Някой работи ли в Англия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Някой работи ли в Англия

Мнение от Skip_209 » 24 Фев 2010, 21:03

Интересува ме какво е положението там,или по-точно работата в разни оранжерий или каквото са там.
Говорих си с един познат и той ми разправя,че ставало направо да отидеш там и да питаш за работа на нивите, е хубаво ама нито знам каде са тия ниви нито в какво ще скоча.
има ли работа сега там?изкарват ли се пари?как вървят квартирите и т.н.?
ако имате инфо ще съм много благодарен
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: Някой работи ли в Англия

Мнение от Next » 25 Фев 2010, 16:26

До колкото знам трябва да си оправиш документите за студент щом искаш да си в ферма.
Тами ти е осигурено спането не се притеснявай за квартира. Обаче май вече си е набутка да ходиш за боровинки :mhihi: 2.25 е паунда и няма много работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 25 Фев 2010, 17:04

Някой още вярват в дядо мраз а :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Skip_209 » 25 Фев 2010, 20:56

AGT написа:Някой още вярват в дядо мраз а :mhihi:

мерси колега много неща разбрах от поста ти :bowdown:
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 26 Фев 2010, 10:00

Избираш си фирма, подаваш документи, минаваш интервю и чакаш да почнат да ти дават оферти. таксата е от 500 до 1500 лева в зависимост от фирмата, като какъв отиваш - студент или нестудент, и за колко време ще е престоят ти.
Няма вариант да отидеш ей така на полето и да кажеш искам да бера ягоди или каквото е там. Англичаните работят на полето с хора, които са легално там (в повечето случай де, но винаги има изключения). Което не значи, че ако отидеш в Англия си нелегален, но ти трябва разрешително за работа.
Работата е разнообразна, това на каква работа ще попаднеш е на късмет.

ако имаш още въпроси питай :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Skip_209 » 26 Фев 2010, 13:01

защо разрешение за работа.нали и те са в ЕС което ще рече - решаваш и отиваш с лична карта.този вариант на мен не ми се нрави да отида някаде и да незнам какво да правя.
вчера четох в сайта на една фирма посредник какво трябва за да се замине,като цяло ти взимат парите за да ти купят билет и да ти направят застраховка,естествено и да ти намерят работодател с който да подпишеш договор.
и не е задължително да си студент.
НО там пише примерно за пакхаус - да пакетирам некви работи,минималното заплащане е 5,8 паунда а можело и повече в зависимост от самата работа.
По скоро ме интересува дали плащат и дали са добри условията за живот в тези ферми и дали има вариант фирмата която ме праща да ми гарантира тези неща.
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 26 Фев 2010, 13:30

С ли4на карта става за нормалните евро4ленки.За нас има предпазни клаузи за работа в пове4ето дьржави недаващи разрешително за работа.Ако нямаш сериозни врьзки или хора които да ти помогнат в на4алото ще се прецакаш жестоко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от devil_vas » 01 Мар 2010, 19:39

Skip_209 написа:защо разрешение за работа.нали и те са в ЕС което ще рече - решаваш и отиваш с лична карта.този вариант на мен не ми се нрави да отида някаде и да незнам какво да правя.

както каза колегата, така става с поляци латвийци унгарци и точно заради тях ни е и румънците сме прецакани. трябваше да падне това тази година (2010), но явно няма да е и тази година. да, с лична карта можеш да отидеш, но ти трябва жълта карта (така наречения self employed) за да работиш без агенции и така нататък.

вчера четох в сайта на една фирма посредник какво трябва за да се замине,като цяло ти взимат парите за да ти купят билет и да ти направят застраховка,естествено и да ти намерят работодател с който да подпишеш договор.
и не е задължително да си студент.

ако не си студент ти удържат данък в рамките на 20% от заработеното през зседмицата. удържа се всяка седмица. студентите или тези които са заминали като студенти не плащат този данък. Според мен най лесният начин е с агенция за подбор на персонал за фермите.
важното е да се знае, че данъкът може да си ги възвърнеш обратно, след като се пребереш в бг. трябва ти един определен документ за да си изтеглиш парите тук.

НО там пише примерно за пакхаус - да пакетирам некви работи,минималното заплащане е 5,8 паунда а можело и повече в зависимост от самата работа.
По скоро ме интересува дали плащат и дали са добри условията за живот в тези ферми и дали има вариант фирмата която ме праща да ми гарантира тези неща.

5.8 е мисля в момента минималната. в сферата на селското стопанство това се дава на час. почти няма варянт да получаваш повече ако береш определени култури или пакетираш.
плаща се редовно (досега не съм чул ферма в която да се работи а да не се плаща, такива неща като бавения на парите или отсрочки не съществуват
условията за живот са... абе зависи, ако си свиканл да си гледан, глезен да ти готвят да те перат това не е твойта работа, малко е мизерийка но... като сте 50 100 300 младежи на това ново и някак си се превъзмогва, пък и парите дефакто са основната движеща сила. чувал съм а общи бани, общи тоалетни, обща кухня. това са гадните неща но нищо фрапантно няма ;)
може единствено да се прецакаш ако случиш на кофти сезон, да няма продукция. това значи че няма да има работа ще си седите по караваните или ще бачкаш някои дни за надник като в бг. те нищо не могат да ти гарантират, но риск печели, риск губи. всичко в тия бригади е късмет.
най добре е да знаеш малко от малко английски, полския език също е нужен да се знае :mhihi:

питай още ако имаш въпроси :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 01 Мар 2010, 20:18

Aз щях да заминавам на такава бригата тази година и по-точно в Шотландия във такава ферма, начините да заминеш за там и да работиш легално са 2 и 2та са свързани с фирма посредник която да те изпрати там
Единият е като си студент, тогава заминаваш на студентска бригада като предимството на този варянт е че неплащаш данъци, тоест плащаш ги но след това ти ги връщат минусът на Студентската бригада е че реално неможеш да работиш 4 пълни месеца(колкото е максиламният срок) понеже в повечето университети последните изпити за семестъра свършват средата на Юни и средата на Септември почва новият семестър. което прави около 3 месеца активна работа
Вторият начин е да заминеш на Младежка бригада в общи линий е същото само че понеже не си студент там лимита е 5 пълни месеца които може да си ги изработиш(ако издържиш) минусът е че нямаш облекчения за данъците и в 80% от случаите тея данъци неможеш да си ги прибереш
Третият начин е този който предлагаш ти да заминеш и там да си търсиш работа, това е възможно най-лошият начин, ако нямаш познат при който да останеш докато си намериш работа, друг е въпросът че много малко от фермите са близко до цивилизацията повечето са на няколко десетки километри от по-голям град

Трябва да знаеш че заминавайки за Великобритания трябва да си психически подготвен да спиш на земята, да те вали постоянно и да се отнасят с теб както ти с тоалетнаха хартия , повярвай така е.
Минималното възнаграждение в момента е около 8 паунда на час, като това не са чисти пари в тях трябва да ти влезе яденето и да си пащаш за скапната каравана в която ще те набутат, а там наемът е около 200-300 лири на месе(по непотвърдена информация)

за 4 пълни месеца ще се прибереш максимум 10 000лв. (така ми каза приятел който вече е бил там)
В общи линий там не е пиятно, но ако се замислиш за тези пари може да се изтърпи .

Имай в предвид че вече е късно да заминааш за фермите, подаването на документите става най-късно до края на Януари месец, а в повечето бюра даже спират да приемат документи преди 15.01 така че изпусна влака тази година
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Skip_209 » 02 Мар 2010, 1:59

първо евала за последните 2 поста :bchug:
вчера се опитах да се свържа с фирмата за която писах по нагоре,но те не пожелаха да си вдигнат телефоните(което говори само лошо за тях естествено)
Да ви попитам колко пари горе доло отиват като се заминава с фирма посредник,в сайта на тази фирма пише само за една такса при подаване на документите(регистриране) но нищо повече :dunno:
а полския език предполагам е заради колешките :mhihi:
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 02 Мар 2010, 10:14

имаш л.с.

devil_vas, колега не бъди толкова наивен за парите. Англия Англия ама .... ;)
Малко ли ги даваха по телевизията как се връщат без пукната пара.
Едно момче на нашата улица иска пари от тяхните, за да може да се прибере.
По закон, има оувъртайм - до колкото помня над 40 часа от 5.** ставаше на 8.**,
а на нас ни дадоха точно 1 път. А работна седмица 7 дена 8-10 часа. Като 2 месеца
без почивка. Може да си ги сметнеш сам и дали от четвъртък - петък не започвате оувъртайма. Инфото ми е от преди 2 години, когато аз бях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от devil_vas » 02 Мар 2010, 10:47

Skip_209 написа:а полския език предполагам е заради колешките :mhihi:

той е бонус, винаги е от полза. полякинчетата са да, да, да!!!

сега сериозно, змаинаването за първи път струва от порядъка на 1100 1200 лева. като в тази такса вкючват и самолетните билети, които ти ги таксуват на цена около 500 лева. Като за първа година трудно обаче можеш да метнеш фирмата, да си вземеш сам билет. всичко това е за период от 6 месеца. лично аз съм ползвал 3 пъти услугите на Конкордия, чрез нейния пряк посредник за България - http://www.islandbg.com/ и съм адски доволен. но агенциите са много. не смятам, че нямаш шанс вече. просто разпитай в всички агенций, които са читави (провери ги по мненията на хората в нета) и дерзай!!!
ако и дадат право да си вземеш сам билет не се колебай, така само в едната посока ще ти излезе около 200 лева. после навръщане ще му мислиш.
и стига си писал в тоя форум ми ходи да разпитваш, че сезона започва малко, по-малко. имам познати, които вече заминаха ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS

Мнение от Dundiu » 02 Мар 2010, 11:56

:OT: А да има някой запознат с издаването на NIN ? В смисъл спрели ли са да издават или просто става по-трудно (не става въпрос за заминаване на бригада или с фирма)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 02 Мар 2010, 12:34

brankovv написа:Минималното възнаграждение в момента е около 8 паунда на час

Айде бе :mhihi: Кога се дигна толкова тая минималната . Иначе тия дето берат ягоди над 3-4£ на час никой няма да им даде . Никога не съм работил на такава работа и няма да работя , но от тези който са работили ако знаеш какво съм се наслушал . Така че ако искаш да си съдираш гъза от работа за някакви стотинки и да спиш в полуразбита барака на земята , тогава заминавай за Англия . Успех :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 02 Мар 2010, 14:45

vvaskoo написа:
brankovv написа:Минималното възнаграждение в момента е около 8 паунда на час

Айде бе :mhihi: Кога се дигна толкова тая минималната . Иначе тия дето берат ягоди над 3-4£ на час никой няма да им даде . Никога не съм работил на такава работа и няма да работя , но от тези който са работили ако знаеш какво съм се наслушал . Така че ако искаш да си съдираш гъза от работа за някакви стотинки и да спиш в полуразбита барака на земята , тогава заминавай за Англия . Успех :yes:

Прав си, току що говорих с спиятели си който вече беше там и явно аз съм го разбрал погрешно, той е започнал на 5,80£ (както пише в сайта) и на втория месец вече е бил на 7,45£, явно аз съм се объркал
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата