назаем пари, после света оревавате и се обяснявате тука как сте агънца и сте забравили да напишете записна заповед, ама като стане дума за връщане на пари на банка - методите им не били правилни. Методът е - наемат фирма, взимат си по-голямата част от кредита. По какъв начин, това не е проблем на банката. Действали като заложни къщи - не е вярно - в заложната къща има ЗАЛОГ - нещо, равностойно, тоест като не върнеш заема - губиш него и не те търсят после. А вече мутрите, които дават заеми - т'ва е друго нещо - при тях има убийствени лихви срещу лична карта. А възвръщаемостта на парите граничи с абсолютната.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 24 Фев 2010, 0:36

Пиеш-плащаш - тва е!
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 24 Фев 2010, 0:48

И аз си обслужвах редовно заема,дори слагах в началото на годината всичките вноски наведнъж,както си предплащам сателита :mhihi: Но наградата от банката беше да ми увеличават лихвата поетапно и за 3год.(заемът е за 10) нарасна с около 3%.Та получавах едни писънца,че съобразно промените в европейските пазари и икономики,се налагало повишаване на лихвата с Х%,след което на мен ми идваше да им върна писмо,че няма да плащам повече :banghead: .Аз имам сключен договор при едни условия,които ме устройват,после те ги изменят в мой ущърб и ако спра да плащам кой им крив?Както и да е в един момент ми кипна,и макар че е криза отидох един ден и им ги исипах на куп и всеки у тях.Банкерката ме умоляваше да не ги връщам,че тези пари щели да ми трябват за други цели,да не действам прибързано и т.н.т.А истината е че губи добър клиент в мое лице.Споменах и какъв е мотивът да върна заема и да не ми губи времето,след което се разплатихме :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата