Пътуване до Женева, Швейцария
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Пътуване до Женева, Швейцария
приятели, търсих такава тема и не открих, ще пътувам от софия с автомобил до женева и ми се иска да чуя вашето мнение, какво трябва да знае човек, магистрални такси, готини места за спане, посещение, ядене, евентуално некви хитрини, изобщо полезни неща за пътуване с кола 

No bling at the Ring
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Re: Пътуване до Женева, Швейцария
Кажи кога тръгваш, че има вероятност да се засечем по пътя. 
Вярно ли е, че в Швейцаря няма патрулки на пътя, а само се разчита на камери.
И забранени ли са радарите, който засичат камери?

Вярно ли е, че в Швейцаря няма патрулки на пътя, а само се разчита на камери.

Последна промяна Toneloker на 26 Фев 2010, 4:23, променена общо 1 път

Пази се от полицаи в Сърбия, станали са още по-големи гадове. На магистралата обичат да седят на входа на бензиностанциите, след границата по селата също обичат да дебнат.
В Хърватска (ако минаваш от там, но не виждам откъде другаде
) има камери на една голяма част от детелините, там спазвай също ограниченията. Абе навсякъде вече има камери, така че easy. 
В Хърватска (ако минаваш от там, но не виждам откъде другаде

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
viewtopic.php?f=2&t=186462&start=0

преди 5дни си изскубах винетката за суис -да беше казал щях да ти я дам.
бензина е около 1,15евра , има платна само за мотори и колела-внемавай да не гътнеш някой двуколесен...

преди 5дни си изскубах винетката за суис -да беше казал щях да ти я дам.
бензина е около 1,15евра , има платна само за мотори и колела-внемавай да не гътнеш някой двуколесен...
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Toneloker написа:Вярно ли е, че в Швейцаря няма патрулки на пътя, а само се разчита на камери.И забранени ли са радарите, който засичат камери?
Ами преди 2 години аз докато бях там полицай на пътя не съм виждал,почти всички големи градове са с камери.
За по лесно инсталирай си Google earth,и сам ще се убедиш колко камери има в градовете и по магистралите им.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , аз мога също да ти дам някоя друга насока
Това е моята дестинация
В Сърбия до излизане на Нишката магистрала на разклона на с.Нишка баня (Нишка баня - топла вОда айайай
) винаги почти седи патрул и мерят скорост в двете посоки - от и -за София.После като наближаваш детелините да внимаваш ,че под тях застават.Всички Сърби и Хървати работят с лазерни уреди с окуляр.Минаваш Београд и на излизане държиш лентата направо и гледаш табели Sid YU и Slavonski Brod HR. Оттам до границата няма много места дето да се крият така ,че можеш да караш спокойно и с 180 км/ч
Влизаш в Хърватска и покрай Slavonski Brod вече караш в равнината за Zagreb.До тук имаш 16 Евро магистрали Сърбия после още 16 за Хърватска .
Нещо важно - смени си 30 Евро като минеш нашата граница и спреш на паркинга след Сръбската царина , там има Сръбска банка ,където можеш да смениш пари и да си вземеш динари за да не те послъже някой на путарините за плащане на аутобаните.
В Хърватска зареждай бензин само на Ina бензиностанциите ,защото точно след Slavonski Brod има от двете страни на магистралата едни неугледни малки бензиностанции ,дето два пъти съм спирал да зареждам и ме удрят в курса Евро / Хърватска Куна
На Ина бензиностанциите всичко е точно
За вход в Словения на Bregana няма да се стряскаш ако Словенците вземат да попреиграват и да те оглеждат и поразровят , те се натискат да се показват видиш ли на вратата на Европа колко щателно се гледа всичко
За там на границата ще си купиш винетка ,която е 15 Евро и тръгваш в посока Ljubljana.Магистралите са им нови и много приятни за пътуване ,само има един участък ,който е първокласен път преди столицата с двойни непрекъснати линии , там караш в колоната и не си позволяваш никакви своеволия.Ако в автомобила има човек и на задната седалка задължително с колан ,защото си плащАх 70 Евро като отче наш за един необезопасен пътник
Ако са двама цената е Х 2 ...
Около Ljubljana гледаш табели за Koper Sl и Trieste I и пътуваш за Италия и пункта на Fernetti.Там преди границата да не изпуснеш последната бензиностанция Petrol където можеш да сипеш евтино гориво
Тя се намира на няма 15 км от границата
Влизаш в Италия и караш Венеция , Милано ,като междинно имаш Pay Toll станции
Като навлизаш в Милано търсиш табела за Torino и като излезеш от града и яката лудница започваш да следиш за табели Aoste/Aosta.Оттам ще наближиш границата с Франция и тунела под Мон Блан
Цяла Италия ти е около 35 Евро магистрали , винетна система няма.
Във Франция имаш около 80 км първо в Алпите покрай Chamonix , егати красотата
Около 5 Евро за Pay Toll станции и освен всичко камери за скорост.Спазвай ограниченията , Женева е близо
Най-накрая влизаш в Швейцария / Geneve , където след всичкия път имаш чувството ,че вече релаксираш докато шофираш
Внимавай за камери за скорост , там в тази държава се спазват максимално правилата за движение по пътищата
Мигачите постоянно за всяка маневра , Иво те предупреди по-горе за пешеходците и велосипедистите ,които си имат специални алеи и платна и техния път/траектория преминава и през пътното платно.Адски много внимавай и се оглеждай , 5 минути ти трябват само да се окопитиш и ще видиш след това какво удоволствие е там да се шофира
Аз където и да съм бил там ми харесва да се возя най-много - няма стрес , няма непредидени ситуации и агресия , само удоволствие
Ако имаш време и възможност разходи се из страната и снимай
Приятен път и после дай някоя снимка да видиме
Георги Пенчев

В Сърбия до излизане на Нишката магистрала на разклона на с.Нишка баня (Нишка баня - топла вОда айайай

Нещо важно - смени си 30 Евро като минеш нашата граница и спреш на паркинга след Сръбската царина , там има Сръбска банка ,където можеш да смениш пари и да си вземеш динари за да не те послъже някой на путарините за плащане на аутобаните.
В Хърватска зареждай бензин само на Ina бензиностанциите ,защото точно след Slavonski Brod има от двете страни на магистралата едни неугледни малки бензиностанции ,дето два пъти съм спирал да зареждам и ме удрят в курса Евро / Хърватска Куна

За вход в Словения на Bregana няма да се стряскаш ако Словенците вземат да попреиграват и да те оглеждат и поразровят , те се натискат да се показват видиш ли на вратата на Европа колко щателно се гледа всичко

За там на границата ще си купиш винетка ,която е 15 Евро и тръгваш в посока Ljubljana.Магистралите са им нови и много приятни за пътуване ,само има един участък ,който е първокласен път преди столицата с двойни непрекъснати линии , там караш в колоната и не си позволяваш никакви своеволия.Ако в автомобила има човек и на задната седалка задължително с колан ,защото си плащАх 70 Евро като отче наш за един необезопасен пътник

Около Ljubljana гледаш табели за Koper Sl и Trieste I и пътуваш за Италия и пункта на Fernetti.Там преди границата да не изпуснеш последната бензиностанция Petrol където можеш да сипеш евтино гориво

Като навлизаш в Милано търсиш табела за Torino и като излезеш от града и яката лудница започваш да следиш за табели Aoste/Aosta.Оттам ще наближиш границата с Франция и тунела под Мон Блан

Във Франция имаш около 80 км първо в Алпите покрай Chamonix , егати красотата

Най-накрая влизаш в Швейцария / Geneve , където след всичкия път имаш чувството ,че вече релаксираш докато шофираш

Приятен път и после дай някоя снимка да видиме

Георги Пенчев
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
В Италия и Словения, ако си пътник се влиза само с лична карта, но в Швейцария същото ли е? Знам че за суис важат всички правила на ЕС въпреки че не са официално дефакто са като в ЕС....
Трябва ли задграничен паспорт или стига само лична карта като в Италия?

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Демирев написа:В Италия и Словения, ако си пътник се влиза само с лична карта, но в Швейцария същото ли е? Знам че за суис важат всички правила на ЕС въпреки че не са официално дефакто са като в ЕС....![]()
![]()
![]()
Мисля, че ти тръбва задграничен паспорт.
ПС. Като се влезе в Италия, табелите не бях ли 2: Надясно за Венеция и направо за Милано?!

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Демирев написа:В Италия и Словения, ако си пътник се влиза само с лична карта, но в Швейцария същото ли е? Знам че за суис важат всички правила на ЕС въпреки че не са официално дефакто са като в ЕС....![]()
![]()
![]()
Трябва ти паспорт 100%.

- Penchev
- Сватбаря
-
Трябва червен паспорт, те са извън еврото.
Иначе като се влезе в Италия се държи само права посока по аутобана за Венеция и на около 50 км на разклона Udine /Tarvisio се продължава направо за Venezia (то си има табели).Пътувах преди може би 4 години за Тreviso и от доста високата скорост 200+ се заблудих та свих надясно за Tarvisio ,защото недогледах буквичките
В общия случай газ само направо и се стига в Милано
Георги Пенчев
Иначе като се влезе в Италия се държи само права посока по аутобана за Венеция и на около 50 км на разклона Udine /Tarvisio се продължава направо за Venezia (то си има табели).Пътувах преди може би 4 години за Тreviso и от доста високата скорост 200+ се заблудих та свих надясно за Tarvisio ,защото недогледах буквичките

В общия случай газ само направо и се стига в Милано
Георги Пенчев
Кажи кога тръгваш, че има вероятност да се засечем по пътя.
Ние може и колона да си направим

Да използвам темата да питам :Швейцарските винетки колко време важат(мисля,че 30 пари я платих)?
Че трябва да сваля огледалото ,за да прочета......ако пише на нея де

На границата с Италия искаха червен паспорт.

by ''kompleksa''
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
мойта е оранжева и важи 1г за 30 пари май и аз я взех...
- Penchev
- Сватбаря
-
Винетките струват 40 CHF или 30 EUR и са за една година
Това се плаща и толкова
Георги Пенчев

Това се плаща и толкова

Георги Пенчев
ами, момчета на 3ти март ще тръгна, ще пътувам за автомобилното изложение в женева
пенчев, мерси много за поста ти, адски полезен ми беше
също така благодаря на СКИСА за линка към швейцарската тема
кажете нещо за спането, прехода трябва да стане за 2 дни, къде препоръчвате да се отседне? в любляна как са хотелите
е швейцария еврото върви ли или ще трябва да обменя франкове?
за сърбите некви жокери трябва ли? минавал съм преди година и ми взе едно стекче редбул на границата
пенчев, мерси много за поста ти, адски полезен ми беше
също така благодаря на СКИСА за линка към швейцарската тема
кажете нещо за спането, прехода трябва да стане за 2 дни, къде препоръчвате да се отседне? в любляна как са хотелите
е швейцария еврото върви ли или ще трябва да обменя франкове?
за сърбите некви жокери трябва ли? минавал съм преди година и ми взе едно стекче редбул на границата
No bling at the Ring
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3