Черна кола - конфликтен шофьор
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
Черна кола - конфликтен шофьор
Специално проучване в Украйна показва кои цветове на автомобилите са най-опасни за техните собственици. Допитването определя като най-рискови черните автомобили. Веднага след черните коли, се нареждат сребристите, а според статистиката вероятността да станете участник в произшествие е най-малка, ако карате кремава кола.
Според психолозите връзката между цвета на автомобила и риска от инцидент на пътя трябва да се търси не толкова в колата сама по себе си, колкото в характера на шофьора и причината той да се спре на точно определен цвят.
"Не напразно се говори за червения цвят например като агресивен. По всички статистики можете да прочетете, че червеният цвят се избира предимно от младежи, млади шофьори за автомобил специално и че те са с агресивно поведение на пътя", обяснява психологът Лена Лалчева.
Според цветовите анализи собствениците на черни коли са конфликтни и неотзивчиви. Любителите на сребристото и сивото са хладни и надменни, а собствениците на кремави автомобили са сдържани и шофират внимателно.
По наблюдения на автобояджии най-често след претърпяно произшествие при тях идват сиви, черни, сини и бели автомобили.
Веселите цветове обикновено издават, че зад волана седи жена. И въпреки всички градски легенди за уменията на дамите шофьорки, други проучвания показват, че точно те са по-предпазливите водачи, карат по-бавно, а колите им се забелязват от далече.
'
източник-Вtv http://www.btv.bg/index.pcgi
Според психолозите връзката между цвета на автомобила и риска от инцидент на пътя трябва да се търси не толкова в колата сама по себе си, колкото в характера на шофьора и причината той да се спре на точно определен цвят.
"Не напразно се говори за червения цвят например като агресивен. По всички статистики можете да прочетете, че червеният цвят се избира предимно от младежи, млади шофьори за автомобил специално и че те са с агресивно поведение на пътя", обяснява психологът Лена Лалчева.
Според цветовите анализи собствениците на черни коли са конфликтни и неотзивчиви. Любителите на сребристото и сивото са хладни и надменни, а собствениците на кремави автомобили са сдържани и шофират внимателно.
По наблюдения на автобояджии най-често след претърпяно произшествие при тях идват сиви, черни, сини и бели автомобили.
Веселите цветове обикновено издават, че зад волана седи жена. И въпреки всички градски легенди за уменията на дамите шофьорки, други проучвания показват, че точно те са по-предпазливите водачи, карат по-бавно, а колите им се забелязват от далече.
'

източник-Вtv http://www.btv.bg/index.pcgi
Последна промяна mafiata_ на 15 Мар 2010, 13:01, променена общо 1 път
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Черна кола - конфликтен шофьор
аз се чудя що се ме влече към черна кола 

- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Хаха да ама това май важи само ако си си избирал колата по цвят 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
А тия психолози не се ли досетиха че черния цвят е най-масовия... а пък кремавия един от най-редките 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тия проучвания важат за хората, които си поръчват колата нова. Нататък по веригата в повечето случай цвета е последен в класацията на критериите. Не вярвам в Украйна да е различно. Да не говорим, че черното е най-стилния и ненатрапчив цвят. Все едно да си агресивен, защото носиш черен костюм, а не тъмно сив или син. Тая мутренска мода съвсем е изкривила психиката на източните народи. Явно и учените не са подминати.
Never mistake motion for action...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ogi написа:А тия психолози не се ли досетиха че черния цвят е най-масовия... а пък кремавия един от най-редките
Защото е лайняно и пидалско

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ogi написа:А тия психолози не се ли досетиха че черния цвят е най-масовия... а пък кремавия един от най-редките

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
В някои държави далеч по-уредени от БГ цвета на колата има отношение към застраховката... до колкото си спомням "най-скъпи" цветове са - червеният и черният , тъй като техните собственици са третирани като водачи с по-голяма вероятност за произшествие.
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Никой никога не може да ми промени мнението с подобни статийки, че еди кои си коли, цветове или облекло на водача и т.н. са най-опасни. Ако ще и тройна да бъде застраховка на черен металик примерно като този -----> .
аз няма да се разколебая дори и за миг и ще го купя. Нека после да съм опасен, конфликтен, агресивен и какъв ли не. Вярвам в едно и то е, че има добри и лоши шъофъори, а не лоши и добри цветовеВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Ако цвета не е моя никога няма да взема колата.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Аз също съм на мнението, че цвета се избира главно когато си поръчаш нова кола... рядко някой отива специално за червена, розова или лилава кола (казвам го примерно).
Човек отива например за БМВ, но лично аз мисля, че цвета е последното нещо което ще е от значение, при покупката на стара кола... на мен ми се караше бордо или черен металик, но карам синя кола ... цвета въобще не ме интересуваше когато я купувах ...
Човек отива например за БМВ, но лично аз мисля, че цвета е последното нещо което ще е от значение, при покупката на стара кола... на мен ми се караше бордо или черен металик, но карам синя кола ... цвета въобще не ме интересуваше когато я купувах ...
- karxaria
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
- Мечтае да кара: bmw M6
- Детайли за колата: http://karxarias.snimka.bg/automobiles/ ... 1.16832934
нзнам но аз също съм съгласен че не цветовете а качествата на шофьорите имат значение.дази нощт патувах до софия и навращане вече беше светло стрешнах на 3-пъти бели коли без влючени светлини а беше виелица и мъгла направо бях изомен и им мигам,спирам и пускам моите фарове онея нищо все едно има електромер във колата и ще плаща ток. 

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Колата трябва да е голяма и черна.. 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- karxaria
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
- Мечтае да кара: bmw M6