Ваканция + работа ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Ваканция + работа ?

Мнение от Chapai » 05 Мар 2010, 23:53

Синчето е на 16 год. но ме натиска да му намеря работа за през лятната ваканция. Някакви идеи ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Re: Ваканция + работа ?

Мнение от Spoony » 05 Мар 2010, 23:58

Тц тц от малък да се мъчи, защо не се опиташ да го разубедиш? Като толкова иска да работи лятото го прати да помага на някой баба/дядо/чичо в строителството или в земеделието или нещо подобно. Но на тази възраст външна работа не си струва.
.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 06 Мар 2010, 0:21

Прати го в Макдоналдс да стане човек :) Аз там започнах моята бизнес кариера. Верно сега се занимавам с нещо коренно различно и получавам доста различни суми от макдоналдс но за първа работа е идеално да се научи на работа и как се изкарват пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 06 Мар 2010, 1:18

В някой склад най вероятно където няма да му търсят години :yes:
Хубаво е да почне да работи от малък особенно щом той иска а не е насила.
Успех
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Мар 2010, 1:37

Chapai написа:Синчето е на 16 год. но ме натиска да му намеря работа за през лятната ваканция. Някакви идеи ?

още един глас за мкдоналдс.

младежа е много важно да се научи на ред, порядък и йерархия.

това, че те гони мисля, че е едно добро начало.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 06 Мар 2010, 9:05

Питах синчето какво мисли, какво работа му се иска да върши, предложих му бармън или сервитьор. Момчето каза, че няма против да върши каквато и да е работа, тъй като искал повече независимост в финансово отношение. Каза, че сервитьорче или барманче не го впечатляват много, защото 1во-щял да има прекалено много контакти и 2ро - 100 % щяло да счупи 20-30 чаши или да обърка сметката на масите. Не към го питал за Макдонълдс, тъй като в Хасково все още такива екстри нямаме :lol: . Каза, че работата в някой супермаркет го устройвала(по възможност нощна смяна,но таква възможност няма) ... подрежда стоки, обслужва клиентите, общо взето лек физически и умствен труд , питахме в Кауфланд, но ни казаха , че не искали да наемат лица под 18 години. Но все пак каза, че е готов за всякаква работа...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 06 Мар 2010, 10:28

Chapai написа:

мен ако ме питаш най добре му потърси в някой сервиз или гумаджийница да чиракува, или на някое строежче, че другаде къде има работа с хора работодателите не се навиват мн лесно да вземат 16-годишни
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Мар 2010, 17:18

тоз твоят син е от вид,къде са на изчезване!
браво на теб,че си го възпитал правилно.а иначе поради експлоатацията на труда в бг,няма много оферти за тийнейджърите..
на автомивка може да има възможност да го вземат :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 06 Мар 2010, 17:26

аз още на 14 почнах да работя по мое желание :P накарах нашите да ми намерят работа в автосервиз и се хванах в автотенекджийски сервиз. Ако момчето ти е заинтересувано от коли подметни му го това като идея защото освен, пари ще си изкарва самичък, ами ще понаучи доста :winky: аз оттогава майка ми като си разкачи я броня, я нещо друго си удари леко колата аз й я оправям, така е и с мойта кола :D

П.С.: дори и да се навие, все пак имай предвид, че е доста трудоемка и уморителна работа за един 16 годишен :P

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Мар 2010, 19:46

Баси, все едно съм аз тва... преди 4 години.
:mhihi: :mhihi:

На 16 почнах по морето, да продавам дрехи, бомбони, каквото дойде.. и живеех там. Беше супер, но при вас морето е далеч... После сервитьор бях.
Иначе допреди това с баща ми с животновъдство се занимавах.
Сервитьорство на 16 според мен, небива, макар че ще се научи бързо.
Това в магазин да подрежда стока и пр. е добре, само да се намери къде...
Един глас за МакДоналдс и там има недостатъци, но няма да повлияе негативно ако е само за едно лято. Жалко, че няма как да стане щом нямате там. Найстина учат на ред, дисциплина и т.н. също така ще види, че е по-добре да учи... :mhihi: А и ще е сред мотивирани хора, поне би трябвало.

Остава магазина или в някой склад пак да подрежда стока и т.н. На строеж според мен небива, изтъпява се МНОГО, от личен опит го казвам и добър пример няма да вземе. Друг вариант е ако имаш близки роднини по морето да почне работа там, хем ще има кой да го наглежда, хем разнообразието от работни места е огромно, хем ще си изкара супер... :) Още по-добре е по северното черноморие, че е по-спокойно, примерно - Кранево, Албена, Балчик, Златни не чак толкова... Отдалечаването не е нещо лошо, ако иска самостоятелност, то така ще я получи на 100% :)
Автомивка също е добро решение, макар че средата също е една... Но не е лош вариант.
Найстина рядко срещано явление при сегашните 16 годишни, браво! :yes:
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 06 Мар 2010, 20:02

кадето и да е щом иска нека работи :yes: пс. аз на 16 слагах газови уредби или по скоро носех ключовете, кафе и сякакви високо спецялизирани деиности ,а с интарес слушах яките истории на маистора....много яко беше с кеф ходех на работа за разлика от сега :mrgreen:
bedrock city racing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 06 Мар 2010, 20:04

Що ли си мислите че тези под 18 не искат да работят ?
аз от 13 бачкам,на 13 почнах да пренасям бали (не питаите как....след работа две не виждах) след това работих в склад,мъкнех пълни каси,и каквото ми кажат,и да ви кажа,беше хубаво взимаш там 20-25 лв. на ден,но като се върнеш вечер в къщи,си като пребит,не ти се яде,нищо не ти се прави,само гледаш да легнеш и тва е,та затова сега когато съм на 16 предпочитам да уча (дори и лятото,чета книги,гледам образователни филми,за втората световна,и още куп работи,който смятам да използвам когато кандидатствам след време,за това по-добре да учи.
Аз,бачках по-мръсна работа,защото съм от малък град,то дори и CBA няма,камоли МакДоналтс и така...

BTW:всичките от мойта компания бачкат от малки,това сме поне 15 човека,и сигурно още 2 пъти толкова познавам който бачкат от малки,не знам защо големите мислят всички за неудачници,не ни слагайте под общ знаменател.
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 06 Мар 2010, 20:08

И на мен ми се работи лятото... на 17 годишна възраст.
Трудно е... Особено в сегашната безработица.
МакДоналдс винаги е вариант, но на мен не ми харесва, а вие нямате в Хасково...
Иска ми се да съм или барман, защото ми харесва като работа и имам нужните знания, или да бачкам в сервиз, защото ще ми е полезно по-нататък.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Мар 2010, 22:28

Spoony написа:Тц тц от малък да се мъчи, защо не се опиташ да го разубедиш? Като толкова иска да работи лятото го прати да помага на някой баба/дядо/чичо в строителството или в земеделието или нещо подобно. Но на тази възраст външна работа не си струва.

Баш си е време че даже е и малко късно ;) То ако тате носи-мама меси е друго.Ама с работа човек може да се научи как се изкарват пари и да започне да ги цени.Нека работи момчето,само ще му е от полза :yes:
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 06 Мар 2010, 23:06

По 10лв в сервиз да му дават ще му е добре.Поне някакъв занаят ще научи и след време няма да дава по 100лв за труд за смяна на съединител или нещо друго :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата