Пътуване до Женева, Швейцария

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Пътуване до Женева, Швейцария

Мнение от BadAngel » 26 Фев 2010, 2:39

приятели, търсих такава тема и не открих, ще пътувам от софия с автомобил до женева и ми се иска да чуя вашето мнение, какво трябва да знае човек, магистрални такси, готини места за спане, посещение, ядене, евентуално некви хитрини, изобщо полезни неща за пътуване с кола :D
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Re: Пътуване до Женева, Швейцария

Мнение от Toneloker » 26 Фев 2010, 3:18

Кажи кога тръгваш, че има вероятност да се засечем по пътя. :winky:

Вярно ли е, че в Швейцаря няма патрулки на пътя, а само се разчита на камери. :roll: И забранени ли са радарите, който засичат камери?
Последна промяна Toneloker на 26 Фев 2010, 4:23, променена общо 1 път
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 26 Фев 2010, 3:54

Пази се от полицаи в Сърбия, станали са още по-големи гадове. На магистралата обичат да седят на входа на бензиностанциите, след границата по селата също обичат да дебнат.
В Хърватска (ако минаваш от там, но не виждам откъде другаде :) ) има камери на една голяма част от детелините, там спазвай също ограниченията. Абе навсякъде вече има камери, така че easy. :)
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Фев 2010, 8:34

viewtopic.php?f=2&t=186462&start=0
:wave:

преди 5дни си изскубах винетката за суис -да беше казал щях да ти я дам.
бензина е около 1,15евра , има платна само за мотори и колела-внемавай да не гътнеш някой двуколесен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 26 Фев 2010, 8:48

Toneloker написа:Вярно ли е, че в Швейцаря няма патрулки на пътя, а само се разчита на камери. :roll: И забранени ли са радарите, който засичат камери?

Ами преди 2 години аз докато бях там полицай на пътя не съм виждал,почти всички големи градове са с камери.
За по лесно инсталирай си Google earth,и сам ще се убедиш колко камери има в градовете и по магистралите им.
:driving: :dunno: :driving:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Фев 2010, 9:35

Колега , аз мога също да ти дам някоя друга насока :) Това е моята дестинация

В Сърбия до излизане на Нишката магистрала на разклона на с.Нишка баня (Нишка баня - топла вОда айайай :mhihi: ) винаги почти седи патрул и мерят скорост в двете посоки - от и -за София.После като наближаваш детелините да внимаваш ,че под тях застават.Всички Сърби и Хървати работят с лазерни уреди с окуляр.Минаваш Београд и на излизане държиш лентата направо и гледаш табели Sid YU и Slavonski Brod HR. Оттам до границата няма много места дето да се крият така ,че можеш да караш спокойно и с 180 км/ч :) Влизаш в Хърватска и покрай Slavonski Brod вече караш в равнината за Zagreb.До тук имаш 16 Евро магистрали Сърбия после още 16 за Хърватска .

Нещо важно - смени си 30 Евро като минеш нашата граница и спреш на паркинга след Сръбската царина , там има Сръбска банка ,където можеш да смениш пари и да си вземеш динари за да не те послъже някой на путарините за плащане на аутобаните.

В Хърватска зареждай бензин само на Ina бензиностанциите ,защото точно след Slavonski Brod има от двете страни на магистралата едни неугледни малки бензиностанции ,дето два пъти съм спирал да зареждам и ме удрят в курса Евро / Хърватска Куна :evil: На Ина бензиностанциите всичко е точно :idea:

За вход в Словения на Bregana няма да се стряскаш ако Словенците вземат да попреиграват и да те оглеждат и поразровят , те се натискат да се показват видиш ли на вратата на Европа колко щателно се гледа всичко :mhihi:
За там на границата ще си купиш винетка ,която е 15 Евро и тръгваш в посока Ljubljana.Магистралите са им нови и много приятни за пътуване ,само има един участък ,който е първокласен път преди столицата с двойни непрекъснати линии , там караш в колоната и не си позволяваш никакви своеволия.Ако в автомобила има човек и на задната седалка задължително с колан ,защото си плащАх 70 Евро като отче наш за един необезопасен пътник :evil: Ако са двама цената е Х 2 ...

Около Ljubljana гледаш табели за Koper Sl и Trieste I и пътуваш за Италия и пункта на Fernetti.Там преди границата да не изпуснеш последната бензиностанция Petrol където можеш да сипеш евтино гориво :!: Тя се намира на няма 15 км от границата :idea: Влизаш в Италия и караш Венеция , Милано ,като междинно имаш Pay Toll станции :idea:
Като навлизаш в Милано търсиш табела за Torino и като излезеш от града и яката лудница започваш да следиш за табели Aoste/Aosta.Оттам ще наближиш границата с Франция и тунела под Мон Блан :D Цяла Италия ти е около 35 Евро магистрали , винетна система няма.

Във Франция имаш около 80 км първо в Алпите покрай Chamonix , егати красотата :angel: Около 5 Евро за Pay Toll станции и освен всичко камери за скорост.Спазвай ограниченията , Женева е близо :)

Най-накрая влизаш в Швейцария / Geneve , където след всичкия път имаш чувството ,че вече релаксираш докато шофираш :angel: Внимавай за камери за скорост , там в тази държава се спазват максимално правилата за движение по пътищата :!: Мигачите постоянно за всяка маневра , Иво те предупреди по-горе за пешеходците и велосипедистите ,които си имат специални алеи и платна и техния път/траектория преминава и през пътното платно.Адски много внимавай и се оглеждай , 5 минути ти трябват само да се окопитиш и ще видиш след това какво удоволствие е там да се шофира :D Аз където и да съм бил там ми харесва да се возя най-много - няма стрес , няма непредидени ситуации и агресия , само удоволствие :D Ако имаш време и възможност разходи се из страната и снимай :)

Приятен път и после дай някоя снимка да видиме :yes: :wave:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 26 Фев 2010, 15:13

В Италия и Словения, ако си пътник се влиза само с лична карта, но в Швейцария същото ли е? Знам че за суис важат всички правила на ЕС въпреки че не са официално дефакто са като в ЕС.... :confused: :confused: :confused:
Трябва ли задграничен паспорт или стига само лична карта като в Италия?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 26 Фев 2010, 15:48

Демирев написа:В Италия и Словения, ако си пътник се влиза само с лична карта, но в Швейцария същото ли е? Знам че за суис важат всички правила на ЕС въпреки че не са официално дефакто са като в ЕС.... :confused: :confused: :confused:

Мисля, че ти тръбва задграничен паспорт.

ПС. Като се влезе в Италия, табелите не бях ли 2: Надясно за Венеция и направо за Милано?! :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 26 Фев 2010, 23:37

Демирев написа:В Италия и Словения, ако си пътник се влиза само с лична карта, но в Швейцария същото ли е? Знам че за суис важат всички правила на ЕС въпреки че не са официално дефакто са като в ЕС.... :confused: :confused: :confused:

Трябва ти паспорт 100%.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Фев 2010, 10:43

Трябва червен паспорт, те са извън еврото.

Иначе като се влезе в Италия се държи само права посока по аутобана за Венеция и на около 50 км на разклона Udine /Tarvisio се продължава направо за Venezia (то си има табели).Пътувах преди може би 4 години за Тreviso и от доста високата скорост 200+ се заблудих та свих надясно за Tarvisio ,защото недогледах буквичките :mhihi:

В общия случай газ само направо и се стига в Милано

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Фев 2010, 10:59

Кажи кога тръгваш, че има вероятност да се засечем по пътя. :winky:

Ние може и колона да си направим :D
Да използвам темата да питам :Швейцарските винетки колко време важат(мисля,че 30 пари я платих)?
Че трябва да сваля огледалото ,за да прочета......ако пише на нея де :D
На границата с Италия искаха червен паспорт.
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2010, 11:10

мойта е оранжева и важи 1г за 30 пари май и аз я взех...

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Фев 2010, 11:54

Винетките струват 40 CHF или 30 EUR и са за една година :)
Това се плаща и толкова :)

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Фев 2010, 21:48

ами, момчета на 3ти март ще тръгна, ще пътувам за автомобилното изложение в женева

пенчев, мерси много за поста ти, адски полезен ми беше

също така благодаря на СКИСА за линка към швейцарската тема

кажете нещо за спането, прехода трябва да стане за 2 дни, къде препоръчвате да се отседне? в любляна как са хотелите

е швейцария еврото върви ли или ще трябва да обменя франкове?

за сърбите некви жокери трябва ли? минавал съм преди година и ми взе едно стекче редбул на границата
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 27 Фев 2010, 21:55

За Швейцария си вземи тяхмата валута т.е. франкове.
:driving: :dunno: :driving:

Следваща

Назад към Извън Темата