Съвет-Коремни Преси??!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Съвет-Коремни Преси??!!

Мнение от WMB 333 » 27 Фев 2010, 16:58

Колеги купих си като този уред на снимката и може да ви се стори глупаво но искам да ви попитам за съвети и препоръки?? Тоест като начинаещ каква програма трябва да спазвам и какви серий трябва да правя и по колко време трябва да почивам между тях??? Абе като цяло дайте някаква програмка за страрт на начинаещ и полезни съвети??!!!
Благодаря Предварително!!! :)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Съвет-Коремни Преси??!!

Мнение от Mollov » 27 Фев 2010, 17:02

Гърба изправен през цялото време, не трябва да се прегъваш.... врата на една линия с гърба.... не пускаш изцяло до долу, оставяй поне една педя между гърба ти и облегалката... прави колкото можеш коремни... от началото ще са малко, после ще стават повече.... не почивай повече от 2 мин между сериите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Фев 2010, 21:11

а какви пари даде за него ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от WMB 333 » 27 Фев 2010, 21:51

_65536_kb_sec_ написа:а какви пари даде за него ?

52лв. във Кауфланд!! И смея да твърдя че изработката е доста добра-защото ходих и във други магазини преди това и гледах такива лежанки на цени от 100лв. най-евтината- и изобщо не изглеждаха по добре даже имаше и доста по гадни изработки а цената им беше двойна!!! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 27 Фев 2010, 21:53

Аз бих ти предложил следното нещо. Слагаш я на средна височина. Слагаш си краката и се отпускаш назад, като си кръстосваш ръцете зад врата и да редуваш едно завъртане на главата надясно в посока към левия крак, лакътя да се опитва да докосне лявото бедро в най-горната му част, след това едно завъртане наляво към десния крак, докосване с левия лакят дясното бедро отново в най-горната си част, след това обратно към левия и пак към десния. Започни с по 10 повторения на страна, т.е. общо 20. Опитай се да правиш така поне по 3 серии на ден. Имай ден за почивка и с всеки изминал ден се опитвай да увеличаваш повторенията с по 1-2. Тренирам от доста време и ако искаш да изчистиш мазнини в корема и особено в паласките ще го постигнеш и дори ще го постегнеш. Ако не си свикнал на натоварвания го прави в средно положение като за начало. Успех! :winky:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Фев 2010, 22:09

С ръце зад врата и тия накланяния ще си чупи и гърба.. и врата... което не е добре...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 27 Фев 2010, 22:29

Ако колегата няма нищо против да питам и аз в неговата тема!Преди 4 години тренирах доста усилено и в резултат на прекаленото много тежък физически труд и тренировките плюс доста голямата ми височина за килограмите тогава получих дискова херния!
От тогава спрях да правя всякакви упражнения дори и тези за пресата тъй като имах проблеми със всякакви движения.Сега тъй като съм почнал да наддавам доста в коремната област ми се иска отново да започна.
Навремето тренирах именно със същият уред и съм правил доста различни комбинации от тренировки,но сега не съм сигурен как да тренирам така,че да не си навредя отново на кръста.Някой ако може да предложи най-чиста тренировка със 100% натоварване на коремните мускули и възможно най-малко натоварване в кръста или поне такова,че да не правя грешни упражнения и да предизвиквам реакции на гръбначния стълб!
Ще бъда благодарен да чуя вашите предложения,ако имате такива!
Дали да си купя същият уред като този или да пробвам други методи!?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: x3
Мечтае да кара: m5 e60; x6

Мнение от xdriver » 27 Фев 2010, 23:06

Колега, щом имаш да сваляш - само кардио и диета. Не ти трябват коремни преси, особено с твоя проблем. Ако не ти позволяват да бягаш на пътеката, ходи бързо. Пулсът за топене на мазнини трябва да е около 130-140 /Зависи на колко години си разбира се/. Карай колело/велоергометър, използвай пътека, кростренажор, и въобще кардио уреди. И най-вече внимавай как се храниш. За диети се е изписало много в интернет, така че няма да коментирам. Успех :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 27 Фев 2010, 23:33

Оди да бягаш по-добре.Тва....е за манекенки само :mhihi: :mhihi: (руси)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Фев 2010, 23:44

Tочно такъв уред искам, все ме спираше, че виждах обяви за по 150-200 лева, 50 и малко кинта звучи супер! От кой Кауфланд го взе ? Утре трябва да проверя дали има шанс да го намеря в Дружба.

Аз мога и да тичам, обаче ще стана 60 кила кожа и кости, затова искам да пробам с повечко коремни - отнемат по-малко енергия, концентрирана изцяло в коремната област. Те са по-скоро за оформяне, отколкото за сваляне на маса.
BMW only!

Потребител
Аватар

Мнение от WMB 333 » 27 Фев 2010, 23:56

amd написа:Tочно такъв уред искам, все ме спираше, че виждах обяви за по 150-200 лева, 50 и малко кинта звучи супер! От кой Кауфланд го взе ? Утре трябва да проверя дали има шанс да го намеря в Дружба.

Аз мога и да тичам, обаче ще стана 60 кила кожа и кости, затова искам да пробам с повечко коремни - отнемат по-малко енергия, концентрирана изцяло в коремната област. Те са по-скоро за оформяне, отколкото за сваляне на маса.

Колега аз го взех от Кауфланда във Перник-и Цената му беше точно 52лв!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 28 Фев 2010, 1:27

Брей - тоя нашия Кауфланд много тънкана :)
Пробвай да редуваш коремните преси с повдигане на краката със свиване към корема...
Коремните преси можеш да правиш с много малка амплитуда... дори почти без да се движиш - само съкращаваш мускулатурата и тръгваш леко напред и отпускаш - реално тялото ти седи в хоризонтално положение и не докосваш повърхността на уреда с гърба... но почти без пауза с ръце пред гърдите... като цяло си е гадно упражнението и предизвиква направо болка в мускулите, ама започваш с малък брой и на серии (най-много да те заболи врата)... ако искаш почиваш, ако искаш не почиваш и правиш второто - най-добре на лежанка, но може и на края на леглото - лягаш, а краката остават да висят във въздуха и започваш да ги събираш към корема и обратно без да докосваш до земята или другаде... ако се хванеш за нещо с ръцете ще прехвърляш мускулна сила и на други групи, но като за начало ще ти е по-лесно - после вече няма да ти прави впечатление - определи си някаква оптимална скорост и ще видиш как след няколко седмици няма да те притеснява броя... стигал съм до 1000 повторения без почивка, ама отнема много време и ми мина мерака - пък и бе безсмислено... виждал съм една "машина" как правеше 200 повторения от едното и 200 повторения от другото с редуване без почивка и така по 10 серии от всяко, но релефа бе налице... важното е ВОЛЯ да имаш... Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2010, 20:24

Хабсолютно безполезен уред и за начинаещи и за напреднали
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 28 Фев 2010, 20:27

bum_bum написа:Хабсолютно безполезен уред и за начинаещи и за напреднали

Би ли се обосновал?А по моя въпрос какво би ме посъветвал?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2010, 20:48

Самата лежанка предполага тежки,травмиращи за кръста упражнения и от друга страна много безполезни за корема. По твоя въпрос първо бих се уверил на 100%, че става въпрос за дискова херния, а и дори и така да е обиколката на талията не зависи от упражненията за коремните мускули, а от хранителните навици.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата