Ваканция + работа ?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ваканция + работа ?
Синчето е на 16 год. но ме натиска да му намеря работа за през лятната ваканция. Някакви идеи ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Re: Ваканция + работа ?
Тц тц от малък да се мъчи, защо не се опиташ да го разубедиш? Като толкова иска да работи лятото го прати да помага на някой баба/дядо/чичо в строителството или в земеделието или нещо подобно. Но на тази възраст външна работа не си струва.
.
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Прати го в Макдоналдс да стане човек
Аз там започнах моята бизнес кариера. Верно сега се занимавам с нещо коренно различно и получавам доста различни суми от макдоналдс но за първа работа е идеално да се научи на работа и как се изкарват пари.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
В някой склад най вероятно където няма да му търсят години
Хубаво е да почне да работи от малък особенно щом той иска а не е насила.
Успех

Хубаво е да почне да работи от малък особенно щом той иска а не е насила.
Успех
Chapai написа:Синчето е на 16 год. но ме натиска да му намеря работа за през лятната ваканция. Някакви идеи ?
още един глас за мкдоналдс.
младежа е много важно да се научи на ред, порядък и йерархия.
това, че те гони мисля, че е едно добро начало.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Питах синчето какво мисли, какво работа му се иска да върши, предложих му бармън или сервитьор. Момчето каза, че няма против да върши каквато и да е работа, тъй като искал повече независимост в финансово отношение. Каза, че сервитьорче или барманче не го впечатляват много, защото 1во-щял да има прекалено много контакти и 2ро - 100 % щяло да счупи 20-30 чаши или да обърка сметката на масите. Не към го питал за Макдонълдс, тъй като в Хасково все още такива екстри нямаме
. Каза, че работата в някой супермаркет го устройвала(по възможност нощна смяна,но таква възможност няма) ... подрежда стоки, обслужва клиентите, общо взето лек физически и умствен труд , питахме в Кауфланд, но ни казаха , че не искали да наемат лица под 18 години. Но все пак каза, че е готов за всякаква работа...

Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Chapai написа:
мен ако ме питаш най добре му потърси в някой сервиз или гумаджийница да чиракува, или на някое строежче, че другаде къде има работа с хора работодателите не се навиват мн лесно да вземат 16-годишни

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тоз твоят син е от вид,къде са на изчезване!
браво на теб,че си го възпитал правилно.а иначе поради експлоатацията на труда в бг,няма много оферти за тийнейджърите..
на автомивка може да има възможност да го вземат
браво на теб,че си го възпитал правилно.а иначе поради експлоатацията на труда в бг,няма много оферти за тийнейджърите..
на автомивка може да има възможност да го вземат

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
аз още на 14 почнах да работя по мое желание
накарах нашите да ми намерят работа в автосервиз и се хванах в автотенекджийски сервиз. Ако момчето ти е заинтересувано от коли подметни му го това като идея защото освен, пари ще си изкарва самичък, ами ще понаучи доста
аз оттогава майка ми като си разкачи я броня, я нещо друго си удари леко колата аз й я оправям, така е и с мойта кола 
П.С.: дори и да се навие, все пак имай предвид, че е доста трудоемка и уморителна работа за един 16 годишен

П.С.: дори и да се навие, все пак имай предвид, че е доста трудоемка и уморителна работа за един 16 годишен

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Баси, все едно съм аз тва... преди 4 години.
На 16 почнах по морето, да продавам дрехи, бомбони, каквото дойде.. и живеех там. Беше супер, но при вас морето е далеч... После сервитьор бях.
Иначе допреди това с баща ми с животновъдство се занимавах.
Сервитьорство на 16 според мен, небива, макар че ще се научи бързо.
Това в магазин да подрежда стока и пр. е добре, само да се намери къде...
Един глас за МакДоналдс и там има недостатъци, но няма да повлияе негативно ако е само за едно лято. Жалко, че няма как да стане щом нямате там. Найстина учат на ред, дисциплина и т.н. също така ще види, че е по-добре да учи...
А и ще е сред мотивирани хора, поне би трябвало.
Остава магазина или в някой склад пак да подрежда стока и т.н. На строеж според мен небива, изтъпява се МНОГО, от личен опит го казвам и добър пример няма да вземе. Друг вариант е ако имаш близки роднини по морето да почне работа там, хем ще има кой да го наглежда, хем разнообразието от работни места е огромно, хем ще си изкара супер...
Още по-добре е по северното черноморие, че е по-спокойно, примерно - Кранево, Албена, Балчик, Златни не чак толкова... Отдалечаването не е нещо лошо, ако иска самостоятелност, то така ще я получи на 100% 
Автомивка също е добро решение, макар че средата също е една... Но не е лош вариант.
Найстина рядко срещано явление при сегашните 16 годишни, браво!

На 16 почнах по морето, да продавам дрехи, бомбони, каквото дойде.. и живеех там. Беше супер, но при вас морето е далеч... После сервитьор бях.
Иначе допреди това с баща ми с животновъдство се занимавах.
Сервитьорство на 16 според мен, небива, макар че ще се научи бързо.
Това в магазин да подрежда стока и пр. е добре, само да се намери къде...
Един глас за МакДоналдс и там има недостатъци, но няма да повлияе негативно ако е само за едно лято. Жалко, че няма как да стане щом нямате там. Найстина учат на ред, дисциплина и т.н. също така ще види, че е по-добре да учи...

Остава магазина или в някой склад пак да подрежда стока и т.н. На строеж според мен небива, изтъпява се МНОГО, от личен опит го казвам и добър пример няма да вземе. Друг вариант е ако имаш близки роднини по морето да почне работа там, хем ще има кой да го наглежда, хем разнообразието от работни места е огромно, хем ще си изкара супер...

Автомивка също е добро решение, макар че средата също е една... Но не е лош вариант.
Найстина рядко срещано явление при сегашните 16 годишни, браво!

E34, E38
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
кадето и да е щом иска нека работи
пс. аз на 16 слагах газови уредби или по скоро носех ключовете, кафе и сякакви високо спецялизирани деиности ,а с интарес слушах яките истории на маистора....много яко беше с кеф ходех на работа за разлика от сега 

bedrock city racing
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
Що ли си мислите че тези под 18 не искат да работят ?
аз от 13 бачкам,на 13 почнах да пренасям бали (не питаите как....след работа две не виждах) след това работих в склад,мъкнех пълни каси,и каквото ми кажат,и да ви кажа,беше хубаво взимаш там 20-25 лв. на ден,но като се върнеш вечер в къщи,си като пребит,не ти се яде,нищо не ти се прави,само гледаш да легнеш и тва е,та затова сега когато съм на 16 предпочитам да уча (дори и лятото,чета книги,гледам образователни филми,за втората световна,и още куп работи,който смятам да използвам когато кандидатствам след време,за това по-добре да учи.
Аз,бачках по-мръсна работа,защото съм от малък град,то дори и CBA няма,камоли МакДоналтс и така...
BTW:всичките от мойта компания бачкат от малки,това сме поне 15 човека,и сигурно още 2 пъти толкова познавам който бачкат от малки,не знам защо големите мислят всички за неудачници,не ни слагайте под общ знаменател.
аз от 13 бачкам,на 13 почнах да пренасям бали (не питаите как....след работа две не виждах) след това работих в склад,мъкнех пълни каси,и каквото ми кажат,и да ви кажа,беше хубаво взимаш там 20-25 лв. на ден,но като се върнеш вечер в къщи,си като пребит,не ти се яде,нищо не ти се прави,само гледаш да легнеш и тва е,та затова сега когато съм на 16 предпочитам да уча (дори и лятото,чета книги,гледам образователни филми,за втората световна,и още куп работи,който смятам да използвам когато кандидатствам след време,за това по-добре да учи.
Аз,бачках по-мръсна работа,защото съм от малък град,то дори и CBA няма,камоли МакДоналтс и така...
BTW:всичките от мойта компания бачкат от малки,това сме поне 15 човека,и сигурно още 2 пъти толкова познавам който бачкат от малки,не знам защо големите мислят всички за неудачници,не ни слагайте под общ знаменател.
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
И на мен ми се работи лятото... на 17 годишна възраст.
Трудно е... Особено в сегашната безработица.
МакДоналдс винаги е вариант, но на мен не ми харесва, а вие нямате в Хасково...
Иска ми се да съм или барман, защото ми харесва като работа и имам нужните знания, или да бачкам в сервиз, защото ще ми е полезно по-нататък.
Трудно е... Особено в сегашната безработица.
МакДоналдс винаги е вариант, но на мен не ми харесва, а вие нямате в Хасково...
Иска ми се да съм или барман, защото ми харесва като работа и имам нужните знания, или да бачкам в сервиз, защото ще ми е полезно по-нататък.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Spoony написа:Тц тц от малък да се мъчи, защо не се опиташ да го разубедиш? Като толкова иска да работи лятото го прати да помага на някой баба/дядо/чичо в строителството или в земеделието или нещо подобно. Но на тази възраст външна работа не си струва.
Баш си е време че даже е и малко късно

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
По 10лв в сервиз да му дават ще му е добре.Поне някакъв занаят ще научи и след време няма да дава по 100лв за труд за смяна на съединител или нещо друго 

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2