Аматьорско боядисване в домашни условия ?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Аматьорско боядисване в домашни условия ?
Здравейте колеги . Искам да ви питам как може да боядисам броня в домашни условия . Примерно дали ще стане със спрей защото си намерих спрей с точният color code на моята кола . Не се смейте и подигравайте , просто не ми са дават 150£ за боядисване на някаква си броня . Идеята ми е такава че имам х2 Мтек2 брони за Е46-цата и до някъде сам навит да ги сложа.
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Re: Аматьорско боядисване в домашни условия ?
Yordanovv написа:Здравейте колеги . Искам да ви питам как може да боядисам броня в домашни условия . Примерно дали ще стане със спрей защото си намерих спрей с точният color code на моята кола . Не се смейте и подигравайте , просто не ми са дават 150£ за боядисване на някаква си броня . Идеята ми е такава че имам х2 Мтек2 брони за Е46-цата и до някъде сам навит да ги сложа.
Teраса + вестници и много шкурене

xristo написа:Колега,правил ли си го до сега?
Ми , какво да ти кажа . Пръскал съм дребни детайли и до сега винаги са се получавали добре . Но цяла броня не съм боядисвал и за това питам дали ше излезе нещо .
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Yordanovv написа:xristo написа:Колега,правил ли си го до сега?
Ми , какво да ти кажа . Пръскал съм дребни детайли и до сега винаги са се получавали добре . Но цяла броня не съм боядисвал и за това питам дали ше излезе нещо .
Хахах колега не се излагаи с тея спрейове, тва не е Лада.
Подготви си бронята, направи си боя като хората и ела на моя балкон с 50 лева .
Имам работа само за 2 минути да слезнем на долния етаж да АБСТРАХИРАМ ЗЪБОЛЕКАРА, че нещо не му понася компресора

После докато си изпиеме бирата, ше е изсъхнала боята и си тръгваш с хубава броня

Ако си от София, предложението е сериозно, че и без тва тея дена ше пръскам 2 калника и М броня - 36 цови

ПС. Всички приятели ме питат що ходим на зъболекар в другия квартал, като си имам толко близо

Аз съм на 7-я

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Изрода написа:.....
Мани , колега да бях от София , идвам веднага ..... Ма тука у Лондон няма ти казвам кви са цените .
Иначе тва за излагането .... Не са ми голям зор тия брони , и без това ги всех за жълти стотинки просто идеята ми беше дали може да стане нещо с обикновен спрей и после с лак , защото един познат ми развиваше теорий че с най-обикновен пистолет за пръскане - тия от 20-30лв броните ставали перфектни и със спрей пак ставало добре . И все пак и да не се получи нищо , пускам ги да се проават и това е ....
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Ако питаш мене се възползвай от офертата на колегата по горе. Ако все пак си решил а го правиш сам и със спрей първо трябва да видиш дали бронята ти оригинално е със безцветен лак(clear coat) върху цвета на колата. Ако така става малко трудно, щото трябва да го свалиш целия със шкурка и да матираш основния цвят с нея. Няма нужда да сваляш боята до метал защото матираната боя може да стане за грунд(основа за спрея) ако свалиш боята до метал ще ти трябва и грунд.
Втората стъпка със спрея - гледай да е хубав и да правиш хубави равномерни движения и покривай на тънки слоеве, много тъкни слоя - така шанса да сбъркаш е по малък. Разклащай постоянно спрея докато боядисваш. Ако имаш и безцветен лак, го нанасяш по същата процедура, като изсъхне го минаваш със сапунена вода и леко с водна шкурка 1500, 2000, после с две пасти и става огледално.
Не ми приемай съветите като професионални - занимавал със се с аерография като хоби и съм си боядисвал това онова, по горната процедура става перфектно, но все пак не съм професия - автобояджия.
Втората стъпка със спрея - гледай да е хубав и да правиш хубави равномерни движения и покривай на тънки слоеве, много тъкни слоя - така шанса да сбъркаш е по малък. Разклащай постоянно спрея докато боядисваш. Ако имаш и безцветен лак, го нанасяш по същата процедура, като изсъхне го минаваш със сапунена вода и леко с водна шкурка 1500, 2000, после с две пасти и става огледално.
Не ми приемай съветите като професионални - занимавал със се с аерография като хоби и съм си боядисвал това онова, по горната процедура става перфектно, но все пак не съм професия - автобояджия.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Yordanovv написа:Изрода написа:.....
Мани , колега да бях от София , идвам веднага ..... Ма тука у Лондон няма ти казвам кви са цените .
Иначе тва за излагането .... Не са ми голям зор тия брони , и без това ги всех за жълти стотинки просто идеята ми беше дали може да стане нещо с обикновен спрей и после с лак , защото един познат ми развиваше теорий че с най-обикновен пистолет за пръскане - тия от 20-30лв броните ставали перфектни и със спрей пак ставало добре . И все пак и да не се получи нищо , пускам ги да се проават и това е ....
Е тогава колега, щом си в Лондон няма кво да го мислиш.Зимаи спрея и тва е, грехота е да се дават такива пари за една боя

Колегата по горе ти даде полезни съвети

Да ти дам и аз един - пръскаи го на 2 или 3 ръце с растояние между тях, защото боята в спрея е много разредена и лесно стича и съответно по трудно покрива - затова 2-3 ако трябва и 4 ръце през 10 - 15 минути всяка да има време да дръпне и така .
Успех и качи после снимки да се похвалиш как е станало

bum_bum написа::shock: викаш, че трябва да се оправи паркирането в София, че да станем европейци, а имаш компресор на терасата?
![]()
![]()
Хахха е бате как ше си държа компресора на терасата бе - аз да не съ ЛУД

Държа си го в стаята , че на балкона е много влага, ше земе да се прецака

Седи си тука зад мене заедно с крана за вадене на двигатели и други разни работи + 2 х Е30 ки

Хахха , аз за тва си живеем в Обеля- тука ше ме фане по натам Европата , ама вие по центъра сте си Европеици и нема начин

ПС. Поне се ше съм на далавера - или ше съберем пари да си направим къща с гараж, или комшиите ше ми съберат и ше ми направат те

Аз усещам че вече има некъв фонд тука из входа, че гледат бавно се продават тея коли пред блока

Поздрави

получава се колега, но трябва много сда се позанимаеш защото от скороста, водата и камъчетата боята се "изтърква".
Пкуриш бронята, след това я миеш с обезмаслител, но специален да не остава някакви химии... после пръскаш грунд, няколко ръце, после водно 2000, накрая спрея в цвят, гледаш да няма стечки, ако има стечки пак водно но след като изсъхне напълно... при мене не се получи накрая с гланца, но предполагам е от ментетата които се продават тука... там в английско мисля, ще има по-читави спрейове... ще ти пусна снимки по-късно сам да си направиш извод..
Пкуриш бронята, след това я миеш с обезмаслител, но специален да не остава някакви химии... после пръскаш грунд, няколко ръце, после водно 2000, накрая спрея в цвят, гледаш да няма стечки, ако има стечки пак водно но след като изсъхне напълно... при мене не се получи накрая с гланца, но предполагам е от ментетата които се продават тука... там в английско мисля, ще има по-читави спрейове... ще ти пусна снимки по-късно сам да си направиш извод..

Мерси МНОГО за ценните съвети колеги . Значи бронята е пластмасова с оригиналната боя . Ос едната страна има малко по-дълбока драскотина , в смилъл вижда се пластмасата но самата пласмаса не е наранена . Трябва ли да я филирам предварително тази драскотина или не е задължително . Също така предполагам само лака трябва да се махне и коя е най-добрата шкурка за тази цел за да не останат бразди после по боята но в същото време да е ефикасна . И също някой има ли идея как се казва този обезмаслител на английски ? И още нещо има ли значение какъв цвят ще е грунда защото гледам че продават предимно сив и черен . Мерси !

Калниците са със спрей по поръчка с цвета ...
Бронята и маската са черен мат.

не се занимавай с глупости ми иди да ти я пръснат както подобава.
при домашни условия никога няма да го направиш както трябва, ще си личи отдалече и като цяло като тръгнеш да продаваш ще ти подбие цената повече от колкото би ти струвало да я пръснеш професионално.
боядисването не случайно е скъпо... защото не е просто да фанеш пистолета и да пръскаш...ю
при домашни условия никога няма да го направиш както трябва, ще си личи отдалече и като цяло като тръгнеш да продаваш ще ти подбие цената повече от колкото би ти струвало да я пръснеш професионално.
боядисването не случайно е скъпо... защото не е просто да фанеш пистолета и да пръскаш...ю
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:не се занимавай с глупости ми иди да ти я пръснат както подобава.
Не че нещо но при положение че съм дал 30£ за перфектно здрава Мтек2 предна и съм си намерил Мтек2 задна броня безплатно , просто някак си 300£ ми се виждат множко за боядисването на 2те брони . И както казах ще се пробвам ..... ако не стане ... ми майната му . Няма да ги слагам и това е . Нищо не губя .
тази логика не ми е понятна- ако си намериш $100 на земята, ще ги накъсаш ли на малки парченца .. щото са ти безплатни?
аз на твое място бих капитализирал находката- бях я пръснал както подобава и бих я сложил да ми краси колата (а не да ми се смеят тези които разбират).
аз на твое място бих капитализирал находката- бях я пръснал както подобава и бих я сложил да ми краси колата (а не да ми се смеят тези които разбират).
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2