Подляха ли вода американците на Тойота?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Подляха ли вода американците на Тойота?

Мнение от Демирев » 24 Фев 2010, 17:32

Слушам сега в следобедните Новини на Нова тв., че президента на Тойота Мотор Корпорейшън г-н Тойода е бил привикан във Вашингтон да дава обяснения пред конгреcмените в Сената, за прочутите проблеми с Авенсис, Rav 4, Corolla 2005 - 2009г.
И в момента по CNN текат дълги, всевъзможни интервюта, за "проблемите" на Тойота.

Преди време Боинг опитаха да съсипят Еърбъс, сега виждам същата тенденция, как се опитват американците да смъкнат доверието към Тойота, която все още е с рейтинг за надеждност АА+, най-високият възможен, а в Германия 5-та поредна година е в тройката по надеждост на TUV, далеч напред пред немските премиум марки.

Интересното е, че всички коли, които евентуално могат да дадат проблем с прочутия проблем с педала на газта, бяха привикани в сервизите за безплатен ремонт, включително и в България, но стотици американци побързаха да съдят Тойота. Иначе така и не имало нито един инцидент никъде по света пореден от прочутия проблем.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Подляха ли вода американците на Тойота?

Мнение от barabqga » 24 Фев 2010, 17:40

немогат да ги барнат не ... камо ли вода да им подлеят ... нищо им няма малко загуби и тва е . доверието към тях ще си остане ( на пръв поглед ) :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 18:01

Иначе така и не имало нито един инцидент никъде по света пореден от прочутия проблем.

Над 200 катастрофи със 18 жертви - ти на това нищо ли му викаш ? Плюс това проблема е от много време и до колкото знам , предното извинение е било .... че стелките са виновни :kuku: :kuku: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Фев 2010, 18:12

Да да да .. Пак почваме старата тема
Дето беше написал колегата ... why do most problems only occur in the US? is it because the rest of the world are more intelligent? "oh no, my Lexus wont stop accelerating...90 ...100 ...110 ...120 ...**crashed**."

the lesson here is:
#1. USE YOUR FUCKING BRAKE PEDAL
#2. THROW THE SHIFTER IN NEUTRAL

Also, floor mats problem?? You gotta be shitting me.
Какво да кажем за тези американци,те са едни шофери дето никъде по света ги няма!Гледах едно интервю проведено в град Кентъки,какво значи KFC,ми познайте колко отговориха ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 18:25

ивчо написа:Да да да .. Пак почваме старата тема
Дето беше написал колегата ... why do most problems only occur in the US? is it because the rest of the world are more intelligent? "oh no, my Lexus wont stop accelerating...90 ...100 ...110 ...120 ...**crashed**."

the lesson here is:
#1. USE YOUR FUCKING BRAKE PEDAL
#2. THROW THE SHIFTER IN NEUTRAL

Also, floor mats problem?? You gotta be shitting me.
Какво да кажем за тези американци,те са едни шофери дето никъде по света ги няма!Гледах едно интервю проведено в град Кентъки,какво значи KFC,ми познайте колко отговориха ...

Така е - много от тях , грам не знаят за какво иде реч под капака - дават газ и се ускоряват - натискат спирачка и спират - това е. Но пък аз си мисля,че наказанието за това не е смърт или натрошени крайници :evil: Имайте впредвит , че там се карат доста по-мощни коли и като изведнъж ти ускори 300 коньовата кола , доста хора ще се сбъркат какво да правят , да не говорим ако това стане в тежък трафик или планински път .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Фев 2010, 18:38

Все си мисля че няма да е толкоз голям тласъка ... Нали има kick down,който се задейства от друго! Или греша!?
Неприятно е,но все пак там колкото и да не ми се иска да го пиша,курсовете са им гола вода,не че тук са цвете ама кой легално,кой не все е карал кола преди да се качи на "У"-то(или поне повечето),какво да очакваме по-натам!
Определено обаче никой не заслувава да загине,или да бъде ранен заради конструкторска грешка :nono: :nono: :nono: :nono:
По повода за това че не знаят какво имат под капака!
Случи се с един приятели като ходихме за риба там,един прегря една Ф150-ка и като почна да се вайка,антифриз нямал,викам пичага ей я цялата река отсреща,а той не та не,специален флуид му трябвало,така пишело било ...
И той си е прав де,ама ми се стори глупаво.
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 24 Фев 2010, 18:46

Ачо точно тези модели на Тойота не са 300 коня.Лично аз не съм фен на Тойота (макар че старите Ленд /
круизери са жестоки), но ми се струва че всичко се преувеличава много.ДА има спад в качеството, но сравнение с Големите 3 от Детроит, Тойота все още е доста напред.В това време на криза ми се струва, че това е кампания да се купува американското а не чуждестранна продукция.
Интересно какво мисли колегата alx по въпроса.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Фев 2010, 19:29

Колеги , щом като се оповестиха официално тези нещастни случаи в конкретна бройка , щом го викат Тойода в сената значи има защо.Изобщо нека никой не се застъпва за техните особенно последни модели ,защото всичката тази слава за най-надеждна автомобилна марка в света се утвърди в световен мащаб най-вече чрез пресата.Стига бе , това да не са някакъв различен тип возила , нали и аз имам близки около мен със сравнително нови автомобили , някои с чисто нови даже и всичките са леш :roll:
Да ми се бие в гърдите производител на автомобили ,който в даден модел (първа генерация Авенсис) има проблеми със закрепването на спирачни апарати след което се изредят в годините фейслифт , нов модел второ поколение , после пак фейслифт и през годините и бройките произведени автомобили тези проблеми все си остават висящи , просто го заплювам и си продължавам напред :!: Не може на всяко натискане на спирачния педал апарата да се опитва да се завърта в посока на движение около оста на главината :censored: Да не говорим и за прословутите скърцащи педали на съединителя при пак тези автомобили , сега педал на газта , някакви стелки е чакайте малко , това на какво прилича ??

Аз лично мисля ,че компанията трябва да изтърпи някакво наказание и то сериозно

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 24 Фев 2010, 19:35

Пенчев , наказание за какво да получат ??? след като автомобилите са одобрени от комисии и т.н. не ги знам точно начи сичко е ок. Моделите са минали прегледи одобрения за сащ и си се продават в един момент излиза дефект , поправят си грешката и толкоз .. да има наказание ако не са взели мерки . :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Фев 2010, 20:15

barabqga написа:Пенчев , наказание за какво да получат ??? след като автомобилите са одобрени от комисии и т.н. не ги знам точно начи сичко е ок. Моделите са минали прегледи одобрения за сащ и си се продават в един момент излиза дефект , поправят си грешката и толкоз .. да има наказание ако не са взели мерки . :ok:

Осъзнаваш ли че "грешките" са човешки животи и още стотици леки и тежки контузии :idea: :idea: :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 24 Фев 2010, 20:30

Ачо , по тая схема Сената тряя да вика почти секи шеф на компания (най-вече от Автомобилната Индустрия ) .. едва ли е единствен случай този с Тойота , просто за него мн се изписа и прочете :yes:

П.П. естествено че човешките животи са незаменими , аз говорех за тва че са го викали в сената

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 24 Фев 2010, 20:33

Какво е станало? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Мнение от bg20010 » 24 Фев 2010, 20:49

Ше има малко разговори за парлама и това е.Тойота от доста време е най-голямата автомобилна компания в света,в САЩ мисля,че тойоти и хонди най-много се купуват напоследък.Поради мащабите (8 милиона изтеглени автонобила) нещата не можаха да бъдат покрити въпреки сериозното лоби в политическите кръгове в УС.Колкото по-напред във времето се движиме толкоз по-некачествени стават автомобилите и всички останали стоки.Една 5-ца от преди 20-25 години или един Ленд Круизър произведен тогава биха изкарали много повече от същите модели произведени наскоро,но в крайна сметка това е пазара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Фев 2010, 21:47

Те ако санционират тойота,трябва да затворят БМВ за автомобилите произведени след 1998 година :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2010, 22:01

_всяка_ кола може да бъде спряна с натискане на спирачките и задържане. независимо че двигателя е на вярната предавка и на пълна газ.

.. това разбира се ако шофьора не се сети да бутне лоста за скоростите на "неутрална".... или просто да щракне ключа за запалването едно назад.

дарвин си знае работата...

дали това е конспирация на правителството да разчисти конкурентите на американското производство в което въпросното правителство има голям финансов интерес? не мисля, че някой тука може да отговори на този въпрос.

аз за себе си знам, че тойота са може би най-хубавото предложение за човек които просто иска да стигне без перипетии от точка "а" до "б". прости, надеждни и скучни. 75% от света ги обича колите точно такива...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата